Jump to content
Dogomania

Sasanko- Lenka opuściła Radysy:) MA DS w Katowicach :) trzymajmy kciuki

Recommended Posts

Posted

Kochani ja rowniez zycze wszystkim Wesolych Swiat

A pod choinke dla wszystkich kibicujacych Lence mam niespodzianka

Dzisiaj ok 8 LENKA WYJECHALA DO SWOJEGO NOWEGO DOMU

wszystko potoczylo sie bardzo szybko

W srode poznym wieczorem telefon- dwuosobowa rodzina z Sosnowca, mieszkanie w bloku, Panstwo ok 50plus mieli wczesniej dwukrotnie bokserki. Jeden zyl 10lat a drugi 11 i zmarl na raka mozgu.

Panstwo maja tez ogrodzona dzialke gdzie czesto wyjezdzaja, bo dokarmiaja dzikie koty ktore tez wysterylizowali. Lenka bedzie tam mogla sie wybiegiwac

Panstwo tak pracuja ze zwykle ktos jest w domu i Lenka nie bedzie dlugo sama

Wczoraj wieczorem prosilam o kciuki nie bez powodu- nasze kochane Ela i Agusia przeprowadzaly wizyte ktora wypadla pomyslnie

Dzis z samego rana Pan pojechal po Lenke

Kasia po nieprzespanej nocy w zwiazku z odbiorem czarnulki znow musiala sie szykowac by wydac Lenke:)

Kasia mowila ze Lenka sie nardzo spodobala Panu i z wzajemnoscia:) bo sunia tez sie do Pana od razu wdzieczyla

Kasia przekazala Panu wszystkie potrzebne informacje. Dala Lence szeleczku adresowki i jeszcze karme na start

Pan zostawil 50zl

Mowil do Lenki od razu 'kochanie' zrobil na Kadi DOBRE wrazenie

Prosze o zaciskanie kciukow

Agusia, Myszks, Kasia- BARDZO WAM DZIEKUJE

Dopiszcie jeszcze jesli o czyms zapomnialam

• Upvote 2
Posted

Jej!!! Ale wieści! :) :) :) Jak się cieszę !!

Lenko vel Sasanko - oby te święta były dla ciebie początkiem życia we własnym i kochającym domu. Dla nowych ludzi Lenki same serdeczności przesyłam i zyczę im, żeby w Lence mieli zawsze wiernego i oddanego członka rodziny. 

Może te święta dzięki takim wieściom nie będą złe..

• Upvote 1
Posted

Łał, jakie wieści. Czasem psiaki długo czekają, totalna ciszqa i nagle trach! jeden telefon. TEN telefon. Powodzenia, Lenka! Coś czuję, że to ten dom - będzie dobrze :)

Posted

Jeden dzień niespełna nie było mnie na dogo, a tu Lenka już na swoim :) Ogromnie się cieszę :) Lenko, kochana sunieczko, bądź grzeczna, kochaj i bądź kochana :)

Posted

Zdrowych, radosnych, rodzinnych Świąt Bożego Narodzenia

oraz wszelkiej pomyślności w Nowym 2017 Roku.

Aby zawsze udawało się pomóc tym,

którzy tej pomocy potrzebują.

BoŻe Narodzenie 4.jpg

Posted

Kochani, miałam wczoraj dzwonić do Państwa, ale z racji przedświątecznej miny mojego męża (tzn. zabieraj się do roboty i zostaw wreszcie te pieski)

nie chciałam się narażać i odpuściłam.

Za to Pan wieczorem wysłał mi zdjęćie:) zupełnie się nie spodziewałam a tu taka niespodzianka.

Podziękowałam mu pięknie i napisałam, że zadzwonie po Świętach by wszystkiego się dowiedzieć:) postaram się zadzwonić w poniedziałek wieczór.

Teraz dam im czas na wzajemne poznawanie i aklimatyzacje.

