jola od jadzi Posted April 19, 2008 Posted April 19, 2008 (edited) Zawiadomiono nas, że w okolicy Tuszyńskiej od ponad miesiąca usiłują wegetować dwa psy, psy, których właścicielka zmarła, a rodzina po podzieleniu się dobytkiem wyrzuciła zwierzaki na bruk. Psiaki śpią na trawniku pod blokiem i może dałyby sobie jakoś radę bo robi się coraz cieplej ale... Lokatorzy bloku pod którym koczują zwierzęta nie są miłośnikami bezdomnych psów, wręcz przeciwnie. Codziennie odbywają się tu dantejskie sceny, psy są obrzucane kamieniami, dozorca biega za nimi bijąc je kijem i odpędzając jak najdalej od bloku, z balkonów wylewa się na nie wrzątek, psiaki uciekają i...wracają po kilku godzinach. One nie znają innego miejsca, tu był ich dom, tu czekają na swoją panią, dokąd mają iśc? Mniejszy z psiaków to sznaucerek miniatura, ma około 4 lat, większy to typowy kundelek, on nie ma jeszcze roku. Kiedyś, gdy żyła jeszcze ich pani, były zadbanymi, czystymi, bardzo łagodnymi psami, później zmieniło się wszystko... Podobno po śmierci pani na początku przybiegały do każdego, kto je zawołał, machały ogonkami i patrzyły z nadzieją, że ktoś się nimi zaopiekuje. Teraz robią się coraz bardziej nieufne, boją się ludzi, nic w tym dziwnego bo od ludzi doznają tylko bólu. Kiedy je zawołałam nawet podeszły, ale tylko na bezpieczną odległość, strach przed ewentualnymi razami był silniejszy... Lokatorzy tego bloku skutecznie walczą z tymi biedakami, ponieważ bicie i oblewanie wrzątkiem nie przyniosło efektów, odgrażają się, że otrują psy. Po tym, co usłyszałyśmy wiemy, że jest to bardzo prawdopodobne, że jeśli nie zabierzemy stamtąd tych biedaków - zginą w męczarniach Szukamy dla nich domków tymczasowych i to od zaraz, te psiaki nie mają szans na przeżycie w tym strasznym dla nich miejscu... POMOCY!!!!!! Edited April 4, 2013 by jola od jadzi zmiana tytułu Quote
nata od jadzi Posted April 19, 2008 Posted April 19, 2008 błagam, pomóżmy tym psom!!!!!!!!!!! :( Quote
Kar0la Posted April 19, 2008 Posted April 19, 2008 Na sznaucerka pewnie szybko znajdą się chętni. Jest młody, a po kąpieli i obcięciu to będzie piękny psiak. Drugi psiak też ładny. Gdyby wyczesać mu te kudły... Ma piękną sierść. Quote
Niewiasta_21 Posted April 19, 2008 Posted April 19, 2008 Hop...:-( Sznaucerka moze jeszcze ktoś weźmie,ale tego drugiego....:-( Jak duzy jest ten drugi pies? Quote
ewatonieja Posted April 19, 2008 Posted April 19, 2008 to jest sprawa dla policji lub strazy miejskiej Quote
nata od jadzi Posted April 19, 2008 Posted April 19, 2008 drugi powyżej kolana, ale jest drobnej budowy... jest przepiękny, cudnie umaszczony, tylko taki smutny :( Quote
majqa Posted April 19, 2008 Posted April 19, 2008 A propos sznaucerka zerknijcie proszę w ten wątek, warto skontaktować się: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=109953 Quote
Moriaaa Posted April 19, 2008 Posted April 19, 2008 Jak najbardziej jest to sprawa nadająca się na policję. Ale najpierw musimy znaleźć tymczasy dla psiaków...i świadków:shake: A wiadomo jak to jest z sąsiadami...nikt nic nie widzi, nikt nic nie słyszy. Na razie dopóki nie mamy lokum dla psów-bezpiecznego lokum, nie chcemy robić zamieszania, bo to się może źle skończyć dla psiaków. Quote
