osho Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 podajcie potem link gdzie to można w necie obejrzeć pliz, nie mam tu polskiej tv... Quote
malgorzatahubertszymon Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 Wiecie,co boli najbardziej?To,że my-ludzie tak strasznie krzywdzimy te biedne psy,a one i tak nas kochają.Kiedy człowiek krzywdzi psa,nikt tak na prawdę (poza fundacjami z prawdziwego zdarzenia)się tym nie przejmuje,na odczepnego zrobią jakiś reportaż i na tym sprawa się kończy,ale kiedy pies pogryzie lub zagryzie człowieka,to robi się z tego wielkie halo,jaki ten pies okropny,trzeba go uśpić,zniszczyć,wina tylko psa,nie człowieka-to niesprawiedliwość!!!Taka niesprawiedliwość dotknęła mnie dwukrotnie,ale w obu przypadkach wygrałam batalie o swojego psa,no...w jednym przypadku walka o psa,w drugim,choć psa musiałam uśpić,bo nie było wyjścia,ale nauczyłam właścicieli ,jak traktuje się i wychowuje psa. Pierwszy raz mój pies ugryzł pijaka,który wszedł na moje podwórko i uderzył psa kijem,pies go zaatakował,ugryzł,nie do krwi,ale pijak zrobił afere,wezwał policje,a ja choć pies szczepiony,na mojej posesji,musiałam zapłacić mandat za nieprawidłowe zabezpieczenie psa,bo według policji,powinnam trzymać psa na łańcuchu,choć mieszkam na wsi,nie mam w zwyczaju trzymać psa na dworzu i na łańcuchu,póżniej cała lawina problemów na mnie spadła,dziwne wezwania do stawienia się z psem na obserwacji,kiedy tam się zgłosiłam,okazało się,że musze zostawić tam psa,nie zgadzam sie,zabieram psa do domu,następnego dnia ekipa czterech osób pod eskortą policji zjawia sie u mnie w celu obserwacji psa PRZEZ SIATKĘ,na mojej posesji biegają cztery pieski,bo miałam ich wtedy tyle,jeden mój,reszta przygarnięta,wyrzucana z aut,pytam państwa co robią,twierdzą,że obserwują psa,pytam którego-oni nie wiedzą.PARODIA!!!!Nakaz-mam zgłosić się z psem w celu uśpienia,gdyż pies ich zdaniem jest niebezpieczny,bo szczeka.Nie stawiam się.Sprawa przycichła,po 2 tygodniach mój pies kona-otruty!!!Wskazuje winnego i co?I nic,jestem głupią kobietą,która nie ma nic lepszego do roboty,tylko upomina się o psa,których jest tak wiele.Co tu gadać,naszewładze takie są i jak tu coś zmieniać???? Quote
malgorzatahubertszymon Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 Ktoś pomyśli,głupia-nie wygrała.Wygrałam,bo to,co ja tym wszystkim na wysokich stołkach powiedziałam,to moje i nikt mi tego nie odbierze.Mam jeszcze kilka mandatów nie zapłaconych,których nie zapłace,bo nie uważam żebym miała za prawde powiedzianą urzędasom jeszcze miała płacić Quote
Kinia1984 Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 Boze...Malgorzato...az sie krzyczec chce...bardzo wspolczuje...dobrze ze powiedzialas urzedasom co myslisz... Quote
kizimizi Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 może po tym reportażu coś ruszy. Bo teraz to taka zawiecha jest -wyciągać psów nie można, pomagać nie można tylko czekać ... na cud. Quote
Margo05 Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 Właśnie leci na TVP2 program o Biedrzyckiej... Kur... nie da się słuchać tego o czym mówią byli pracownicy tej... Quote
Borówka16 Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 Oglądam właśnie Expres Reporterów i mam wielką ochotę zaplanować na niej morderstwo !!!:angryy::angryy::mad:Kreatua jedna !!!!:mad: Quote
obraczus87 Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 Kur....... ja pierdo..... zajebalabym jej Quote
Aska25 Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 Wiecie co cienki ten reportaz, szkoda ze nie pokazali tej suni na kooniec w jakim byla stanie, ale chociaz tyle, moze ogladali to jacys normalni ludzie, moze zaczna cos kopac w necie, moze jakis odzew bedzie .... Quote
wroobelterrorystka Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 obraz tych trzesących się szczeniaków :( tragedia... Quote
AGA35 Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 brak słów poprosu może teraz cos drgnie.... te biedne trzęsące się szczylki.... :-( Quote