Resized_20161223_110430.jpeg

• Upvote 4
Posted
14 godzin temu, elik napisał:

Kochana mordeczka :)  Trzymam kciuki za pozytywny przebieg wzajemnego poznawania się :)

Dziękuje Elu:)

Martwie się, ale do jutra musze wytrzymać. Sądze, że po tych 3 dniach to już będzie taki rzeczywisty obraz, czy sunia u nich zostanie...i czy do siebie będa pasować:)

Mam nadzieje, że Lenusia jest grzeczna. Chyba tylko z załatwianiem może pojawić sie problem...(bo jej czasem się jeszcze zdarzy...), poza tym powinno być dobrze.

Póki co przelałam 230 zł do Kasi za hotelik, za te 23 dni grudnia.

Posted

DZWONIŁAM:)

Miałam jakies straszne problemy z zasięgiem...dodatkowo słyszałam ciągle głos Pani, która mówiła Panu jakby co ma mówić;) on powtarzał i było troszke zamieszanie, ale sporo się dowiedziałam:)

Co ciekawe- lenka bardzo się szybko się zaaklimatyzowała. Pan powiedział, że nia mają z nią póki co absolutnie żadnych kłopotów, właściwie od pierwszej chwili zachowuje się tak jakby była u siebie:)

W domu grzeczna, tylko jeszcze nie zostawała sama, ale jak jest z Państwem to jest bardzo grzeczna. Ma ogromny apetyt! Zjada wszystko- w Święta pojadła rosołku (eh....musiała tez poświętować)

Na spacerach grzeczniutka, niczego się nie boi, ani samochodów, ani psów innych, ładnie spaceruje na smyczy.

Jeździ juz z Państwem samochodem. Pan mówił, że siedzi na tylnym siedzeniu jak hrabina:) Byli juz z nią na tej swojej 'kociej' działce. pan puścił ją tam ze smyczy- biegała (a właściwie Pan powiedział 'ciekała':)) jak szalona. Porządnie się wyganiała.

Pan mówił, że martwi ich tylko to, że sunia mało się załatwia tzn. grubszym;) kooopka tylko rano, a potem jeszcze ewentualnie jakiś tam bobek wieczorem...Nie wiem, czy to może być zatwardzenie? Jednak nowe miejsce, stres, trochę inna dieta. Tak Panu powiedziałam, że moim zdaniem taka jest przyczyna i że powinno minąć.

Na Sylwestra sunia zostaje z Panią w domu i będą razem świętować, bo Pan będzie w pracy.

Obiecali pilnować jej i że jakby cokolwiek się działo będa dzwonić, ale nie zakładają by coś było nie tak- prosili żebym się absolutnie niczym nie martwiła. Przed sunią juz tylko ostatnie wyzwanie- zostanie samej w domu....

Także, chyba nie jest źle....

:)

• Upvote 2
Posted
1 minutę temu, Gabi79 napisał:

Dobre wieści, szkoda tylko, że Państwo nie zostawiają Lenki samej na próbę, tzn. na początek kilka razy dziennie na krótki czas

Gabrysiu, Pani bedzie tak na próbe ją zostawiać, wie o tym, rozmawiała o tym z Elą na rozmowie PA. Sama opowiadała, że tak uczuła zostawania wcześniejsze psy.

Teraz Pani dopiero 2go czy 3go (nie dosłyszałam) idzie do pracy więc jest jeszcze sporo dni.

Następnym razem muszę zadzwonić do Pani:) Pan chyba większość czasu pracuje- dziś wieczorem tez najpierw złapałam go jak wracała z pracy.

Pani spędza z Lenką całe dnie.

Posted

Świetne wiadomości. dziewczynko kochana, nie strać szansy na cudowne życie, bądź grzeczna i szczęśliwa.

Ktoś pisał ,że w grudniu adopcje idą kiepsko.Ja mam wrażenie ,że wręcz odwrotnie.