Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mogę ja, jeśli nikt nie zgłosi sprzeciwu. Przed chwilą dzwoniłam. Pan Paweł wyśle żonę z dzieckiem do W-wy i zostanie miesiąc. Płatność na konto siostry mu odpowiada. Chciałby zaliczkę po tygodniu pracy (rozumiem, że od 1 listopada licząc), a resztę na koniec miesiąca. Jakbyś mogła policzyć, co z tym podatkiem, to Ci będę dozgonnie wdzięczna, bo ja się do tego kompletnie nie nadaję :shake:
Kurczę, niech się teraz nic nie pos...a! No i żeby się udało te biedaczki wywieźć.
Nara. Z

• Replies 3.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='zofia&sasza']Mogę ja, jeśli nikt nie zgłosi sprzeciwu. Przed chwilą dzwoniłam. Pan Paweł wyśle żonę z dzieckiem do W-wy i zostanie miesiąc. Płatność na konto siostry mu odpowiada. Chciałby zaliczkę po tygodniu pracy (rozumiem, że od 1 listopada licząc), a resztę na koniec miesiąca. Jakbyś mogła policzyć, co z tym podatkiem, to Ci będę dozgonnie wdzięczna, bo ja się do tego kompletnie nie nadaję :shake:
Kurczę, niech się teraz nic nie pos...a! No i żeby się udało te biedaczki wywieźć.
Nara. Z
No i bardzo dobrze. Dostanie na tydzień do przodu i potem po skończonych tygodniach.
Jak nieco uprzątnę krzynke, to cuś Ci poślę.
Pilnuj, bo będzie pilne :evil_lol:

A mogłabyś na moje gg wpaść, plisss

Posted

Na stronie EMIR, w galerii psow z Krezela, zaznaczylam czerwona litera K psy o ktorych nie mam informacji ze opuscily Krezel.

Tylko ze ja wiem ze w Krezelu jest niecale 50 psow, a czerwonych K jest kolo setki..... Czyli ze czesc psow ktore opuscily Krezel ma mimo wszystko czerwone K.

[SIZE="4"]Bardzo prosze o informacje na temat psow ktore opuscily Krezel, tzn ktore opuscily i dokad

Bede bardzo wdzieczna :-)

Posted

emilia2280 napisał(a):
No to ja tez oczywiscie potwierdzam swojá deklaracjé :razz:

A to, ze nikt z przedstawicieli organizacji prowadzácych akcjé nie rozmawial z Pawlem- no comment :diabloti:

Co do płatnosci umowę o dzieło przygotuje. Chodzi tez o to aby 2000 zł. za miesiac było kwotą netto. czyli my od tego zapłacimy tez podatek.

Posted

emilia2280 napisał(a):
No to ja tez oczywiscie potwierdzam swojá deklaracjé :razz:

A to, ze nikt z przedstawicieli organizacji prowadzácych akcjé nie rozmawial z Pawlem- no comment :diabloti:

Skad wiesz ze nie rozmawiał, od kilku dni w razie rezerwy jest zastepstwo w opiece nad psami, pozatym wczoraj rano rozmawiałem z Pawłem, w południe i dziś w południe, nie tylko o jego pracy ale takze o tym kiedy dowieziemy nastepna karmę i co jeszcze potrzeba a co z dowozem wody.
Dlaczego podajesz wiec niesprawdzone informacje?

Posted

PiSdZ napisał(a):
Skad wiesz ze nie rozmawiał, od kilku dni w razie rezerwy jest zastepstwo w opiece nad psami, pozatym wczoraj rano rozmawiałem z Pawłem, w południe i dziś w południe, nie tylko o jego pracy ale takze o tym kiedy dowieziemy nastepna karmę i co jeszcze potrzeba a co z dowozem wody.

A mogé spytac kto mialby byc tym zastépcá? Bo moze ten ktos bylby lepszy niz Pawel, który jest, bo nie ma nikogo innego, ale ma te psy w d... i osobisie bym go wywalila na zbity ryj, gdyby bylo zastépstwo.

Posted

emilia2280 napisał(a):
A mogé spytac kto mialby byc tym zastépcá? Bo moze ten ktos bylby lepszy niz Pawel, który jest, bo nie ma nikogo innego, ale ma te psy w d... i osobisie bym go wywalila na zbity ryj, gdyby bylo zastépstwo.

Jedna osoba to p. Janusz z Warszawy, znajomy Elizy (nick Belula) która zabrała ostatnio suczkę. Eliza ręczy za niego. On jest samotny i bedzie caly czas przy psiakach. Druga osoba jest z Trzcianki, czyli od nas.

