Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='emilia2280']
Rozumiem ze to jest juz nie pierwsza edycja takiej aukcji PiSDZ, wiéc skád takie nieaktualne i nieprawdziwe informacje na stronie aukcji:

"[FONT=Times New Roman]Prawie 40 psów zabrało Pogotowie i Straż dla Zwierząt z Trzcianki. 4 matki z dziećmi umieściło w Schronisku dla Bezdomnych Zwierząt w Świnoujściu (czekają tam na adopcję i mają bardzo dobre warunki i opiekę). Miejsce dla ok. 20 psiaków Fundacja dla Ratowania Bezdomnych Zwierząt „EMIR” znalazła u Wandy Jeżyk w Schronisku w Ruściu gm. Wapno. „Emir” wziął także siedem psów w najcięższym stanie na leczenie do siebie (2 z nich przyjęło schronisko w Milanówku) Kilkanaście psów na leczenie i do adopcji wzięła także Fundacja Azylu pod Psim Aniołem. Cztery psiaki zabrała Marta z Olsztyna (ps. „Pluciarz” z Dogomani). "[/FONT]

EMIR:
Z Krężela i Maciejowic zabrano:

• EMIR

1. 26.08.08 - 1 suka TAJGA - mix kaukaza z otwartym złamaniem tylnej łapy i ranami na pozostałych, wygłodzona, odwodniona (znaleziona w piwniczce ziemnej - została przewieziona od razu do kliniki)
      14.10 - mix kaukaza, ok 2 lat; zabrana z piwnicy z otwartym złamaniem tylnej łapy i złamaniem łapy przedniej oraz daleko posuniętym zakażeniem; przeszła 2 operacje, w czasie których okazało się, że do suki także strzelano z wiatrówki; śrut częściowo został usunięty (wielu śrucin nie udało się usunąć ze względu na zbyt bliskie sąsiedztwo okolic serca); łapy zoperowane; suka wymaga długiej i systematycznej rehabilitacji; jest przyjazna i bardzo pogodna
    2. 26.08.08 - 2 suki wilczaste K/14 NANAADOPTOWANA - 3.10.08
    3. 26.08.08 - 1 pies KOLEŚ mix długowłosy stan zadowalający
    4. 26.08.08 - 1 suczka PCHEŁKA mix z urazem szczęki i nużyca w stopniu średnim - stan poważny 29.08.08-ADOPTOWANA
    5. 26.08.08 - BLACK VELVET - DIAGNOZOWANY NA SGGW, 2.09 przewieziony do fundacji EMIR
    6. 27.08.08 sterylizowana 29.08 - 1 suka mix beż/krem BEZA- ok 1 rok ADOPTOWANA - 30.08.08
    7. 27.08.08 - 1 suka ROXA - mix wilczasty, sterylizowana - DT wolontariat EMIR
    8. 29.08.08 - 1 suka mix ruda - GRANDA, zapalenie gruczołów mlekowych
    9. 29.08.08 - 1 suka tricolor RYŻA - rana na głowie
    10. 29.08.08 - 1 suka mix czarna CZARKA - szczenna sterylizowana 29.08
    11. 29.08.08 - 1 suka mix długowł. krem. BIAŁKA ADOPTOWANA - 2.10.08
    12. 29.08.08 - 1 suka mix wilczasta ok 14 l., BABCIA nużyca b. zaawansowana ADOPTOWANA - 9.09.08
    13. 3.09.08 - 1 suka mix brąz MILKA nr 64/K- suka z wysoką gorączką. Sterylizowana 13.10
    14. 3.09.08 - 1 suka mix beż, MIRA szczenna nr 32/K- sterylizowana 4.08 ADOPTOWANA - 9.09.08
    15. 3.09.08 - 1 pies mix długowł krem. KEKS nr 75/K
    16. 3.09.08 - 1 pies mix gładkowł KARO czarny nr 21/K - bardzo zestresowany, nużyca w stopniu średnim
    17. 7.09.08 - suka mix nr 98/M czarna podpalana, NADZIEJA, zmiany nużycowe średnie, poranione łapy przednie ADOPTOWANA 15.15
    18. 14.09.08 - 1 pies mix ON FELO nr 71/K - zmiany nużycowe bardzo nasilone; ropiejące rany na grzbiecie i bokach
    19. 14.09.08 - 1 suka mix dlugowł, rudo-czarna NELA nr 6/K (hotelowa??) sterylizowana 20.10.08
    20. 14.09.08 - 1 suka wilczasta VICTORIA (nr brak/K) zmiany nużycowe b. duże, ropiejące rany na bokach
    21. 14.09.08 - 1 suka tricolor GLORIA nr 120/M (po porodzie) - 15.09 sterylizowana 6.10 ADOPTOWANA
    22. 14.09.08 - 1 suka wilczasta czarno-szara ( nr brak/K) wynicowana pochwa- 15.09 operowana + sterylizacja
    23. 17.09.08 - 1 suka mix wilczasty AZA nr 37/K , szczenna; 17/18 .09 sterylizacja
    24. 17.09.08 - 1 suka czarna podpal. duza INKA bez nr /M, szczenna 17/18.09 sterylizacja
    25. 17.09.08 - 1 suka mix wilcz. RENA bez nr / M , szczenna; 17/18.09 sterylizacja
    26. 17.09.08 - 1 suka mix cz.-podpal, TARA sterylizowana 30.09
    27. 23.09.08 - 1 suka czarno-biała mix ZABA nr 1/K szczenna; 23'24.09.08 sterylizowana
    28. 29.09.08 - 1 suka mix kaukazowaty, ok 1,5 r, z wysoką goraczką, z zapaleniem spojówek, górnych dróg oddechowych, kaszel kennelowy bez nr/K, AISZA
    29. 1.10.08 - 1 suka mix wilczasty ORDA, bez nr/K, szczenna
    30. 1.10.08 - 1 suka, mix cz. podpal, SIMKA, bez nr /K
    31. 1.10.08 - 1 suka, mix ruda, BYSIA, 68/K, szczenna, sterylizowana 7.10
    32. 3.10.08 - 1 suka mix ruda, po pogryzieniu; "leczona" przez lek.wet. z Chynowa; stan bardzo ciężki, ogólna infekcja, ropiejące nie zaszyte rany; szczenna; rokowania niepewne; bez nr/K. 5.10.2008: Pogryziona sunia zabrana z Krężela nie żyje;
      ogólne zakażenie organizmu oraz niewydolność krążeniowo-oddechowa były przyczyną zgonu;
      prawdpodobnie gdyby lekarz, który "udzielał jej pomocy" bezpośrednio po pogryzieniu zrobił to w sposób właściwy i rzetelny - suka przeżyłaby.
    33. 6.10.08 - 1 pies bernardyn BEN bez nr/M
    34. 18.10 - 1 suka mix amstafa 11/K (wynicowana pochwa)

