kahoona Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 pan Arkadiusz był tam wczoraj i prawie nas pobił, tak bronił Biedrzyckiej - to hycel, który odławia z gmin mazowieckich twierdził, że ona ma psy od niego - więc może te gminy powinny sie zająć swoimi zwierzętami pan Arek robi też adopcje - proszę bardzo jaki super hycel: http://www.adoptujpsiaka.pl/ Quote
Vectra Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 [quote name='kahoona'] pan Arek robi też adopcje - proszę bardzo jaki super hycel: http://www.adoptujpsiaka.pl/ ja tam widzę psy które są u pani W ... na tej stronce wow , ile ten pan szczeniaków znajduje Quote
kahoona Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 a tutaj lista gmin pana Arka: http://www.boz.org.pl/mz/mz1.htm firma PERRO Quote
gagata Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 A to jamiczek z fot - trząsł sie jak galareta na mrozie...Prosze jak mu dobrze: http://www.adoptujpsiaka.pl/psiak,67.html Quote
Lionees Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 Vectra napisał(a):Macie pewność , że ta suńka była pogryziona ? te ślady na szyi , to nie wygladają na ślady po zębach , przynajmniej na zdjęciach .... Niektóre wyglądają jak po pogryzieniu,ale niepokoją mnie takie długie,cienkie,jakby od wcinającego się drutu.Są po obu stronach szyi.Miałam 3 sunie z Krężela na dt,jedna z nich miała podobny ślad przez pół szyi,ale już zabliźniony.I Klamka u Beluli też taki miała.Czyżby te psy były wieszane?Bo te ślady tak wyglądały Madallena napisał(a): psy na zdjeciach nie wygladaja na zaglodzone... 1 moja tymczaska z Krężela była w koszmarnym stanie,z cycuszków leciały chyba ostatki mleka(ta co miała szramę na szyi),natomiast 2 sunie były jeszcze w niezłym stanie(pewnie były krótko).Natomiast stan psychiczny tych suniek można nazwać jednym słowem-MAKABRA Quote
gagata Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 A to jamiczek z fot - trząsł sie jak galareta na mrozie...Prosze jak mu dobrze: http://www.adoptujpsiaka.pl/psiak,67.html A tu biała suńka ,której nam nie wydano: http://www.adoptujpsiaka.pl/psiak,86.html Sporo psów dodanych pod koniec grudnia - to dlatego w nienajgorszej kondycji... Quote
carolinascotties Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 [quote name='kahoona'][FONT="]możecie skorzystać z tego poniżej, to tekst mojego pisma do Kancelarii Prezydenta, musicie tylko dopisać jakieś kategoryczne żądanie: [/FONT] [FONT="]Według informacji, zamieszczanych w prasie, telewizji i internecie kobieta ta od lat zajmuje się obrotem bezdomnymi zwierzętami. Organizuje pseudo przytuliska – od 2007 roku prowadziła swą działalność w pięciu miejscach: w Nowej Wsi (gmina Warka), Krężel (gm. Chynów), Maciejowice (gm. Głowaczów) i Kociołki (gm. Kozienice) i aktualnie Małe Boże... ... [/FONT] Kancelaria, Prezydent - pamietacie sprawe Ozzyego... ja mysle, ze powinnismy dodac to, co dzis sie wydarzylo i wysylac to do gmin - do Glownej Inspekcji do Pani Poslanki Muchy itp. mam gdzies mase adresow mailowych - przydawaly sie kiedy pisalismy o "doktorze" Klam..... - o Trevorze... jutro na spokojnie wkleje to tutaj... a moze lepiej zalozyc nowy watek - dotyczacy dzialalnosci tego potwora w babskim ciele i naszej akcji wysylania maili>? Quote
wellington Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 [quote name='kahoona'][I][FONT="]możecie skorzystać z tego poniżej, to tekst mojego pisma do Kancelarii Prezydenta, musicie tylko dopisać jakieś kategoryczne żądanie: Czy ktos moglby sformulowac pare kategorycznych zadan zeby to juz byl gotowiec ? Quote
