Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

W poniedziałek Krężel opuściły:

* 20.10 - 1 suka mix owcz. NADIA 78/K

Zgierz - schronisko:

* 20.10 - 1 pies FRANCYŚ - wilkowaty średni z siwym pyszczkiem bez nr/ K
* 20.10 - 1 suka mix amstafowaty czarna popgryziona 29/K
* 20.10 - 1 suka mix huskowaty 17/K suka w cieczce

Śląsk DT wolontariat ARKA:

* 20.10 - 1 suka laciata srednia szorstkowlosa cz.-biala bez ne/K
* 20.10 - 1 suka mix ratlerkowaty cz.-podp. 92/M

Posted

Nie wiem czy nie doczytalam, ale czy ten pies przy budzie (ten co zostal sam) w Maciejowicach- zostal przewieziony do Krézela? Jesli tak, to który to? Jesli nie, to on juz chyba umarl z glodu... :placz:

EDIT: pies tam jest sam !!! Kto i kiedy go moze zabrac stamtád??? Padnie z glodu czy zostanie rozszarpany przy tym lancuchu przez inne zwierzéta?

Zostala tam ponoc tez wolno biegajáca suczka na polu. Já tez trzeba zlapac...
Ta sunia:

(?/M)-suka-biega luzem
Mała, ciemnowilczasta suczka (ewidentnie wiele razy rodziła)

Posted

[quote name='Krysiam']ale ja nie moge tam pojechać - pracuję :-(
moge zwrocic koszty benzyny ale pojechac nie moge....

A czy Ty Krysiu pytasz bo chcesz go adoptowac, albo moglabys znalezc mu dom?

UWAGA:

Czy ktos zna/moze sprawdzic te schroniska (woj. dolnosláskie):
-Dluzyna Górna
-Nysa
-Brzeg

Z danych na stronce BOZ majá calkiem dobre statystyki, ale to trzeba tez sprawdzic (bo liczby liczbami..):
http://www.boz.org.pl/sch/ds.htm
http://www.boz.org.pl/sch/op.htm

Posted

Belula coś napomknęła, że pojechałaby do Maciejowic za zwrot kosztów paliwa (gaz), może uderzyć do niej? Bo ja mogę pojechać dopiero w sobotę :shake: I to jak mi ktoś da na to paliwo, niestety...

Posted

Jak rozmawiałyśmy z pracownikiem Krężla, to powiedzial,że pies nie zmieścił się do samochodu z innymi psami i został przy budzie SAM!!!!
Potem już nikt po niego nie jechał......
Aż się boję....
Jak ktoś ze mną pojedzie, to mogę pojechać. Zofia????? :):):)

Posted

No mogę, pewnie. Tylko kiedy? Jutro może (dziś nie dam rady, niestety), ale dopiero po pracy (mogę spróbować się zwolnić wcześniej, ale nie przed 15.00). Może znalazłby się ktoś dysponujący czasem wcześniej? Co?

Posted

Pisalam na watku suni terierkowatej, ale jeszcze tu napisze: moge pozyczyc transporter dla niej i-jezeli transport najblizszy nie dojdzie do skutku, zapytac znajomego, ktory podrozuje sluzbowo do Warszawy, czy nie zabralby sunki pociagiem w moim transporterze.

Posted

[quote name='Belula']Jak rozmawiałyśmy z pracownikiem Krężla, to powiedzial,że pies nie zmieścił się do samochodu z innymi psami i został przy budzie SAM!!!!
Aż się boję....

rany a jak dawno to było?!!

Posted

[quote name='zofia&sasza']No właśnie, ja mam ten sam problem. I net tylko w pracy. Żeby zrobić Krężelską galerię przylazłam do firmy w niedzielę. Nie jestem w stanie obiecać, że galerię będę na bieżąco aktualizować. Muszę choć troszkę czasu poświęcić na zadania służbowe. Może mogłabym poprosić moda, aby "przepisał" posty ze zdjęciami na kogo innego? To możliwe?

Ja mam dostęp do netu "non stop" czyli i w pracy i w domu :lol:
Mogę pomóc aktualizować informacje :lol:

Posted

Ewa i flatki napisał(a):
Pisalam na watku suni terierkowatej, ale jeszcze tu napisze: moge pozyczyc transporter dla niej i-jezeli transport najblizszy nie dojdzie do skutku, zapytac znajomego, ktory podrozuje sluzbowo do Warszawy, czy nie zabralby sunki pociagiem w moim transporterze.

