Zofia.Sasza Posted October 21, 2008 Posted October 21, 2008 Ten na budzie ma ucięty ogon w połowie. Ten w Krężelu, przy samym zadzie. To na 200% dwa różne psy. Ten na budzie bardziej molosowaty, ten co został - owczarkowaty. Jestem pewna! Quote
Zofia.Sasza Posted October 21, 2008 Posted October 21, 2008 W poniedziałek Krężel opuściły: * 20.10 - 1 suka mix owcz. NADIA 78/K Zgierz - schronisko: * 20.10 - 1 pies FRANCYŚ - wilkowaty średni z siwym pyszczkiem bez nr/ K * 20.10 - 1 suka mix amstafowaty czarna popgryziona 29/K * 20.10 - 1 suka mix huskowaty 17/K suka w cieczce Śląsk DT wolontariat ARKA: * 20.10 - 1 suka laciata srednia szorstkowlosa cz.-biala bez ne/K * 20.10 - 1 suka mix ratlerkowaty cz.-podp. 92/M Quote
sleepingbyday Posted October 21, 2008 Posted October 21, 2008 no tak przy samym zadzie to nie, cos mu się tam majta. ale na zdjęciach widac, że one sa tylko poodbne... szkoda. przepraszam za wzbudzenie nadziei...:oops: Quote
Krysiam Posted October 21, 2008 Posted October 21, 2008 Ten pies był w Maciejowicach - jak mozna sie dowiedzieć gdzie on teraz jest? Quote
salibinka Posted October 21, 2008 Posted October 21, 2008 92/M wyjechała - cudownie :) Zabierzemy inną - np. 52/K Quote
emilia2280 Posted October 21, 2008 Author Posted October 21, 2008 Nie wiem czy nie doczytalam, ale czy ten pies przy budzie (ten co zostal sam) w Maciejowicach- zostal przewieziony do Krézela? Jesli tak, to który to? Jesli nie, to on juz chyba umarl z glodu... :placz: EDIT: pies tam jest sam !!! Kto i kiedy go moze zabrac stamtád??? Padnie z glodu czy zostanie rozszarpany przy tym lancuchu przez inne zwierzéta? Zostala tam ponoc tez wolno biegajáca suczka na polu. Já tez trzeba zlapac... Ta sunia: (?/M)-suka-biega luzem Mała, ciemnowilczasta suczka (ewidentnie wiele razy rodziła) Quote
emilia2280 Posted October 21, 2008 Author Posted October 21, 2008 Krysiam napisał(a):Ten pies był w Maciejowicach - jak mozna sie dowiedzieć gdzie on teraz jest? Krysiu, mozliwe ze to ten pies zostal przy budzie w Maciejowicach... Quote
Krysiam Posted October 21, 2008 Posted October 21, 2008 ale ja nie moge tam pojechać - pracuję :-( moge zwrocic koszty benzyny ale pojechac nie moge.... Quote
emilia2280 Posted October 21, 2008 Author Posted October 21, 2008 [quote name='Krysiam']ale ja nie moge tam pojechać - pracuję :-( moge zwrocic koszty benzyny ale pojechac nie moge.... A czy Ty Krysiu pytasz bo chcesz go adoptowac, albo moglabys znalezc mu dom? UWAGA: Czy ktos zna/moze sprawdzic te schroniska (woj. dolnosláskie): -Dluzyna Górna -Nysa -Brzeg Z danych na stronce BOZ majá calkiem dobre statystyki, ale to trzeba tez sprawdzic (bo liczby liczbami..): http://www.boz.org.pl/sch/ds.htm http://www.boz.org.pl/sch/op.htm Quote
Zofia.Sasza Posted October 21, 2008 Posted October 21, 2008 Krysia wyadoptowała kiedyś podobnego psa. Zaginął. Szuka go. Informuję, że wrzuciłam do galerii brakujące fotki. Tak że jest już komplet :lol: Quote
Zofia.Sasza Posted October 21, 2008 Posted October 21, 2008 Belula coś napomknęła, że pojechałaby do Maciejowic za zwrot kosztów paliwa (gaz), może uderzyć do niej? Bo ja mogę pojechać dopiero w sobotę :shake: I to jak mi ktoś da na to paliwo, niestety... Quote
