Gusiaczek Posted March 27, 2013 Posted March 27, 2013 Takie tam gadu-gadu, same wiemy, jak jest. Pewnikiem poszłabym na żywioł, ale Siwy pilnuje i nie dlatego, że nie chce, ale dlatego, że kieruje się dobrem psów i rozsądkiem. Przed zostaniem (ba! wzięciem) Ovo bardzo długo się bronił, a teraz jest Pierwszym jej Strażnikiem Wyżej de nie podskoczymy. Staramy pomagać w miarę możliwości, ale nie DT. Quote
Aśka Belkowska Posted March 27, 2013 Posted March 27, 2013 Gusiaczek napisał(a):Takie tam gadu-gadu, same wiemy, jak jest. Pewnikiem poszłabym na żywioł, ale Siwy pilnuje i nie dlatego, że nie chce, ale dlatego, że kieruje się dobrem psów i rozsądkiem. Przed zostaniem (ba! wzięciem) Ovo bardzo długo się bronił, a teraz jest Pierwszym jej Strażnikiem Wyżej de nie podskoczymy. Staramy pomagać w miarę możliwości, ale nie DT. Jakbym czytała o swoim TZ. Quote
Mazowszanka13 Posted March 27, 2013 Posted March 27, 2013 Gusiaczek napisał(a):Takie tam gadu-gadu, same wiemy, jak jest. Pewnikiem poszłabym na żywioł, ale Siwy pilnuje i nie dlatego, że nie chce, ale dlatego, że kieruje się dobrem psów i rozsądkiem. Przed zostaniem (ba! wzięciem) Ovo bardzo długo się bronił, a teraz jest Pierwszym jej Strażnikiem Wyżej de nie podskoczymy. Staramy pomagać w miarę możliwości, ale nie DT. Trzeba stosować metodę maleńkich kroczków i subtelnego drążenia tematu. Ja najpierw przekonałam do jednego psa, po jakimś czasie do drugiego, po przerwie do tymczasa latem na wsi, potem do tygodniowego pobytu szczeniaków w Warszawie. I tak dalej....;) Quote
Gusiaczek Posted March 27, 2013 Posted March 27, 2013 Aśka Belkowska napisał(a):Jakbym czytała o swoim TZ. Nie chcę się wymądrzać, ale moje wyobrażenie o DT bardzo często, niestety, mija się z tym, co czasami widzę na dogo. Podkreślam, że nie oceniam i nie zamierzam tego czynić. Dla mnie DT to nie przechowalnia! Trzeba doświadczonym przez los Braciom Mniejszym dać warunki bytowe, a przede wszystkim socjalizować, by mogły pójść do apocji, by z nich nie wracały ... Wiem, że to idealistyczne i pewnie nijak się ma do morza potrzeb, rzeczywistości, ale póki co tak uważam. Najważniejsze w sumie jest to, że są miejsca takie jak dogo, że, przede wszystkim, są ludzie, którym zależy i się chce .... Jestem pełna podziwu i pokory wobeć Tych, którzy dobro czynią. Każdy z nas orze jak może i może nie zaorze hektarów, ale ważne, że chociaż na ary wystarcza sił i możliwości. Quote
M&S Posted March 27, 2013 Posted March 27, 2013 Nigdy nie byłam i zapewne nie będę DT, ale wydaje mnie się, że DT powinien być jak dom, który ma, miał psy, tak samo, gdyby miał swoje własne, z tą różnicę, że wzięte na DT nie zostaną z nami na zawsze... Quote
Nutusia Posted March 27, 2013 Posted March 27, 2013 Zawsze mówię, że każda pomoc się liczy. Bo co z tego, że wezmę do siebie psa, skoro ogłoszeń nie potrafię zrobić czy bazarku? Skoro mnie nie stać na jego utrzymanie czy leczenie? Takie same podziękowania i zachwyty należą się każdemu, kto dokłada szczebelek do drabiny, po której się psiaki wspinają, idąc z piekła do nieba. Quote
Mattilu Posted March 27, 2013 Posted March 27, 2013 Gusiaczek napisał(a):Takie tam gadu-gadu, same wiemy, jak jest. Pewnikiem poszłabym na żywioł, ale Siwy pilnuje i nie dlatego, że nie chce, ale dlatego, że kieruje się dobrem psów i rozsądkiem. Przed zostaniem (ba! wzięciem) Ovo bardzo długo się bronił, a teraz jest Pierwszym jej Strażnikiem Wyżej de nie podskoczymy. Staramy pomagać w miarę możliwości, ale nie DT. Idem. U nas dokładnie taka sama sytuacja a Tosia i Miki od mestudio były juz tysiąc razy pokazywane błagalnie. Ale faktycznie, nie mamy możliwości. Może kiedyś... Nutusia napisał(a):Zawsze mówię, że każda pomoc się liczy. Bo co z tego, że wezmę do siebie psa, skoro ogłoszeń nie potrafię zrobić czy bazarku? Skoro mnie nie stać na jego utrzymanie czy leczenie? Takie same podziękowania i zachwyty należą się każdemu, kto dokłada szczebelek do drabiny, po której się psiaki wspinają, idąc z piekła do nieba. I tak sie pocieszam - nie mogę dać DT czy DS większej liczbie psów, to pomagam inaczej - tak jak mogę. pozdrówki dla Was wszystkich. Quote