Odpisałam na wątku suni ;)

Posted

[quote name='emilia2280']A czy Ty Krysiu pytasz bo chcesz go adoptowac, albo moglabys znalezc mu dom?

UWAGA:

Czy ktos zna/moze sprawdzic te schroniska (woj. dolnosláskie):
-Dluzyna Górna
-Nysa
-Brzeg

Z danych na stronce BOZ majá calkiem dobre statystyki, ale to trzeba tez sprawdzic (bo liczby liczbami..):
http://www.boz.org.pl/sch/ds.htm
http://www.boz.org.pl/sch/op.htm

mogę Ci udzielić wszelkich informacji jakie posiadam na temat schroniska w Dłuzynie Górnej............poniżej watek schroniska z dogo
http://www.dogomania.pl/forum/f28/schronisko-kolo-zgorzelca-d-slask-cudne-psiaki-szukaja-domkow-zaktualizowany-110849/

Posted

[quote name='emilia2280']Nie wiem czy nie doczytalam, ale czy ten pies przy budzie (ten co zostal sam) w Maciejowicach- zostal przewieziony do Krézela? Jesli tak, to który to? Jesli nie, to on juz chyba umarl z glodu... :placz:

EDIT: pies tam jest sam !!! Kto i kiedy go moze zabrac stamtád??? Padnie z glodu czy zostanie rozszarpany przy tym lancuchu przez inne zwierzéta?

Zostala tam ponoc tez wolno biegajáca suczka na polu. Já tez trzeba zlapac...
Ta sunia:

(?/M)-suka-biega luzem
Mała, ciemnowilczasta suczka (ewidentnie wiele razy rodziła)

Czy ten pies naprawdé tam zostanie i umrze smierciá glodowá? Kto ma pomysl, jak i dokád go jutro zabrac?

Posted

[quote name='Belula']Jak rozmawiałyśmy z pracownikiem Krężla, to powiedzial,że pies nie zmieścił się do samochodu z innymi psami i został przy budzie SAM!!!!
Aż się boję....

[quote name='mimiś']rany a jak dawno to było?!!
Czy ktoś potrafi odpowiedzieć na to pytanie ?

Posted

Psiak jest cały czas karmiony w Maciejowicach i z głodu nie umiera. Suczka, która biega po polach - też jest karmiona. Rozmawiałem kilka tygodni temu z przedstawicielem Emira odnośnie strzelenia do iej z broni Palmera, bo ciężko ją uspić na sedalin. Ale na razie cisza. Rozmawiałem dwa dni temu z zupełnie obcą osoba, która dysponuje bronią Palmera tylko że ma tam ok. 150 km. Ale w przyszłym tygodniu na pewno podjedzie i spróbuje złapać psa. Co do tego przy budzie - będzie przewieziony do DT lub Krężela w ciągu kilku dni.

Posted

[quote name='PiSdZ']Psiak jest cały czas karmiony w Maciejowicach i z głodu nie umiera. Suczka, która biega po polach - też jest karmiona. Rozmawiałem kilka tygodni temu z przedstawicielem Emira odnośnie strzelenia do iej z broni Palmera, bo ciężko ją uspić na sedalin. Ale na razie cisza. Rozmawiałem dwa dni temu z zupełnie obcą osoba, która dysponuje bronią Palmera tylko że ma tam ok. 150 km. Ale w przyszłym tygodniu na pewno podjedzie i spróbuje złapać psa. Co do tego przy budzie - będzie przewieziony do DT lub Krężela w ciągu kilku dni.

[FONT=Century Gothic]Grzegorz bardzo przepraszam dobrze zrozumiałam? Do Krężela w ciągu paru dni? Dzisiaj mamy 22 październik. To znaczy ze już nie masz myśli ze wszystkie psy wywiezione będa z tego koszmaru do końca miesiąca?

[/FONT] 16-10-2008, 22:13
[quote name='PiSdZ']do końca te 120 kg. wystarczy. Potem bedzie dowozona następna karma. Tą która mamy w zapasie na przykład z Gorzowa. Co do pozostałych psow mysle, ze uda nam się do końca paxdziernika znalesc domy.

Posted

PiSdZ napisał(a):
Psiak jest cały czas karmiony w Maciejowicach i z głodu nie umiera. Suczka, która biega po polach - też jest karmiona... Co do tego przy budzie - będzie przewieziony do DT lub Krężela w ciągu kilku dni.

Całe szczęście, biedak. Oby nastąpiło to jak najszybciej.