nata od jadzi Posted April 19, 2008 Posted April 19, 2008 tylko że policja albo straż miejska wrzuci je do schroniska, w którym biorąc pod uwagę ich obecny stan i poziom strachu + agresja ze strachu - zostaną najpewniej zagryzione :( Quote
nata od jadzi Posted April 19, 2008 Posted April 19, 2008 majqa, no właśnie zastanawiamy się nad tym wątkiem... ale sama widzisz, że wygląda on dość dziwnie, cholera Quote
majqa Posted April 19, 2008 Posted April 19, 2008 nata od jadzi napisał(a):majqa, no właśnie zastanawiamy się nad tym wątkiem... ale sama widzisz, że wygląda on dość dziwnie, cholera Wiem, do czego zmierzasz. Mimo wszystko myślę, że warto by było sprawdzić ten domek nim się go skreśli. Może pan nie zbyt precyzyjnie potrafi wyrazić, co czuje i jakie warunki proponuje, a może to wielka porażka. Jedno jest pewne, że pełnia obrazu to bezpośredni kontakt i jeśli tu będzie choć cień nadziei - spotkanie. Parszywa Tuszyńska...eh...:-( Quote
rita60 Posted April 19, 2008 Posted April 19, 2008 nata od jadzi napisał(a):majqa, no właśnie zastanawiamy się nad tym wątkiem... ale sama widzisz, że wygląda on dość dziwnie, cholera Nie tylko ten watek,jest tam taki w ktorym pani miała wiele wymagan/wypunktowanych/a miedzy innymi taki,zeby piesek nie miał miłosci w oczkach,nie był ciapowaty i nie domagał sie pieszczot:crazyeye: Quote
nata od jadzi Posted April 19, 2008 Posted April 19, 2008 masz rację majqa. sprawdzę go, nie mamy nic do stracenia Quote
szajbus Posted April 19, 2008 Posted April 19, 2008 O w mordę!!!!!!!!!!!! Kolejne bidy, przypadek podobny do Amila + banda debili w postaci sąsiadów! Co do tego domku, to jestem za pomysłem, żeby go sprawdzić. Nie można tak skreślać wszystkich od razu. Tamto ogłoszenie o wypunktowanych wymaganiach czytałam, to sie jednak znacznie rożni od tamtego. Quote
nata od jadzi Posted April 19, 2008 Posted April 19, 2008 rozmawiałam na gg z tą osobą. jest całkiem w porządku, tylko po prostu nie obyta z dogo - tak jak podejrzewałyście. jutro ma dać znać, zobaczymy... Quote
szajbus Posted April 19, 2008 Posted April 19, 2008 Trzymamy kciuki, może ta pani ma kogoś znajomego na drugiego pieska???? Quote
majqa Posted April 19, 2008 Posted April 19, 2008 szajbus napisał(a):Trzymamy kciuki, może ta pani ma kogoś znajomego na drugiego pieska???? Czytasz w myślach??? ;) Też mi to po głowie chodziło. Quote
ewatonieja Posted April 20, 2008 Posted April 20, 2008 pokazujemy te bidy czy ktoś się zlituje? Quote
Kar0la Posted April 20, 2008 Posted April 20, 2008 Pokażcie się psiaczki. Pomoc pilnie potrzebna. Quote
malawaszka Posted April 20, 2008 Posted April 20, 2008 Dziewczyny - dla Sznaucerka tu http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=107727&page=2 jest dom sprawdzony i dobry w Tarnowie, dziewczyna brała sznupka od Weszki i teraz jej Mama chciałaby też sznaucerka Quote
weszka Posted April 20, 2008 Posted April 20, 2008 Podesłałam link i zobaczymy. Śliczny ten sznaucerek :loveu: Są jakieś szanse żeby go ktoś na DT wziął???? Cholera... Biedne psy, koszmar :shake::placz: Quote
Recommended Posts