Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jestem z po podróży,

Od razu zadam pytanie czy sponsorzy suni husky z małymi wyrażą zgodę żeby podzielić deklarację po połowie na sunię i czarnego szczeniaczka?

Ostatecznie nie pojechał do lecznicy i zostanie u Makili ale ilość piesków za które Makila nie bierze pieniędzy jest niemoralna....Już nie mam sumienia obarczać Anety kolejnym psiakiem na bdt..

Jeśli się zgodzicie to 110 zł  miesięcznie przekażę Anecie a 100zł Fundacji Malamut...

Posted

Dobrze,że wyniki krwi Oriego sa dobre.To bardzo ważne! :smile:

Moja deklaracja stała za 5 miesięcy dla maluchów poleciała.

Czy są jakieś nowe wiadomości?

Dziękuję:)

Sunia husky z dwoma szkrabami już u Malamutów.

O większego szczeniaka walczyłam jak lwica, już nie wiem co jeszcze można zrobić.

Odchoruję to:(

Jakaś Pani , która ponoć pomaga tam pieskom zabiera go dla znajomych.

Weźmie go w sobotę, jeśli nie- ja go natychmiast zabiorę.

Posted

U Dipsy- Soni super:)

U Rysia również wspaniale, Baki-Spajki nie reagował na imię Spajki ale reaguje na "Rysio" więc został ostatecznie Rysiem:)

• Upvote 1
Posted

Szczeniaczka nie przechwyciłam , zachłanna Makila ;) przywłaszczyła go dla siebie ;)
Na szczęście pozwoliła przyjechać wymizić , więc może wkrótce przytulę malucha :)

Makila, jesteś niesamowita :loveu:  :loveu:

Bede miala doga niemieckiego? ;-) Lando wazy juz 20 kg :smile: 5 tygodni temu wazyl 11,4

Niesamowite, jak szybko przybrał na wadze:-)

U Dipsy- Soni super:)

U Rysia również wspaniale, Baki-Spajki nie reagował na imię Spajki ale reaguje na "Rysio" więc został ostatecznie Rysiem:)

Dobrze, że już jesteś :loveu:  Ewu, a co z Elwiskiem?

Posted

[quote name="ewu" post="15913302" timestamp="1416497457"]Jestem z po podróży,
Od razu zadam pytanie czy sponsorzy suni husky z małymi wyrażą zgodę żeby podzielić deklarację po połowie na sunię i czarnego szczeniaczka? [quote]

oczywiscie!

Co z Elwiskiem?

Posted

Kasiu nie uwierzysz ale przedwczoraj w Niemczech miałam niezwykłe spotkanie.

Poszłam z moim wnukiem i Elwisem na długi spacer.Dookoła są piękne , dzikawe tereny spacerowe.

Najpierw spotkaliśmy Panią z koniem(nie na koniu ale z koniem:) :) i psem a potem zza zakrętu wyskoczył na nas cudny , czarny , błyszczący dog , łudząco podobny do Lando( nie miał białej krawatki).Uszy i pychol prawie identyczne:)

Piękny , zadbany , tak jak Landuś :)

Zamarłam bo Elwis pomimo smyczy rzuca się na inne psy , dog biegł w naszą stronę i wtedy usłyszałam głośną komendę:"Lando stop!!!"

Potem Pani zawołała z niemieckim akcentem:"Lando!!!" i dog zawrócił.

Pomyślałam jakie to niesamowite, spotkałam niemieckiego Lando i na dodatek bardzo podobnego , oczywiście sporo większego.

• Upvote 1
Posted

Jestem z po podróży,

Od razu zadam pytanie czy sponsorzy suni husky z małymi wyrażą zgodę żeby podzielić deklarację po połowie na sunię i czarnego szczeniaczka?

Ostatecznie nie pojechał do lecznicy i zostanie u Makili ale ilość piesków za które Makila nie bierze pieniędzy jest niemoralna....Już nie mam sumienia obarczać Anety kolejnym psiakiem na bdt..

Jeśli się zgodzicie to 110 zł  miesięcznie przekażę Anecie a 100zł Fundacji Malamut...

Jeżeli chodzi o moją skromna deklarację,to zarządzaj tak,jak najlepiej będzie dla piesiów :smile:

Posted

Wczoraj wieczorem maluszek został odrobaczony.

Rano był wesoły urwis a po południu leżał, nie chciał jeść.

Zaraz zmierzyłam mu temperaturę, była ok 38 stopni.

Już miałam się zbierać z malcem do weta jak zrobił koopę z dużą ilością robali, za jakąś godzinę kolejna robalowa koopa.

Chyba bolał go brzuszek, bo po wszystkim szalał jak zwykle.

Dałam mu na imię Olafek (Oluś  :loveu: )

Ciągle myślę o tym drugim który został w tym okropnym schronie  :-(

Posted

Jestem z po podróży,

Jestem za, a nawet przeciw :)

...Kocio z Tosią rewelka :)

Ale to już koniec darmowej rozrywki, Kocio od wczoraj jest już na swoim :)

Posted

Jestem z po podróży,

Moją również  :fadein: .

Posted

Jest już zgoda ostatniejszansy na zwrot kosztów sterylki :klacz:

Wysłałam PW do elik.

Wielkie, ogromne DZIĘKUJĘ  :Rose: :Rose: :Rose:

Na PW odpisałam :)

A tak wygląda brzusio Tosi po zabiegu

20141121_064931.jpg

Nawet nie trzeba było stosować fartuszka :)

• Upvote 1