Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 689
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Bonsai']Jak tam Dziunia??? Dziś ważny dzień.[/QUOTE]

Dziunia dobrze,gorzej z nami.Aż żołądek mi się kurczy.
Spała dziś ze mną , jest prześmieszna. Przesuwa się za mną jakbym miała magnes w sobie. Wtula się i śmiesznie chrumka, mruczy basidłem.
Kladzie się na grzbiecie i strzepuje się machając łapkami na wszystkie strony.Wygląda to przekomicznie.
Umowę adopcyjną mam naszykowaną.Wezmę jej ze 2 porcje chrupków i smaczki.
Coraz trudniej mi rozstawać się z tymczasikami.

Posted

[quote name='Poker']
Spała dziś ze mną , jest prześmieszna. Przesuwa się za mną jakbym miała magnes w sobie. Wtula się i śmiesznie chrumka, mruczy basidłem.

Mój Buddy robi identycznie. :)

Trzymajcie się ciepło.

Posted

[quote name='Nikaragua']To ci niespodzianka:)
Bryś kawał drogi ma do przejechania[/QUOTE]

Niestety, raczej Bryś nie przyjedzie, bo jest za duży dla Dolarka. :shake:
Jedziemy :-(

Posted

[quote name='Poker']Niestety, raczej Bryś nie przyjedzie, bo jest za duży dla Dolarka. :shake:
Jedziemy :-([/QUOTE]A ja zrozumiałam, ze to juz pewne..
A gdzie jedziecie? (bo chyba nie doczytałam)

Posted

Odwieźliśmy malutką. Na początku dygotała w samochodzie na moich kolanach potem rozglądała się z zainteresowaniem.
Państwo wyszli z Fenkiem i poszliśmy na krótki spacer , bo Dziunia marzła.
Poszliśmy razem do ich domu.Dziunia biegała po domu , zapoznawała się z kątami. Państwo przekupywali ją i Fenka smaczkami.
Podpisaliśmy umowę, znowu razem wyszliśmy, pan poszedł w pewnym momencie szybko za róg ,a my za drugi róg. Przedtem ją wyściskaliśmy.
Przeżycie okropne. Mąż musiał wziąć tabletkę na serce, ja miałam gulę w gardle.

Oczywiście przed chwilą dzwoniłam. Pieski już po kolacji.Dziunia oczywiście sępi. Popiskuje, uspokaja się ,gdy ją głaszczą.Córeczka płakała,ale jak na razie Dziunia nie reagowała.
Jutro umówiłam się na telefon.

Posted

Jestem z Wami myślami i z Dziunią.Oby jakoś poukładało się w nowym domku,a Tobie Poker i mężowi wytrwania w pierwszych dniach po rozstaniu z Dziunią życzę.Najlepszym lekarstwem jest następny tymczasowiczek,zresztą nie muszę pisać.

Posted

Dziunia brała lekcje dobrych manier u Poker, więc z jej strony musi być dobrze, oby DS podołał :)

Przykro z powodu Brysia, jednocześnie skoro wzięliście z Mężem pod uwagę chłopaka, może tak zupełnie nieśmiało i niezobowiązująco podpowiem Zibiego?
Rozwalił sobie wargę o druty:placz:

Posted

Biorę pod uwagę Zibiego tylko on potrzebuje dużo ruchu,a u nas z tym gorzej.
Dolarek się rozchorował, ma infekcję gardła, pokasłuje, liże podłogę, wymiotował. Na szybko dałam mu srebro koloidalne i klej z siemienia lnianego.
Mam nadzieję ,że Dziunia nie zdążyła się zarazić.
Państwo , tak jak obiecali,dali 400 zł.

Posted

Bardzo miły gest ze strony DS wpłacenie 400 zł na potrzebujące pieski. Choć dobrze znam tę gulę w gardle, gdy oddaje się tymczasa...

Tak, Zibi jest z tych aktywniejszych piesków, choć w sumie nie wiadomo ile to faktyczna potrzeba, a ile próba rozładowania stresu. Z drugiej strony dość łatwo go czymś zająć, bo ładnie współpracuje z człowiekiem (np. aportuje), nie jest to ADHD w próżnię.

Posted

Znowu dzwoniłam.
Noc minęła spokojnie.Dziunia ciut popiskiwała,nie chciała spać z Fenkiem na wielkim materacu, więc dostała poduchą dla siebie i grzecznie spała.
Rano oczywiście błagający wzrok z prośbą w oczach o papu. Ogonek cały czas w ruchu.Mam nadzieję ,że będzie dobrze,

Posted

Dziunia-Bunia,jak widać już się pomalutku zadomawia :smile: Powodzenia malutka w nowym domku! Przytulanko dla Poker i męża :calus: i zdrówka dla Pokerka życzę :kciuki:

Posted

[quote name='Bogusik']Dziunia-Bunia,jak widać już się pomalutku zadomawia :smile: Powodzenia malutka w nowym domku! Przytulanko dla Poker i męża :calus: i zdrówka dla Pokerka życzę :kciuki:[/QUOTE]

Dołączam sie do życzeń.:bye: