Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wg katalogi, to nawet 37 :)

1. Fanta – DS  str. 1, post nr 14
  2. Lili – DS 
  3. Rysiu – u Makili
  4. Aszka – DS
  5. Safi – DS
  6. Elvis – DS
  7. Leoś – DS
  8. Imka – BDT u Nutusia
  9. Lana  – DS
  10. Maja – DS  str. 28 post 545
  11. Suczka sznaucerka – DS 
  12. Ayo – DS 
  13. Suzi (za TM)
  14. Reszka – DS 
  15. Wiesio/Toto – pod opieką Isadora7
  16. Suzi – suczka szczeniaczek (obie łapki złamane) – BDT w Bielski Białej
  17. Wiki – DS
  18. Lola/Milka – u Ewa Marta i Ellig
  19. Misia – PDT w Dogo07  str.29 post 565
  20. Lando – DS 
  21. Pola – DS 
  22. Tara – DS
  23. Suczka brązowa podpalana około 7 tygodni – DT u Makila  str.29 post 569
  24. Suczka brązowa podpalana około 7 tygodni – DT u Makila
  25. Piesek czarny około 7 tygodni – DT u Makila
  26. Piesek czarny około 7 tygodni – DT u Makila
  27. Piesek czarny około 7 tygodni – DT u Makila
  28. Bolt
  29. Toto – u Makila
  30. Mela (za TM)
  31. Tunia – BDT u elik
  32. Bil
  33. Dipsy – DS w Lublinie  str.29 post 578
  34. Ori – BDT u kcd
  35. Łatka/Pati – u Ewa Marta i Ellig
  36. sznaucerkowaty piesek pod opieką malawaszka
  37. Sonia pod opieką *Gajowa*

Przy okazji, jeśli można, gdzie są Bolt i Bil ?

Bolt jest w ds w Rudzie Śląskiej a Bil od dzisiaj w ds w Warszawie:)

Dopisz Elu jeszcze Karelkę w pdt , tu jej nie ma ale przy okazji wkleję :) i Suzi nr 1 w ds i Dafi w ds i labek( ciągle zapominam imię) w ds w Bytomiu:) i owczarek  w hoteliku.

Dipsy już w swojej Rodzinie.

Państwo przekazali na ręce Ludki 50 zł na psiaki:)

Dziękuję :):) :)

Posted

Bolt jest w ds w Rudzie Śląskiej a Bil od dzisiaj w ds w Warszawie:)

Dopisz Elu jeszcze Karelkę w dt , tu jej nie ma ale przy okazji wkleję :) i Suzi nr 1 w ds i Dafi w ds i labek( ciągle zapominam imię) w ds w Bytomiu:)

Dipsy już w swojej Rodzinie.

..i jeszcze są 2 duże suki, o których nie mogłyśmy i nie możemy pisać (1 już w DS)  

Posted

...

Dopisz Elu jeszcze Karelkę w pdt , tu jej nie ma ale przy okazji wkleję :) i Suzi nr 1 w ds i Dafi w ds i labek( ciągle zapominam imię) w ds w Bytomiu:)

...

Oczywiście Basiu uzupełnię tylko bardzo proszę podaj w przybliżeniu (tak jak pamiętasz) daty zabrania ze schronu - katalog jest chronologiczny :)

Posted

nr 1 to Dafi ds

nr 2 to Suzi nr 1 ds

nr 3 to labek -Dżeki ( przypomniałam sobie:)) ds

nr 4 Fanta......itd

Owczarek był zabrany  w dniu zabrania pudlisi Suzi nr 13- hotelik

Karelka zabrana bezpośrednio przed zabraniem Suzi nr 15 z łapką w gipsie -pdt

Jeden czarny szczeniaczek od Makili jest w ds:)

Posted

Ewu, jesteś Aniołem i wszyscy, którzy w jakikolwiek sposób pomogli tym psiakom :loveu:  :loveu:  :loveu:

W wolnej chwili przyślij mi proszę link do wątku Megi i nr konta dla niej. Pozdrawiam gorąco!!!

Posted

Ewu, jesteś Aniołem i wszyscy, którzy w jakikolwiek sposób pomogli tym psiakom :loveu:  :loveu:  :loveu:

W wolnej chwili przyślij mi proszę link do wątku Megi i nr konta dla niej. Pozdrawiam gorąco!!!

Dziękuję :):) :) i też pozdrawiam:):)

Posted

Dipsy/Sonia zwiedziła w domu wszystko co się dało i położyła się obok mnie i odpoczywa, na razie jestem trochę przestraszona, miałam wziąć maleńką sunię a życie napisało mi inny scenariusz i mam sunię wielkości co najmniej średniej, ale za to jest ładna i strasznie przylepa, podziwiam ewu za to co robi i dzięki wielkie za jej trud i zaangażowanie. Pozdrawiam wszystkich z dogomanii. :klacz: :hand:

• Upvote 1
Posted

jestem i ja wreszcie przy kompie :) 

Zaraz po powrocie z psinkami musiałam znowu wyjść i teraz dopiero wróciłam.