bez wolontariatu samego i oddziałów z innego miasta

• Replies 3.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='emilia2280']Rozumiem ze to jest juz nie pierwsza edycja takiej aukcji PiSDZ, wiéc skád takie nieaktualne i nieprawdziwe informacje na stronie aukcji:

"[FONT=Times New Roman]Prawie 40 psów zabrało Pogotowie i Straż dla Zwierząt z Trzcianki. 4 matki z dziećmi umieściło w Schronisku dla Bezdomnych Zwierząt w Świnoujściu (czekają tam na adopcję i mają bardzo dobre warunki i opiekę). Miejsce dla ok. 20 psiaków Fundacja dla Ratowania Bezdomnych Zwierząt „EMIR” znalazła u Wandy Jeżyk w Schronisku w Ruściu gm. Wapno. „Emir” wziął także siedem psów w najcięższym stanie na leczenie do siebie (2 z nich przyjęło schronisko w Milanówku) Kilkanaście psów na leczenie i do adopcji wzięła także Fundacja Azylu pod Psim Aniołem. Cztery psiaki zabrała Marta z Olsztyna (ps. „Pluciarz” z Dogomani). "[/FONT]

To jest powtórzona aukcja bez uaktualnien. Automatem, jezeli bedzie nastepna, beda aktualne informacje

Posted

PiSdZ napisał(a):
To jest powtórzona aukcja bez uaktualnien. Automatem, jezeli bedzie nastepna, beda aktualne informacje

Poniewaz w aukcji piszecie ze wzieliscie "prawie 40 psow" - czy moge prosic o uaktualnienie naszego sprawozdania na stronie EMIR?

Tzn data i opis psa, tak jak jest to dotad prowadzone.

Dziekuje.

Posted

Tak, miałem to uczynic w minionym tygodniu ale nie zdązyłem. Postaram sie w najbliższym czasie.

Osiolek napisał(a):
Poniewaz w aukcji piszecie ze wzieliscie "prawie 40 psow" - czy moge prosic o uaktualnienie naszego sprawozdania na stronie EMIR?

Tzn data i opis psa, tak jak jest to dotad prowadzone.

Dziekuje.