Posted

chciałam wam powiedzieć że bardzo mi sie to wszytko nie podoba :cool1:

Po dzisiejszej akcji oczerniania Bachnach to ja już w nic nie wierzę i nikomu.
Faktycznie w wypowiedzi PiSdZ na PW do Bachnach Pan G. napisał że może zapłacić albo że ma pracownika, więc rzeczą oczywistą był post Bachnach o odwołaniu zbiórki. Widziałam tą wiadomość osobiście i wszyscy ci którzy około południa byli na dogo bo potem zostało wykasowane (regulamin dogo zabrania cytowania PW).
A zresztą po co daleko szukać PW przecież tu też się deklarował:
[quote name='PiSdZ']Chciałbym aby wszytskie psiaki znalazły dom do końca paxdziernika, jesli nie bedzie to mozliwe - zatrudnimy nową osobę do opieki nad psami i zapłacimy jej. ...

Druga sprawa\Elik wyraźnie pisze
[quote name='elik']
I wiecie co jeszcze powiedział, że nikt do tej pory z nim nie rozmawiał na temat jego ewentualnej dalszej opieki nad psami.
więc dlaczego ją też oskarża się o kłamstwo pisząc
[quote name='PiSdZ']Skad wiesz ze nie rozmawiał, od kilku dni w razie rezerwy jest zastepstwo w opiece nad psami, pozatym wczoraj rano rozmawiałem z Pawłem, w południe i dziś w południe, nie tylko o jego pracy ale takze o tym kiedy dowieziemy nastepna karmę i co jeszcze potrzeba a co z dowozem wody.

to wszystko nie trzyma się całości. Każdy mówi co innego i zaprzecza temu co mówią inni...

Posted

elik napisał(a):
Odnosze wrażenie, że gdyby niektórych dogomaniaków do klatek pozamykać, byłoby znacznie więcej trupów niż 5 szt.

pijesz do mnie Elik?

myślałam że to wolne forum z możliwością wypowiedzi ale się myliłam chyba, cóż :cool1:

w końcu ja tylko opieram się na waszych wypowiedziach

Posted

[quote name='PiSdZ']Jedna osoba to p. Janusz z Warszawy, znajomy Elizy (nick Belula) która zabrała ostatnio suczkę. Eliza ręczy za niego. On jest samotny i bedzie caly czas przy psiakach. Druga osoba jest z Trzcianki, czyli od nas.
Panie Grzegorzu do końca m-ca czasu zostało niewiele, jeśli sprawa opieki nad psami nadal będzie na etapie poszukiwań, to obawiam się, że psy zostana same :shake:
Już na dziś potrzebne są konkretne rozwiązania.

Guest Elżbieta481
Posted

Aga i Eto- a dlaczego miałoby się komuś wierzyć?Zgadzamy się z Tobą,że jest to niemozliwe.Jeśli bowiem na proste pytanie uzyskuje się tylko wyzwiska to co ma się myśleć..
A jak wątek przeczyta ktoś postronny kto chciałby pomóc i zauwazy,że nie ma odpowiedzi na pytania to tez nie będzie dobrze myślał.Będzie podejrzliwy.O to chodzi?
I nie jest to demagogia ani mącenie-to jest stwierdzenie faktów.I to smutnych.
z naszej strony EOT
Elżbieta

Posted

[quote name='waldi481']Aga i Eto- a dlaczego miałoby się komuś wierzyć?Zgadzamy się z Tobą,że jest to niemozliwe.Jeśli bowiem na proste pytanie uzyskuje się tylko wyzwiska to co ma się myśleć..
A jak wątek przeczyta ktoś postronny kto chciałby pomóc i zauwazy,że nie ma odpowiedzi na pytania to tez nie będzie dobrze myślał.Będzie podejrzliwy.O to chodzi?
I nie jest to demagogia ani mącenie-to jest stwierdzenie faktów.I to smutnych.
Elżbieta
Niestety ten sam schemat powtarza się w tym wątku:
http://www.dogomania.pl/forum/f86/poznan-koszmar-w-pseudohodowli-pogotowie-straz-d-zwierzat-122835/
Na konkretne pytania, odpowiedzi są enigmatyczne, podszyte szyderą, a w każdym razie, nie wprost :shake:
W zacytowanym watku znaleźli się jednak ludzie, którzy są pod głębokim wrażeniem "ofiary" czyli "atakowanego" PiSdZ, bo jest filmik niczym Miami Vice (co z tego, że zrobiony przez prezesa PiSdZ z nim w roli głównej) bo jest wzruszające i nic nie wnoszące lanie wody pt. "jacy my jesteśmy wspaniali, a jacy wy jesteście wredni". Cóż, ten kto zada sobie trud poczytania ze zrozumieniem, ten inteligentny, wnioski wyciągnie sam... Ale fakt, smutne to.