Belula Posted October 21, 2008 Posted October 21, 2008 Jak rozmawiałyśmy z pracownikiem Krężla, to powiedzial,że pies nie zmieścił się do samochodu z innymi psami i został przy budzie SAM!!!! Potem już nikt po niego nie jechał...... Aż się boję.... Jak ktoś ze mną pojedzie, to mogę pojechać. Zofia????? :):):) Quote
Zofia.Sasza Posted October 21, 2008 Posted October 21, 2008 No mogę, pewnie. Tylko kiedy? Jutro może (dziś nie dam rady, niestety), ale dopiero po pracy (mogę spróbować się zwolnić wcześniej, ale nie przed 15.00). Może znalazłby się ktoś dysponujący czasem wcześniej? Co? Quote
agata-air Posted October 21, 2008 Posted October 21, 2008 Jeśli byłyby potrzebny transport do Poznania jakiegoś psiaka to jadę trasę Warszawa-Poznań w czwartek Quote
Zmysł Posted October 21, 2008 Posted October 21, 2008 mam problem z dostaniem się na ostatnią stronę:shake: Quote
Ewa i flatki Posted October 21, 2008 Posted October 21, 2008 Pisalam na watku suni terierkowatej, ale jeszcze tu napisze: moge pozyczyc transporter dla niej i-jezeli transport najblizszy nie dojdzie do skutku, zapytac znajomego, ktory podrozuje sluzbowo do Warszawy, czy nie zabralby sunki pociagiem w moim transporterze. Quote
mimiś Posted October 21, 2008 Posted October 21, 2008 [quote name='Belula']Jak rozmawiałyśmy z pracownikiem Krężla, to powiedzial,że pies nie zmieścił się do samochodu z innymi psami i został przy budzie SAM!!!! Potem już nikt po niego nie jechał...... Aż się boję.... rany a jak dawno to było?!! Quote
paros Posted October 21, 2008 Posted October 21, 2008 [quote name='zofia&sasza']No właśnie, ja mam ten sam problem. I net tylko w pracy. Żeby zrobić Krężelską galerię przylazłam do firmy w niedzielę. Nie jestem w stanie obiecać, że galerię będę na bieżąco aktualizować. Muszę choć troszkę czasu poświęcić na zadania służbowe. Może mogłabym poprosić moda, aby "przepisał" posty ze zdjęciami na kogo innego? To możliwe? Ja mam dostęp do netu "non stop" czyli i w pracy i w domu :lol: Mogę pomóc aktualizować informacje :lol: Quote
salibinka Posted October 21, 2008 Posted October 21, 2008 Ewa i flatki napisał(a):Pisalam na watku suni terierkowatej, ale jeszcze tu napisze: moge pozyczyc transporter dla niej i-jezeli transport najblizszy nie dojdzie do skutku, zapytac znajomego, ktory podrozuje sluzbowo do Warszawy, czy nie zabralby sunki pociagiem w moim transporterze. Odpisałam na wątku suni ;) Quote
lolka Posted October 21, 2008 Posted October 21, 2008 [quote name='emilia2280']A czy Ty Krysiu pytasz bo chcesz go adoptowac, albo moglabys znalezc mu dom? UWAGA: Czy ktos zna/moze sprawdzic te schroniska (woj. dolnosláskie): -Dluzyna Górna -Nysa -Brzeg Z danych na stronce BOZ majá calkiem dobre statystyki, ale to trzeba tez sprawdzic (bo liczby liczbami..): http://www.boz.org.pl/sch/ds.htm http://www.boz.org.pl/sch/op.htm mogę Ci udzielić wszelkich informacji jakie posiadam na temat schroniska w Dłuzynie Górnej............poniżej watek schroniska z dogo http://www.dogomania.pl/forum/f28/schronisko-kolo-zgorzelca-d-slask-cudne-psiaki-szukaja-domkow-zaktualizowany-110849/ Quote
