Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 272
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kierownik raczej się nie zgodzi przede wszystkim ze względu na to, że jak by każdy takie praktyki chciał stosować to było by nie fajnie.. druga sprawa to nie "nasz" rejon..
Jesli by trafiła sunia do hotelu to napewno długo nie posiedzi, ale:
nie mam funduszy na to a druga sprawa nie dam rady do niej jeździć, a dziewczyny mają dość na głowie...
Choć to było by naj najfajniejsze wyjście, bo wtedy będfzie pewność, ze Londa pójdzie do "normalnych" ludzi.. a zainteresowanie nią jest bardzo spore!!!!! I jestem tym przerażona :( bo dzwonią do mnie same burole.. :roll:

Posted

ja proponowalam ale poniewaz sunia takie zainteresowanie bylo to zaczelam zalatwiac z innym psiakiem... zreszta ze mna musialaby wyjechac z kraju a szkoda takiego cudaka wywozic bo ona na sto procent dom znajdzie i to szybciutko

a czy ktos byl u Pani Alicji na wizycie? Chciala wczesniej wziasc od nas malamutke ale zanim udalo sie umowic wizyte to wziela swojego psiaka ze schronu w ol.
Nie rozumiem tylko w czym tak naprawde rzecz :razz: czy wiadomo, ze pies nie toleruje suczek, ze taka ostroznosc?

Posted

Uwazam ze nie bedzie problemu z asymilacja. Suka jest mloda i napewno sie dobrze ustawi w kontakcie z psem, nawet jesliby byl dominujacym na swoim terenie... Nie widze powaznych problemow... Troche pracy tej Pani i bedzie pelna harmonia.. Nawet dojrzale suki mozna zblizyc.. co jest naprawde trudna sprawa... Zdrowy psychicznie pies, nie szczuty i nie uzywany do walk nie bedzie przejawial prawdziwej agresji ani checi skrzywdzenia SUKI> A z czasem zapewne suka bedzie wodzila rej w domu
Zapoznanie powinno nastapic poza ogrodem - jak najzwyklejsza psia zabawa, a potem powrot do domu.

Posted

uwazam ze nawet jesli na poczatu wystapia jakies problemy w kontakcie suczki z psem to pozniej one ustapia a w najgorszej opcji po prostu beda siebie tolerowac a nie wykazywac jakiejs super milosci tym bardziej agresji

Posted

rozumiem ze pies w sensie samiec tak ?
wydaje mi sie ze problemu nie powinno byc w takim wypadku , chociaz sa przypadki ze samiec potrafi byc i gresywny w stosunku do suk , ale generalnie z zasady tak nie jest

Posted

Pies jest znajdą, więc nie wiadomo jaką miał przeszłość. Generalnie Psiak nie wykazuje agresji do żadnych zwierzaków, ale Pani chce być ostrożna, i woli najpierw sprawdzić...
Doradźcie, co robić, bo czas ucieka a sunia jest naprawde tak piękna, ze w każdej chwili ktoś może ją wypatrzeć i wziąć :( i kontakt będzie nie mozliwy :(

Posted

ja jestem za tym zeby zaryzykowac
pieniazki zbierzemy a może przez jakiś czas sunia wytrzyma w hotelu, chociaż myślę, że to nie będzie konieczne, wierzę że zostanie u tej pani

Posted

Piszę wam jeszcze raz - jedna dziewczyna proponowała DT :razz:. Pogadajcie z dziewczyną i zróbcie tak - wyciągnijcie sunię, zawieźcie do pani żeby sprawdzić psy i jeśli niestety sunia nie będzie mogła zostać to zawieźcie ją do tej dziewczyny na DT :razz:.
Ja niestety już suńki nie mogę wziąć - mogę brać tylko jednego psa na DT, a już "zaklepałam" to miejsce dla innej suni :roll:

Posted

Informuję - w najbliższym czasie moja koleżanka przyjedzie obejrzeć Londi :razz:.

Dziewczyna jest z Krakowa, chce psa w typie husky... nie martwcie się, jest uprzedzona co potrafią te psy :cool3:. Już ja się o to postarałam jak tylko dziewczyna zaczęła się zastanawiać nad psem tego typu :evil_lol:. Akurat do mnie dzisiaj dzwoniła i jej podpowiedziałam przejście się do schroniska, a że tą konkretna sunię znam z forum, to ja mogłam zachwalać :diabloti:

Posted

oby w jak najszybszym czasie, najlepiej jutro, jak będe to bym ją mogła z boksu wyprowadzić ;)
acha i w schronie twierdzą, zę to nie huski tylko malamut ;)

Posted

Dziewczyny prosiły o adres stronki, więc pewnie same tutaj za chwilę pooglądają ;). Ale na wszelki wypadek dam znać, że dobrze byłoby jutro pojechać zobaczyć sunię :cool3:.
Jeśli chodzi o rasowość to od początku im mówiłam, że to mix husky-malamut :razz:.

Dobrze by było jakbyś napisała, w jakich godzinach będziesz :cool3:... bo dziewczyny liczą na przejście się z sunią chociaż po schronisku [żeby zobaczyć jak sie będzie zachowywać :razz:].

Posted

Już rozmawiałam z dziewczynami, że najlepiej byłoby przyjść jutro o konkretnych godzinach ;).

Jakby ta sunia im się z jakiś powodów nie spodobała to pokaż inne psy w typie huskych/malamutów :cool3:. Może jakiś inny psiak im przypasi ;)

Posted

Byłam dziś z Londą na spacerku, bosz jaka ona jest kochana, bardzo się łasiła do głaskania.
Dziś będe dzwoniła do pani a jutro do kierownika, zobaczymy co się uda nam wymyślić ;)

Posted

Włąśnie przed chwilą dzwonił do mnie Pan, który twierdzi,z ę jest włąścicielem Londy :multi:
Mówi, zę uciekła mu jakieś pół roku temu, szukali jej wszędzie, nawet w schronisku byli i zostawiali namiary ponoć, ze jak by trafił jakiś malamut do schroniska, to zeby ich informować...
Kupili ją ponoć na krupówkach w Zakopcu.... Ciekawe czy to ona... Pan dziś jeszcze tam chce podjechać i sprawdzić!!!!

Posted

[quote name='Asior']Włąśnie przed chwilą dzwonił do mnie Pan, który twierdzi,z ę jest włąścicielem Londy :multi:
Mówi, zę uciekła mu jakieś pół roku temu, szukali jej wszędzie, nawet w schronisku byli i zostawiali namiary ponoć, ze jak by trafił jakiś malamut do schroniska, to zeby ich informować...
Kupili ją ponoć na krupówkach w Zakopcu.... Ciekawe czy to ona... Pan dziś jeszcze tam chce podjechać i sprawdzić!!!!

:diabloti: :diabloti: :diabloti: a uświadomiłaś Pana ze jest już wysterylizowana :diabloti: :diabloti: :diabloti: ?