Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Puśćcie kciuki, zabieg odwołany , bo doktor musiał nagle jechać gdzie indziej na operację skrętu żołądka u psa.
Jutro o 19.30 możecie ponownie zacisnąć.
A Dziunia miała dziś tyle odwiedzin dogomaniackich ,że HOHOHO, Lucyna LILUtosi i Zosia 123 zaszczyciły nas odwiedzinami. Dziunia , jak na JęDziunię przywitała panie donośnym basowym HAU,HAU,HAU.

arnold napisał(a):
Jestem pod wielkim wrażeniem filmiku. :smile:

A ja myślałam ,że zwierzaczków :eviltong:

• Replies 689
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ona jadła śniadanko. Nie daję psom jeść przez ok.8 godzin przed zabiegiem. Opóźnioną kolację pochłonęła jeszcze szybciej niż zwykle.

Posted

Poker napisał(a):
A Dziunia miała dziś tyle odwiedzin dogomaniackich ,że HOHOHO, Lucyna LILUtosi i Zosia 123 zaszczyciły nas odwiedzinami. Dziunia , jak na JęDziunię przywitała panie donośnym basowym HAU,HAU,HAU

Byłam zobaczyć jędzunię ... taka filigranowa terierka ;) zainteresowana tym co dzieje się wokół, a w szczególności pokarmem.
Bardzo miła sunieczka, nie wygląda na swój wiek, doprasza się głasków i pieszczot :loveu:

Posted

Jesteśmy już w domu.
Dziunia miała tylko usunięty tłuszczak, wyczyszczone zęby, bo na trzonowych znowu się osadził i przycięte solidnie pazury.
Doktor zrezygnował z operacji sutka, bo po nastokrotnym macaniu doszedł do wniosku ,że to są tylko zgrubieni ewentualnie zwłóknienia jakiegoś tam przewodu ,a nie guzku gruczołu.Doszliśmy do wniosku ,że w tej sytuacji szkoda sprawiać jej cierpienia.
Zabieg zniosła dobrze, przywitała nas na łapkach merdając ogonkiem.
Natomiast teraz popiskuje i chodzi w kółko.Jest jeszcze oszołomiona.
Kochany dr Szczypka pobrał tylko 100 zł.

Posted

Anula napisał(a):
To dobrze,że nie była cięta na brzuszku jeszcze.Po tłuszczaku jest spora rana,czy mała?

Nie wiem jaka , bo jest zabandażowana. Trzeba było iść w głąb, bo tłuszczzak penetrował pod mięśnie. Dobrze,że nie czekałam, bo jakby się rozrósł, to operacja byłaby bardziej rozległa.
Doktor mówił ,że ostatnio wycinał 1,5 kg tłuszczaka u doga.

Posted

Dobrze,ze już Dziunia po zabiegu :smile: A z tymi tłuszczakami,to właśnie różnie bywa,bo niektóre są i nie zmieniają swojej objętości,a inne rosną do niesamowitych rozmiarów....Ale 1,5 kg tłuszczak,to już jakaś masakra! :shake:

Posted

Dziękujemy za odwiedziny.
Noc minęła spokojnie , chociaż w pokoju było nasiusiane.Ale to małe piwo.
Mała chodzi po schodach , była na spacerze no i co najważniejsze dla niej, dostała JEEEŚĆ !! Jak zwykle dla niej za mało.
Bardzo dobrze zniosła narkozę, w ogóle nie wymiotowała. Dzielna z niej kobietka.

Posted

Super wieści! Tłuszczaki bywają zdradliwe, bo właśnie potrafią rosnąć wgłąb. Znam psa, który miał niewielkie zgrubienie na zadku, a przy wycinaniu obszar zabiegu był bardzo duży, bo się zrobił taki mega czop do środka.
Jadzieńko - wracaj do formy, Dziewczynko :)

Posted

Nutusia napisał(a):
Super wieści! Tłuszczaki bywają zdradliwe, bo właśnie potrafią rosnąć wgłąb. Znam psa, który miał niewielkie zgrubienie na zadku, a przy wycinaniu obszar zabiegu był bardzo duży, bo się zrobił taki mega czop do środka.
Jadzieńko - wracaj do formy, Dziewczynko :)

No to teraz jestem mega wystraszony.

Posted

arnold napisał(a):
No to teraz jestem mega wystraszony.

Ty się nie strachaj tylko idź z psem do weta.Nie ma co chować głowy w piasek.
Jakoś nie ma telefonów o MenDziunię.

Posted

Poker napisał(a):
Ty się nie strachaj tylko idź z psem do weta.Nie ma co chować głowy w piasek.
Jakoś nie ma telefonów o MenDziunię.

Idź, arnold, idź.