Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='malagos']Ranki znów przemyte i popsikane antybiotykiem CTC. Nóżki nie obarcza. Myślę, że jest uszkodzony nerw, bo przy zginaniu tego biednego kolana by wyła, a ona nie reaguje. Zęby mogły uszkodzić nerw kulszowy.[/QUOTE]

Czyli nóżka może pozostać bezwładna. Czy ona nie powinna przyjmować antybiotyku wewnętrznie? Skoro rany są głębokie psikanie antybiotykiem niedotrze do bakterii w głębi.

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Gosiapk, iniekcje z antybiotyku to podstawa, oczywiście że dostaje. W sumie Tomek ma 30-letnie doświadczenie w zawodzie.
Rano obejrzałam dupkę, już mniej się sączy z ranek.Zmieniłam prześcieradło, po powrocie z pracy zobaczę, co na nim jest - to najlepszy miernik.

Posted

[quote name='malagos']Gosiapk, iniekcje z antybiotyku to podstawa, oczywiście że dostaje. W sumie Tomek ma 30-letnie doświadczenie w zawodzie.
Rano obejrzałam dupkę, już mniej się sączy z ranek.Zmieniłam prześcieradło, po powrocie z pracy zobaczę, co na nim jest - to najlepszy miernik.[/QUOTE]

Czyli wszystko zmierza w dobrym kierunku. Łapka może nie być tak sprawna, jak poprzednio, ale i psy zupełnie trójłape, całkiem nieźle sobie radzą.Nieustannie trzymam kciuki za Dalię.
Malagos, spokojnej pracy

Posted

[quote name='malagos']Gosiapk, iniekcje z antybiotyku to podstawa, oczywiście że dostaje. W sumie Tomek ma 30-letnie doświadczenie w zawodzie.
Rano obejrzałam dupkę, już mniej się sączy z ranek.Zmieniłam prześcieradło, po powrocie z pracy zobaczę, co na nim jest - to najlepszy miernik.[/QUOTE]

Wybacz, nikogo nie chciałam urazić. Nie napisałaś o antybiotyku podawanym wewnętrznie, stąd mój komentarz :)

Posted

Ojej ,ale się porobiło.Zdrowiej malutka.Może by jej podać preparat z kory brzozy? Betulinę.Moja noga zaczęła się goić po pogryzieniu prze dużą sunię właśnie po tym preparacie. Jadłam i smarowałam wokół rany.

Posted (edited)

[quote name='Gosiapk']Wybacz, nikogo nie chciałam urazić. Nie napisałaś o antybiotyku podawanym wewnętrznie, stąd mój komentarz :)[/QUOTE]

Nie, no co Ty, Gosieńko! Tylko mi tak smutno, że robimy wszystko, a tu taka reakcja organizmu Dalii ... Prześcieradło było w plamy, z jednej ranki na lędźwiach się sączy ropa. I zasiusiany róg, widać, nie zdążyła całkiem zejść z posłanka. Druga dziurka sucha. Na doagnostykę łapki przyjdzie kolej, teraz i tak nic nie poradzimy. Jest nadal stan zagrożenia życia, bo może być sepsa.
Do tego jeszcze dziś był pogrzeb Marka, zmarł na sepsę po zapaleniu płuc....... Zmarzłam jak diabli. Tomka wspólnik chory, stwierdzono ... zapalenie płuc..... Co za cholera??

Aha, w sprawie Tośki rozmawiałam z panią, przyjadą do nas prawdopodobnie w sobotę.

Edited by malagos
Posted

[quote name='malagos']Nie, no co Ty, Gosieńko!Tylko mi tak smutno, że robimy wszystko, a tu taka reakcja organizmu Dalii ... Prześcieradło było w plamy, z jednej ranki na lędźwiach się sączy ropa. I zasiusiany róg, widać, nie zdążyła całkiem zejść z posłanka. Druga dziurka sucha. Na doagnostykę łapki przyjdzie kolej, teraz i tak nic nie poradzimy. Jest nadal stan zagrożenia życia, bo może być sepsa.
Do tego jeszcze dziś był pogrzeb Marka, zmarł na sepsę po zapaleniu płuc....... Zarzłam jak diabli, Tomka wspólnik chory, stwierdzono ... zapalenie płuc..... Co za cholera??

Aha, w sprawie Tośki rozmawiałam z panią, przyjadą do nas prawdopodobnie w sobotę.[/QUOTE]

:calus: :calus: :calus:

Posted

[quote name='malagos']Nie, no co Ty, Gosieńko! Tylko mi tak smutno, że robimy wszystko, a tu taka reakcja organizmu Dalii ... Prześcieradło było w plamy, z jednej ranki na lędźwiach się sączy ropa. I zasiusiany róg, widać, nie zdążyła całkiem zejść z posłanka. Druga dziurka sucha. Na doagnostykę łapki przyjdzie kolej, teraz i tak nic nie poradzimy. Jest nadal stan zagrożenia życia, bo może być sepsa.
Do tego jeszcze dziś był pogrzeb Marka, zmarł na sepsę po zapaleniu płuc....... Zarzłam jak diabli, Tomka wspólnik chory, stwierdzono ... zapalenie płuc..... Co za cholera??

Aha, w sprawie Tośki rozmawiałam z panią, przyjadą do nas prawdopodobnie w sobotę.[/QUOTE]

Smutny dzień :-(. Pogrzeb, z Dalią nadal niefajnie, Pan po Milusię przyjedzie kiedy indziej......
Malagos, jutro będzie lepszy dzień. Mocno w to wierzę