Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Takie tam gadu-gadu, same wiemy, jak jest.
Pewnikiem poszłabym na żywioł, ale Siwy pilnuje i nie dlatego, że nie chce, ale dlatego,
że kieruje się dobrem psów i rozsądkiem.
Przed zostaniem (ba! wzięciem) Ovo bardzo długo się bronił,
a teraz jest Pierwszym jej Strażnikiem
Wyżej de nie podskoczymy.
Staramy pomagać w miarę możliwości, ale nie DT.

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Gusiaczek napisał(a):
Pewnikiem poszłabym na żywioł, ale Siwy pilnuje i nie dlatego, że nie chce, ale dlatego,

Jakbym czytała o swoim TZ.

Posted

Gusiaczek napisał(a):

Trzeba stosować metodę maleńkich kroczków i subtelnego drążenia tematu.
Ja najpierw przekonałam do jednego psa, po jakimś czasie do drugiego, po przerwie do tymczasa latem na wsi, potem do tygodniowego pobytu szczeniaków w Warszawie. I tak dalej....;)

Posted

Aśka Belkowska napisał(a):
Jakbym czytała o swoim TZ.

Nie chcę się wymądrzać, ale moje wyobrażenie o DT bardzo często, niestety,
mija się z tym, co czasami widzę na dogo. Podkreślam, że nie oceniam i nie zamierzam tego czynić.
Dla mnie DT to nie przechowalnia! Trzeba doświadczonym przez los Braciom Mniejszym dać warunki bytowe, a przede wszystkim socjalizować, by mogły pójść do apocji,
by z nich nie wracały ...
Wiem, że to idealistyczne i pewnie nijak się ma do morza potrzeb, rzeczywistości, ale póki co tak uważam.
Najważniejsze w sumie jest to, że są miejsca takie jak dogo, że, przede wszystkim,
są ludzie, którym zależy i się chce .... Jestem pełna podziwu i pokory wobeć Tych, którzy dobro czynią.
Każdy z nas orze jak może i może nie zaorze hektarów, ale ważne,
że chociaż na ary wystarcza sił i możliwości.

Posted

Nigdy nie byłam i zapewne nie będę DT, ale wydaje mnie się, że DT powinien być jak dom, który ma, miał psy, tak samo, gdyby miał swoje własne, z tą różnicę, że wzięte na DT nie zostaną z nami na zawsze...

Posted

Zawsze mówię, że każda pomoc się liczy. Bo co z tego, że wezmę do siebie psa, skoro ogłoszeń nie potrafię zrobić czy bazarku? Skoro mnie nie stać na jego utrzymanie czy leczenie? Takie same podziękowania i zachwyty należą się każdemu, kto dokłada szczebelek do drabiny, po której się psiaki wspinają, idąc z piekła do nieba.

Posted

Gusiaczek napisał(a):

Idem. U nas dokładnie taka sama sytuacja a Tosia i Miki od mestudio były juz tysiąc razy pokazywane błagalnie. Ale faktycznie, nie mamy możliwości. Może kiedyś...

Nutusia napisał(a):
Zawsze mówię, że każda pomoc się liczy. Bo co z tego, że wezmę do siebie psa, skoro ogłoszeń nie potrafię zrobić czy bazarku? Skoro mnie nie stać na jego utrzymanie czy leczenie? Takie same podziękowania i zachwyty należą się każdemu, kto dokłada szczebelek do drabiny, po której się psiaki wspinają, idąc z piekła do nieba.

I tak sie pocieszam - nie mogę dać DT czy DS większej liczbie psów, to pomagam inaczej - tak jak mogę.

pozdrówki dla Was wszystkich.

Posted

[quote name='zozola77'] "w kupie siła"
[/QUOTE]

I to sobie będę powtarzać, jak mantrę wracając dziś do domu do mojej nowej tymczasowiczki nienauczonej jeszcze czystości :D

Posted

[quote name='kcd']I to sobie będę powtarzać, jak mantrę wracając dziś do domu do mojej nowej tymczasowiczki nienauczonej jeszcze czystości :D[/QUOTE]

Cudnie :):)

Posted

[quote name='kcd']I to sobie będę powtarzać, jak mantrę wracając dziś do domu do mojej nowej tymczasowiczki nienauczonej jeszcze czystości :D[/QUOTE]

Jeśli Cię to pocieszy, jedziemy póki co na tej samej... kupie! :) Bo moja tymczasowiczka też nienauczona, a w dodatku ma problemy jelitowe ;)

Posted

[quote name='Nutusia']Jeśli Cię to pocieszy, jedziemy póki co na tej samej... kupie! :) Bo moja tymczasowiczka też nienauczona, a w dodatku ma problemy jelitowe ;)[/QUOTE]

Moja ma strach-kupę i chyba zapalenie pęcherza....

Malagos: to chyba jedyny wątek, którego niezaspamowałam :D

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=241532&goto=newpost[/URL]

Posted

Wspaniałe jesteście, dziewczyny. Każda z osobna i wszystkie razem:loveu:.
O DT, przeczytałam niedawno ciekawą wypowiedź na psim blogu
[url]http://bialyjack.blogspot.com/2013/03/bezpatny-dom-tymczasowy-rzeczy-o.html[/url]
Nie jest to pozbawione racji. Nie byłam, nie jestem BDT, ale kto wie, jak będzie w przyszłości? Mnie korci, ale TZ nawet na małe kroczki się nie zgadza. Tak to jest jak się spotka idealistka z realistą. Zwłaszcza, że i ten realista, musiał by brać aktywny udział w realizacji owej opieki i wówczas ten realizm, staje sie realizmem pesymistycznym.......

Posted

Przelałam [B]368 zł [/B]na konto malagos dla Tosi i Mili.
Proszę o potwierdzenie na wątku bazarkowym:

[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/240718-ZAKO%C5%83CZONY-rozliczam-Przetwory-TZ-a-i-akcesoria-kuchenne-do-18-marca[/url]

Posted

[quote name='Mazowszanka']Przelałam [B]368 zł [/B]na konto malagos dla Tosi i Mili.
Proszę o potwierdzenie na wątku bazarkowym:

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/240718-ZAKOŃCZONY-rozliczam-Przetwory-TZ-a-i-akcesoria-kuchenne-do-18-marca[/URL][/QUOTE]

Ale kasa :crazyeye:

Posted

[quote name='zozola77']a jak to mówią "w kupie siła" [/QUOTE]
A muchy mówią: "W kupie raźniej!" :p