furciaczek Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 Borówka16 napisał(a):Oglądam właśnie Expres Reporterów i mam wielką ochotę zaplanować na niej morderstwo !!! Nie zdazylam calosci obejzec, czy beda jakies powtorki?? Quote
a.piurek Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 Kolejny raz wróciły obrazy z Krężla, tragiczne i porażające. Ja jednak przed wszystkim bardzo chciałabym podziękować Telewizji Polskiej i wszystkim zaangażowanym w powstanie tego reportażu. Bardzo dziękuję. Bo Krężel to symbol, symbol okrucieństwa i chciwości w traktowaniu "braci naszych mniejszych" I między innymi dzięki temu reportażowi wszyscy mogli zobaczyć przynajmniej okruch prawdy o EB prawdy okrutnej i brutalnej, pełnej cierpienia i śmierci ale wciąż prawdy. Quote
wroobelterrorystka Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 Borówka16 napisał(a):Oglądam właśnie Expres Reporterów i mam wielką ochotę zaplanować na niej morderstwo !!! ja bym ją zamkneła w piwnicy i czekała aż zdechnie :evil_lol: Quote
furciaczek Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 Danal wkleila link na innym watku http://interwencja.interia.pl/news?inf=1309932 Az boje sie cholera obejzec ;/ Quote
michal_sm Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 Babsztyl okrutny za bestialstwo surowa kara.Ale czy tylko ona temu winna jak to się mówi okazja czyni złodzieja.Wina jest z powodu tak skonstruowanych przepisów.Bo jak można komuś przekazywać psy jak on nie ma schroniska legalnego schroniska. Quote
carolinascotties Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 furciaczek napisał(a):Danal wkleila link na innym watku http://interwencja.interia.pl/news?inf=1309932 Az boje sie cholera obejzec ;/ wkleje link do watku o Marku K. Quote
Soema Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 furciaczek napisał(a):Danal wkleila link na innym watku http://interwencja.interia.pl/news?inf=1309932 Az boje sie cholera obejzec ;/ To nie ten reportaż.. Quote
megi82 Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 też oglądałam MER teraz...rycze do teraz...nie mogę pojąć jak jedna osoba w kółko robi to samo,mam nadzieje,że w końcu uda się zatrzymać ten proceder u niej..wiem,że takich miejsc jest pełno.....zerkam teraz na swoje psiaki jak słodko śpią i nie moge pojąc jak ktoś może tak traktować psy,zarabiac na nich,zabijać.....tak zimno jest ,a one biedaczki marzną głodne......nie mogę pisać,bo coraz bardziej rycze............... Quote
a.piurek Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 Dla tych co nie mogli obejrzeć poniżej link do całego reportażu (od 15.25 minuty) http://www.tvp.pl/publicystyka/magazyny-reporterskie/magazyn-ekspresu-reporterow/wideo/09022010 Quote
Aska25 Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 Ale trzeba wierzyc w to, ze im wiecej takich reportazy, tym wiecej ludzi zacznie otwoierac oczy ... I tez tak patrze na mojego Onka jak spi na lozku i czy on sobie zdaje sprawe jak ma dobrze .... Quote
furciaczek Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 a.piurek napisał(a):Dla tych co nie mogli obejrzeć poniżej link do całego reportażu (od 15.25 minuty) http://www.tvp.pl/publicystyka/magazyny-reporterskie/magazyn-ekspresu-reporterow/wideo/09022010 Dziekuje serdecznie...ehh Quote
Margo05 Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 Z Forum Emira: "Kolejna rozprawa 17.02.10 godz. 13.00 w Sądzie Rejonowym w Grójcu!! Czekamy na wszystkich, którzy nie mogą sie pogodzić z faktem,że ona jeszcze jest na wolności !" Quote
wellington Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 Margo05 napisał(a):Z Forum Emira: "Kolejna rozprawa 17.02.10 godz. 13.00 w Sądzie Rejonowym w Grójcu!! Czekamy na wszystkich, którzy nie mogą sie pogodzić z faktem,że ona jeszcze jest na wolności !" ....którzy nie mogą sie pogodzić z faktem,że ona jeszcze zyje ! Quote
Recommended Posts