Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

wypowiedz tej magdy:
"a ja sie w ta sprawe nie bede mieszac. Mam psa od Biedrzyckiej na DT. Jest zdrowy, zaczipowany, zaszczepiony, odrobaczony. Nie ma ran, nie jest wychudzony.

Za chwile przyjezdza kolejny psiak.

Psom nic nie bylo u Biedrzyckiej. Byly zdrowe...a pogdyzienia wszedzie sie zdarzaja. Sunie wziela fundacja i ...?

Nie podoba mi sie ta sprawa, bardzo mi sie nie podoba dzialanie emir, oszczerstwa, klamstwa, obrzucanie blotem bez posiadania JAKICHKOLWIEK dowodow!

Nie bede uczestniczyc w tej dyskusji, mam nadzieje, ze wielu z Was dokladnie obejrzy zdjecia ze schronu i pokaze mi chociaz jedno, gdzie pokazana jest prawdziwa tragedia.."

• Replies 3.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

No i co się dziwisz.Czy do schronisk nie trafiają zdrowe nawet poszczepione i nawet z rodowodami psy.Ewcia dała do adopcji wizytówkę.Co miałe dać wycieńczone pogryzine zwierzę?Słowa tej dziewczyny z jej puynktu widzenia są prawdziwe.Ona zobaczyła to co jej Ewcia pokazać chciała.Ja widziałem tylko reportarze więc niech ta dziewczyna również je obejrzy i wtedy z czystym sumieniem niech powie,że wszystkie psy tam mają dobrze bo ja widziałem ,że cierpią.A jeśli ona jakimś pomogła to chwała jej za to myślę,że dobrze się nimi będzie zajmowała.

Posted

mala_czarna napisał(a):
Ale na co pozwala, bo teraz z kolei nie rozumiem? Nie ma cenzury. Ona może pisać to, co jej się podoba. Każdy portal ma weryfikować tę radosną twórczość? Jak? Kiedy?

miałam na myśli co innego - Ewa B. to dla wszystkich obrońców zwierząt postać wyłącznie negatywna - chodziło mi o to czy Psi Anioł jako zasłużona organizacja zdaje sobie sprawę z tego koleżeństwa

chyba się zgodzisz, że to może rzucić cień na dobrą organizację

Posted

michal_sm napisał(a):
No i co się dziwisz.Czy do schronisk nie trafiają zdrowe nawet poszczepione i nawet z rodowodami psy.Ewcia dała do adopcji wizytówkę.Co miałe dać wycieńczone pogryzine zwierzę?Słowa tej dziewczyny z jej puynktu widzenia są prawdziwe.Ona zobaczyła to co jej Ewcia pokazać chciała.Ja widziałem tylko reportarze więc niech ta dziewczyna również je obejrzy i wtedy z czystym sumieniem niech powie,że wszystkie psy tam mają dobrze bo ja widziałem ,że cierpią.A jeśli ona jakimś pomogła to chwała jej za to myślę,że dobrze się nimi będzie zajmowała.

No wlasnie

Posted

michal_sm napisał(a):

Michał, niestety jest więcej informacji świadczących o zachwycie tej dziewczyny Ewą B. Emirowi zarzuca, że oczerniamy dobrego człowieka, a jakoś umknęło jej uwadze, że właśnie toczy się sprawa karna o znęcanie w Krężelu i dowodów na okrucieństwo tego obrzydliwego babska jest baaardzo dużo.
Poczytaj jej wszystkie posty na GoldenLine.

Posted

Niech zarzuca.Jak wcześniej wspominałem zostały jej pokazane jedynie plusy działalności Ewki minusów nie widziała.To są jej subiektywne doznania i ma do nich prawo.Ja ją za to nie zamierzam potępiać .Zwłaszcza za to,że pomogła psom.Ona ma nawet prawo występować przed sądem jako świadek i stać po stronie Kata Ewki/Ona ma o niej takie zdanie.Ja i wy wiemy swoje więc myślę,że EB wyrok dostanie.