Edi100 Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 [quote name='kahoona']więcej zdjęć z opisami w komentarzach tutaj: http://picasaweb.google.pl/fundacja.emir/MaEBoze2010ZeZnakiemWodnym?authkey=Gv1sRgCIjb_5Ctsrfr7AE Na zdjęciach jest Pies, podobny do Zuczka zdj 65. Czy jest szansa by sie dowiedziec ile pies ma lat mniej więcej i jaki jest? Żuczek był bardzo Strachliwy i zaginął 3 lata temu w Sosnowcu:(:( Ps- to miejsce przypomina to co było u Zmigrodzkiej baby:(:(:( Tyle że psów było znacznie mniej... Bosz:( Quote
Randa Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 Może do ,,Sprawy dla reportera" plus lokalne media. Dobrze jak sie wokół szumu medialnego zrobi. Quote
gagata Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 A ja polecam wszystkim zainteresowanym ten watek załozony oprzez Kostek; http://www.dogomania.pl/threads/175410-17-szczeniAE-t-szuka-domA-w-i-prosi-o-karme-NOWE-SZCZENIAKI-BA-AGAM-O-OGA-OSZENIA/page4 Innych możemy poszukać. Wychodzi mi, że część dogomaniaków cierpni na rozdwojenie jazni .... Tu Pani B. jest be. a tam super babka z DT pod warszawą, która karmi szczeniaczki twarozkiem puszkami ....zbiera kasę oraz karme dla dzidziusiów na dogo..... Niezła jazda... Quote
gagata Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 Tu tez warto zajrzeć: http://www.dogomania.pl/threads/172693-Szczeniaki-zbieramy-na-reszte-pobytu-i-szczepienia-JUZ-2-szczeniaki-za-TM Jakos nie dziwia mnie te szczeniaki za TM i wpis gosi.marty o gorszych warunkach w innych schronach....Ech.... Quote
Ewa i flatki Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 Wcale nie dostaję powiadomień o nowych wpisach na obserwowanych wątkach, wrrr! Czemu mnie nie dziwi dalsza działalność tej oprawczyni? - ona już wie, że gówno jej zrobią - wymiar sprawiedliwości zwierzętami interesuje się na końcu :( Chyba nasze zbiorowe złe fluidy wysyłane w jej kierunku więcej zadziałają, jak prokuratura i sądy. Wiem, to dziecinada, ale płaczę jak dziecko patrząc na te zdjęcia... Quote
Paoletta Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 Cześć, A skąd dziewczyny wiecie, że szczeniaki Kostek są właśnie tam? Może jednak nie..? Sceneria może być jedynie podobna. Quote
gagata Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 Paoletta, wejdz na stronę Kostek adoptujpieska, link podany wyżej, obejrzyj foty z Picassy z ostatniej interwencji, porównaj z fotami na wątkach....Możesz nawet policzyc cegły w murze, obejrzec rękawiczki i kurteczke pana Frania od pani Ewy....jego tatuazyk.... My to zrobiłysmy, bo tez w głowie sie to nie miesciło... Z jednej strony dobrze, że szuka tym szczylom domów, może choc jeden nie zamarznie, ale z drugiej ...te opowieści o znajdowanych w polach masowo szczeniakach, które sie w sforki zbijaja...to jakies jaja...Albo Kostek bierze udział w procederze pani Ewy B i pomaga jej pozbyc się szczeniat, które ona masowo sprowadza na świat, albo jeszcze gorzej...Kostek jest podobno wolontariuszka Psiego Anioła, a oni tam twierdza, że slepe mioty usypiają...mam nadzieje, że Psi Anioł odetnie się od takiej działalności....jedna i druga opcja jest paskudna... Quote
E-S Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 Dziewczyny - nie o to chodzi na co Biedrzycka zasłużyła, na co nie itd itp. Kurde no! Chodzi o to: 1. Biedrzycka dostaje pieniądze za psy - za szczeniaki też, z gmin, w/g zawartych umów 2. Kostek zakłada wątek jej szczeniakom, nie pisząc, że to pieski ze "schroniska" Biedrzyckiej, opisując natomiast enigmatyczne DT u babci i dziadka (?) 3. na szczeniaki - rzekomo pod opieką i na utrzymaniu Kostek przebywające w DT u babci i dziadka idą z dogomanii pieniądze 4. pieski cały czas są u Biedrzyckiej, ale fakt nie wiemy skąd się tam wzięły (Kostek jej przywiozła? bo niby znalazła na polach kilka opuszczonych gniazd, tak z wątku wynika) 5. w piątek w "schronisku" Biedrzyckiej jest interwencja, w trakcie której sfotografowane są psy, ujawniony jest proceder sprzedaży psów i szczeniaków na targach i bazarach, psa trzeba kupić od Biedrzyckiej, sama dobrowolnie nie wyda, nie wydała nawet chorej "podhalanki", szczeniaki próbują jeść zamarźnięta karmę z garnka, miski puste, nie ma nawet wody, psy rzucają się wygłodniałe na wysypaną przez interweniujących karmę, zjadają zamarznięty, spleśniały chleb, który znalazły (foty proszę obejrzeć od początku do końca) 6. okazuje się, że szczeniaki sfotografowane u Biedrzyckiej - to te same pieski z fotografii z wątku Kostek. I nikt nie wie co jest grane. Nikt nie neguje faktu, że szczeniaki potrzebują pomocy - ale to jest poza dyskusją. Nikt kto zna wątek Krężela, widział to schronisko i te psy i uczestniczył osobiście lub finansowo w ratowaniu, leczeniu tych psów, które przeżyły jakimś cudem "opiekę" Biedrzyckiej - nie może negować wniosku, iż ta osoba winna mieć orzeczony zakaz prowadzenia działalności opieki nad zwierzętami - mam nadzieję, że w procesie karnym EMIR złoży taki wniosek (ma ktoś jeszcze linki do reprtaży z TV z Krężela? masa tego była) Chodzi o wprowadzenie w błąd dogomanii przez Kostek i dzięki wykozystaniu tego błędu - o wypatroszenie naszych kieszeni - dla Biedrzyckiej, której nie chcemy utwierdzać w przekonaniu, że schroniska to fajny pomysł na własne życie. Alternatywa udzielenia odpowiedzi na pytanie co do przyczyn zaistniałej sytuacji jest jedynie teoretyczna i taka: 1. wątpliwe: Kostek mogła wykorzystać zdjęcia szczeniaków Biedrzyckiej i posłuzyć się nimi na fikcyjnym wątku pomocowym, celem zdobycia pieniędzy na coś innego, 2. równie wątpliwe: Kostek wzruszyła się losem Biedrzyckiej i postanowiła jej w ten sposób pomóc, a znając nastawienie dogomanii do tej osoby przez Krężel - zataiła fakt, iż adresatem pomocy jest w rzeczywistości Biedrzycka, oszukując tym samym wszystkich, którzy akurat na Biedrzycką czy jej psy dopóki są pod jej "opieką" - złamanego szeląga by nie wpłacili. Jeśli ktoś nadal nie pojmuje to już wyłącznie jego problem, wskazujący na konieczność konsultacji ze specjalistą od takich przypadłości. Ewa Quote
donacja Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 O rany, ta afera nigdy się nie skończy... Nie ma bata na tą babę? Quote
kahoona Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 OŚWIADCZENIE W imieniu zarządów Fundacji EMIR i Stowarzyszenia ARKA oświadczamy, że od jutra podejmujemy kroki prawne przeciw pani Sylwii P., znanej na dogomanii pod nickiem Kostek. Nasze doniesienie do prokuratury dotyczyć będzie współudziału w łamaniu Ustawy o ochronie zwierząt i zbiórce środków pieniężnych bez wymaganych zezwoleń. Kwestia, którą właśnie staramy się jeszcze wyjaśnić to umocowanie pani Sylwii w strukturach Fundacji Azyl pod Psim Aniołem. Mamy nadzieję, że współpraca z katem zwierząt nie jest udziałem takiej uznanej fundacji. Jeśli pani Sylwia działa jako osoba prywatna nie ma prawa zbierać pieniędzy. Abstrahując od wątku łamania prawa skandalem jest, że jedna z nas pomaga rozmnażaczce i osobie która dla pieniędzy od lat dręczy zwierzęta. To możemy oceniać tylko w aspekcie moralnym. Najgorsze jest to, że w imieniu Azylu uczestniczyła w likwidacji Krężela, a teraz okłamuje potencjalnych darczyńców, po to, by pomagać komuś takiemu. Wstyd i hańba! Krystyna Sroczyńska - prezes Fundacji EMIR Aniela Michalik-Roehr - wiceprezes Stowarzyszenia ARKA Quote
UBOCZE Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 http://www.boz.org.pl/mz/kgb/index.htm http://www.boz.org.pl/mz/biedrzycka/index.htm www.krezel.ovh.org Nielegalne schronisko zagłady "Kat zwierząt" - reportaż TV Polsat strony Pogotowia i Straży dla Zwierząt w Trzciance Quote