Posted

Clo:loveu:, serdecznie Ci dziękuję za propozycję wsparcia finansowego operacji Loli.
Termin operacji został wyznaczony przez lekarza na dzień 29 października na godz. 12.00, czyli juz na pojutrze.
Gdybyś mogła wpłacić jakąś kwotę, to wolałabym, aby wpłaty dokonać bezpośrednio na konto lecznicy.
Dzisiaj po południu zapytam lekarza osobiście czy zgodzi się, aby można było wpłacić na konto lecznicy kwotę z przeznaczeniem na operację Loli.
Dam znać jaką otrzymałam odpowiedź.

Posted

[quote name='PiSdZ']Tak, miałem to uczynic w minionym tygodniu ale nie zdązyłem. Postaram sie w najbliższym czasie.

skorzystam z okazji i również o sobie przypomnę

Posted

Schronisko w Gorzowie Wlkp. przyjmie do siebie kolejne cztery pieski z Krężela.
Przypomnę, iż dotychczas schronisko to przyjęło już sześć piesków - cztery z Krężela i dwa z Maciejowic.

Szukam Sponsorów, którzy chcieliby wspomóc finansowanie operacji kreżlowskiej suni Loli.
Szczegóły: mój post nr 2034 na str. 204.

Posted

Clo, pytałam lekarza, który będzie wykonywał operację Loli, czy można wpłacać bezpośrednio na konto jego lecznicy.
Nie zgodził się, gdyż musiałby od tej, jakoby darowizny odprowadzać podatek i miałby z tym za dużo kłopotu:roll:
Gdybyś zechciała wspomóc Lolę, to proszę napisz, czy mam Ci podać na pw nr konta.

Szukam:oops: Sponsorów, którzy chcieliby wspomóc finansowanie operacji kreżlowskiej suni Loli.
Szczegóły: mój post nr 2034 na str. 204.

Posted

Przyszedł rachunek za energię elektryczną. 240 PLN, płatne 3 listopada :shake: Ma ktoś jakieś propozycje (konstruktywne)?

A oto fajniutki newsik :shake: Kopiuję z innego forum:
widząc jak bardzo się wszyscy trudzicie aby uratować psy z Krężela i Maciejowic , i w obawie aby to nie była "syzyfowa praca ", chcę poinformować że p. Biedrzycka znów gromadzi psy i zamierza otworzyć schronisko na swojego syna , a więc formalnie nie będzie figurowała w papierach . Myślę że ma układ z grójeckim hyclem , bo ostatnio przed marketem dzieci znalazły szczeniaczki i powiadomiły straż miejską - a ta przysłała oczywiście hycla , który zabrał szczeniaczki . Kiedy dzieci zrozumiały ( lub dowiedziały się od kogoś ) że pieski mogą żle skończyć , zadzwoniły do pana " wyłapywacza " , i od niego dowiedziały się że pieska ma " taka pani Ewa , co ma schronisko i już będą miały bardzo dobrze ". Więc dzieci już uspokojone opowiedziały o wszystkim z satysfakcją . Więc nic się nie zmieniło i nie zmieni , dalej Biedrzycka będzie traktowała zwierzęta jak żywy towar , chyba że , jako organizacje mające prawo głosu w tej sprawie ją powstrzymacie . W innym przypadku te całe akcje nie mają sensu . Trzeba to niszczyć od łba , mam nadzieję że tak tego nie zostawicie .

Posted

[quote name='zofia&sasza']Przyszedł rachunek za energię elektryczną. 240 PLN, płatne 3 listopada :shake: Ma ktoś jakieś propozycje (konstruktywne)?

A oto fajniutki newsik :shake: Kopiuję z innego forum:
widząc jak bardzo się wszyscy trudzicie aby uratować psy z Krężela i Maciejowic , i w obawie aby to nie była "syzyfowa praca ", chcę poinformować że p. Biedrzycka znów gromadzi psy i zamierza otworzyć schronisko na swojego syna , a więc formalnie nie będzie figurowała w papierach . Myślę że ma układ z grójeckim hyclem , bo ostatnio przed marketem dzieci znalazły szczeniaczki i powiadomiły straż miejską - a ta przysłała oczywiście hycla , który zabrał szczeniaczki . Kiedy dzieci zrozumiały ( lub dowiedziały się od kogoś ) że pieski mogą żle skończyć , zadzwoniły do pana " wyłapywacza " , i od niego dowiedziały się że pieska ma " taka pani Ewa , co ma schronisko i już będą miały bardzo dobrze ". Więc dzieci już uspokojone opowiedziały o wszystkim z satysfakcją . Więc nic się nie zmieniło i nie zmieni , dalej Biedrzycka będzie traktowała zwierzęta jak żywy towar , chyba że , jako organizacje mające prawo głosu w tej sprawie ją powstrzymacie . W innym przypadku te całe akcje nie mają sensu . Trzeba to niszczyć od łba , mam nadzieję że tak tego nie zostawicie .

bosko po prostu:angryy::angryy::angryy:

a co do prądu - trza odesłać rachunek z adnotacją, że adresat nieznany:evil_lol:

Posted

nie wiem czy nie należałoby rozmawiać z wszystkimi samorządami w okolicy żeby "taką panią ewę" zablokować wszędzie, uczynić z niej persona non grata.

i sprawdzić czy to prawda i wykorzystać w sprawie przeciwko niej...

