Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ori po wizycie u weta - na całym ciałku odleżyny, mocno ropiejący siusiak, niedożywienie, odwodnienie. Póki co wszystko będziemy kąpać i przemywać, w sobotę kontrola i zobaczymy, czy obędzie się bez doustnych środków na siusiaka i silniejszej maści na ranki, zrobimy też badania krwi. Uszy czyste, oczy, zęby, skóra ok. Szwy po kastracji zdjęte.

Marysiu O, Twój kontenerek ma Agat21. Możecie się dogadać w kwestii odbioru albo mogę pośredniczyć.

Posted

Ori po wizycie u weta - na całym ciałku odleżyny, mocno ropiejący siusiak, niedożywienie, odwodnienie. Póki co wszystko będziemy kąpać i przemywać, w sobotę kontrola i zobaczymy, czy obędzie się bez doustnych środków na siusiaka i silniejszej maści na ranki, zrobimy też badania krwi. Uszy czyste, oczy, zęby, skóra ok. Szwy po kastracji zdjęte.

Marysiu O, Twój kontenerek ma Agat21. Możecie się dogadać w kwestii odbioru albo mogę pośredniczyć.

Biedny okruszek:(

Posted

Masakra:-(

Posted

Biedny Ori, chociaż dobrze, że dzięki ewu i danyww nie doszło do jeszcze gorszego stanu...

Kcd kochana jesteś, że tak szybciutko go pokazałaś wetowi  :loveu:

A jak z jedzeniem u maluszka, już trochę spokojniej? Zrozumiał, że teraz już nie będzie głodował i nie rzuca się tak?

Posted

Mam nadzieję, że nie doszło :( żeby się upewnić musimy zrobić pełne badanie krwi. Je już zupełnie spokojnie.

No i właśnie śpi mi na kolanach, pod kocykiem :)

• Upvote 1
Posted

Mam nadzieję, że nie doszło :( żeby się upewnić musimy zrobić pełną morfologię. Je już zupełnie spokojnie.

No i właśnie śpi mi na kolanach, pod kocykiem :)

Przytul go ode mnie.

Posted

Biedne maleństwa :(

Sznaucerek dostaje silne antybiotyki w zastrzykach i środki przeciwbólowe. Rana ropieje i wet stwierdził, że gdyby tam został to mogło się skończyć bardzo źle.

Psiak jest nauczony czystości, stoi pod drzwiami gdy chce się załatwić, podaje łapkę i jest posłuszny, w samochodzie bez problemów, u weta też.. Serce mnie boli gdy pomyślę, że ktoś może za nim oczy wypłakiwać bo przecież nie wiemy skąd go tam przywieźli a nie wszyscy ludzie są na FB, gdzie go ogłaszałam.

Posted

Dziewczyny kawał dobrej roboty robicie , wielki kawał.
Dzięki Wam te okruszki dostają szansę nie tylko na normalne życie , ale życie w dosłownym tego słowa znaczeniu :(
Bez Was nie miałyby szans .
Dużo sił Wam życzę .

Posted

Wspaniala metamorfoza Tosi!!! Gratuluję Elik :klacz:

Elik :calus: :calus: :calus: :calus: :calus:

fajna drobinka Widac,ze jej u Ciebie dobrze ❤❤

Dziękuję. To miło z Waszej strony :wub:

Tosia to milusińska mikrosunia i widać, że bardzo chce się przypodobać wszystkim w stadzie, łącznie z tymczasowiczem Kocio, z którym urządza długie gonitwy po mieszkaniu :)

Wczoraj mój Bingo zaczął się intensywnie interesować jej zadeczkiem i zastanawiam się czy ona aby faktycznie niedawno urodziła dzieciaczki, czy może jest tuż przed cieczką :siara:

Ori po wizycie u weta - na całym ciałku odleżyny, mocno ropiejący siusiak, niedożywienie, odwodnienie...

Biedny Ori. Jak dobrze, że go wypatrzyłyście i uratowały przed powolną ...

Posted

Dziewczyny kawał dobrej roboty robicie , wielki kawał.
Dzięki Wam te okruszki dostają szansę nie tylko na normalne życie , ale życie w dosłownym tego słowa znaczeniu :(
Bez Was nie miałyby szans .
Dużo sił Wam życzę .

Dziękuję :calus: :calus:

Posted

Tosia-Tunia to uroczy szkrab.

Na początku było tragicznie bo była przerażona ale cierpliwość i traktowanie z miłośćią, bez przymusu zdziałały ,że sunieczka na nowo zaufała człowiekowi.

Jest cudowna:)

Elu w schronie mówili ,że przed zabraniem oszczeniła się 2-3 tygodnie wcześniej.Ona tam była krótko.

Posted

Tosia-Tunia to uroczy szkrab.

Na początku było tragicznie bo była przerażona ale cierpliwość i traktowanie z miłośćią, bez przymusu zdziałały ,że sunieczka na nowo zaufała człowiekowi.

Jest cudowna:)

Elu w schronie mówili ,że przed zabraniem oszczeniła się 2-3 tygodnie wcześniej.Ona tam była krótko.

Tak, to wszystko prawda, to kochana sunieczka, tak bardzo chce być w centrum zainteresowania człowieka.

Jest pewien problem. Jest mocno szczekliwa. Najmniejszy odgłos, jaki usłyszy powoduje, że zaczyna głośno szczekać i trudno ją uspokoić.

Posted

Tak, to wszystko prawda, to kochana sunieczka, tak bardzo chce być w centrum zainteresowania człowieka.

Jest pewien problem. Jest mocno szczekliwa. Najmniejszy odgłos, jaki usłyszy powoduje, że zaczyna głośno szczekać i trudno ją uspokoić.

Oj to problem, poczuła się pewnie.

Posted

Mikrusy są zazwyczaj szczekliwe ;) "Nasza" Imka też nieźle pyskuje :megagrin:

Tak sobie myślę, czy kiedykolwiek miejsca takie jak M., gdzie "ludzie" robią ciężką kasę na krzywdzie zwierząt wreszcie przestaną istnieć, a owi "ludzie" zostaną przykładnie ukarani za taki proceder. Niestety, przy całym moim życiowym optymizmie mocno wątpię, by stało się tak za mojego życia :(

Nie powinno tak być, że to Ludzie tacy jak Basia odwalają za nich całą robotę, za którą to oni biorą pieniądze i jeszcze łaskę robią, dając się wyręczać! :pissed:

• Upvote 2
Posted

Mikrusy są zazwyczaj szczekliwe ;) "Nasza" Imka też nieźle pyskuje :megagrin:

Tak sobie myślę, czy kiedykolwiek miejsca takie jak M., gdzie "ludzie" robią ciężką kasę na krzywdzie zwierząt wreszcie przestaną istnieć, a owi "ludzie" zostaną przykładnie ukarani za taki proceder. Niestety, przy całym moim życiowym optymizmie mocno wątpię, by stało się tak za mojego życia :(
Nie powinno tak być, że to Ludzie tacy jak Basia odwalają za nich całą robotę, za którą to oni biorą pieniądze i jeszcze łaskę robią, dając się wyręczać! :pissed:

Dokładnie.