Belula Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 ale nie wchodzi! biedak, na szczęście u nas nikt po tej uliczce nie chodzi, może 1 soba do rana przejdizie brama otwarta, psy pochowane, koty luzem, ale je zna.... my schowani.... on siedzi 3m dalej i patrzy,,, Quote
Wyjątek Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 A ja mam tekiego pomysła :razz: Jestem konsultantką AVON. I może zrobię bazarek z rzeczami z katalogu a cały mój zysk przeznaczę na rzecz Krężelowskich psiaków... Hmm? Co Wy na to? :) Na razie nie mam kasy na koncie, żeby po prostu zrobić przelew, to może tak pomogę? Quote
osho Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 może faktycznie wystaw mu michę z jakimś pachnącym żarełkiem, niech czuje, posiedzi może się namyśli Quote
clo Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 i jak tam maly belula?wszedl juz?..trzeba go jakos zwabic..tylko jak..:(? Quote
clo Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 osho ty zajmujesz sie strona rumobforall i galeriami psiakow na tej stronie?bo z tych krezlowskich co juz sa w nowych domach to jeszcze bialka i keks:)oba z emira zabralam i juz sa w nowych potwierdzonych bezpiecznych domkach ale na stronie w galerii ich nie widzialam wiec tak informuje:) Quote
pixie Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 Belula napisał(a):Siedzi przed bramą i patrzy na dom!!!!!! Ale nie wchodzi, kto ma ten środek uspokajający?? miske wystawię! moze sie sploszyc, lepiej by bronia Palmera... dobrze ze wrocil ale sedalin moze polknac i pojsc gdzies jesli sploszy go Quote
clo Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 przepraszam mialam na mysli strone krezel.ovh.org:) Quote
osho Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 [quote name='clo']przepraszam mialam na mysli strone krezel.ovh.org:) tak klaudio :diabloti: /dobrze trafiam ?/ bardzo zapraszam do współpracy, Quote
Kostek Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 pixie palmer sploszy go jeszcze bardziej a w nocy 1 stopien.... Quote
Belula Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 Właśnie byłam na zewnątrz, psa nie ma.... :( miska z kurczakiem nienaruszona..... zimna.... Stała prawie w bramie... zakładam osobny wątek, mam sporo zdjęć, szukam go! Tutaj nie będziemy może zamydlać ogólnego krężlowskiego... Quote
Isadora7 Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 Belula napisał(a):Właśnie byłam na zewnątrz, psa nie ma.... :( miska z kurczakiem nienaruszona..... zimna.... Stała prawie w bramie... zakładam osobny wątek, mam sporo zdjęć, szukam go! Tutaj nie będziemy może zamydlać ogólnego krężlowskiego... O rany Belula trzymam kciuki aby sie znalazł - co taka bida, dzikus zrobi sam :( Quote
pixie Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 Kostek napisał(a):pixie palmer sploszy go jeszcze bardziej a w nocy 1 stopien.... alez nie w nocy..rano za dnia..zanim ludzie go wystrasza i pojdzie w swiat do miski nawet nie podchodzi... tak sadzze..brama powinna byc otwarta cala noc miska z jedzeniem jedna blizej bramny druga pachnaca rowniez w srodku dalabym mu chyba jakis karton na zewnatrz moze sie bac wejsc do czterech scian moze jakby niby buda byla na zewnatrz na powietrzu dalby sie skusic na nocleg w niej raczej nie liczylabym na to ze wejdzie do tego miejsca gdzie spal moze moze uzna za przyjazne podworko i wejdzie i spocznie w tym kartonie ale tak by zawsze mogl hmmm czmychnac Quote
Kostek Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 mysle ze palmer czy tak czy tak to go wystraszy:shake: musimy wierzyc w psa w tym momencie Quote
Belula Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 Założyłam osobny wątek http://www.dogomania.pl/forum/f96/malutki-rudy-puszysty-kamyk-uciekl-warszawa-grochow-123303/#post11118082 aby nie zamydlać Krężla. Quote
clo Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 osho tak dobrze trafiles:) no wiec chcialam wspomniec ,ze brak w adoptowanych pieskach keksika i bialki oboje z tego co pamietam z krezela i oboje juz w nowych domkach:) Quote
