PiSdZ Posted October 20, 2008 Posted October 20, 2008 [quote name='MałGośka']Kochani - nie mam niestety czasu ni możliwości przebrnąć przez strony niniejszego topiku :oops: a chciałabym dowiedzieć się kto w chwili obecnej podejmuje decyzje i zajmuje się całą logistyką? Mam u siebie (schronisko w Wieluniu) maciejowicką przecudną dwójkę - Bonnie i Clyde. Widzę, że wciąż potrzeba pomocy - i ustaliłam z moją p. Krysią, że możemy dać schronienie jeszcze jednemu psiakowi. Może to być jakaś sunia z cieczką - poddamy ją kastracji jak tylko będzie można. Niestety potrzebny byłby transport do nas. Z kim mam o tym rozmawiać? Cieszę się z tej propozycji. Bedziemy zabierac psy w przyszłym tygodniu i mozemy jednego z psów dowieść (podobnie jak ostatnio) Quote
osho Posted October 20, 2008 Posted October 20, 2008 [quote name='Osiolek']Osho - strona forall okropnie powoli chodzi, przynajmniej mnie :-( Mozna przyspieszyc? osiołku: www.rumbo.forall.pl to galeria prowadzona przez paros www.krezel.ovh.org to strona prowadzona m.in przeze mnie tak, że wraz z galerią na stronie "emir" są TRZY strony, nie dwie [quote name='Osiolek'] Poza tym zdaje sie ze sa dwie numeracje - ja uzywam te, ktora zrobily EMIR i ARKA, po kazdym sprawozdaniu uzupelniam info. tak, są dwie bo nasze strony powstały zanim "emir" zaczął numerować psy w stylu xx/k lub xx/m. staramy się uaktualniać na nowe numery na bieżąco, choć nie jest to łatwe bo wiele fotek na stronie "emir" to po prostu fotka psiego łba z góry - jak się nie widzi psa to nie porównasz - a cały czas proszę tu na wątku o rozpoznawanie psów i informacje [quote name='Osiolek'] Nasza strona i tak bedzie - wlasnie ze wzgledu na to "rozliczenie" z psow. muszę napisać to samo :diabloti: www.krezel.ovh.org również będzie gdyż: z założenia jest to strona główna całej akcji, jest to strona tylko i wyłącznie nt akcji w krężelu, a nie dział na stronie bardziej ogólnej, umożliwia dokonywanie wpisów i ich wielokrotne aktualizowanie przez wiele osób a nie tylko przez właściciela strony, no i na koniec - kosztowała wiele pracy, nie tylko mojej - więc jej nie zmarnuję, przestając ją ciągnąć dalej. [quote name='Osiolek'] wiec moze lepiej polozyc wspolnie energie zeby ja ulepszyc, a nie prowadzic dwie strony? raz, że nie mam dostępu do "emirowego" serwera żeby cokolwiek tam zdziałać, dwa - nie mam czasu bo cały czas grzebię się z kolejnymi psiakami u siebie - natomiast po raz kolejny mogę poprosić o to samo, aby ktoś z fundacji "emir" (czy pisdz albo psiego anioła, jeśli tu jeszcze zajrzą) dołączył i opisał psy które sa pod wasza opieką, chętnie przyznam dostęp z uprawnieniami autora, wystarczy pw ... piszę to od początku powstania strony Quote
sleepingbyday Posted October 21, 2008 Posted October 21, 2008 [quote name='zofia&sasza'] Pogłaszcz mnie! I mnie! I mnie! Co ta ciotka tam tak pisze i pisze???? Zobaczmy... O nas! Ona o nas pisze! Może ktoś to przeczyta i zabierze nas do domu? Może nawet pokocha? wzruszyłam się :oops: Quote
Odi Posted October 21, 2008 Posted October 21, 2008 Rozmawiałam z Panią Krysią i ... Pani Krysia zadecydowała, że zamiast jednego, przyjmie do schroniska w Wieluniu dwa pieski:multi:, tak, jak to było za pierwszym razem:buzi: Istotne jest, aby pieski zgadzały się ze sobą, gdyż zostaną umieszczone we wspólnym, dwuosobowym boksie. Quote
sleepingbyday Posted October 21, 2008 Posted October 21, 2008 żeby się zgadzały, to rodzenstwo hienowate, rodzeństwo dropiate, albo te dwa co się bardzo lubią, ciemno rydy i brązowy, te ze zdjęć zofii&saszy o przyjaźni, która pomaga przetrwać. z obserwacji wynika, że te trzy pary na bank sie kochają. Quote