Posted

Kahoona, dobrze wiesz, jaki mechanizm zadziała u ludzi, jak sie będzie wymawiało nazwę psi anioł w kontekście tej sprawy.
lekko mówiąc - nieładnie....
lekko mówiąc - poniżej pasa.

zabieranie psów biedrzyckiej w taki partyzancki sposób to nie jest dobry pomysł.

ludzie, naparwde nie chodzi o pomoc jednemu psu. sumionko uspokojone, taak, ale i miejsce dla kolejnych psów przygotowane takimi działaniami - nie tędy droga. dobrze dziewczyny mówia, krężel przykładem.
owszem, sporo psów będzie cierpieć i nie przezyje. ale kojene pokolenia nie doświadcza u be traktowania per śmieci.

przeciez to czysta matematyka. albo teraz "poświęcam" 50 i ratuje przyszłe setki, albo na odwrót.
to jest takie samo działanie, jak aborcyjne sterylki czy usmiercanie ślepych miotów - przeciez tez zabijamy, ukryc się nie da. ale z jakiegos powodu, no nie?

Posted

sleepingbyday napisał(a):
Kahoona, dobrze wiesz, jaki mechanizm zadziała u ludzi, jak sie będzie wymawiało nazwę psi anioł w kontekście tej sprawy.

zabieranie psów biedrzyckiej w taki partyzancki sposób to nie jest dobry pomysł.

ludzie, naparwde nie chodzi o pomoc jednemu psu. sumionko uspokojone, taak, ale i miejsce dla kolejnych psów przygotowane takimi działaniami - nie tędy droga. dobrze dziewczyny mówia, krężel przykładem.
owszem, sporo psów będzie cierpieć i nie przezyje. ale kojene pokolenia nie doświadcza u be traktowania per śmieci.

przeciez to czysta matematyka. albo teraz "poświęcam" 50 i ratuje przyszłe setki, albo na odwrót.
to jest takie samo działanie, jak aborcyjne sterylki czy usmiercanie ślepych miotów - przeciez tez zabijamy, ukryc się nie da. ale z jakiegos powodu, no nie?

i dlatego właśnie uważam, że jakiekolwiek kontakty z tym ludzkim potworem to skandal - wszyscy powinni rozumieć, że ona zasługuje tylko na ostracyzm

Posted

sleepingbyday napisał(a):

Chyba zartujesz ??? Poświecić 50 psów i ratować setki ?? Teraz tam jest 100 albo wiecej , a nie wiadomo ile bedzie za 2 miesiace albo wiecej . Wiadomo jak sądy działaja i sprawa może trwac i kilka miesiecy a nawet lat i wtedy się zrobi ze 100 -1000 i wtedy napiszemy zeby ratowac setki poświeciliśmy 500 psów ???
To jedzcie tam , spojrzyjcie tym psom w oczy i ...zostawicie je tam .
Sory dla mnie to nie jest zdrowe podejście .

Posted

marlenka napisał(a):
Chyba zartujesz ??? Poświecić 50 psów i ratować setki ?? Teraz tam jest 100 albo wiecej , a nie wiadomo ile bedzie za 2 miesiace albo wiecej . Wiadomo jak sądy działaja i sprawa może trwac i kilka miesiecy a nawet lat i wtedy się zrobi ze 100 -1000 i wtedy napiszemy zeby ratowac setki poświeciliśmy 500 psów ???
To jedzcie tam , spojrzyjcie tym psom w oczy i ...zostawicie je tam .
Sory dla mnie to nie jest zdrowe podejście .

Ale masz świadomość, że normalne schrony nie sa z gumy, i przyjęcie dodatkowych psów wiąże się z eutanazją starych i nieadopcyjnych? Więc wyciągając teraz psy od EB automatycznie skazujemy na śmierć inne, które teraz żyją, bo mają swoje miejsce... Niestety, tak, te psy, które są teraz u EB muszą zaczekać aż szanowny sąd wyda zakaz posiadania zwierząt tej kobiecie - dopiero wtedy można odebrać to co będzie i mieć jako-taką pewność, że proceder się zakończył...

Posted

gameta napisał(a):
Ale masz świadomość, że normalne schrony nie sa z gumy, i przyjęcie dodatkowych psów wiąże się z eutanazją starych i nieadopcyjnych? Więc wyciągając teraz psy od EB automatycznie skazujemy na śmierć inne, które teraz żyją, bo mają swoje miejsce... Niestety, tak, te psy, które są teraz u EB muszą zaczekać aż szanowny sąd wyda zakaz posiadania zwierząt tej kobiecie - dopiero wtedy można odebrać to co będzie i mieć jako-taką pewność, że proceder się zakończył...