Plicha Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 Boże to jakiś koszmar. Obejrzałam ten reportaż i nie moge uwirzyć jak to jest możliwe że z jednego miejsca ja wyrzucają a ona sobie jedzie gdzie indziej i znowu zakłada kolejną rzeznie??? I co to znaczy że ona nie wyda szczeniaków??? Przecież łamie prawo, w takiej sytuacji chyba nie ma wątpliwości że trzeba jej odebrać wszystkie psy? Czy ktoś może mi to wyjaśnic? Quote
E-S Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 Plicha napisał(a):Boże to jakiś koszmar. Obejrzałam ten reportaż i nie moge uwirzyć jak to jest możliwe że z jednego miejsca ja wyrzucają a ona sobie jedzie gdzie indziej i znowu zakłada kolejną rzeznie??? I co to znaczy że ona nie wyda szczeniaków??? Przecież łamie prawo, w takiej sytuacji chyba nie ma wątpliwości że trzeba jej odebrać wszystkie psy? Czy ktoś może mi to wyjaśnic? Spróbuję. 1.) Zgodnie z at. 11 pkt 1 ustawy o ochronie zwierząt zadaniem własnym gminy, czyli jej obowiązkiem - jest wyłapywanie bezdomnych zwierząt i zapewnianie opieki nad bezdomnymi zwierzętami. 2.) gmina ogłasza na wyłapywanie i opiekowanie się bezdomnymi zwierzętami przetarg na określony rok kalendarzowy - nikt z terenu się nie zgłasza, bo nie ma warunków choćby do upozorowania wymogów rozporządzenia w sprawie szczegółowych wymagań weterynaryjnych dla prowadzenia schronisk dla zwierząt, poza tym ludzie nie wiedzą, że można na tym niezłą kasę czesać kosztem psów, to się nikt nie pali, bo wiekszość jednak uczciwa i to im do głowy nie przychodzi, 3.) zdeterminowana gmina (oficjele ponoszą odpowiedzialność za zaniechanie obowiązków służbowych - MUSZĄ jakoś zadania ustawy o ochronie zwierząt zorganizować i nikogo nie obchodzi, że nie ma jak) znowu ogłasza przetarg 4.) interes wietrzy zaprawiona w takich bojach Wiesława vel Ewa Biedrzycka - zamienia nieruchomki z miejsca, gdzie jest spalona na to inne i raz dwa kleci "schronisko", przystępuje jako jedyna do przetargu albo składa ofertę, 5.) gmina chcąc nie chcąc podpisuje, bo nie ma innych chętnych, powiatowy wet przyklepuje co jest - w efekcie formalizując i nadając byt prawny "schronisku" nie spełniającemu wymogów, bo jest w tej samej sytuacji "pod murem" co i gmina 6.) Wiesława vel Ewa B. zawiera umowy już legalnie w świetle prawa - zgodnie z wytworzoną sytuacją prawną. Idź na wątek Olkusza, zobacz co Pałka teraz wymyślił :) Tam była analogiczna sytuacja, jego "schronisko" też nie spełniało żadnych wymogów. A więc było "nielegalne". Ale tak ładnie to można dokumentami pozałatwiać, że nadaje się takiej umieralni pozory właśnie prawnej legalności i interes idzie w ruch. I to jak ! Biedrzycka to mały miki w porównaniu z Olkuszem, willi "za psy" nie wystawiła, imprez sportowych nie sponsorowała za "psie" pieniądze. Chyba że zbiera do skarpety i sama na siebie wydaje. No i na przyjaciela z seksownymi dziarami. Ewa Quote
idusiek Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 kahoona - wiesz, gdzie są sprzedawane te szczeniaki ? co to za mazowiecki hycel, co im pomaga. mozesz napisac mi na pw? Quote
kahoona Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 idusiek napisał(a):kahoona - wiesz, gdzie są sprzedawane te szczeniaki ? co to za mazowiecki hycel, co im pomaga. mozesz napisac mi na pw? masz już PW Quote
Ewa i flatki Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 Ja napisałam, że Kostek ponoć jest wolontariuszem Psiego Anioła, bo tak zrozumiałam, przepraszam. A po zastanowieniu muszę napisać, że porównanie Palucha z mordownią Biedrzyckiej przez Kostek jest niestosowne. Gdybym nie miała innego wyjścia, zawiozłabym maluchy na Paluch. Wolałabym je poddać eutanazji w spokojnym miejscu, przy zachowaniu wszystkich procedur zabezpieczających zwierzę przed strachem i bólem, niż odwiezć je do Biedrzyckiej. Na zdjęciach z pierwszej strony wątku Kostek one mają przerażone oczka, tak wyglądały już na początku swojej Golgoty. Potem już było tylko gorzej. Quote
Recommended Posts