Odi Posted October 21, 2008 Posted October 21, 2008 Ok Sleepingbyday:) Czy Ty będziesz może w Krężelu podczas wyprawiania piesków do Wielunia? Jeszcze jedno pytanie, czy są w Krężelu jakieś psie staruszki ? Przeglądałam Waszą (Twoją i Zofii) galerię, ale wygląda na to, że zostały same młode i w kwiecie;) czy też sile;) wieku. Quote
sleepingbyday Posted October 21, 2008 Posted October 21, 2008 Odi napisał(a):Ok Sleepingbyday:) Czy Ty będziesz może w Krężelu podczas wyprawiania piesków do Wielunia? Jeszcze jedno pytanie, czy są w Krężelu jakieś psie staruszki ? Przeglądałam Waszą (Twoją i Zofii) galerię, ale wygląda na to, że zostały same młode i w kwiecie;) czy też sile;) wieku. nie będę, bo wyjeżdżam jutro w delegację i wracam w niedzielę. co do staruszków -wyjechał z nami bardzo wycofany Dziadunio (na dt u Beluli), podejrzewany o bycie dziadkiem, ale on ma po prostu siwacze umaszczenie na mordce i stary nie jest. zaznaczam - dla mnie stary pies, zwłaszcza mały, to od ok 10 lat. no, na 9 się jeszcze zgodzę :diabloti:. nie wydaje mi się, żeby były tam psy mające więcje niz kilka lat... Quote
Odi Posted October 21, 2008 Posted October 21, 2008 Sleepingbyday, dzięki za odpowiedź. Szkoda, że wyjeżdżasz. Quote
Zofia.Sasza Posted October 21, 2008 Posted October 21, 2008 Słuchajcie, gadałam wczoraj z Grzegorzem przez telefon. I wydaje mi się, że - pominąwszy jakieś tam osobiste nieporozumienia - problem polega na tym, że oni w tej Trzciance nie mają nikogo, kto (jak np. Osiołek u Emir) zająłby się przekazywaniem informacji internautom. Grzegorz stoi na stanowisku, że jak ma jakichś ludzi - niech jadą w teren i działają. Racja w tym jest, oczywiście, ale ja jestem zdania, że przekazywanie informacji, jej swobodny obieg to jedna z najważniejszych rzeczy przy organizowaniu jakiejkolwiek akcji. I być może udało mi się wczoraj Grzegorza troszeczkę do tego przekonać :cool3:. Czy może znalazłby się ktoś w naszym gronie, kto zgodziłby się taką rolę pełnić na rzecz PiSDZ? Bo bez tego ugrzęźniemy w jałowych sporach. A te psy naprawdę nie mogą czekać... Quote
sleepingbyday Posted October 21, 2008 Posted October 21, 2008 zofia, a jak jechałyśmy do krężela, to nie mówiłam ci, że moim zdaniem 3/4 kłótni wynika ze zwyczajnego ludzkiego nie dogadania się i przebić na łączach :cool3:? dokładnie tak, jak z sobiechem... pamiętajcie ludzie, sbd ma zawsze rację :diabloti::eviltong: Quote
Zofia.Sasza Posted October 21, 2008 Posted October 21, 2008 Ale to ja się skontaktowałam :diabloti::evil_lol: SBD ma zawsze rację a Z&S - działa :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
sleepingbyday Posted October 21, 2008 Posted October 21, 2008 ktos musi być teoretykiem, bez tego nic...:eviltong::cool3: Quote
salibinka Posted October 21, 2008 Posted October 21, 2008 Po ustaleniach z p. Grzegorzem zabieram sunię 92/M na DT. Jadę po nią w najbliższą sobotę. Jadę v. passatem, jestem więc w stanie zabrać przy okazji inną biedę do Krakowa - jeśli ktoś zdecydowałby się na tymczas, hotel itp., proszę dać znać - jest okazja, jest szansa! Quote
Zofia.Sasza Posted October 21, 2008 Posted October 21, 2008 Super! Mam nadzieję, że w Twoim domu maleńka przestanie się bać! :multi:Podaj mi maila na pw - wyślę Ci więcej jej fotek! Quote
salibinka Posted October 21, 2008 Posted October 21, 2008 Dzięki. APEL do KRAKOWA: Kto może dać miejsce któremuś z psiaków? Przywiozę. Quote
Osiolek Posted October 21, 2008 Posted October 21, 2008 [quote name='salibinka']Po ustaleniach z p. Grzegorzem zabieram sunię 92/M na DT. Jadę po nią w najbliższą sobotę. Jadę v. passatem, jestem więc w stanie zabrać przy okazji inną biedę do Krakowa - jeśli ktoś zdecydowałby się na tymczas, hotel itp., proszę dać znać - jest okazja, jest szansa! Salbinko, ja chyba cos musialam przeoczyc? To Grzegorz organizuje cala pomoc, zgadza sie? Czyli powinien wiedziec ktore psy sa jeszcze a ktore pojechaly.... Bo ja wczoraj rano wkleilam na sprawozdanie na stronie EMIRa ze 6 psow z Krezela wyjechalo, m.in. 92/M.... Albo ja dostalam zle informacje, albo Grzegorz nie bardzo wie co tam sie dzieje.... Quote
