Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

konfirm31 to też "nasz" człowiek. Na pewno pomoże :)

Kurtka na wacie, jakos nie kojarzę ;)
Na którym wątku mogę złapać konfirm31 ?
Posted

Skoro malamutka mamusia nosi imię Agatka, to nie dziwi mnie, że ma charakterek ;) ;) 

A to jest jakaś reguła ? :)
Posted

Jestem i ja, do Skarpety Strylkowej wpłacam od dawna, służę pomocą :)

Malagos :) :) :) ogromnie dziękuję :) :) :)
Jestem skarbnikiem suni Moira z tego wątku
http://www.dogomania.com/forum/topic/144661-moira-ju%C5%BC-w-hotelu-ale-bez-deklaracji-prosimy-pom%C3%B3%C5%BAcie/#entry15974050

Sunia jest śliczna, taki mały labladorek. Przed adopcja sunia musi być wysterylizowana, a kasy u niej tyle, co kot napłakał :(
Jej dzieci już w DS.

Powiedz proszę, co należy zrobić, żeby uzyskać zapłatę za sterylkę ?
Posted

Sunia piękna,mnie przypomina taką prawdziwą waderę.

Piękne to psy i fakt bardzo mądre,ale z tego co ja miałam styczność z właścicielami,straszne powsinogi.

Lubią swobodę,wiatr w grzywie.Bardzo często tylko szukają okazji żeby zwiać.

Posted

...
Lubią swobodę,wiatr w grzywie.Bardzo często tylko szukają okazji żeby zwiać.

Z tym zwiewaniem to jest może tak, że te psy maja w naturze dłuuuuugie wędrówki. Adoptując takiego psiaka trzeba mu zapewnić maksimum wybiegania. Lato spędzam poza Krakowem, 20 m od podmiejskiego stadionu sportowego wielkości boiska do gry w piłkę, czyli ok. 120x100 m. Często widzę jak młoda dziewczyna biega wokół tego stadiony z malamutem. Innego malamuta widuję, jak biega obok pana, który jedzie na rowerze. Te psiaki z pewnością nie maja tendencji do uciekania :)
Posted

To prawda - rasom północnym nie wystarcza spacerek wokół bloku. Jeśli są na takie skazane - zwiewają. Dogo07 - ja kocham wszystkie krzywołapki i z pewnością nie jestem jedyną taką osobą na całym świecie, więc ten cudaczek znajdzie domek na bank! Gdyby był sunią, miałby u mnie tymczas na bank! ;)

Posted

Na początku, jak Czikunia do mnie przyjechała odniosłam wrażenie, że kuleje. W czasie choroby z psami na spacery wychodził mąż i napomniałam o tym.
Wczoraj po raz pierwszy po chorobie wyszłam z Cziką na spacer i też wydawało mi się, że sunia minimalnie kuleje. Mąż potwierdził moje spostrzeżenie.
Co robić ?

Posted

Moze tak oszczędza łapkę, jak moja ratlerka Dalia czy tymczaska Sunia?

W jaki sposób można poznać, że nie kuleje, tylko oszczędza ?
Posted

Na początku, jak Czikunia do mnie przyjechała odniosłam wrażenie, że kuleje. W czasie choroby z psami na spacery wychodził mąż i napomniałam o tym.
Wczoraj po raz pierwszy po chorobie wyszłam z Cziką na spacer i też wydawało mi się, że sunia minimalnie kuleje. Mąż potwierdził moje spostrzeżenie.
Co robić ?

Przyznam,że nie zauważyłam żeby kulała ale może zbyt krótko ją widziałam.

Elu a w domu też kuleje czy tylko na dworze?

Może trzeba z nią iść do weta.