Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='brazowa1']nie,no jak,przecież biegają w te i wewte po wybiegu,same wracaja do klatek i jest OK.

przepraszam za sarkazm.

Co możemy zrobic prócz słania pisma? Chętnie pomogę,tylko prosze o wskazówki kogoś zaangażowanego.[/QUOTE]

Piszcie pisma do Towarzystwo Opieki Nad Zwierzętami Oddzial w Warszawie i do VIVY, czym więcej przyjdzie pism, tym większe prawdopodobieństwo wstrzymania wywozu, podobno Powiatowy wyraża na to zgodę.
Jeśli zaś chodzi o C, to już wrocila.

Posted

[quote name='bajk21.']Piszcie pisma do Towarzystwo Opieki Nad Zwierzętami Oddzial w Warszawie i do VIVY, czym więcej przyjdzie pism, tym większe prawdopodobieństwo wstrzymania wywozu, podobno Powiatowy wyraża na to zgodę.
Jeśli zaś chodzi o C, to już wrocila.[/QUOTE]
Tak myslalam,karma jest,wysylka jest to i wrocila

• 2 weeks later...
Posted

[URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/229809-Buba-zaniedbana-przez-pseudofundacj%C4%99-mia%C5%82a-trafi%C4%87-do-Niemiec-potrzebne-wsparcie!"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/229809-Buba-zaniedbana-przez-pseudofundacj%C4%99-mia%C5%82a-trafi%C4%87-do-Niemiec-potrzebne-wsparcie![/URL] Buba - suka z Klembowa!

Posted

Witam
słuchajcie jestem tu nowa i nie wiem czy ktoś z was ma aktualny numer do tego schroniska ponieważ nie mogę się dodzwonić do nich .
Byłam dzisiaj i chciałam porozmawiać z kimś z kierownictwa ale nikogo nie było pocałowałam tylko klamkę.
Cisza spokój jakby nikogo nie było co się dzieje ?

Posted

czy tam ktoś jeszcze jest opiekuje się zwierzętami i wypuszcza z tych klatek ?
Przecież są upały a jak byłam nic nie biegało na wybiegach

Posted

-Przeprowadzam wizyty PA: Pruszków, Piastów, Nadarzyn, Kanie, Komorów, Raszyn, Ożarów Mazowiecki, Milanówek, Grodzisk i okolice.
-Służę transportem za zwrot kosztów w mazowieckim (soboty lub tydzień późny wieczór).
-Prawdopodobnie będę mogla zaoferować DT dla małego szczeniaka z dużymi szansami na ds (od października wracam do pracy i nie będzie warunków na dt już)

Posted

[quote name='Medi']czy tam ktoś jeszcze jest opiekuje się zwierzętami i wypuszcza z tych klatek ?
Przecież są upały a jak byłam nic nie biegało na wybiegach[/QUOTE]
Medi, jak możesz to sprawdź raz jeszcze czy tam ktoś jest, -na fejsie były makabryczne zdjęcia psów pozamykanych w jakichś szafkach?:shake: -czy to aktualne zdjęcia? trudno uwierzyć..

• 3 weeks later...
Posted

[quote name='Wiewiór'][URL]http://www.hundehilfe-polen.de/index.php?option=com_content&view=article&id=521:gerettet-aus-klembow&catid=46:projekte&Itemid=67[/URL][/QUOTE]
Tym to sie poszczeslilo ,ale napewno jest jeszcze ich sporo do zabrania .Czy sa wogole polskie organizacje sklonne pozostale psy uratowac?Jedzcie i zabie rzcie.One nie moga w tych skrzyniach zyc.Moze przez te lato i te upaly sie zdziesiatkowaly.Szkoda ,ze ta wspaniala org.niemiecka tak malo psom daje nowye domy,skoro polskie organizacje tylko patrza ,krytykuja i nic nie czynia zeby je uratowac.W gebie to kazdy jest mocny ,ale nie o madrosic i krytyke chodzi ,tylko o realna pomoc.A gdzie ona jest?Psy nalezy stad na cito zabrac.

DZIEKUJE w imieniu wszystkich uratowanych psow ,organizacji niemieckiej i oddanej zwierzetom org.Mrunio

Posted

[quote name='bajk21.']Piszcie pisma do Towarzystwo Opieki Nad Zwierzętami Oddzial w Warszawie i do VIVY, czym więcej przyjdzie pism, tym większe prawdopodobieństwo wstrzymania wywozu, podobno Powiatowy wyraża na to zgodę.
Jeśli zaś chodzi o C, to już wrocila.[/QUOTE]
walczysz zeby psy nie uratowano i zabrano do DS do Niemiec ,a ilu psom z tego schroniska gwarantujesz na miejscu domy?