salibinka Posted October 21, 2008 Posted October 21, 2008 Z p. Grzegorzem kontaktowałam się jako z organizatorem akcji. To w takim razie, kto wie i gdzie są aktualne, sprawdzone info, bo nic nie rozumiem:shake:. Quote
Zofia.Sasza Posted October 21, 2008 Posted October 21, 2008 Błagam, nie kłóćmy się!!! Tam jest jeszcze kilka małych suniek - one też czekają. Przecież nie o to chodzi KTO bierze którego psa, ale o to żeby je WSZYSTKIE stamtąd zabrać... Quote
Krysiam Posted October 21, 2008 Posted October 21, 2008 Czy ktos wie gdzie jest ten pies, który leży na budzie? Quote
Osiolek Posted October 21, 2008 Posted October 21, 2008 salibinka napisał(a):Z p. Grzegorzem kontaktowałam się jako z organizatorem akcji. To w takim razie, kto wie i gdzie są aktualne, sprawdzone info, bo nic nie rozumiem:shake:. Zosiu, ja sie wcale nie chce klocic :-) Ja probuje wyjasnic - nie jest wykluczone ze ja dostalam (i umiescilam) nieprawidlowa informacje. Dlatego chcialabym sie dowiedziec czy nasze sprawozdanie jest ok, a jesli tak, to tak jak piszesz - tam jest jeszcze sporo malych psiakow. Salibinko, na stronie EMIR (jako ze ona wspolnie z ARKA i PSDiZ jest organizatorem akcji) prowadzimy zarowno skrupulatne sprawozdania z tego jakie psy i kiedy wyjechaly i co sie z nimi dzieje, jak i mamy galerie psow ktore jeszcze sa. Dlatego kazda informacja "z zewnatrz" jest mile widziana :-) Ja staram sie nadazyc za rozwojem wydarzen, ale nie zawsze mi sie udaje ;-) Quote
Zofia.Sasza Posted October 21, 2008 Posted October 21, 2008 No właśnie, ja mam ten sam problem. I net tylko w pracy. Żeby zrobić Krężelską galerię przylazłam do firmy w niedzielę. Nie jestem w stanie obiecać, że galerię będę na bieżąco aktualizować. Muszę choć troszkę czasu poświęcić na zadania służbowe. Może mogłabym poprosić moda, aby "przepisał" posty ze zdjęciami na kogo innego? To możliwe? Quote
Osiolek Posted October 21, 2008 Posted October 21, 2008 [quote name='Krysiam']Czy ktos wie gdzie jest ten pies, który siedzi na budzie? Sprawdz na stronie EMIR, w galerii psow z Krezela i Maciejowic, czy to nie jest nr Mx9 Quote
Krysiam Posted October 21, 2008 Posted October 21, 2008 Chyba to ten chociaz pamietam że ten którego szukam miał ucięty ogon w połowie a ten chyba ma cały Quote
salibinka Posted October 21, 2008 Posted October 21, 2008 zofia&sasza napisał(a):Błagam, nie kłóćmy się!!! Tam jest jeszcze kilka małych suniek - one też czekają. Przecież nie o to chodzi KTO bierze którego psa, ale o to żeby je WSZYSTKIE stamtąd zabrać... Nie ma mowy o kłótni ;) tylko o ustaleni pewnych informacji. Jeśli 92/M wyjechała z tego piekła - wspaniale. Jestem w stanie zabrać inną małą sunię, ale zależy mi na sprawdzonych info, żeby się nie okazało np. że pojadę i okaże się, że już wszystkie wyjechały (chociaż z drugiej strony byłoby wspaniale) - nie chcę jechać na darmo, bo nie mogę niestety zaopiekować się samcem (bo mój samiec ma problem z akceptacją innego samca) czy większym psem. Quote
sleepingbyday Posted October 21, 2008 Posted October 21, 2008 Krysiu w sobote na bank widziałam rudego dużego psa z ucietym ogonem (ale własnie nie przy samej nasadzie, tylko dłuższy kikut) . zosiasasza sprawdź plis w zeszycie z opisami, który to jest nr... pies bedzie na zdjęciach. EDIT: zabrane w poniedziałek psy - kilka sztuk. krótki sms identyfikacyjny wystarczy. inaczej w życiu nie będzie rozsądnych aktualozacji..:shake: Quote
Recommended Posts