malgorzatahubertszymon Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 Faktycznie obelgi pod adresem tej baby na forum,to nam w niczym nie pomogą,nam jedynie dają upust złości,a ona się pewnie z nas śmieje,skoro to czyta.Jeśli fundacje zaangażowały się ,żeby ta baba(przykro mi,ale na panią trzeba zasłużyć)przestała brać kase za bezprawne uśmiercanie psów,za głodzenie ich i znęcanie się nad nimi,to pewnie jest to możliwe,bo jedynie zakaz prowadzenia przez nią tego procederu wreszcie zakończy ten mord.Wiadomo,każdy,kto choć troche ma serce,najchętniej udusiłby babe,no ja osobiście do tego kociołka ją właśnie bym wrzuciła,no,ale cóż nam zostało?Liczyć na to,że fundacje dopną swego i baba już nigdy nie zbliży się do psa.Oglądając wczorajszy program,krew mnie zalewała i pewnie nie tylko mnie,wspierajmy fundacje,to możemy zrobić. Quote
Kinya Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 Osiolek napisał(a):Ja wcale sobie nie poradzilam :-( Sprawdzilam tylko wielkosc pliku, niestety sciagnac sie nie dalo, wiec jesli moglabys wrzucic na sendspace albo Yousentid (duzo szybszy) to byloby swietnie :-) Wrzucam na Sendspace. Zaraz podam linka. Quote
Kinya Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 http://www.sendspace.pl/file/ef855a3a3b01739db1c4278 Quote
gameta Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 Osiolek napisał(a):Dziekuje, pobieram :-) Hanka, mówi się ssę ;) Quote
Osiolek Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 Kinya, czy sa jakies prawa autorskie do tego filmu, czy tez mozna go po prostu wlozyc na strone? Sciaganie niestety trwa dosyc dlugo, jeszcze ok pol godziny, ale w koncu mam nadzieje ze sciagne... Quote
Osiolek Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 gameta napisał(a):Hanka, mówi się ssę ;) Niech tam ciebie bendzie - ssam ;-) Quote
gameta Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 Osiolek napisał(a):Kinya, czy sa jakies prawa autorskie do tego filmu, czy tez mozna go po prostu wlozyc na strone? Sciaganie niestety trwa dosyc dlugo, jeszcze ok pol godziny, ale w koncu mam nadzieje ze sciagne... Prawa autorskie pewnie ma TVP - w końcu to świeży reportaż... Quote
Kinya Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 Osiolek napisał(a):Kinya, czy sa jakies prawa autorskie do tego filmu, czy tez mozna go po prostu wlozyc na strone? Oczywiście, że są. Dzieło jest dzieło :) Ja bym się w tej sprawie skontaktowała z redakcją - myślę, że to nie będzie dla Was trudne, pewnie macie namiary do autora reportażu. Jedne stacje podchodzą do tego bardzo liberalnie, można dowolnie obracać materiałami, inne się burzą. Oczywiście podstawowym warunkiem wykorzystania zawsze jest podanie gdzie i kiedy materiał się ukazał, kto jest jego producentem - w tym przypadku zapewne TVP, tyle że oni mają różne agencje, podwykonawców, więc nigdy nie wiadomo dokładnie kto to dzieło stworzył, trzeba się dowiadywać. Ale generalnie obstawiam TVP, bo zazwyczaj przy przekazywaniu dzieła do emisji następuje zrzeczenie praw autorskich na tego kto emituje. Sądzę, że w tej redakcji nie powinni robić kłopotów. W końcu to sprawa społeczna, a nie czysto komercyjna. Quote
Ellig Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 Mozna tez tak: http://www.tvp.pl/publicystyka/magazyny-reporterskie/magazyn-ekspresu-reporterow Quote
Osiolek Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 Kinya napisał(a):Oczywiście, że są. Dzieło jest dzieło :) Ja bym się w tej sprawie skontaktowała z redakcją - myślę, że to nie będzie dla Was trudne, pewnie macie namiary do autora reportażu. Jedne stacje podchodzą do tego bardzo liberalnie, można dowolnie obracać materiałami, inne się burzą. Oczywiście podstawowym warunkiem wykorzystania zawsze jest podanie gdzie i kiedy materiał się ukazał, kto jest jego producentem - w tym przypadku zapewne TVP, tyle że oni mają różne agencje, podwykonawców, więc nigdy nie wiadomo dokładnie kto to dzieło stworzył, trzeba się dowiadywać. Ale generalnie obstawiam TVP, bo zazwyczaj przy przekazywaniu dzieła do emisji następuje zrzeczenie praw autorskich na tego kto emituje. Sądzę, że w tej redakcji nie powinni robić kłopotów. W końcu to sprawa społeczna, a nie czysto komercyjna. No tak, to bedzie nielatwo - bo oni chca zeby placic za obejrzenie tego reportazu (dlatego ja nie moglam go obejrzec). Sprobuje. Osoby zainteresowane obejrzeniem proszone sa o wiadomosc na priva :-) Quote
Ellig Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 Mozna tez tak: http://www.tvp.pl/publicystyka/magazyny-reporterskie/magazyn-ekspresu-reporterow http://www.tvp.pl/publicystyka/magazyny-reporterskie/magazyn-ekspresu-reporterow/wideo/09022010 Andrzej Tomczak „ Schroniska Pani Ewy” Według relacji Pani Ewa prowadzi nielegalne schroniska - skupuje psy, chowa dla szczeniaków, a później dosłownie zostawia je na pastwę losu... Quote
Osiolek Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 Ellig napisał(a):Mozna tez tak: http://www.tvp.pl/publicystyka/magazyny-reporterskie/magazyn-ekspresu-reporterow Nie moge obejrzec - wyswietla mi sie tekst: Aby obejrzeć ten program należy wnieść opłatę techniczną Opłata wynosi 12 złotych za dostęp na 30 dni lub 120 złotych za dostęp na rok. Umożliwia ona oglądanie wszystkich materiałów wideo na tvp.pl (oprócz treści premium, transmisji na żywo ze Speedway Ekstraligi, Zimowych Igrzysk Olimpijskich 2010 i materiałów niedostępnych ze względów licencyjnych) nieograniczoną ilość razy. Inne treści na tvp.pl, w tym program tv, informacje o programach, zdjęcia, ankiety, quizy są dostępne bezpłatnie. Moze im sie nie podoba moj adres IP? Czy komus jeszcze wyswietlil sie taki tekst? Quote
Ellig Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 Osiolek napisał(a):No tak, to bedzie nielatwo Podalam link bez problemu mozna obejrzec, tylko caly program:) Quote
Ellig Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 Osiolek napisał(a):Nie moge obejrzec - wyswietla mi sie tekst: Aby obejrzeć ten program należy wnieść opłatę techniczną Opłata wynosi 12 złotych za dostęp na 30 dni lub 120 złotych za dostęp na rok. Umożliwia ona oglądanie wszystkich materiałów wideo na tvp.pl (oprócz treści premium, transmisji na żywo ze Speedway Ekstraligi, Zimowych Igrzysk Olimpijskich 2010 i materiałów niedostępnych ze względów licencyjnych) nieograniczoną ilość razy. Inne treści na tvp.pl, w tym program tv, informacje o programach, zdjęcia, ankiety, quizy są dostępne bezpłatnie. Moze im sie nie podoba moj adres IP? Czy komus jeszcze wyswietlil sie taki tekst? U mnie nic takiego sie nie pojawia....Nic nie placilam.... Quote
Kinya Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 Osiolek napisał(a):Czyli nie lubia mnie osobiscie :-( Pewnie tak ;) Albo masz IP z bogatego kraju :evil_lol: Najprościej wrzucić na YouTube, zanim się zoientują i usuną, to ten kto będzie chciał to obejrzy ;) Ale można zadrzeć, więc lepiej nie robić tego jako organizacja czy inna instytucja, tylko przeciętny szarak. Quote
Osiolek Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 Kinya napisał(a):Pewnie tak ;) Albo masz IP z bogatego kraju :evil_lol: Najprościej wrzucić na YouTube, zanim się zoientują i usuną, to ten kto będzie chciał to obejrzy ;) Ale można zadrzeć, więc lepiej nie robić tego jako organizacja czy inna instytucja, tylko przeciętny szarak. Zgadza sie... Wlasnie pracuje nad tym jak to obejsc - sama obejrzalam, ale zlosci mnie ze mnie blokuja. Powinni dbac zebym zachowala moja polskosc, a nie odcinac mnie ;-) Quote
gameta Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 Osiolek napisał(a):Czyli nie lubia mnie osobiscie :-( widzisz, nagrabiłaś sobie - pewnie wiedzą, że nie płacisz abonamentu z rtv ;) Quote
a.piurek Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 gameta napisał(a):widzisz, nagrabiłaś sobie - pewnie wiedzą, że nie płacisz abonamentu z rtv ;) Tak tak, to na pewno to :evil_lol::evil_lol::evil_lol: A tak serio to myślę, że trzeba zapłacić wtedy kiedy chcemy skorzystać z materiałów TVP poza RP Quote
jogi Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 mnie też osobiście nie lubia, bo mam IP z zagramanicy:/ Pomóżcie, bo bardzo chciałabym obejrzeć Quote
emilia2280 Posted February 10, 2010 Author Posted February 10, 2010 Ja tez mam ten komunikat o oplacie i nie obejrzalam. Quote
Ada-jeje Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 Przyjedziecie na urlop do Polski to obejrzycie program. :razz: Quote
a.piurek Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 Pomyślę i popytam mądrzejszych jak wam pomóc... Quote
Recommended Posts