Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ale nie wchodzi! biedak, na szczęście u nas nikt po tej uliczce nie chodzi, może 1 soba do rana przejdizie
brama otwarta, psy pochowane, koty luzem, ale je zna....
my schowani....
on siedzi 3m dalej i patrzy,,,

• Replies 3.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

A ja mam tekiego pomysła :razz:

Jestem konsultantką AVON.
I może zrobię bazarek z rzeczami z katalogu a cały mój zysk przeznaczę na rzecz Krężelowskich psiaków... Hmm? Co Wy na to? :)

Na razie nie mam kasy na koncie, żeby po prostu zrobić przelew, to może tak pomogę?

Posted

osho ty zajmujesz sie strona rumobforall i galeriami psiakow na tej stronie?bo z tych krezlowskich co juz sa w nowych domach to jeszcze bialka i keks:)oba z emira zabralam i juz sa w nowych potwierdzonych bezpiecznych domkach ale na stronie w galerii ich nie widzialam wiec tak informuje:)

Posted

Belula napisał(a):
Siedzi przed bramą i patrzy na dom!!!!!!
Ale nie wchodzi,
kto ma ten środek uspokajający??
miske wystawię!

moze sie sploszyc, lepiej by bronia Palmera...

dobrze ze wrocil ale sedalin moze polknac i pojsc gdzies jesli sploszy go

Posted

Właśnie byłam na zewnątrz, psa nie ma.... :(
miska z kurczakiem nienaruszona..... zimna.... Stała prawie w bramie...
zakładam osobny wątek, mam sporo zdjęć, szukam go! Tutaj nie będziemy może zamydlać ogólnego krężlowskiego...

Posted

Belula napisał(a):
Właśnie byłam na zewnątrz, psa nie ma.... :(
miska z kurczakiem nienaruszona..... zimna.... Stała prawie w bramie...
zakładam osobny wątek, mam sporo zdjęć, szukam go! Tutaj nie będziemy może zamydlać ogólnego krężlowskiego...

O rany Belula trzymam kciuki aby sie znalazł - co taka bida, dzikus zrobi sam :(

Posted

Kostek napisał(a):
pixie palmer sploszy go jeszcze bardziej a w nocy 1 stopien....

alez nie w nocy..rano za dnia..zanim ludzie go wystrasza i pojdzie w swiat
do miski nawet nie podchodzi...
tak sadzze..brama powinna byc otwarta cala noc miska z jedzeniem jedna blizej bramny druga pachnaca rowniez w srodku
dalabym mu chyba jakis karton na zewnatrz
moze sie bac wejsc do czterech scian
moze jakby niby buda byla na zewnatrz na powietrzu dalby sie skusic na nocleg w niej

raczej nie liczylabym na to ze wejdzie do tego miejsca gdzie spal
moze moze uzna za przyjazne podworko i wejdzie i spocznie w tym kartonie ale tak by zawsze mogl hmmm czmychnac

Posted

osho tak dobrze trafiles:)

no wiec chcialam wspomniec ,ze brak w adoptowanych pieskach keksika i bialki oboje z tego co pamietam z krezela i oboje juz w nowych domkach:)

Posted

Ja tez trzymam kciuki!!!!

Jedna uwaga na przyszlosc, do wszystkich - szelki sa najgorszym rozwiazaniem dla "uciekajacego" psa.
Mowie to zarowno z wlasnego doswiadczenia, jak i tutejszych upomnien na wszystkich forum organizacji przywozacych psy.

Latwo byc madrym po szkodzie, wiem, ale mnie samej to sie zdarzylo, nie raz, a dwa. Na szczescie za kazdym razem skonczylo sie dobrze - raz zlapalam suke, a drugi (w Niemczech, godzina druga w nocy, przy promie, wiec niemozliwe jakiekolwiek lapanki) - suka pobiegla sie wysiusiac i wrocila.

Poniewaz w Szwecji takie ucieczki sie zdarzaja - psy zmieniaja kraj, jezyk, zapachy - wiec wszedzie przestrzegaja MOCNO ZACISNIETA OBROZA

Ja ostatnio stosuje obroze i szelki, lacze je ze soba rzemykiem (specjalnie zrobilam mala smyczke) - jak ucieknie z szelek, zostaje jeszcze obroza....

Belula, okropnie Ci wspolczuje, to jest koszmar ktory sni mi sie po nocach jak przewoze psy......

Posted

To dobra rada- nie pomyślałam o tym. Moj pies też mi wyskoczył- na peronie:smhair2:. Ale nie bardzo rozumiem jak to ma działać- masz wtedy dwie smyczki czy jak to łączysz?:oops:

Posted

Charly napisał(a):
To dobra rada- nie pomyślałam o tym. Moj pies też mi wyskoczył- na peronie:smhair2:. Ale nie bardzo rozumiem jak to ma działać- masz wtedy dwie smyczki czy jak to łączysz?:oops:

Najpierw dopasowywuje do psa szeleczki i obrozke (bardzo ciasna)
Potem robie "na miare" krociutka smyczke, karabinczyki z dwoch stron, tak zeby spiela szelki z obrozka, ale zeby nie byla napieta jak siedzi na psie.

A potem przyczepiam normalna smycz do szelek - w ten sposob prowadze psa na szelkach (ja okropnie nie lubie obrozy na malych psach, wydaje mi sie ze to takie slabe szyjki ;-) ), ale jesli wylezie z szelek - to nadal wisi na obrozce (no bo smycz jest przyczepiona do szelek, a szelki - ta mala smyczka - do obrozy ;-)

Moment zaskoczenia dla psa, bo myslal ze jest wolny, a dla nas punkty extra ;-)

Posted

Wyjątek napisał(a):
A ja mam tekiego pomysła :razz:

Jestem konsultantką AVON.
I może zrobię bazarek z rzeczami z katalogu a cały mój zysk przeznaczę na rzecz Krężelowskich psiaków... Hmm? Co Wy na to? :)

Na razie nie mam kasy na koncie, żeby po prostu zrobić przelew, to może tak pomogę?

To bardzo dobry pomysł. Trzymam kciuki.

Posted

PiSdZ napisał(a):
To bardzo dobry pomysł. Trzymam kciuki.

:multi:

Zmysł napisał(a):
pomysł moim zdaniem dobry, ale pewnie modzi mają zdanie odmienne

Zmysł już robiłam podobny bazarek na Velveta, więc mam nadzieję, że nie będzie problemów.
Wtedy to było tak:
Dogomaniacy kupowali rzeczy z oferty sklepu z art. biurowymi. Ja miałam w tym sklepie 8% od wartości każdej sprzedanej rzeczy. Firma dała mi papier, że rzeczywiście tyle dostaję (że nie więcej ;) ) i ja ten papier przedstawiłam modom a te pieniążki, wszystkie moje 'zarobione' przeznaczyłam na Velveta. :)

Teraz można zrobić podobnie: cały mój opust (który jest różny, w zależności od wysokości zamówienia) przeznaczę na Krężelowskie psiaki. Modom zeskanuję fakturę, na której jest wyszczególnione zawsze jaka jest cena danego produktu, ile ja mam za to zaplacic a ile jest dla mnie (w tej sytuacji dla psiakow). Myślę, że to powinno wystarczyc :roll:

Posted

Wczoraj po kilku rozmowach z przedstawicielamiu PiSdZ mieszknka Warszawy zadeklarowała DT dla jednego z psów w Krężlu. Dziś adoptowała go osobiscie. Ma numer [FONT=Times New Roman]8/K. Nowa jego właścicielka przywiozła takze 45 kg. karmy [/FONT]