Gameta a masz śiwadomości że tych psó bedzie przybywac .... i co wtedy z tymi starymi albo co długo siędzą i nie ma dla nich domu ani szans na niego bo kto weźmie psa od EB żeby się nie narażac na "lincz" i nie byc okrzykniętym współwinnym . Zobacz ktos wział psy z Bożego i już jest bee ktos wziął psy na dt tez jest niedobry . Jak tak to wszyscy pisza że szkoda szczeniaków bo zamarzają jak tak to zostawić jako dowód . Nie rozumiem tego , mnie obchodza psy , które tam są .

Posted

Ja powiem tak i tak źle i tak niedobrze.Kto che niech adoptuje na własną łapę bo racja też i w tym,że one cierpią ale i racja w tym,że odbieranie już było ,a psów znów przybywa.Ewka się bogaci bez jakichkolwiek kosztów ze swej strony.Nagromadzi znów.Ja jeszcze raz powiem schroniska jedynie pod opieką fundacji.Żadnych prywatnych.I niech jedna fundacja drugiej patrzy na ręce.Wiem ,że i w co poniektórych fundacjach są podobni do EB.

Posted

michal_sm napisał(a):
Ja powiem tak i tak źle i tak niedobrze.Kto che niech adoptuje na własną łapę bo racja też i w tym,że one cierpią ale i racja w tym,że odbieranie już było ,a psów znów przybywa.Ewka się bogaci bez jakichkolwiek kosztów ze swej strony.Nagromadzi znów.Ja jeszcze raz powiem schroniska jedynie pod opieką fundacji.Żadnych prywatnych.I niech jedna fundacja drugiej patrzy na ręce.Wiem ,że i w co poniektórych fundacjach są podobni do EB.

Michał jak marzysz to oczy zamknij .... to jest nierealne . Ale tak byc powinno .

Posted

michal_sm napisał(a):

a ona po całym tym "rozgłosie" ma zgode na prowadzenie tego schroniska? powiatowy dalej pozwala jej na przyjmowanie psów?
kto teraz prawnie czuwa nad tymi psami? jedzenie, opieka wet itp?

Posted

marlenka napisał(a):
Gameta a masz śiwadomości że tych psó bedzie przybywac .... i co wtedy z tymi starymi albo co długo siędzą i nie ma dla nich domu ani szans na niego bo kto weźmie psa od EB żeby się nie narażac na "lincz" i nie byc okrzykniętym współwinnym . Zobacz ktos wział psy z Bożego i już jest bee ktos wziął psy na dt tez jest niedobry . Jak tak to wszyscy pisza że szkoda szczeniaków bo zamarzają jak tak to zostawić jako dowód . Nie rozumiem tego , mnie obchodza psy , które tam są .

Marlenko, ja rozumiem twój punkt widzenia. Nie mniej wybieranie w tej chwili pojedynczych psów od EB daje jej po pierwsze kasę (bo albo je sprzedaje, albo ma miejsce dla kolejnego psa za kasę od hycla) a po drugie komfort - nie musi ich uśmiercić ani zawieźć na targ. Zabranie zaś wszystkich psów tylko zmultiplekuje doznania EB z adopcji pojedynczej - zaraz nazbiera kolejną setkę za kupę kasy od hycla - w to jej graj. A my nie bedziemy mieć gdzie wsadzić ani tych odebranych ani kolejnych do odbioru. Dlatego... tak, częśc musi zginąć dla lepszego losu kolejnych...

Posted

Jak tak nie będzie to nic się nie zmieni.Zabroni się Ewce to interesem zajmie sie jej kuzyn,brat ,narzeczony lub ot ktoś z ulicy(sadystów na świecie nie zabraknie,a pazernych na kasę tym bardziej).A jak marzę we własnych prywatnych sprawach i bardzo czegoś pragnę i wytrwale nad tym pracuję to spełniają się marzenia.Zresztą większość z ludzi tu w Polsce to katolicy lub wychowani w tej wierze.Więc grzeszymy jak ?Najpierw myślą potem mową następnie uczynkiem oraz zaniedbaniem.W przypadku marzeń jest podobnie.

