Jump to content
Dogomania

Dramat dzikusków zamieniony w cud. Lika, Rudy-Moris, Murzynek-Gucio, Tinka, Czesio w DS. I do tego Gandzia, od której wszystko się zaczęło.

Recommended Posts

Posted

Aniu Twoja praca Z Moriskiem przynosi naprawdę rezultaty :) Już nie chcę cytować zdjęć bo i tak forum od nich w szwach pęka ale on ma zupełnie inne oczy i spojrzenie :) Fajnie,że ma teraz towarzystwo Malinki,która na pewno sporo pozytywów wniesie

Trzymam bezustanne kciuki za Moriska i za przełożoną na jutro sterylkę Liki i Tinki.

• Upvote 1
Posted

Dziewczyny,będę chciała założyć nowy wątek Moriskowi.W sumie zostałam o to poproszona.
Jak pisałam wcześniej, Moriskowi zorganizowano bazarek w UK ,i poprzednio był tam też na odłowienie dzikusków.
Ludzie stamtąd kibicują naszym psiakom,ale nie są na dogo i czytając ten wątek gubią się z info, co którego psa dotyczy.
Będzie przejrzyściej jak informacje o Morisie będą na oddzielnym wątku,a tu zostanie wszystko co suniek dotyczy.

• Upvote 2
Posted

Oczywiście, rób tak, jak Ci wygodniej :).
Nie dziwię się, że można się pogubić. Sama myślałam ostatnio czy w natłoku tych informacji ludzie, którzy są poza dogo lub pojawiają się na wątku od czasu do czasu, łąią się w tym wszystkim.

Moja znajoma miała robić wizytę po/a dla Murzynka-Gucia gdzieś w przyszłym tygodniu, dopytam się czy już dzwoniła.

Posted
1 godzinę temu, Murka napisał:

Suńki po już po zabiegu (odbierzemy je wieczorem z lecznicy) - obie były w ciąży...:(

No to ładnie, byłoby nie wesoło! Całe szczęście, że już po.

Posted
2 godziny temu, Murka napisał:

Suńki po już po zabiegu (odbierzemy je wieczorem z lecznicy) - obie były w ciąży...:(

Właśnie nie dawało mi to spokoju,przypuszczałam,że mogą być w ciąży.Dobrze,że już po sterylce aborcyjnej jest i zmieściłyśmy się w czasie.

Posted
22 minuty temu, elficzkowa napisał:

A wyobraź sobie, że przychodzimy a Lisek ma młode !

Młode Rude Liski....... ale by było, coś nad nimi czuwało, dobrze, że ta Wiosna tak szybko przyszła..... :)

• Upvote 3
Posted
5 minut temu, ona03 napisał:

Młode Rude Liski....... ale by było, coś nad nimi czuwało, dobrze, że ta Wiosna tak szybko przyszła..... :)

Gdyby nie WiosnaA to na wiosnę byłoby tam ładne stadko.

Inna rzecz, że ciekawe, gdzie ten Lisek :) rodził i co się dalej działo, że tam nie było Liskowych szczeniaków.

• Upvote 2
Posted

Dziś nadeszły wpłaty dla Likuni od elficzkowej 30zł za XII i I i od siostry elficzkowej 20zł.Czy siostra wpłaciła za XII i I czy za I bo pogubiłam się.

Besia11 za I i II

jaguska za I

Wszystkim serdecznie dziękujemy.

Posted
3 minuty temu, Anula napisał:

Dziś nadeszły wpłaty dla Likuni od elficzkowej 30zł za XII i I i od siostry elficzkowej 20zł.Czy siostra wpłaciła za XII i I czy za I bo pogubiłam się.

Besia11 za I i II

jaguska za I

Wszystkim serdecznie dziękujemy.

Od siostry wpłata jest za styczeń

Posted
2 godziny temu, jolantina napisał:

Inna rzecz, że ciekawe, gdzie ten Lisek :) rodził i co się dalej działo, że tam nie było Liskowych szczeniaków.

Podejrzewam, że wszyscy oskarżali Tinusię o kolejne szczeniaki :) Bo o tym, że są szczeniaki było wiadomo dopiero wtedy, gdy maluchy wypełzły. W tym roku się "udało", bo jeden szczeniak został odrzucony, a i sama widziałam ogromny brzuch Tinki, więc łatwo było połączyć fakty... ale tak to w sumie nie wiem, czy ktoś się mocno interesował, czy sunia przyszła na jedzenie, czy nie. Czy w ciąży, czy nie... A "Lisek" to długowłosy psiak, łatwiej było ciążę zamaskować.

Cieszę się, że zmartwienie o ew. szczeniaki to już przeszłość. Nawet nie wiecie, jak mi ulżyło!

Posted

To ci wiadomość!Dobrze,że się wszystko tak potoczyło i nie będzie kolejnego bezdomnego "stadka" Tak sobie myślę,że skoro one były szczenne to i może ich zachowanie było inne.Instynkt macierzyński się odezwał więc przy tym większa czujność i nieufność...Zobaczymy jak to będzie wyglądać po sterylce

Posted

Ciąże były zaawansowane. A ja się bałam czy przypadkiem w trakcie cieczki któraś nie jest i żeby nie było komplikacji...

W każdym razie obyło się bez żadnych problemów. Suńki czują się ok. Było trochę przygód, bo musiałam do lecznicy po nie pojechać samochodem osobowym (TZ był w trasie psiowozem). No to wpakowałam klatkę z suńkami na tylne siedzenie i jadę. Coś mi tam stuka i dzwoni... sięgam ręką do tyłu, a tu futro czuję przy tylnym siedzeniu! Suńki otwarły klatkę i rozprzestrzeniły się po samochodzie. Nie, nie zatrzymałam się, bo bałam się, że w trakcie otwierania drzwi mi prysną w teren i będzie lipa. W końcu ulokowały się obie na półce przy tylnej szybie (wcześniej Tinka nasikała na wycieraczkę, a jakże.. ale cieszę się, że tam, a nie na siedzenie np.:) ). Bardzo się im tam podobało. Ucieszyłam się, bo mogłam spokojnie dojechać do domu i przy otwieraniu drzwi miałam je wciąż na oku. Na miejscu pozapinałam im smycze i wyprowadziłam na ogród, wysikały się pięknie. Do domu weszły już całkiem chętnie, a jeszcze chętniej do kennela. Lika popędziła najpierw do legowiska jednego ze staruszków i już się tam kokosiła do spania:) Ale niestety, na razie suńki muszą być w kennelu, bo nie ogarniemy towarzystwa. 

Na razie suńki są bez kołnierzy, bo często psy nie interesują się rankami. Ale będe obserwować i w razie podlizywania brzuchów będę musiała je zakołnierzować...

Jak nikt nie patrzy to się wyciągają jak długie:)

76db6665d6f13369gen.jpg

A jak otwariem drzwiczki to od razu chowają podwozia:)

989e9f4b9621ec97gen.jpg

Rachunek za sterylki będę mieć po weekendzie.

• Upvote 1
Posted

Jak dobrze, że nie było komplikacji! Dzielne, silne dziołchy z nich :)
A sunie chyba dobrze zniosły zabieg skoro sobie zrobiły wycieczkę po samochodzie - a to agentki. :) Aż się uśmiałam, choć wierzę, że Ci do śmiechu nie było.

One są niesamowite.
Też uważam, że skoro obie były w ciazy, to stąd nerwowość Likuni. Teraz się powinno unormować.

Posted

Tinusia ślicznie wygląda.Zawsze miałam wrażenie ,że ona ma urodę wiejskiego burka ( niczego im nie ujmując),a teraz naprawdę wypiękniała.

Wszystkie 3 dziewczyny są dzielne , i Murka i sunie.

• Upvote 1