ewu Posted November 21, 2014 Author Posted November 21, 2014 W schronisku jest uroczy psiak w typie wyżła( mniejszy). Spokojny, miły, niekonfliktowy. Potwornie cierpi, ropa cieknie mu z uszu. Posłałam elik zdjęcia do wklejenia. Dziewczyny nazwały go Edgar. Quote
ewu Posted November 21, 2014 Author Posted November 21, 2014 Dramat, błagam zajrzyjcie: http://www.dogomania.com/forum/topic/144120-dramat-w-wyszkowie10-psiak%C3%B3w-na-cito-potrzebuje-pomocy-alternatywa-u%C5%9Bpienie/ Psy mogą być uśpione, w tym 2 maleńkie szczeniaczki. Quote
malagos Posted November 21, 2014 Posted November 21, 2014 Ewu, jak tak zagladam na fb, to nie ma miejsca w Polsce, skąd by nie płynęły prośby o pomoc... nie da się wszystkim zająć, niestety! Od młodzieży dojeżdżającej do szkoły słyszę o suni i szczeniakach pod śmietnikiem w Przasnyszu, w Ostrołęce o psie na dworcu, od naszej Krysi konfirm z Makowa codziennie o innym bezdomniaku (schronisko: Radysy...) i tak w kółko. Quote
elik Posted November 21, 2014 Posted November 21, 2014 W schronisku jest uroczy psiak w typie wyżła( mniejszy). Spokojny, miły, niekonfliktowy. Potwornie cierpi, ropa cieknie mu z uszu. Posłałam elik zdjęcia do wklejenia. Dziewczyny nazwały go Edgar. Edgar Quote
Grażyna49 Posted November 21, 2014 Posted November 21, 2014 W koło dramat. Oglądałyście wczoraj uwagę na tvn. Pomiechówek , przeszło 100 psów i kobieta....... Gmina nic nie robi TOZ niewiele,aż do nieszczęścia dojdzie i pani straci życie. Kto będzie wtedy winny? Oczywiście niedożywione psy. Rozpacz ogarnia i ręce opadają. Quote
Nutusia Posted November 21, 2014 Posted November 21, 2014 Ja już nawet nie oglądałam tego reportażu :( Kolejny reportaż o pani Antoninie i NIC. Władze udają, że problemu nie ma, nasz Doktor swego czasu bardzo tej kobiecie pomagał - np. na swój koszt zaszczepił 30 psów. Aż tu pewnego dnia przychodzi urzędnik do lecznicy z pretensjami, że dlaczego zaszczepił 30, a kolejnych 12 nie?!!?!? I że jak będzie pomagał p. Antoninie, to ona będzie brała kolejne psy.... Niestety, to jest chora kobieta i największy problem jest z tym, że ona żadnego psa oddać nie chce. Kiedyś przywiozła do naszej lecznicy bardzo chorego szczeniaka. Musiał zostać na kilka dni. Został wyleczony i Doktor się zaoferował, że poszukamy mu domu. P. Antonina się nie zgodziła i szczeniaka zabrała z powrotem do tego syfu :( Temat rzeka... "Władze" się obudzą, gdy p. Antonina oczy zamknie i "coś" trzeba będzie zrobić z psami... Tylko do tego czasu, przy szybkości ich mnożenia się, może ich tam być kilka razy więcej niż jest :( Quote
Onaa Posted November 21, 2014 Posted November 21, 2014 W schronisku jest uroczy psiak w typie wyżła( mniejszy). Spokojny, miły, niekonfliktowy. Potwornie cierpi, ropa cieknie mu z uszu. Posłałam elik zdjęcia do wklejenia. Dziewczyny nazwały go Edgar. Jaki biedak :(. Quote
cancer43 Posted November 21, 2014 Posted November 21, 2014 Może tu go zgłosić ? https://www.facebook.com/pages/SOS-dla-wy%C5%BC%C5%82%C3%B3w/119949001392874 Quote
ewu Posted November 21, 2014 Author Posted November 21, 2014 Został zgłoszony i na razie cisza:( Quote
cancer43 Posted November 21, 2014 Posted November 21, 2014 Został zgłoszony i na razie cisza:( Anna 883 856 950 Ostrów Wielkopolski: Tatiana 602 704 701 Warszawa W ubiegłym roku Anna odebrała od nas szczeniorka wyżła w ciągu 3 dni Quote
Makila Posted November 21, 2014 Posted November 21, 2014 Byłam dzisiaj ze szczeniakami u weta. Jest poprawa, ale jeszcze nie są zdrowe. Dostają dalej antybiotyk. W poniedziałek kolejna wizyta. Za dzisiejszą zapłaciłam 65zł. Quote
ewu Posted November 22, 2014 Author Posted November 22, 2014 Na konto psiaczków wpłynęło 50 zł od Bogusilk-deklaracja za 5 miesięcy , 30 zł deklaracji od Lando_pancia 30 zł deklaracji od edek po 10 zł- Rysio,szczylki i sunia z małymi. Mam kilka wpłat do zrobienia dla Makili i elik. Potem wszystko zapiszę w rozliczeniu. Dziękuję za pomoc :calus: :calus: :calus: :calus: :calus: :calus: :calus: :calus: Quote