Posted

przecież biedrzycka nie stawiła się na wezwanie policji, więc zasadniczo jest poszukiwana?
syna wczesnije nie zatrudniała, albo mu czegoś nie zlecała? tzreba wiecie, wynając prywatnego dedektywa, żeby wiedzieć, gdzie ta swołocz się znów zagnieździła...

może poprosić na rozłożenie na raty tego rachunku? czyjato własność, ta posesja? bo tylko właścicel może korespondencję wiążąca prowadzić, jak mniemam...

Posted

Rozliczenie z bazarku na krézlowskie psy (bez nadplat na przesylké):

MonikaP: 60zl
Ewelinka_m: 35zl
Slapcio: 37zl
MonikaP: 50zl
Alaa: 60zl
Asl: 45zl
Teapot: 33zl
Wiselka: 33zl
Kara: 28zl
Wiselka: 33zl
Iv_: 35zl
Iv_: 33zl
Aga i Eto: 33zl
Aga i Eto: 35zl
Alaa: 20zl
IV_: 18zl
Asl: 20zl
Elainfo: 10zl
Dropka: 15zl
Elainfo: 27zl
Rozi: 16zl
Bachnach: 10zl
Aga i Eto: 23zl
Asl: 20zl
Zwierzus: 15zl
Rozi: 12zl
Zwierzus: 15zl
Asl: 12zl
Jaaga: 9zl
Elik: 10zl
Kosmyczek Kamyczek: 25zl
Figa33: 25zl
Asl: 25zl
Teapot: 29zl

RAZEM: 906zl

Do pensji Pawla dodajé 194zl (sprzedaze "spod lady") i wplacé 1100zl dzis wieczorem na konto Emir z odpowiednim dopiskiem.

Posted

A co do elektrycznosci- mam wrazenie, ze jak to dostanie, to za chwilé dojdzie czynsz (o ile mi wiadomo placili 300zl miesiécznie za té chaté) i moze inne? PSiDZ placila za swiatlo, czy jeszcze cos za chwilé sié dowiemy w ostatniej chwili?

Posted

emilia2280 napisał(a):
A co do elektrycznosci- mam wrazenie, ze jak to dostanie, to za chwilé dojdzie czynsz (o ile mi wiadomo placili 300zl miesiécznie za té chaté) i moze inne? PSiDZ placila za swiatlo, czy jeszcze cos za chwilé sié dowiemy w ostatniej chwili?

Emilio, zanim wplacisz na konto - zadzwon do EMIR i spytaj sie co zrobic, w jaki sposob te pieniadze przekazac na odpowiedni cel.

Wiem ze EMIR nie chciala zadnych wplat na psy krezlowskie, bo juz kiedys (nie raz) spotkala sie z zarzutem ze sie nie rozlicza, ze jest lasa na pieniadze itd.
Jak dotad wszystkie rozliczenia ma ze straza dla Zwierzat, nie organizuje zadnych zbiorek na wlasne konto.

Wiec prosze - zadzwon do niej albo napisz maila i poczekaj na odpowiedz, nie wplacaj bez porozumienia z nia.

A wogole to swietnie ze sie tak udalo!!!!!!!

Posted

Osiolek napisał(a):
Emilio, zanim wplacisz na konto - zadzwon do EMIR i spytaj sie co zrobic, w jaki sposob te pieniadze przekazac na odpowiedni cel.

Wiem ze EMIR nie chciala zadnych wplat na psy krezlowskie, bo juz kiedys (nie raz) spotkala sie z zarzutem ze sie nie rozlicza, ze jest lasa na pieniadze itd.
Jak dotad wszystkie rozliczenia ma ze straza dla Zwierzat, nie organizuje zadnych zbiorek na wlasne konto.

Wiec prosze - zadzwon do niej albo napisz maila i poczekaj na odpowiedz, nie wplacaj bez porozumienia z nia.

A wogole to swietnie ze sie tak udalo!!!!!!!

Ozeszzz, to piéknie. Tak mnie poinstruowano na PW, zeby wplacic EMIR, wiéc myslalam ze wszystko jest uzgodnione. Oki, walné maila zanim przelejé. Dziéki Osiolek.