Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kochane Cioteczki!!! A ciąg dalszy!!! Auuuuu.... i co ?
Jejku, muszę lecieć na wywiadówkę do szkoły mojej małolaty. Jak wrócę, to mam nadzieję, że przeczytam suuuuperowe wieści!!!
Kciuki od trzymania mi już zsiniały:evil_lol:...

• Replies 700
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Powiem tak, psy już jadą, ale ile zdrowia nas kosztowało złapanie ich...
Na miejscu byłyśmy rano, po 9 ale wiecie już, że psów tam nie było.Obeszłyśmy wszystkie ulice, przepytałysmy ludzi i wreszcie je znalazłyśmy(oczywiście uciekały przed nami). Podeszły do jedzenia, a jakże ale o przytrzymaniu ich mowy nie było. Dostały sedalin no i zaczęło się oczekiwanie na sen. Sen, który niestety przez kilka godzin nie nadszedł, takie były czujne. W międzyczasie prawie już miałam na smyczy sznupka ale większy stanął w jego obronie i chciał mnie zjeść.Sznupek miał tyle siły, że po sedalinie biegał wokół takiej obwodnicy(uciekł jakoś z podwórka na które je zagoniłyśmy)pełnej pędzących samochodów, a ja za nim, Moriaa pilnowała w tym czasie większego.No w ogóle cyrk był przedni, lokatorzy z podwórka podzielili się na dwie grupy, jedna kibicowała nam, druga była przeciwko, my z Moriaa czatowałyśmy na jakiś przebłysk snu u psiaków, do tego musiałyśmy pilnować bramy, żeby psy nam nie uciekły, na końcu przyjechała Nata i jakoś powolutku nam poszło. Psy złapane, jadą teraz z Moriaaa i Natą, wszystkie jesteśmy wykończone straszliwie...

Posted

[quote name='jola od jadzi']Nie wyzwali, ale doszłyśmy z Moriaa do wniosku, że hyclami nie mogłybysmy byc

nasz nam ostatnio do kiełbaski podsuszanej dał się zwabić :razz: więc obyło się bez biegania :razz::razz:...ale i tak byłyśmy sensacją ....2 kobity z pętkiem kiełbasy i pies :roll::evil_lol:

Posted

Teraz, kiedy usiadłam to już spokojniej na to patrzę ale w którymś momencie tam, na miejscu zastanawiałam się, czy w ogóle uda nam się je złapać...
I tak, jak juz pisałam, podchodziły nam do ręki, jadły z niej ale jak tylko widziały smycz-robiły unik i zwiewały. One musiały przez te półtora miesiąca nieźle dostac w kość od ludzi...Nie ufają nikomu.

Posted

Super że już po łapance. Dziewczyny jesteście niesamowite.:loveu: Przepraszam bo jestem nie w temacie-gdzie psiaki pojechały? Cieszę się że się udało :loveu:

Posted

Psiaki pojechały do Krakowa, dziewczyny zabrały równiez Czikę,sunię od Buni, której właściciele chcieli ją uśpić i która znalazła w Krakowie dom:multi:.
Moriaa z Natą dowiozą je wszystkie do Częstochowy a tam przejmie je Weszka i zabierze do Krakowa.

Posted

Oj, cioteczki nadajecie się na hycli:evil_lol:.Robota super, ale z tą diametralną różnicą, że Wy działałyście z sercem.Teraz drugi etap akcji-poszukiwanie domków.Cudownie by było, aby znalazł się ktoś, kto adoptowałby oba psiaki.Chyba są bardzo zżyte, więc może ogłaszać jako papużki-nierozłączki. Czekamy na wieści z Krakowa!!!!

Posted

Uffff to był ciężki dzień :roll: Cioteczki - brawo za akcję :loveu: Spisałyście się na medal :multi:
Przez te hece miałyśmy dobre parę godzin opóźnienie. Ale najważniejsze że psiaki złapane, bezpieczne. Całą drogę spały wtulone w siebie :loveu:
Teraz są już w hotelu. Nie było już czasu na ich poznanie, zrobienie zdjęć, wizytę u weta itd. Musze pojechać do nich jutro bo żeby mogły być w hotelu musze je zaszczepić.
Są bardzo przestraszone :shake: Sznaucio wysiadł z samochodu ale nie chciał iść, zaparł się i do boksu został ksiażę zaniesiony. Misiek szedł ale tez niepewnie. Boks mają wspólny (mam nadzieję że się nie zeżreją) ale chyba jutro będą osobno. Pan Tomek sam oceni sytuację.
Misiek w podziękowaniu capnął mnie w rękę ale niegroźnie, tylko uderzył :roll: Nie wiem co te biedaki musiały przejsć żeby tak stracić zaufanie do ludzi :placz::shake: Oby jak najszybciej udało się to nadrobić :roll:

PS. Oczywiście Czika też przekazana w urocze ręce p. Ani :)

Posted

biedaki... na pewno szybko odzyskają zaufanie jak zobaczą, że nikt już im nie zrobi krzywdy :kciuki: tak było z moją Pepą - dwa tygodnie jeździłam ją łapać tak się bała ludzi, a jak się udało to po kilku dniach uciekania po mieszkaniu po katach otwarła się i została moim cieniem :loveu::loveu::loveu:

Posted

Oby, oby.
Psiaczki proszą o dobre myśli, ogłoszenia o domek i nie obrażą się też na pieniążki na swoje utrzymanie :)

PS. Czy ktoś wie jak one mogą mieć na imię??? To by ułatwiło przełamanie lodów...