Osiolek Posted October 25, 2008 Posted October 25, 2008 Ja tez trzymam kciuki!!!! Jedna uwaga na przyszlosc, do wszystkich - szelki sa najgorszym rozwiazaniem dla "uciekajacego" psa. Mowie to zarowno z wlasnego doswiadczenia, jak i tutejszych upomnien na wszystkich forum organizacji przywozacych psy. Latwo byc madrym po szkodzie, wiem, ale mnie samej to sie zdarzylo, nie raz, a dwa. Na szczescie za kazdym razem skonczylo sie dobrze - raz zlapalam suke, a drugi (w Niemczech, godzina druga w nocy, przy promie, wiec niemozliwe jakiekolwiek lapanki) - suka pobiegla sie wysiusiac i wrocila. Poniewaz w Szwecji takie ucieczki sie zdarzaja - psy zmieniaja kraj, jezyk, zapachy - wiec wszedzie przestrzegaja MOCNO ZACISNIETA OBROZA Ja ostatnio stosuje obroze i szelki, lacze je ze soba rzemykiem (specjalnie zrobilam mala smyczke) - jak ucieknie z szelek, zostaje jeszcze obroza.... Belula, okropnie Ci wspolczuje, to jest koszmar ktory sni mi sie po nocach jak przewoze psy...... Quote
Charly Posted October 25, 2008 Posted October 25, 2008 To dobra rada- nie pomyślałam o tym. Moj pies też mi wyskoczył- na peronie:smhair2:. Ale nie bardzo rozumiem jak to ma działać- masz wtedy dwie smyczki czy jak to łączysz?:oops: Quote
Osiolek Posted October 25, 2008 Posted October 25, 2008 Charly napisał(a):To dobra rada- nie pomyślałam o tym. Moj pies też mi wyskoczył- na peronie:smhair2:. Ale nie bardzo rozumiem jak to ma działać- masz wtedy dwie smyczki czy jak to łączysz?:oops: Najpierw dopasowywuje do psa szeleczki i obrozke (bardzo ciasna) Potem robie "na miare" krociutka smyczke, karabinczyki z dwoch stron, tak zeby spiela szelki z obrozka, ale zeby nie byla napieta jak siedzi na psie. A potem przyczepiam normalna smycz do szelek - w ten sposob prowadze psa na szelkach (ja okropnie nie lubie obrozy na malych psach, wydaje mi sie ze to takie slabe szyjki ;-) ), ale jesli wylezie z szelek - to nadal wisi na obrozce (no bo smycz jest przyczepiona do szelek, a szelki - ta mala smyczka - do obrozy ;-) Moment zaskoczenia dla psa, bo myslal ze jest wolny, a dla nas punkty extra ;-) Quote
PiSdZ Posted October 25, 2008 Posted October 25, 2008 Wyjątek napisał(a):A ja mam tekiego pomysła :razz: Jestem konsultantką AVON. I może zrobię bazarek z rzeczami z katalogu a cały mój zysk przeznaczę na rzecz Krężelowskich psiaków... Hmm? Co Wy na to? :) Na razie nie mam kasy na koncie, żeby po prostu zrobić przelew, to może tak pomogę? To bardzo dobry pomysł. Trzymam kciuki. Quote
Zmysł Posted October 25, 2008 Posted October 25, 2008 PiSdZ napisał(a):To bardzo dobry pomysł. Trzymam kciuki. pomysł moim zdaniem dobry, ale pewnie modzi mają zdanie odmienne Quote
Belula Posted October 25, 2008 Posted October 25, 2008 Dlaczego, ja coś kupię... Albo załóż sobie Allegro i daj linka, ja chyba tak zrobię. Zapraszam na zakupy: Przedmioty użytkownika - Aukcje internetowe Allegro Każda kupiona rzecz wspomaga psy i koty, które sa u mnie. Quote
Wyjątek Posted October 25, 2008 Posted October 25, 2008 PiSdZ napisał(a):To bardzo dobry pomysł. Trzymam kciuki. :multi: Zmysł napisał(a):pomysł moim zdaniem dobry, ale pewnie modzi mają zdanie odmienne Zmysł już robiłam podobny bazarek na Velveta, więc mam nadzieję, że nie będzie problemów. Wtedy to było tak: Dogomaniacy kupowali rzeczy z oferty sklepu z art. biurowymi. Ja miałam w tym sklepie 8% od wartości każdej sprzedanej rzeczy. Firma dała mi papier, że rzeczywiście tyle dostaję (że nie więcej ;) ) i ja ten papier przedstawiłam modom a te pieniążki, wszystkie moje 'zarobione' przeznaczyłam na Velveta. :) Teraz można zrobić podobnie: cały mój opust (który jest różny, w zależności od wysokości zamówienia) przeznaczę na Krężelowskie psiaki. Modom zeskanuję fakturę, na której jest wyszczególnione zawsze jaka jest cena danego produktu, ile ja mam za to zaplacic a ile jest dla mnie (w tej sytuacji dla psiakow). Myślę, że to powinno wystarczyc :roll: Quote
PiSdZ Posted October 25, 2008 Posted October 25, 2008 Wczoraj po kilku rozmowach z przedstawicielamiu PiSdZ mieszknka Warszawy zadeklarowała DT dla jednego z psów w Krężlu. Dziś adoptowała go osobiscie. Ma numer [FONT=Times New Roman]8/K. Nowa jego właścicielka przywiozła takze 45 kg. karmy [/FONT] Quote
Recommended Posts