emilia2280 Posted October 21, 2008 Author Posted October 21, 2008 [quote name='emilia2280']Nie wiem czy nie doczytalam, ale czy ten pies przy budzie (ten co zostal sam) w Maciejowicach- zostal przewieziony do Krézela? Jesli tak, to który to? Jesli nie, to on juz chyba umarl z glodu... :placz: EDIT: pies tam jest sam !!! Kto i kiedy go moze zabrac stamtád??? Padnie z glodu czy zostanie rozszarpany przy tym lancuchu przez inne zwierzéta? Zostala tam ponoc tez wolno biegajáca suczka na polu. Já tez trzeba zlapac... Ta sunia: (?/M)-suka-biega luzem Mała, ciemnowilczasta suczka (ewidentnie wiele razy rodziła) Czy ten pies naprawdé tam zostanie i umrze smierciá glodowá? Kto ma pomysl, jak i dokád go jutro zabrac? Quote
elik Posted October 22, 2008 Posted October 22, 2008 [quote name='Belula']Jak rozmawiałyśmy z pracownikiem Krężla, to powiedzial,że pies nie zmieścił się do samochodu z innymi psami i został przy budzie SAM!!!! Potem już nikt po niego nie jechał...... Aż się boję.... [quote name='mimiś']rany a jak dawno to było?!! Czy ktoś potrafi odpowiedzieć na to pytanie ? Quote
PiSdZ Posted October 22, 2008 Posted October 22, 2008 Psiak jest cały czas karmiony w Maciejowicach i z głodu nie umiera. Suczka, która biega po polach - też jest karmiona. Rozmawiałem kilka tygodni temu z przedstawicielem Emira odnośnie strzelenia do iej z broni Palmera, bo ciężko ją uspić na sedalin. Ale na razie cisza. Rozmawiałem dwa dni temu z zupełnie obcą osoba, która dysponuje bronią Palmera tylko że ma tam ok. 150 km. Ale w przyszłym tygodniu na pewno podjedzie i spróbuje złapać psa. Co do tego przy budzie - będzie przewieziony do DT lub Krężela w ciągu kilku dni. Quote
Isadora7 Posted October 22, 2008 Posted October 22, 2008 [quote name='PiSdZ']Psiak jest cały czas karmiony w Maciejowicach i z głodu nie umiera. Suczka, która biega po polach - też jest karmiona. Rozmawiałem kilka tygodni temu z przedstawicielem Emira odnośnie strzelenia do iej z broni Palmera, bo ciężko ją uspić na sedalin. Ale na razie cisza. Rozmawiałem dwa dni temu z zupełnie obcą osoba, która dysponuje bronią Palmera tylko że ma tam ok. 150 km. Ale w przyszłym tygodniu na pewno podjedzie i spróbuje złapać psa. Co do tego przy budzie - będzie przewieziony do DT lub Krężela w ciągu kilku dni. [FONT=Century Gothic]Grzegorz bardzo przepraszam dobrze zrozumiałam? Do Krężela w ciągu paru dni? Dzisiaj mamy 22 październik. To znaczy ze już nie masz myśli ze wszystkie psy wywiezione będa z tego koszmaru do końca miesiąca? [/FONT] 16-10-2008, 22:13 [quote name='PiSdZ']do końca te 120 kg. wystarczy. Potem bedzie dowozona następna karma. Tą która mamy w zapasie na przykład z Gorzowa. Co do pozostałych psow mysle, ze uda nam się do końca paxdziernika znalesc domy. Quote
elik Posted October 22, 2008 Posted October 22, 2008 PiSdZ napisał(a):Psiak jest cały czas karmiony w Maciejowicach i z głodu nie umiera. Suczka, która biega po polach - też jest karmiona... Co do tego przy budzie - będzie przewieziony do DT lub Krężela w ciągu kilku dni. Całe szczęście, biedak. Oby nastąpiło to jak najszybciej. Quote
Recommended Posts