Posted

[quote name='mimiś']Medi, jak możesz to sprawdź raz jeszcze czy tam ktoś jest, -na fejsie były makabryczne zdjęcia psów pozamykanych w jakichś szafkach?:shake: -czy to aktualne zdjęcia? trudno uwierzyć..[/QUOTE]
a co sfinansowalas nowe klatki z wybiegami?
co uczynilas na miejscu zeby psy te uwolnic z tych skrzyn?
jedz i zobacz i pomoc!pisac i hecowac to kazdy umie

Posted

[quote name='xxxx52']walczysz zeby psy nie uratowano i zabrano do DS do Niemiec ,a ilu psom z tego schroniska gwarantujesz na miejscu domy?[/QUOTE]

Czyzby zabranie psow przez Vive wykluczalo ich wyjazd do Niemiec ?

Posted

xxxx52, ja napiszę tylko 1 post z pytaniem do ciebie. Czy masz jakiegoś psa z Klembowa? I ile masz psów w domu? Bo pyszczysz tak, jakbyś miała w sprawie Klembowa sumienie czyste jak łezka. No więc powtórzę pytanie-ile psów z Klembowa wzięłaś i w czym pomogłaś, żeby poprawić los psów? Oczywiście poza wychwalaniem wywozów do Niemiec.

Posted

[quote name='xxxx52']a co sfinansowalas nowe klatki z wybiegami?
co uczynilas na miejscu zeby psy te uwolnic z tych skrzyn?
jedz i zobacz i pomoc!pisac i hecowac to kazdy umie[/QUOTE]
-Nie napisałam do ciebie ani słowa, więc jestem zaskoczona tym atakiem.To jest forum,z samej zasady "[FONT=arial]spotkanie poświęcone [B]omawianiu[/B] spraw z określonej dziedziny;"- słownik j.polskiego. [/FONT]Powinnas pani xxxx52 mieć dość rozumu,żeby nie zaczepiać osób które są na dogomanii na tyle długo żeby pamietac twoją "pomoc". W języku polskim "pomoc" a "handel" to nie są synonimy.

Posted

[quote name='Lilek']xxxx52, ja napiszę tylko 1 post z pytaniem do ciebie. Czy masz jakiegoś psa z Klembowa? I ile masz psów w domu? Bo pyszczysz tak, jakbyś miała w sprawie Klembowa sumienie czyste jak łezka. No więc powtórzę pytanie-ile psów z Klembowa wzięłaś i w czym pomogłaś, żeby poprawić los psów? Oczywiście poza wychwalaniem wywozów do Niemiec.[/QUOTE]
takie same pytanie mam do ciebie
oczywiscie ,ze pochwalam ratowanie psow z takiego okropnego czy innych schronisk do Niemiec ,Holandi,bo polskie organizacje jakos nie moga nawet jednemu psu pomoc ,tylko patrza biernie na ich tragedie.Ty lilek jestes w Polsce to dlaczego nie pojedziesz do Klembowa i nie uratujesz tylko stukasz w klawisze i hecujesz .oczywiscie ,ze popieram wszystkie org.nie zaleznie jakiej sa narodowosci ktore pomagaja i uratuja zwierzeta,a nie tylko hecuja i patrza na ich smierc.

Posted (edited)

[quote name='mimiś']-Nie napisałam do ciebie ani słowa, więc jestem zaskoczona tym atakiem.To jest forum,z samej zasady "[FONT=arial]spotkanie poświęcone [B]omawianiu[/B] spraw z określonej dziedziny;"- słownik j.polskiego. [/FONT]Powinnas pani xxxx52 mieć dość rozumu,żeby nie zaczepiać osób które są na dogomanii na tyle długo żeby pamietac twoją "pomoc". W języku polskim "pomoc" a "handel" to nie są synonimy.[/QUOTE]
jezeli handel jest na jednej plaszczyznie z pomaganiem ,to dlaczego schroniska sprzedaja psy?dlaczego na dogomani prawie kazdy tylko zebrze o pieniadze ,dlaczego ?A co nie sprzedajecie psow?na transpoty tez zbieracie,na karme podobnie ,na kazde g--- tez sa zborki,a bazarki to co jest?Nie mowiac o nielegalnych hotelikach na ktorych sie kasuje duzo pieniedzy za przetrzymanie psa w potrzebie .to skandal.to jest przeciez przestepstwem No tak to jest okey.A adoptowanie psow przez organizacje za pieniadze jest bee?to co sie ma je wydawac zywe przygotowane zwierze (szczepione,kastrowane,leczone zaczipowane z paszportem)za cukierka z dostawa pod drzwi ,zeby za chwile psa zabierac ,bo pies sie nie podoba?To wg.Ciebie lepiej ,zeby te psy klembowskie umieraly ugotowane ,bedac w tych skrzyniach ,niz zostaly uratowane.dziwne rozumowanie typowo polskie zawistne.Ktos na dogomani podobny pokrojem jak te wszystkie pseudo-obronczynie polskich psow ziejace nienawicia zazdroscia do innych ludzi innej narodowosci napisal" wole zyby psy zdychaly w polskich schroniskach niz wyjechaly do Niemiec"ojej typowo polskie katolickie rozumowanie .BRRRRRRRR
jezel to schronisko jest nielegalne i nie ma istniec to zabierzcie te 150 psow i to natychmiast ,a nie walczcie z wiatrakami ,bo ta kr....walka tylko szkodzice psom ,nic wiecej.

Dlatego bede zawsze popierala wszystkie organizacje ni zaleznie jakiej sa narodowosci i jakiego koloru skory sa ci ratownicy, czy wiary ,jak za cznna pomoc dla psow w potrzebie.Bo zeby na kogos cos zlego powiedziec ,czy ocenic nalezy wpierw z nimi rozmawiac,zobaczyc na wlasne oczy ,przekonac sie zeby pozniej kogos ocenic.bo to ze ktos hecuje pod publiczke dewotek i mlodych niedoswiadczonych ludzi nie powinno miec wplywu na opinie ogolu,madrych rozsadie myslacych ,pragmatycznie ludzi. Troche jest na niektorych watkach jak w stadzie gesi,ciagle te same gesi ,ciagle ten sam ton wydobywaja z gardla.

Edited by xxxx52
Posted

[SIZE=4]Trzeba albo nie mieć rozumu, albo mieć w tym interes, żeby twierdzić, że zwierzęta masowo wywożone do Niemiec jadą do domów po dobry byt. [/SIZE]
[SIZE=4]ONE JADĄ JAKO TOWAR DO PRZEROBU W RÓŻNYCH CELACH, ALE NA PEWNO NIE DO PRYWATNYCH DOMÓW, JAKO PUPILE NA KANAPY.[/SIZE]
Wyjątek mogą stanowić indywidualne adopcje, gdzie umowy są podpisane przez konkretną zainteresowana danym zwierzakiem osobę.
Trzeba mieć źle w głowie poukładane, żeby sądzić, że ktokolwiek znający realia uwierzy w te brednie wypisywane przez popleczników handlarzy.

Posted

[quote name='elik'][SIZE=4]Trzeba albo nie mieć rozumu, albo mieć w tym interes, żeby twierdzić, że zwierzęta masowo wywożone do Niemiec jadą do domów po dobry byt. [/SIZE]
[SIZE=4]ONE JADĄ JAKO TOWAR DO PRZEROBU W RÓŻNYCH CELACH, ALE NA PEWNO NIE DO PRYWATNYCH DOMÓW, JAKO PUPILE NA KANAPY.[/SIZE]
Wyjątek mogą stanowić indywidualne adopcje, gdzie umowy są podpisane przez konkretną zainteresowana danym zwierzakiem osobę.
Trzeba mieć źle w głowie poukładane, żeby sądzić, że ktokolwiek znający realia uwierzy w te brednie wypisywane przez popleczników handlarzy.[/QUOTE]
Czy są na to co piszesz jakieś dowody? Bo Twoja wypowiedź, to kolejny histeryczny lament bez ŻADNYCH konkretów.

Posted

xxxx52, nie byłam w Klembowie i nie pojadę tam, bo nie jestem w stanie już przygarnąć ani pół psa. Nie mam zamiaru zakładać następnego Klembowa.Odpowiedziałam na twoje pytanie. Czekam na odpowiedź na moje. I jeszcze jedno. Poczytaj swoje posty na różnych wątkach. Ten sam gulgot, ta sama sztanca.

Posted

[quote name='Zofia.Sasza']Czy są na to co piszesz jakieś dowody? Bo Twoja wypowiedź, to kolejny histeryczny lament bez ŻADNYCH konkretów.[/QUOTE]

A masz jakieś dowody, że tak nie jest, czy może kolejna popleczniczka ?
Poza zdolnością trzeźwego myślenia i wyciągania wniosków wiele podawano na różnych wątkach. Wdawanie sie w dyskusje z udającymi, że wierzą w dobre intencje handlarzy, to jak próba udowodnienia, że białe jest białe. Są na to dowody ?