malagos Posted March 27, 2013 Author Posted March 27, 2013 Kochane jesteście wszystkie, bo pomagacie każda z osobna - to się liczy :) Quote
Nutusia Posted March 27, 2013 Posted March 27, 2013 Każda z osobna, a zarazem wszystkie razem :) Quote
Ziutka Posted March 27, 2013 Posted March 27, 2013 Nutusia napisał(a):Każda z osobna, a zarazem wszystkie razem :) Nic dodać...nic ująć :) Quote
zozola77 Posted March 27, 2013 Posted March 27, 2013 kazdy daje to co moze od siebie, co potrafi ... a jak to mówią "w kupie siła" no Tosienko na takie zimno to pewnie nie chce Ci sie nigdzie wybierać z ciepełka... ;) Quote
kcd Posted March 27, 2013 Posted March 27, 2013 [quote name='zozola77'] "w kupie siła" [/QUOTE] I to sobie będę powtarzać, jak mantrę wracając dziś do domu do mojej nowej tymczasowiczki nienauczonej jeszcze czystości :D Quote
M&S Posted March 27, 2013 Posted March 27, 2013 [quote name='kcd']I to sobie będę powtarzać, jak mantrę wracając dziś do domu do mojej nowej tymczasowiczki nienauczonej jeszcze czystości :D[/QUOTE] Cudnie :):) Quote
Nutusia Posted March 27, 2013 Posted March 27, 2013 [quote name='kcd']I to sobie będę powtarzać, jak mantrę wracając dziś do domu do mojej nowej tymczasowiczki nienauczonej jeszcze czystości :D[/QUOTE] Jeśli Cię to pocieszy, jedziemy póki co na tej samej... kupie! :) Bo moja tymczasowiczka też nienauczona, a w dodatku ma problemy jelitowe ;) Quote
malagos Posted March 27, 2013 Author Posted March 27, 2013 Kasiu kcd, ma ta twoja "wojtyszka" wątek? Quote
kcd Posted March 27, 2013 Posted March 27, 2013 [quote name='Nutusia']Jeśli Cię to pocieszy, jedziemy póki co na tej samej... kupie! :) Bo moja tymczasowiczka też nienauczona, a w dodatku ma problemy jelitowe ;)[/QUOTE] Moja ma strach-kupę i chyba zapalenie pęcherza.... Malagos: to chyba jedyny wątek, którego niezaspamowałam :D [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=241532&goto=newpost[/URL] Quote
M&S Posted March 27, 2013 Posted March 27, 2013 [quote name='kcd']Moja ma strach-kupę i chyba zapalenie pęcherza.... [/QUOTE] Biedulka......... Quote
konfirm13 Posted March 27, 2013 Posted March 27, 2013 Wspaniałe jesteście, dziewczyny. Każda z osobna i wszystkie razem:loveu:. O DT, przeczytałam niedawno ciekawą wypowiedź na psim blogu [url]http://bialyjack.blogspot.com/2013/03/bezpatny-dom-tymczasowy-rzeczy-o.html[/url] Nie jest to pozbawione racji. Nie byłam, nie jestem BDT, ale kto wie, jak będzie w przyszłości? Mnie korci, ale TZ nawet na małe kroczki się nie zgadza. Tak to jest jak się spotka idealistka z realistą. Zwłaszcza, że i ten realista, musiał by brać aktywny udział w realizacji owej opieki i wówczas ten realizm, staje sie realizmem pesymistycznym....... Quote
Nutusia Posted March 27, 2013 Posted March 27, 2013 Sama prawda aż do bólu. I "baloniarstwo" w czystej postaci. Trzeba przekopiować na wątek KWB ;) Quote
Mazowszanka13 Posted March 27, 2013 Posted March 27, 2013 Przelałam [B]368 zł [/B]na konto malagos dla Tosi i Mili. Proszę o potwierdzenie na wątku bazarkowym: [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/240718-ZAKO%C5%83CZONY-rozliczam-Przetwory-TZ-a-i-akcesoria-kuchenne-do-18-marca[/url] Quote
Poker Posted March 27, 2013 Posted March 27, 2013 [quote name='Mazowszanka']Przelałam [B]368 zł [/B]na konto malagos dla Tosi i Mili. Proszę o potwierdzenie na wątku bazarkowym: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/240718-ZAKOŃCZONY-rozliczam-Przetwory-TZ-a-i-akcesoria-kuchenne-do-18-marca[/URL][/QUOTE] Ale kasa :crazyeye: Quote
Mazowszanka13 Posted March 27, 2013 Posted March 27, 2013 [quote name='Poker']Ale kasa :crazyeye:[/QUOTE] Haha !! To trzecia część. Quote
inka33 Posted March 27, 2013 Posted March 27, 2013 [quote name='zozola77']a jak to mówią "w kupie siła" [/QUOTE] [quote name='kcd']I to sobie będę powtarzać, jak mantrę wracając dziś do domu do mojej nowej tymczasowiczki nienauczonej jeszcze czystości :D[/QUOTE] A muchy mówią: "W kupie raźniej!" :p Quote
kcd Posted March 28, 2013 Posted March 28, 2013 [quote name='inka33']A muchy mówią: "W kupie raźniej!" :p[/QUOTE] No i wykrakałam... Quote
Recommended Posts