nata od jadzi Posted April 21, 2008 Posted April 21, 2008 Black, transport przełożony na środę, więc w środę rano łapiemy Quote
weszka Posted April 21, 2008 Posted April 21, 2008 [quote name='malawaszka']Weszko a Monika się nie odezwała? jakby Ona wzięła sznupka to koszty hotelu byłyby mniejsze za jednego psiulka Nie odezwała się. Nie mam jej nr tel. Napisałam na gg ale nie mam odp :shake: W hotelu będą w 1 boksie więc koszty będą niższe niz jakby byly w 2 osobnych. Moze razem bedzie im raźniej? Czy je rozdzielać? Jak myślicie? [quote name='madziamn']słuchajcie tak pomyślałam że może by temu sznaucerkowi załatwic fryzjera Nie ma sensu bo ja go sama ufryzuję i za darmochę :cool3: Środę mam zaklepaną. Mogę wyjechać z Krakowa ok. godz. 12. Moriaa na PW podam ci mój tel, a Ty podaj mi swój. Będę czekała na sygnał czy udało sie psiaki połapać i wtedy dopiero wyruszę bo chyba wcześniej nie ma sensu. Quote
Moriaaa Posted April 21, 2008 Posted April 21, 2008 Moim zdaniem psiaki na pewno początkowo powinny być razem w boksie. Jak później zobaczymy, w tym momencie są bardzo ze sobą związane i byłaby to dla nich tragedia gdyby je rozdzielić. Weszka podałam numer..i małe pytanko wysłałam ;) Quote
BlackSheWolf Posted April 21, 2008 Posted April 21, 2008 nata od jadzi napisał(a):Black, transport przełożony na środę, więc w środę rano łapiemy aha ok. To trzymam kciuki!! Quote
weszka Posted April 21, 2008 Posted April 21, 2008 Moriaaa napisał(a):Moim zdaniem psiaki na pewno początkowo powinny być razem w boksie. Jak później zobaczymy, w tym momencie są bardzo ze sobą związane i byłaby to dla nich tragedia gdyby je rozdzielić. Weszka podałam numer..i małe pytanko wysłałam ;) Też tak właśnie myślę, że razem im będzie raźniej :roll: Odpowiedź na pytanko poszła :p Quote
madziamn Posted April 21, 2008 Posted April 21, 2008 i tak by się nie udało bo jutro za nic by się wetka nie wyrobiła, ale gadałam z nią i jak coś by było kiedyś potrzebne to można skorzystac. tyle ze tam jest dużo ludzi ale lekarka ok. weszko cieszę się że zajmiesz się fryzurką sznaucerka więc sprawa załatwiona. moja chec pomocy w łapaniu psiurków nadal aktualna, jeśli nie sunia to może co innego poskutkuje..przecież trzeba je złapac. A jesli chodzi o umieszczenie ich w boksie razem to chyba dobry pomysł bo one teraz też są razem i na pewno będą się lepiej czuły. Quote
alexkub Posted April 21, 2008 Posted April 21, 2008 Ja adoptuję tego małego sznaucerka chętnie.Ludzie są okrutni lać je wrzątkiem bić.Jak to czytałam to płakałam.Widze że wszyscy są za tym żeby je oddać do hoteliku.Dom stały oczywiście u mnie,ale nie muszę się wysilać i tak nie dacie mi go do adopcji.Pozdrawiam Quote
szajbus Posted April 21, 2008 Posted April 21, 2008 Nie chce być niegrzeczna, ale podejrzewam, ze sznupek nie spełniłby pani oczekiwań. Psiaki są prawie zdziczałe, a pani ma dzieci. Pomysł żeby ich nie rozdzielać jest trafiony. One muszą na nowo oswoić się z człowiekiem, żeby można je rozdzielić. Na razie same sobie będą dodawały otuchy, co będzie dla mnich mniejszym szokiem. Quote
ruru Posted April 21, 2008 Posted April 21, 2008 Dobrze, że będą razem maja tylko siebie... najlepiej gdyby oba ktoś razem adoptował...takie marzenie, no nic, teraz wielkie kciuki , żeby zaufały i dały się złapać :thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs: Quote
madziamn Posted April 21, 2008 Posted April 21, 2008 nie gniewajcie się na mnie ale powiem szczerze że ja bym ten domek alexa sprawdziła. widac że osoba nowa i nie zna zasad tu panujących. ja nikogo nie bronię nie znam tej Osoby ale sama mam sznupka pięcioletniego i małe póltoraroczne dziecko i kochają się bardzo. mała krzywdy psu nie robi bo bym jej na to nie pozwoliła a sunia poza nią świata nie widzi. tu wszystko zależy od tej osoby dorosłej czy wie na co się decyduje. TERAZ CHODZI MI TYLKO O DOBRO PSA ŻEBY NIE PRZEGAPIC SZANSY NA DOMEK z drugiej strony mam pomysł dla tej Pani. Przecież można dac psom trochę czasu na oswojenie sie na nowo z ludźmi jeśli Pani zależy na tym psiurku to może da Pani radę poczekac i dac mu szansę na ochłonięcie z całej tej sytuacji. To chyba jest najlepsze wyjście. Quote