Jako że trochę lecę z nóg, to krótko tylko napiszę, że bardzo się cieszę że poznałam osobiście ewu, danny i kcd. Jesteście wszystkie dobre i kochane kobiety i najlepiej jakbyście się sklonowały ;)

I bardzo się cieszę, że udało się przywieźć wszystkie psiulce i że wszystkie już w domach - stałych lub tymczasowych :) 

Wszystkie takie kochane i proludzkie. A Ori rzeczywiście to straszna bieda.. żal kroi serce jak się na niego patrzy. Ale kcd już tak fajnie o niego dba  :loveu:

Bardzo bardzo Wam wszystkim dziękuję i ściskam na dobranoc! 

Posted

Dipsy/Sonia zwiedziła w domu wszystko co się dało i położyła się obok mnie i odpoczywa, na razie jestem trochę przestraszona, miałam wziąć maleńką sunię a życie napisało mi inny scenariusz i mam sunię wielkości co najmniej średniej, ale za to jest ładna i strasznie przylepa, podziwiam ewu za to co robi i dzięki wielkie za jej trud i zaangażowanie. Pozdrawiam wszystkich z dogomanii. :klacz: :hand:

Marwis - życie napisało Ci piękny i kochający rudawy szorstkowłosy scenariusz... ;)

Pozdrawiam serdecznie

Posted

Trudno patrzeeć na zdjęcie Oriego bez łez w oczach. Ta chudzinka nie przetrzymalaby mrozów:-( Może w ogóle by nie dotrwał do zimy:-(

Jutro biorę urlop i zabieram Pati (Łatkę) na badania do weta. Trzeba ją jak najszybciej wyleczyć.

Posted

Tez juz dotarlam i zdążyłam nakarmić koty ;)

Podróż bez przygod dzieki kcd i Opiekunom Dipsy, sama bym jej nie wtargała do pociagu. Marwis55, bylo mi bardzo miło Was poznać.

Sunia zmienia imie na Sonia? Była tak podekscytowana, ze rzadko sie kladla spokojnie, siedziala z nosem w drzwiach, a jak zostałysmy same w przedziale zaczela zajmowac miejsca na siedzeniach. A co tam, nie bronilam, miala miejscowke w 1 klasie w pociagu Kiev Express :loveu:

Marwis, czy ona w domu cos zjadla? W pociagu nie ruszyla ani smaczka, ani parowki. Emocje odebraly jej apetyt.

Posted

Tez juz dotarlam i zdążyłam nakarmić koty ;)

Podróż bez przygod dzieki kcd i Opiekunom Dipsy, sama bym jej nie wtargała do pociagu. Marwis55, bylo mi bardzo miło Was poznać.

Sunia zmienia imie na Sonia? Była tak podekscytowana, ze rzadko sie kladla spokojnie, siedziala z nosem w drzwiach, a jak zostałysmy same w przedziale zaczela zajmowac miejsca na siedzeniach. A co tam, nie bronilam, miala miejscowke w 1 klasie w pociagu Kiev Express :loveu:

Marwis, czy ona w domu cos zjadla? W pociagu nie ruszyla ani smaczka, ani parowki. Emocje odebraly jej apetyt.

LUDKA, JESTEŚ NIEZASTĄPIONA :loveu:  :klacz:

• Upvote 1
Posted

LUDKA, JESTEŚ NIEZASTĄPIONA :loveu:  :klacz:

E tam, niedawno jechalam tym samym pociagiem, ale po kota, Lublin to moja stała trasa, tylko zwykle robie cos odwrotnego - przywożę stamtad kociaki do Warszawy. Dobrze dla Dipsy, ze nie wiedzialam, ze marwis szuka pieska, bo pewnie polecałabym psiaka ze Szczebrzeszyna ;)

Posted

Najpierw tak sobie siedziałam z nosem w drzwiach, ignorując zarówno parówki, jak i kobietę trzymajacą smycz

14slrm.jpg

14dmybk.jpg

a potem usiadłam po ludzku bo ile mozna na podlodze

5p0eio.jpg

i1g1hg.jpg

Na koncu siedzialysmy juz na sasiednich siedzeniach i zostalam liznieta po gebie, co odebralam jako podziekowanie, choc calą podroz czulam sie ignorowana :loveu:

Sunia miala naprawde duzo przezyc tego dnia.

• Upvote 1
Posted
:loveu: 

Marwis, jesteś naprawdę wspaniałym człowiekiem :loveu: Jestem pewna, że sunia odwdzięczy Ci się wprost proporcjonalnie do jej wielkości masą miłości

Posted

marwis55 to ja dziękuję :calus: :calus: :calus: Jak zobaczyłam w schronie Sonię to zdębiałam...

Zamiast malizny moim oczom ukazała się spora sunia. Kiedy usłyszałam przez telefon ,że czekacie na nią i rozmiar nie jest istotny byłam w "siódmym niebie".

Sonia to naprawdę urocza , pełna miłości do człowieka , prześliczna panienka.Musi się jeszcze trochę nauczyć ale to inteligentny psiak i zna wiele komend.

Jak dobrze,że nie musiała tam zostać :loveu: