kahoona Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 dowodów mamy dość, ale pamiętajcie, że ona nie chce wydawać psów Quote
carolinascotties Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 pewnie sie powtarzam...ale przydaloby sie zredagowac pismo i wyslac, gdzie sie da.... tak, jak w sprawie K. i Trevora... Quote
gagata Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 [quote name='AGA35']kurde to takie błędne koło :-([/QUOTE]No i to jest właśnie gwóżdż tego programu.....Gdyby gminy mialy podpisane konkretne umowy z konkretnymi schronami, to takie panie jak B nie mialyby racji bytu. Hycel nie mialby wyboru - psy trafialyby w konkretne miejsce wskazane przez gmine i opłacane tez przez gmine. Hycel wziąłby kase wyłącznie za odłowienie i ew.transport psa... Quote
gagata Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 [quote name='kahoona']właśnie otrzymałam informację, że nasz Arek G. dostaje z gminy Marki 1800 zł za psa i przedstawia gminie informację, że robi "adopcje" co Wy na to?[/QUOTE] Asior, ta stronka to nie jest stronka EB tylko hycla AG....Jak widzisz, robi "adopcje"...Nie wiadomo tak naprawde, gdzie sa te Twoje asty.... A, i jeszcze jedno...nasza Fundacja na pewno nie będzie robiła żadnej zorganizowanej akcji wyciagania psów od EB....U nas jeszcze sporo krężelaków biega.... Quote
Isadora7 Posted January 29, 2010 Posted January 29, 2010 Cytuje z innego watku: [quote name='Soema']Zobaczcie !! http://www.pieskiezycie.pun.pl/viewtopic.php?id=2 [SIZE=2] ja dziś zwątpię chyba...:roll::roll: Ktoś się bardzo przejął akcją, "potrzebna masa DT":angryy: Przytulisko Ewy Biedrzyckiej-masakra psow! DT/DS FINANSE na cito!!! Psy znajdujace sie pod opieka Ewy Biedrzyckiej, przeciwko ktorej prowadzone jest posepowanie karne za znecanie sie nad psami, bardzo potrzebuja pomocy!!! Sa na dworzu, na mrozie, bez bud, jedzenia, wody. Aktualnie znajduje sie w takich warunkach ponad setka psow!!! Porzebna jest masa DT!!! Zdjecia niektorych psow znajduja sie na stronie: http://www.adoptujpsiaka.pl/psiaki,Pozostale,3.html Quote
li1 Posted January 29, 2010 Posted January 29, 2010 Isadoro, tam nie tylko domkow chca, ale tez forsy. Cytuje z w/w watku: " DT/DS FINANSE na cito!!! " Quote
enia Posted January 29, 2010 Posted January 29, 2010 [quote name='kahoona']właśnie otrzymałam informację, że nasz Arek G. dostaje z gminy Marki 1800 zł za psa i przedstawia gminie informację, że robi "adopcje" co Wy na to?[/QUOTE] kahoona swego czasu ok.2 lat temu emir dostała na @ wszelkie dostepne info o G. jakie w Mińsku były dostępne, za co miał sprawy, wszelkie artykuły w gazecie o jego "robocie" , jego pozycja w gminie (radnemu szczęka opadla ile mu gmina płaci od psa) , on jest w Mińsku słynny- ma nową aktualnie firmę, Może wykopiesz to ze skrzynki i przejżysz? Quote
kaja555 Posted January 29, 2010 Posted January 29, 2010 żeby był sens pomóc tym psom, EB musi najpierw zostać skazana i wyrokiem zabronić jej dalszej działalności tylko ile jeszcze psów u niej umrze, zanim tak się stanie, o ile w ogóle :( Quote
Kora Posted January 29, 2010 Posted January 29, 2010 Chlopakowi tylko ponure interesy mu w glowie wszystkie zwiazane ze smiercia, wystarczy wklepac jego imie i nazwisko w Google. Quote
enia Posted January 29, 2010 Posted January 29, 2010 [quote name='Kora']Chlopakowi tylko ponure interesy mu w glowie wszystkie zwiazane ze smiercia, wystarczy wklepac jego imie i nazwisko w Google. dokładnie- ale zastanawia mnie fakt , że handlował psimi skórami ( całe artykuły w gazetach o tym były ) a gmina podpisała z nim umowę..... http://www.co-slychac.pl/archiwum.php?id=2447 a to jego teoretycznie "odbiorcze" schronisko http://www.minsk-maz.pl/index.php?wiecej=272&wiecej_news=1 to tak jakby lacha zatrudnić teraz na paluchu...... Quote
Saint Posted January 29, 2010 Posted January 29, 2010 Isadoro - to Ninka założyła to forum i ona spamowała adresem na nie na DGM :/ Się dobrały - Nina i Biedrzycka - jedna warta drugiej :/ Quote
Isadora7 Posted January 29, 2010 Posted January 29, 2010 [quote name='Saint']Isadoro - to Ninka założyła to forum i ona spamowała adresem na nie na DGM :/ Się dobrały - Nina i Biedrzycka - jedna warta drugiej :/[/QUOTE] Dziekuję Brunecie w typie bull :) - potwierdziłeś moje przypuszczenia (i nie tylko moje). Quote
Ewa i flatki Posted January 29, 2010 Posted January 29, 2010 Na adres e-mailowy dostałam od Ninki prośbę o ratowanie psów żyjących w trgicznych warunkach na dworze " u pewnej kobiety" Ninka pisze, uwaga : psów jest ponad 100, w tym około 30 szczeniaków !!! To zabrała Kostek swoje i nowe już się urodziły, jak prorokowałam, czy te Kostek dalej tam gniją? E-mail przekazałam dalej - do GoniP i Gagaty. Jako niezrzeszona sama nic z tym nie zrobię a wiem, że adoptowanie tych biedaków w tej chwili spowoduje dalszą działalność tego psiego Hitlera !!!( mówię o Biedrzyckiej) Ewa Święcicka Quote
kaja555 Posted January 29, 2010 Posted January 29, 2010 w tym wszystkim tylko żal psów - no bo jak je ratować? nie da się, bo baba nowe weżmie zostaje im powolna śmierć Quote
Aska25 Posted January 29, 2010 Posted January 29, 2010 Zalogowalam sie na tym forum wczoraj ... czekam na haslo ... wiecie i ten podzial na szczeniaki, male. duze, srednie ..... Quote
AGA35 Posted January 29, 2010 Posted January 29, 2010 [quote name='kaja555']w tym wszystkim tylko żal psów - no bo jak je ratować? nie da się, bo baba nowe weżmie zostaje im powolna śmierć[/QUOTE] i czy sobie zasłużyły na taki żywot? jedyny błąd jaki popełniły to to że się urodziły....... Quote
Pianka Posted January 29, 2010 Posted January 29, 2010 Wątek został wyczyszczony ze zbędnych postów. Prosze rozmawiać na temat i nie wydłużac niepotrzebnie watku, bo potem gina ważne posty. O szczeniakach od Kostek prosze rozmawiac na wątku tychże szczeniaków. Quote
kizimizi Posted January 29, 2010 Posted January 29, 2010 usuwam żeby nie było. Parę postów wcześniej ktoś zaproponował słuszne rozwiązanie całej tej sprawy. Jedyne jak mogę pomc to tego meila napisać do SZanownego Pana Inspektora. Tylko niech ktoś powie cow takim pismie powinno sie zawrzećc zebym jakos sensownie to zrobiła. A żądanie jakie jest? By przyjechał na wizytę czy aby z fundacjami sie skontaktował w sprawie wspólnej wizyty? Quote
carolinascotties Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 ja tez czekam na tekst - wrzuce go na fora, na ktorych wiele osob moze przeslac je do odpowiednich wladz, czy osob. Quote
Paoletta Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 W Małym Bożym już 'posprzątane'. Przynajmniej dla oczu odwiedzających. Co prawda nie wiem jak było wcześniej, ale teraz to wygląda jak normalny schron. Znajomi byli. Możliwe, że nie wiedzieli na co zwracać uwagę - nie wiem. Quote
kizimizi Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 To ja poproszę o podstawowe infow sprawie tego listu. Co wlaściwie sie od Inspektora żąda? Quote
kizimizi Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 To ja poproszę o podstawowe infow sprawie tego listu. Co wlaściwie sie od Inspektora żąda? Quote
Zofia.Sasza Posted February 1, 2010 Posted February 1, 2010 [quote name='Paoletta']W Małym Bożym już 'posprzątane'. Przynajmniej dla oczu odwiedzających. Co prawda nie wiem jak było wcześniej, ale teraz to wygląda jak normalny schron. Znajomi byli. Możliwe, że nie wiedzieli na co zwracać uwagę - nie wiem.[/QUOTE] A co to jest normalny schron? Quote
Osiolek Posted February 1, 2010 Posted February 1, 2010 I to jest wlasnie cala tragedia. Ze wyglada to "jak normalny schron". Wiem, slyszalam - psy ladnie wygladaja (te na zdjeciach faktycznie jeszcze nie zdazyly "wymarniec", to wszystko stosunkowo "swiezy nabytek"). Ale wystarczy zajrzec do tego, co EwaB zrobila w Krezelu i Maciejowicach - tam tez napewno na poczatku wygladalo jak "normalny schron". A poza tym - psy sie zagryzaja z powodu ciasnoty (przyklad: sunia Wina) - niestety to tez jest "normalny schron". Dlatego takie "normalne schrony" nalezy tepic, szczegolnie jesli osoba je prowadzaca wykazala sie juz raz szczegolnym okrucienstwem. W przedszkolu nie zatrudnia sie pedofili - wiec dlaczego pozwolic prowadzic schronisko osobie majacej na swoim sumieniu setki - a moze i tysiace - psich zyc??????????????? Dla osob niewtajemniczobych, polecam zestawienie prac paniB: http://fundacja-emir.pl/aktualnosci/SCHRONISKA/SCHRON/biedrzyckaMaciejowiceKrezel.htm Quote
Osiolek Posted February 1, 2010 Posted February 1, 2010 I to jest wlasnie cala tragedia. Ze wyglada to "jak normalny schron". Wiem, slyszalam - psy ladnie wygladaja (te na zdjeciach faktycznie jeszcze nie zdazyly "wymarniec", to wszystko stosunkowo "swiezy nabytek"). Ale wystarczy zajrzec do tego, co EwaB zrobila w Krezelu i Maciejowicach - tam tez napewno na poczatku wygladalo jak "normalny schron". A poza tym - psy sie zagryzaja z powodu ciasnoty (przyklad: sunia Wina) - niestety to tez jest "normalny schron". Dlatego takie "normalne schrony" nalezy tepic, szczegolnie jesli osoba je prowadzaca wykazala sie juz raz szczegolnym okrucienstwem. W przedszkolu nie zatrudnia sie pedofili - wiec dlaczego pozwolic prowadzic schronisko osobie majacej na swoim sumieniu setki - a moze i tysiace - psich zyc??????????????? Dla osob niewtajemniczobych, polecam zestawienie prac paniB: http://fundacja-emir.pl/aktualnosci/SCHRONISKA/SCHRON/biedrzyckaMaciejowiceKrezel.htm Quote
Recommended Posts