Posted

gameta napisał(a):
Marlenko, ja rozumiem twój punkt widzenia. Nie mniej wybieranie w tej chwili pojedynczych psów od EB daje jej po pierwsze kasę (bo albo je sprzedaje, albo ma miejsce dla kolejnego psa za kasę od hycla) a po drugie komfort - nie musi ich uśmiercić ani zawieźć na targ. Zabranie zaś wszystkich psów tylko zmultiplekuje doznania EB z adopcji pojedynczej - zaraz nazbiera kolejną setkę za kupę kasy od hycla - w to jej graj. A my nie bedziemy mieć gdzie wsadzić ani tych odebranych ani kolejnych do odbioru. Dlatego... tak, częśc musi zginąć dla lepszego losu kolejnych...

A ja bym nie chcaiłą żeby zginął choćby jeden . Cel uświeca środki ??? Ja się z tym nie zgadzam .

Posted

marlenka napisał(a):
A ja bym nie chcaiłą żeby zginął choćby jeden .

Czy masz jakiś pomysł, żeby tak się stało??? Bo póki co, to masz pomysł na szykowanie miejsc dla następnych ofiar...

Posted

UBOCZE napisał(a):
Czy masz jakiś pomysł, żeby ta się stało??? Bo póki co, to masz pomysł na szykowanie miejsc dla następnych ofiar...

Tak - nowych psów , a nie nowych trupów . Jeśli się będe zgadzała na śmierć choć jednego psa to wcale się nie będze róznić od tych co te psy usmieracją własnoręcznie .
Pomysłu narazie nie mam ale skoro ktos pisze ze może wziac jakiegoś psa a tu kategorycznie wszyscy krzycza - NIE !!!!
To co to jest - pies nie jest rzecza , ale dowodem w sprawie moze być ??????? Zdecydujcie sie , naprawdę .
Zresztą Wy wypowiadacie swoje zdanie ja swoje - mam prawo i to robię .

Posted

Marlenko Mi też to nie pasuje,ale realia mówią jasno wszystkich psów nikt nie jest w stanie uratować.Jak trafia do przepełnionego schroniska pies agresywny też trzeba go poświęcić i uśpić bo jak się tego nie zrobi to za chwilę będzie 10 psich zwłok ,a potem kolejne bo agresor będzie je likwidował.Jak do schroniska trafia chory na wirusówkę pies też nie łączy się go z innymi ,bo jak go się nie uda wyleczyć umrze tylko on ,a nie pozaraża innych.Tak jest i tu uratujemy 100 za chwilę będziemy ratować następnych 100 potem kolejne.Ewcia zgarnie kasę i nawet po darmową karmę nie będzie musiała dupy ruszyć

Posted

marlenka napisał(a):
Tak - nowych psów , a nie nowych trupów . Jeśli się będe zgadzała na śmierć choć jednego psa to wcale się nie będze róznić od tych co te psy usmieracją własnoręcznie .
Pomysłu narazie nie mam ale skoro ktos pisze ze może wziac jakiegoś psa a tu kategorycznie wszyscy krzycza - NIE !!!!
To co to jest - pies nie jest rzecza , ale dowodem w sprawie moze być ??????? Zdecydujcie sie , naprawdę .

Masz prawo do własnego zdania, a każdy dyskutujący też do odpowiedzi na nie...
A nowe psy, jeśli to miejsce nie zostanie zamknięte, wkrótce staną się nowymi trupami żywymi lub nieżywymi...
Myślę, że zdanie Twoje każdy już poznał...

Posted

marlenka napisał(a):

Oczywiście, na tym polega dyskusja :)
Ale ta osoba, która bierze psa na DT mogłaby przeceiż wziąć innego psa od innej osoby i też uratowałaby tym samym psie istnienie. Ile jest tu na dogo psów, które nie doczekają swej szansy na DT tylko zginą zagryzione w przepełnionym, legalnym schronie? Albo na zimnej izolatce po leczeniu, które nie ma szans powodzenia w warunkach schroniska? Czemu nie pomóc tym, o których wiemy, że nie zrobią przyczynku do kolejnego Krężla?