Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Asior napisał(a):
Tak, Pan powiedział, ze to nie ważne, ważne, zęby ją odzyskał, ale.. kazali mu zapłacić za każdy dzień pobytu suni po 10 zł.... :-o

a to dobrze bo cwaniaków nie brakuje :diabloti:

a co do drugiego to ... w sumie, za dobermankę Szwedom kazali 15 zł za dobę , więc mu policzyli "promocyjnie "

a tak w ogóle to to jest jakaś nowa praktyka w schronisku z tym płaceniem ?

• Replies 272
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

a ja uważam, że to niesprawiedliwe, Gość jedzie ze zdjęciami udowodni, zę to jego pies. On Zgłaszał kilka miesięcy temu,w schronisku, że szuka psiaka, i zeby powiadomili go jak się taki psiak trafi w schronisku.. Do właściciela czesia dzwonili, a do niego już nie??
Uważam,z ę to niesprawiedliwe, bo gdyby przyszedł z ulicy jako zwykły gość i chciał ją adoptować, to oczekiwali by na wolny datek..... i to jest nie fer...

Posted

Asior napisał(a):
a ja uważam, że to niesprawiedliwe, Gość jedzie ze zdjęciami udowodni, zę to jego pies. On Zgłaszał kilka miesięcy temu,w schronisku, że szuka psiaka, i zeby powiadomili go jak się taki psiak trafi w schronisku.. Do właściciela czesia dzwonili, a do niego już nie??
Uważam,z ę to niesprawiedliwe, bo gdyby przyszedł z ulicy jako zwykły gość i chciał ją adoptować, to oczekiwali by na wolny datek..... i to jest nie fer...

dokładnie jest to ne feir... :shake: poza tym za jakie hotelowanie psa? w takich warunkach? Kpina tym bardziej że właściciel powiadomił schronisko ktore oczywiscie poraz kolejnyt zawiodło, bo pewnie zgubiło zdjecie psa, numer telefonu.. :shake:

ja zgodze sie ze jak po psa zglasza sie wlasciciel debil to wtedy sie go zniecheca, ale koles psa szukał, zostawial namiary i co 10 zł za kazdy dzien? to smiech na sali.. :shake: i wlasnie tak schroniska zniechecaja ludzi.. bo gdybym ja znalazła mojego psa w schronisku to logiczne dla mnie jest ze zostawie im kase, albo kupie karme.. ale nie ze ktos mi powie ze za hotelowanie zaplace 10 zł.. gdzie sa inne psy, choroby, pogryzienia..:shake::shake:

Posted

W takim wypadku człowiek po poznaniu psa... prędzej go adoptuje jako obcego i da mniejszą darowiznę na schronisko [przecież w efekcie oni chcą parę stów co najmniej!] niż zapłaci za "hotel" :shake:... przynajmniej ja bym tak zrobiła :evil_lol:

Posted

faktycznie to nie fair, bo skoro ten pan prosił, żeby zawiadomić, to gdyby faktycznie go zawiadomili, to pewnie przyjechałby po sunię od razu
jak będą zdjęcia to o pomyłce nie będzie mowy, nie widziałam nigdy takiego psiaka z grzywą :loveu:

Posted

naprawde uwazam ze nie ma sensu wyzywac sie na wszystkich ludziach, wiekszosc to patalachy, ale ten pan przeciez suni szukal, to ze mu uciekla to jeszcze nie zbrodnia

Posted

no właśnie.. fakt, było paru takich "włascicieli " astów, to im się mówiło, że muszą płacić za hotelowanie psa albo jako obca osoba muszą przejść kontrolę, to rozumiem, ale takie coś?? Ja rozumiem też, że trzeba im coś wrócić za sterylkę i leczenie, bo sunia była poważnie przeziębiona, to nawet niech by dał 200 zł, ale 600????
No nic.. zobaczymy, Pan był ale chyba mu suni nie pokazali bo ciemno ( a przez tel ponoć powiedzieli, zę będzie mógł ją obejrzeć), Pan jest jutro umówiony z kierownikiem, mam nadzieje, ze się dogadają, bo kierownik taki zły nie jest :diabloti: i chłop do dogadania jest :evil_lol:

Posted

o rety...
a skąd nagle taki pomysł?
Przecież ten cżłowiek nie zostawił psa na przechowanie, tylko mu zginął...
fakt, może nie pomyślał , że go nie powiadomią jak pies się znajdzie, ale dlaczego płacić..
A jak człowiek nie będzie w stanie spłacić takiej kwoty to co?
Pies zostanie na zimę w schronisku mimo że właściciel po niego wrócił i chciał odzyskać?

Posted

bonsai_88 napisał(a):
W takim wypadku człowiek po poznaniu psa... prędzej go adoptuje jako obcego i da mniejszą darowiznę na schronisko [przecież w efekcie oni chcą parę stów co najmniej!] niż zapłaci za "hotel" :shake:... przynajmniej ja bym tak zrobiła :evil_lol:

Dokładnie, też bym tak zrobił. jak będa tak cwaniakowac to niektórzy nie odbirą psa ze schronu bo nie będzie ich po prostu stać. Chyba nie o to chodzi...

