Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Faktycznie obelgi pod adresem tej baby na forum,to nam w niczym nie pomogą,nam jedynie dają upust złości,a ona się pewnie z nas śmieje,skoro to czyta.Jeśli fundacje zaangażowały się ,żeby ta baba(przykro mi,ale na panią trzeba zasłużyć)przestała brać kase za bezprawne uśmiercanie psów,za głodzenie ich i znęcanie się nad nimi,to pewnie jest to możliwe,bo jedynie zakaz prowadzenia przez nią tego procederu wreszcie zakończy ten mord.Wiadomo,każdy,kto choć troche ma serce,najchętniej udusiłby babe,no ja osobiście do tego kociołka ją właśnie bym wrzuciła,no,ale cóż nam zostało?Liczyć na to,że fundacje dopną swego i baba już nigdy nie zbliży się do psa.Oglądając wczorajszy program,krew mnie zalewała i pewnie nie tylko mnie,wspierajmy fundacje,to możemy zrobić.

• Replies 3.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Osiolek napisał(a):
Ja wcale sobie nie poradzilam :-(
Sprawdzilam tylko wielkosc pliku, niestety sciagnac sie nie dalo, wiec jesli moglabys wrzucic na sendspace albo Yousentid (duzo szybszy) to byloby swietnie :-)

Wrzucam na Sendspace. Zaraz podam linka.

Posted

Kinya, czy sa jakies prawa autorskie do tego filmu, czy tez mozna go po prostu wlozyc na strone?
Sciaganie niestety trwa dosyc dlugo, jeszcze ok pol godziny, ale w koncu mam nadzieje ze sciagne...

Posted

Osiolek napisał(a):
Kinya, czy sa jakies prawa autorskie do tego filmu, czy tez mozna go po prostu wlozyc na strone?
Sciaganie niestety trwa dosyc dlugo, jeszcze ok pol godziny, ale w koncu mam nadzieje ze sciagne...

Prawa autorskie pewnie ma TVP - w końcu to świeży reportaż...

Posted

Osiolek napisał(a):

Oczywiście, że są. Dzieło jest dzieło :) Ja bym się w tej sprawie skontaktowała z redakcją - myślę, że to nie będzie dla Was trudne, pewnie macie namiary do autora reportażu.
Jedne stacje podchodzą do tego bardzo liberalnie, można dowolnie obracać materiałami, inne się burzą. Oczywiście podstawowym warunkiem wykorzystania zawsze jest podanie gdzie i kiedy materiał się ukazał, kto jest jego producentem - w tym przypadku zapewne TVP, tyle że oni mają różne agencje, podwykonawców, więc nigdy nie wiadomo dokładnie kto to dzieło stworzył, trzeba się dowiadywać. Ale generalnie obstawiam TVP, bo zazwyczaj przy przekazywaniu dzieła do emisji następuje zrzeczenie praw autorskich na tego kto emituje.
Sądzę, że w tej redakcji nie powinni robić kłopotów. W końcu to sprawa społeczna, a nie czysto komercyjna.

Posted

Kinya napisał(a):
Oczywiście, że są. Dzieło jest dzieło :) Ja bym się w tej sprawie skontaktowała z redakcją - myślę, że to nie będzie dla Was trudne, pewnie macie namiary do autora reportażu.
Jedne stacje podchodzą do tego bardzo liberalnie, można dowolnie obracać materiałami, inne się burzą. Oczywiście podstawowym warunkiem wykorzystania zawsze jest podanie gdzie i kiedy materiał się ukazał, kto jest jego producentem - w tym przypadku zapewne TVP, tyle że oni mają różne agencje, podwykonawców, więc nigdy nie wiadomo dokładnie kto to dzieło stworzył, trzeba się dowiadywać. Ale generalnie obstawiam TVP, bo zazwyczaj przy przekazywaniu dzieła do emisji następuje zrzeczenie praw autorskich na tego kto emituje.
Sądzę, że w tej redakcji nie powinni robić kłopotów. W końcu to sprawa społeczna, a nie czysto komercyjna.

No tak, to bedzie nielatwo - bo oni chca zeby placic za obejrzenie tego reportazu (dlatego ja nie moglam go obejrzec).
Sprobuje.

Osoby zainteresowane obejrzeniem proszone sa o wiadomosc na priva :-)

Posted

Ellig napisał(a):

Nie moge obejrzec - wyswietla mi sie tekst:

Aby obejrzeć ten program należy wnieść
opłatę techniczną
Opłata wynosi 12 złotych za dostęp na 30 dni lub 120 złotych za dostęp na rok. Umożliwia ona oglądanie wszystkich materiałów wideo na tvp.pl (oprócz treści premium, transmisji na żywo ze
Speedway Ekstraligi, Zimowych Igrzysk Olimpijskich 2010 i materiałów niedostępnych ze względów licencyjnych) nieograniczoną ilość razy. Inne treści na tvp.pl, w tym program tv, informacje o programach, zdjęcia, ankiety, quizy są dostępne bezpłatnie.

Moze im sie nie podoba moj adres IP?

Czy komus jeszcze wyswietlil sie taki tekst?

Posted

Osiolek napisał(a):
Nie moge obejrzec - wyswietla mi sie tekst:

Aby obejrzeć ten program należy wnieść
opłatę techniczną
Opłata wynosi 12 złotych za dostęp na 30 dni lub 120 złotych za dostęp na rok. Umożliwia ona oglądanie wszystkich materiałów wideo na tvp.pl (oprócz treści premium, transmisji na żywo ze
Speedway Ekstraligi, Zimowych Igrzysk Olimpijskich 2010 i materiałów niedostępnych ze względów licencyjnych) nieograniczoną ilość razy. Inne treści na tvp.pl, w tym program tv, informacje o programach, zdjęcia, ankiety, quizy są dostępne bezpłatnie.

Moze im sie nie podoba moj adres IP?

Czy komus jeszcze wyswietlil sie taki tekst?

U mnie nic takiego sie nie pojawia....Nic nie placilam....

Posted

Osiolek napisał(a):
Czyli nie lubia mnie osobiscie :-(

Pewnie tak ;) Albo masz IP z bogatego kraju :evil_lol:

Najprościej wrzucić na YouTube, zanim się zoientują i usuną, to ten kto będzie chciał to obejrzy ;) Ale można zadrzeć, więc lepiej nie robić tego jako organizacja czy inna instytucja, tylko przeciętny szarak.

Posted

Kinya napisał(a):
Pewnie tak ;) Albo masz IP z bogatego kraju :evil_lol:

Najprościej wrzucić na YouTube, zanim się zoientują i usuną, to ten kto będzie chciał to obejrzy ;) Ale można zadrzeć, więc lepiej nie robić tego jako organizacja czy inna instytucja, tylko przeciętny szarak.

Zgadza sie...
Wlasnie pracuje nad tym jak to obejsc - sama obejrzalam, ale zlosci mnie ze mnie blokuja.
Powinni dbac zebym zachowala moja polskosc, a nie odcinac mnie ;-)

Posted

gameta napisał(a):
widzisz, nagrabiłaś sobie - pewnie wiedzą, że nie płacisz abonamentu z rtv ;)

Tak tak, to na pewno to :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

A tak serio to myślę, że trzeba zapłacić wtedy kiedy chcemy skorzystać z materiałów TVP poza RP