Posted

Rozumiem, że Pogotowie podpisuje umowę, a my się zrzucamy i wpłacamy na konto siostry Pawła, a wszystko koordynuje Zofia.

Odpowiadam Emilce - EMIR ma na swoim koncie sporo wypłat "osobowych" w Krężelu i Maciejowicach - uzbierała się dość duża kwota tych wypłat poza ewidencją, szczególnie, że były dokonywane w sytuacjach kryzysowych, na początku, kiedy stawiano nas pod ścianą - "płacicie albo nic nie robimy".

Niestety, nasze fundusze się kończą więc nikomu nie przyszło nawet do głowy rozmawiać o przedłużeniu pobytu Pawła, szczególnie, że kategorycznie twierdził, że wraca do Warszawy, a Grzegorz obiecał zabrać wszystkie psy.

Pamiętajcie również, że Paweł to nie człowiek przepełniony empatią, ale ktoś, kto tkwił w tym koszmarze i brał udział w dręczeniu zwierząt - nie nastąpiło wielkie przemienienie - coś mu widocznie nowa robota nie wychodzi, stąd jego zgoda.
U mnie mieszka chwilowo suka Roksa z Krężela, która tak się bała mężczyzn, że dopiero po 2 tygodniach dała się dotknąć mojemu mężowi.

Wyprowadzanie jej ze stodoły to była walka o życie, tak bała się Pawła.

Posted

Taaaak i bedzie jak w bajce: Wsród serdecznych przyjaciół, psy zająca zjadły.
Tyle tylko, że w realu, to psy będą ofiarami.
Wszystko wskazuje na to, że tu nie o psy chodzi, ona są tylko tłem :-(

Posted

kahoona napisał(a):
...nasze fundusze się kończą więc nikomu nie przyszło nawet do głowy rozmawiać o przedłużeniu pobytu Pawła, szczególnie, że kategorycznie twierdził, że wraca do Warszawy, a Grzegorz obiecał zabrać wszystkie psy...

A czy plan awaryjny został przewidziany ?

Posted

kahoona napisał(a):

Pamiętajcie również, że Paweł to nie człowiek przepełniony empatią, ale ktoś, kto tkwił w tym koszmarze i brał udział w dręczeniu zwierząt -

Wyprowadzanie jej ze stodoły to była walka o życie, tak bała się Pawła.

:placz::placz::placz:Mogę tylko zapłakać nad losem tych psin,dobrze,że to jeszcze tylko miesiąc,albo AŻ miesiąc.

Posted

elik napisał(a):
Taaaak i bedzie jak w bajce: Wsród serdecznych przyjaciół, psy zająca zjadły.
Tyle tylko, że w realu, to psy będą ofiarami.
Wszystko wskazuje na to, że tu nie o psy chodzi, ona są tylko tłem :-(

proszę o wyjaśnienie - EMIROWI chodzi wyłącznie o psy - czy sugerujesz, że jest inaczej?

Posted

Jezu zamknijcie sie bo was mod wywali w kosmos!

czy to jest rozmowa o psach i Krezla?

mam pytanie!

czy psy ze stronyhttp://www.rumbo.forall.pl/

sa wszystkie aktualnie poszukujace domu?

czy ktos moze odpowiedziec ktore z nich sa bezwarunkowo przyjazne dla innych psow? To wazne.

Posted

dorothy - fotki w galerii paros /rumbo.forall.pl/ to psy które w ubiegłą sobotę były nadal w krężelu - od tego czasu kilka wyjechało

to sa psy nadal nie zabrane, domu poszukują ponadto te które wyjechały do schronisk bądź DT. niestety ciężko jest dokładnie określić ile i które, gdyż nie mamy zwrotnych informacji od wszystkich którzy je zabierali /mam nadzieję że JESZCZE nie mamy, a nie że tak pozostanie/, zarówno osiołek na stronie emir'a i ja na stronie akcji /link w podpisie/ staramy się nadążać za sytuacją.

edit: na chwilę obecna to chyba ciężko powiedzieć BEZWARUNKOWO które jak będą się zachowywać na zewnątrz, po wyciągnięciu stamtąd

kahoona - mogę cię prosić o parę zdań na temat roxy, jakieś fotki i namiary? kogo z "emira" pytać o pozostałe psy które są u was na tymczasach?

Posted

ja z powodu posiadania 5 psow moge zaoferowac jedynie DT a i to dla zupelnie nieklopotliwego osobnika i jak sie maz zgodzi (mam powaznie zlamana reke, jestem troche nieporadna i nie jezdze nawet autem).
Dlatego pytam o te psy ktore potrzebuja DT.
Ew. szukam DT wsrod znajomych ale musze wiedziec co im pokazac. (jakie psy)