Posted

Moje były w schronisku 40 minut. Ale ponieważ po przywiezieniu zostały zarejestrowane też musiałam zapłacic po dysze od łebka.I ekstra za dowóz chyba (inna sprawa, że dałam dużo więcej z tej radości, że się znalazły :evil_lol: )Takie są zasady, ale skoro gośc zgłaszał, prosił o informacje, szukał- to na pewno coś wynegocjuje. Tego mu życzę :lol:

Posted

agaga21 napisał(a):
ale tu się dzieje!
ja dostałam kilka maili w sprawie suni...nie wiem co odpisywać.

ja już wszystkim mówie, ze sunia odnalazła właściciela.
Nie ma sensu szukać mu kogoś nowego, skoro jest właściciel przecież..
MajeczQa napisał(a):

fakt, może nie pomyślał , że go nie powiadomią jak pies się znajdzie, ale dlaczego płacić..

no to przepraszam, po jakiego ch... jest w takim razie tam ten zeszyt zgłoszeń??? Po to, zeby se był??? Po co zgłaszać do schronu ze Ci pies zaginął, skoro oni Cię nie powiadomią...
MajeczQa napisał(a):
A jak człowiek nie będzie w stanie spłacić takiej kwoty to co?

to go nie odbierze a przyjdzie jakiś ktoś z ulicy i go weźmie za 50 zł :stupid:
lupak napisał(a):
Moje były w schronisku 40 minut. Ale ponieważ po przywiezieniu zostały zarejestrowane też musiałam zapłacic po dysze od łebka.I ekstra za dowóz chyba (inna sprawa, że dałam dużo więcej z tej radości, że się znalazły :evil_lol: )Takie są zasady, ale skoro gośc zgłaszał, prosił o informacje, szukał- to na pewno coś wynegocjuje. Tego mu życzę :lol:

ależ to chore normalnie:splat: przecież oni w ten sposób powodują, ze ludzie będą się bali po swoje psy przyjeżdżać...:stupid:
kredka napisał(a):
I jak będzie z tą sunią?Co mam powiedzieć dziewczynie,która była nią zainteresowana?

no przecież samo przez się się rozmumie, że nie będziemy jej szukać domu jak właściciel jej szuka i szaleje na jej punkcie.... Wysłał mi już kilkanaście esów, czy jak będzie o 8-mej to jej nikt jej nie podbierze i tego typu... Facet widać zakochany w psie, Sunia wychowywała się z dwójką dzieci, które tęsknią... jeśli każą mu tyle płacić, to to naprawde będzie chore..
Ciekawe jak to jest rozwiązane w innych miastach???

Posted

Oczywiście tak jak wszyscy ja także jestem pod wielkim wrażeniem tej zjawiskowo cudnej piękności, ciesze się że znalazł się właściciel:loveu:
Ale to co przeczytałam o tym płaceniu w schronie za "hotelowanie"(buahahahahaha!!) to jakaś paranoja, nie wiadomo czy śmiać się czy płakać. Ale z każdego "szamba" da się wyjść:p Jak każą facetowi płacić tyle kasy, to niech kto inny, niby "obcy" pójdzie do schronu że niby chce adoptować tą sunię i ją weźmie, a potem przekaże właścicielowi. A zresztą po co ja to piszę- cioteczki mądre, napewno już coś wymyślą :diabloti:
Swoją drogą to musi być naprawdę wielkie przeżycie, taki cudny prezent na święta- znaleźć psa po pół roku :lol: :multi:
Szczęśliwego Nowego Roku zjawiskowa Lwiczko!! ;):loveu:

Posted

Asior napisał(a):

ależ to chore normalnie:splat: przecież oni w ten sposób powodują, ze ludzie będą się bali po swoje psy przyjeżdżać...:stupid:

ale to nie jedyna praktyka, która moim zdaniem przyniesie więcej złego niż dobrego. ja sobie tak myślę, że objeżdżanie z góry na dół ludzi, którzy oddają psy do schronu też nie jest do końca dobrym pomysłem. powoduje, że potem ludzie wolą psa wywieźć do lasu albo wyrzucić na autostradzie, żeby mieć spokój, a nie wysłuchiwać. chyba lepiej byłoby zacisnąć zęby i zabrać psa.

to się dopiero Londa ucieszy jak pan przyjedzie :)
trzymam kciuki, żeby się wszystko udało.

Posted

Yeti, bo tak się mała zwie, ma niewiele ponad rok i już jest w swoim starym domku :)
Pan mówi, ze wyskoczyła na niego jak go zobaczyła :loveu:
poznała okolice i trafiła pod właściwe drzwi ;) A teraz próbuje wykraść panu żeberka:diabloti:
Pan zapłacił tylko stówkę, uważam,z ę mógł dać te 200 zł, no ale cóż, każdy czyni wg swojego sumienia..
Wa zne, ze księżniczka w domku już dupsko grzeje.
pan mi bardzo dziękował ( a właściwie powinien dziękować temu, kto zrobił jej ogłoszenie na allegro ;) ) |Bo gdyby nie to, to nigdy by suni nie odnaleźli...

Posted

j3nny napisał(a):
no to jednak na cos to allegro sie przydaje! super
Niech pilnuja suni :loveu:

tak, jednak ludzie przeglądają takie strony... Miałam o nią mnóstwo telefonów, i o Cześka...:loveu: