Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='sleepingbyday']pics or it didn't happen.
osobiście chętnie przekonam się, ze te domy są realne. pics, pliz!

Ile psów miesięcznie znajduje domy w waszych fundacjach? czy te psy zarezerwowane przez niemieckie domy w ilościach hurtowych to realne jest, czy disney?
biorąc pod uwagę doświadczenie życiowe i wskaźniki adopcji, brak fotek i informacji skłania do jakich wniosków? że deklaracje o domach brzmią wiarygodnie??? mamy na słowo honoru uwierzyć? nie takie są nasze obowiązki względem zwierząt, słowo nie może równać się dokumentacji adopcji.

nie będę mieć wątpliwości, jeśli dostaniemy poadopcyjne info zwrotne. tylko tyle, moi państwo.[/QUOTE]

A czy ktoś prosił Hunde Hilfe o takie informacje? Bo zdaje się, że nikt z nimi w ogóle nie rozmawiał. No, jesli ktoś sądzi, że Mrunio i kierownictwo schronu to godni zaufania posrednicy - gratuluje naiwności ;)

Posted

[quote name='sleepingbyday']
nie będę mieć wątpliwości, jeśli dostaniemy poadopcyjne info zwrotne. tylko tyle, moi państwo.[/QUOTE]

Umowy adopyjne z nowymi domami ?
Bardzo prosze - te, ktore mam, sa na fikcyjne osoby pod nie-egzystujacymi adresami.

Posted

[quote name='wellington']Umowy adopyjne z nowymi domami ?
Bardzo prosze - te, ktore mam, sa na fikcyjne osoby pod nie-egzystujacymi adresami.[/QUOTE]

To może je opublikuj, bo na razie to mamy info z gatunku "jedna pani drugiej pani". Te umowy są na Hunde Hilfe?

Posted

[quote name='Zofia.Sasza']To może je opublikuj, bo na razie to mamy info z gatunku "jedna pani drugiej pani". Te umowy są na Hunde Hilfe?[/QUOTE]

Nie wszystkie.
Opublikowac nie moge, bo dostalam je poufnie.

Guest Linda99
Posted

Moze jeszcze cos do fikcyjnych adresow.Jezeli ktos oddal psy handlarzom z hundeinot.org Martina Chmielnik to na umowie adopcyjnej moze miec zamiast prawdziwego adresu na przyklad adres ZOO w Hannoverze.Ta dama zmienia web strony jak rekawiczki i ciezko za nia zdazyc.Z takim adresem sprzedawala psy z bagaznika samochodu.Wsrod nich 6 tygodniowe szczeniaki ktore bez skropolow zabierala od matki.

Posted

Dowodem pewnie byłaby miazga z kości wilczura, albo zdjęcia bigla nadzianego na rożno. Ale przecież i to mozna sfabrykować.
A rozum, wiedza, czy doświadczenie to drobiazgi, którymi nie warto sobie głowy zawracać, po co ?

Posted

Osoby chcace sie dowiedziec cos nt. niewyjasnionych/podrabianych podpisow na umowach adopcyjnych HHP moga w niemieckim necie poszukac protokoly policji kryminalnej, gdzie szefowa w tej sprawie byla przesluchiwana.

Posted

[quote name='sleepingbyday']pics or it didn't happen.
osobiście chętnie przekonam się, ze te domy są realne. pics, pliz!

Ile psów miesięcznie znajduje domy w waszych fundacjach? czy te psy zarezerwowane przez niemieckie domy w ilościach hurtowych to realne jest, czy disney?
biorąc pod uwagę doświadczenie życiowe i wskaźniki adopcji, brak fotek i informacji skłania do jakich wniosków? że deklaracje o domach brzmią wiarygodnie??? mamy na słowo honoru uwierzyć? nie takie są nasze obowiązki względem zwierząt, słowo nie może równać się dokumentacji adopcji.

w naszej jak był dobry okres domy znalazły w jednym miesiącu 10 psów, zdarzyło się to raz i był to bardzo fajny miesiąc...:) przeważnie są to 2-3 psy..a są miesiące że i żaden...tylko że to jest Polska...
oczywiście zdaję sobie sprawę że tak jak u nas tak i tam sa organizacje brzydko mówiąc śmierdzące...kwestia jest tego typu czy będziemy się opierać na plotkach czy jak cywilizowani ludzie zaczniemy "my" pytać u źródła a nie polegac na tym co mówi np władza danego schronu.
Jesli będą tylko obiecanki cacanki a g... z tego wyjdzie wtedy można mieć juz wyrobione zdanie o danej organizacji z zza zachodniej granicy.
Jasne istnieją też handlary typowe przy okazji awantury o Malinę jedną taką poznałam i nie podlega to żadnej dyskusji że takie należy zrównac z ziemią... Ale tam też są chyba ludzie tacy jak my , pytanie tylko którzy to są ?

Posted (edited)

[quote name='wellington']Osoby chcace sie dowiedziec cos nt. niewyjasnionych/podrabianych podpisow na umowach adopcyjnych HHP moga w niemieckim necie poszukac protokoly policji kryminalnej, gdzie szefowa w tej sprawie byla przesluchiwana.
widziałam jakiś protokół wklejony na fb, tylko pytanie czy była jakaś sprawa karna? cokolwiek? oskarżyć można każdego, przesłuchać też ale czy sprawa miała finał w sądzie?
nie znam niemieckiego a nikt na fb nie chciał przetłumaczyć...jeśli ktoś mógłby to byłoby super...

A to aramis teraz Maniek który miał wyjechać do Niemiec ale nie wyjechał, dziś ma operowaną łapkę po starym urazie żeby poprawić komfort jego życia:)

Edited by Kinia1984
Posted

Handel psami z Polski to dobry interes zwlaszcza jak sie jest na socjalu, z ich przytulisk nie tak latwo zaadoptowac psa wszystko jest sprawdzane dokladnie nawet to czy w przyszlosci bedzie cie stac na jego utrzymanie.

Posted

[quote name='Zofia.Sasza']Wie ktoś, czy to prawda, że wróciła C.?[/QUOTE]

tak to prawda i jeszcze słyszałam, że jest zgoda powiatowego na wywóz psów do Niemiec :-(

Posted

No to tylko boki zrywać ze śmiechu. Cel został osiągnięty. Klembów dostał dużo karmy, pewnie jakieś adopcje były, skoro RMF nadawało info o trudnej sytuacji.
Osobiście jestem zniesmaczona sytuacją. Biedni naiwni ludzie, którzy w odruchu serca chcieli pomóc głodującym zwierzętom.

Posted

[quote name='malawaszka']co za draństwo!!!! krętactwo i podłość!!!! obrzydliwe aż słów mi brak![/QUOTE]

A ktoś w ogóle zgłosił jej postępek gdzie trzeba? Przeciez ona porzuciła psy! To jest, kurka, karalne!

Posted

[quote name='bric-a-brac']Na FB na wydarzeniu twierdzili, że zgłosili C. na policję. Było to zaraz po tym, jak nawiała.[/QUOTE]
nikt nic nie zgłosił ...to co piszą oni trzeba podzielic na pół albo i na cztery...może ona wcale nie zwiała tylko ją pogonili...ja już sama nie wiem co jest prawdą a co nie....