zachary Posted April 21, 2008 Posted April 21, 2008 Akcja musi się udać! Nie ma innej wersji!Wtorek mam bardzo pracowity, ale myślami będę z Wami.Czy we wtorek, czy we środę wierzę w powodzenie ! Czekam na wieści.Kasa będzie, jak obiecałam.Ta psia para jest cudowna, a ten wielki, kudłaty-przeuroczy!.Sznapcio też jest słodki! Ale Wy Cioteczki- to dopiero macie przerośnięte serducha! Na całe szczęście:loveu: Quote
Moriaaa Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 alexkub napisał(a):Ja adoptuję tego małego sznaucerka chętnie.Ludzie są okrutni lać je wrzątkiem bić.Jak to czytałam to płakałam.Widze że wszyscy są za tym żeby je oddać do hoteliku.Dom stały oczywiście u mnie,ale nie muszę się wysilać i tak nie dacie mi go do adopcji.Pozdrawiam Wydaje mi się, że jesteś domkiem wartym rozpatrzenia, natomiast myślę, że w tym przypadku psa najpierw trzeba poznać, abyśmy zdecydowały się dać go do domu z dwójką małych dzieci. Na tą chwilę ani Ty ani my nic nie wiemy o charakterze sznaucerka, czy jest psem akceptującym dzieci. Psiak po pierwsze jest kompletną zagadką pod względem charakteru, po drugie jest nieszczepiony. Ty masz malutkie dzieci, więc jak dla mnie decyzja na takiego psa, na już, jest co najmniej nieprzemyślana. Jeśli faktycznie zależy Ci na adopcji sznupcia, poczekajmy aż dowiemy się o nim czegoś więcej niż tego, że jest sznaucerkiem. Quote
Isadora7 Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 Widzę, że kolejna para - ech biedne psiaki i te i te stąd (kliknij w banerek): Quote
weszka Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 Nie jestem pewna ale alexkub chyba pisałaś do mnie w sprawie adopcji sznaucerka jakiś czas temu... nie jestem teraz przy prywatnym komputerze ale tak coś mi się wydaje. Nikt tu nie mówi o skreślaniu domu i o tym, że wolimy dać psy do hotelu niż do domu. Ale jeśli rzeczywiście w domu są dzieci, a psy nie są z domu tylko z ulicy - brudne, w stresie, nie szczepione to bezpieczniej będzie "odpicować" je w hotelu, poznać i dopiero wtedy zajać się dobraniem odpowiedniego domu. Quote
szajbus Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 Jak najbardziej, przecież nawet nie wiemy jak one reagują na dzieci. Praktycznie oprócz tego, że są po zmarłej i boją sie ludzi to nic o niech nie wiemy. Chcemy unikać sytuacji, ze pies wraca z adopcji, bo nie toleruje dzieci! Tu chodzi tylko i wyłącznie o to, o nic wiecej! Quote
elta Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 moge zaoferowac tymczas jestem z jeleniej gory,.................jak mozna tak traktowac zywe stworzenia!!! Quote
weszka Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 elta napisał(a):moge zaoferowac tymczas jestem z jeleniej gory,.................jak mozna tak traktowac zywe stworzenia!!! Dla dwójki??? Co wy na to cioteczki??? Quote
zachary Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 No cóż, z Łodzi do Krakowa dużo bliżej niż do Jeleniej Góry...Ale... co domek, to domek... Tylko...czy doświadczone w dogo Cioteczki wiedzą coś konkretnego o tymczasie elty ?. Może elta się jeszcze odezwie i napisze coś więcej? Czas nagli, nie można zwlekać,bo w takim "przyjaznym" otoczeniu nie wiadomo co jeszcze spotka te cudowne,przerażone psiaki.:crazyeye: Quote
weszka Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 No właśnie elta najlepiej jakbyś się skontaktowała z łódzkimi ciotkami, które pilotują sprawę. DT lepsze niż hotel ale czas nagli bo psiaki nie są bezpieczne. No i ja też muszę wiedzieć czy jutro mam jechać czy nie ;) Quote
zachary Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 Co tu tak cicho??? Zaczynam się martwić:-( Cioteczki nie chodzą o tej porze spać, prawda? Niektóre, to chyba w ogóle nie śpią...Psiuńki czekają !!!:placz: Quote
ANETTTA Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 domki dla piesków siuper wrzatek na psy :mad::mad::mad::mad:i kij :mad::mad::mad::mad:na tych lokatorów :angryy::angryy::angryy::angryy: Quote
Moriaaa Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 Weszka, na tą chwilę uważam, że psiaki powinny jechać do Was. Nic o nich nie wiemy... transport do Częstochowy spokojnie mogę zrobić jutro..w czwartek wyjeżdżam na dwa tygodnie, więc do Jeleniej i tak nie miałby kto zawieźć psiaków. Ja potwierdzam jutrzejszą Częstochowę. Quote
Recommended Posts