ewu Posted November 22, 2014 Author Posted November 22, 2014 Byłam dzisiaj ze szczeniakami u weta. Jest poprawa, ale jeszcze nie są zdrowe. Dostają dalej antybiotyk. W poniedziałek kolejna wizyta. Za dzisiejszą zapłaciłam 65zł. Anetko napisz kochana ile w sumie mam przesłać, bo się pogubię:) Quote
ewu Posted November 22, 2014 Author Posted November 22, 2014 Anna 883 856 950 Ostrów Wielkopolski: Tatiana 602 704 701 Warszawa W ubiegłym roku Anna odebrała od nas szczeniorka wyżła w ciągu 3 dni Dziękuję, zadzwonimy. Quote
Makila Posted November 22, 2014 Posted November 22, 2014 Anetko napisz kochana ile w sumie mam przesłać, bo się pogubię :) Rysio dopłata do kastracji 30zł wizyta kontrolna 37zł hotel od 24.10 do 15.11 (23dni x 5zł) 115zł szczeniaki 1 wizyta u weta 38zł 2 wizyta u weta 70zł 3 wizyta u weta 218zł 4 wizyta u weta 65 zł razem za Rysia i szczeniaki 573zł :( Quote
ewu Posted November 22, 2014 Author Posted November 22, 2014 Rysio dopłata do kastracji 30zł wizyta kontrolna 37zł hotel od 24.10 do 15.11 (23dni x 5zł) 115zł szczeniaki 1 wizyta u weta 38zł 2 wizyta u weta 70zł 3 wizyta u weta 218zł 4 wizyta u weta 65 zł razem za Rysia i szczeniaki 573zł :( Dziękuję, zrobię przelew. Quote
ewu Posted November 22, 2014 Author Posted November 22, 2014 Maluchy zaczynają być na minusie:( Przecież jeszcze za szczeniaki za hotelik trzeba będzie zapłacić 150 zł miesięcznie. Quote
kcd Posted November 22, 2014 Posted November 22, 2014 Jeśli chodzi o bycie na minusie to ja tylko powiem, że straciliśmy konsolę, odtwarzacz winyli, eleganckie buty i kilka drobniejszych rzeczy. Ori jest jak kozica, wspina się po wszystkim i zrzuca na ziemię po czym zjada. Szafę z butami sobie otwiera sam (następny!). Quote
ewu Posted November 22, 2014 Author Posted November 22, 2014 Jeśli chodzi o bycie na minusie to ja tylko powiem, że straciliśmy konsolę, odtwarzacz winyli, eleganckie buty i kilka drobniejszych rzeczy. Ori jest jak kozica, wspina się po wszystkim i zrzuca na ziemię po czym zjada. Szafę z butami sobie otwiera sam (następny!). Matko co za pech, najpierw Fant, teraz Ori :shock: Czemu te psiaki tak niszczą :modla: Quote
cancer43 Posted November 22, 2014 Posted November 22, 2014 Matko co za pech, najpierw Fant, teraz Ori :shock: Czemu te psiaki tak niszczą :modla: Nie wiem,czy to się sprawdzi,ale miałam tak samo z Józiem.Zaczęłam mu zostawiać rozrzucone gazety - doskonale sprawdziła się Wyborcza . Początkowo oprocz gazet zdarzało się że unicestwił np.buty,z czasem tarmoszone były tylko gazety,teraz nie ma problemu,już i gazety niepotrzebne,jest super grzeczny Quote
kcd Posted November 22, 2014 Posted November 22, 2014 Rzeczy to tylko rzeczy - grunt żeby mu przeszło, bo czarno to widzę jeśli chodzi o nowy domek. Niestety rzadko zdarzają się ludzie z takim podejściem jak np nowa mama Fanty... Na szczęście powoli łapie z załatwianiem się na zewnątrz, bo przez długi czas spacer służył tylko do niuchania za jedzeniem... jeśli chodzi o charakter to jest tylko do kochania i przytulania. Zaraz wrzucę zdjęcia żeby wam pokazać jak się "zaokrąglił" :) na wszystkich jest też mój Tobi, bo chłopaki są generalnie nierozlączne... Quote
Panna Marple Posted November 22, 2014 Posted November 22, 2014 Basiu, poleciała stówka na szczeniorki Quote
ewu Posted November 22, 2014 Author Posted November 22, 2014 Basiu, poleciała stówka na szczeniorki Aniu :calus: :calus: :calus: :calus: :calus: :calus: :calus: :calus: :calus: Quote
ewu Posted November 22, 2014 Author Posted November 22, 2014 Lepiej wygląda, prawda? :) Kasiu on wygląda cudnie, niesamowite jak się zmienił, przytył, wypiękniał:) Quote
Recommended Posts