Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nutusia napisał(a):
Prześwietlonego do trzeciego pokolenia wstecz, żeby nam żaden "dziadek z wermahtu" nie wyskoczył ;)

Ani Baba z brodą ;)

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ziutka napisał(a):
No dokładnie...Malagos, pisz esa do pana, że sama jesteś i na dodatek w potrzebie ;)

:crazyeye: :roflt: :roflt:
Jak człowiek może się pomylić! Tej ciotencji Ziutencji tak dobrze z oczu patrzy, taka święta kobitka, aż by mi do głowy nie przyszło, że ona takie rzeczy potrafi wymyśleć. :siara:

wegielkowa napisał(a):
Klakier to dziki biały,kocur po kastracji, siedzi u znajomej w piwnicy i czeka na dom.
Z kotów osobistych to moja jest Djunka ( która była ciachnięta w zeszłą sobotę) oraz Atari i Atlantyda.
Wychodzę własnie na spacer z suką Daja, której dziś podczas kąpieli (bo zafajdana po ataku padaczki) wymacałam guza wielkości śliwki,w pachwinie uda.

Może to węzeł chłonny powiększony?

malagos napisał(a):
Ale mieszankę zarazków wymyśliłyście, kobiety! Ja dołożę jeszcze cholerę, czyli siebie :)
Ta osoba nie umie sobie w życiu poradzić, konflikty z każdym, męża brak, siedzi z jakimś nieciekawym typem - po co jej pies??

No dobra, mam nadzieję, że Tośka znajdzie jednak swego amatora, moze tylko trzeba święta przeczekać?.........

Malagosiu, a może przy okazji wykorzystać dobre chęci tej kobiety i podrzucić jej pomysł, aby tych resztek jedzenia jednak nie wyrzucała, tylko psu sąsiada dawła? Na pewno w okolicy są jakieś źle karmione psiaki (?).

Posted

Mattilu napisał(a):
Tosi nie oddajemy aż w pewne ręce kochającego domku. I basta.

Święta racja, najświętsza :)
Bardzo mnie śmieszą Tosine uszu -niby stojące, ale końcóweczki załamane. Wczoraj mocno spała na fotelu, a w telewizji szczeknął pies - szybko się poderwała, rozgląda się, zdezorientowana, i te uszy wyraziły całe jej zaniepokojenie, gotowość do obrony fotela, pańci, domu, wręcz całego świata. Bardzo ją kocham :)

Posted

Obronny, czyli pewny, że w razie draki Pańcia obroni :)

Nasze głupole niespecjalnie reagują na szczekanie w telewizji - za to na klakson - jak najbardziej. Ostatnio puszczają jakąś reklamę (nie wiem czego, bo na reklamy nie zwracam uwagi i podprogowo je eliminuję ze świadomości :)), gdzie właśnie słychać klakson - za każdym razem podnoszony jest rwetes na 5 gardeł!

Posted

malagos napisał(a):
Święta racja, najświętsza :)
Bardzo mnie śmieszą Tosine uszu -niby stojące, ale końcóweczki załamane. Wczoraj mocno spała na fotelu, a w telewizji szczeknął pies - szybko się poderwała, rozgląda się, zdezorientowana, i te uszy wyraziły całe jej zaniepokojenie, gotowość do obrony fotela, pańci, domu, wręcz całego świata. Bardzo ją kocham :)

No bo jak tu jej nie kochac - ja jej na oczy nie widzialam, a umoscila sie w moim sercu.

Cos mi sie zdaje, ze i Tosia powoli staje sie nieadopcyjna, jak Mila :evil_lol:

Posted

a Tosia właśnie reaguje na psy w TV, szczekanie ale i widok - zapowiedź odcinak komisarza Alexa obszczekała patrząc w ekran :)
Reszta stada patrzy tylko zdziwiona na Tośkę, ale nie reaguje. Wczoraj tak oglądałyśmy "Psie adopcje" na TTV i na widok schroniska tak się rozszczekała, wariatka kochana :)

Posted

Mam podobne doświadczenia. Fidek kiedyś zaglądał za telewizor, kiedy w jakiejś reklamie kotek przebiegł przez ekran. :evil_lol: Od kiedy na ścianie zawisł nowy TV zauważa go częściej, a podczas ostatniego odcinka Alexa, kiedy wilczurek zaskomlał, poderwał się zaniepokojony i zapiszczał. :crazyeye:

Posted

My mieliśmy kiedyś kota-kibica. No, jeszcze za czasów, gdy nie trzeba było przełączać telewizora na inny program niż ten z "pogromem naszych" ;) Siadało kocisko na krześle, trzeba go było przysunąć blisko do telewizora i wodził oczami za piłką. Gdy znikała z ekranu, bo np. był aut - pukał łapą w obudowę z miną "oddajcie mi piłkę!!!". W przerwie szedł na siku, posilał się i wracał na drugą połowę :)

Posted

Rewelacja :)
co zwierzak, to inne zainteresowania :)
Ja zawsze sprawdzam pościel, jak się kładę, bo Dalia chomikuje pod kołdrą różne rzeczy, raz to był kawałek wątróbki ukradzionej kotom...

Posted

malagos napisał(a):
a wiecie, że od 22 marca zaczął się trzeci miesiąc tymczasowania Tośki? Jakoś diabli biorą moją zasadę "6 tygodni" :)

E tam zasada, zasady są po to , by je łamać.;)
Ja już dawno zrezygnowałam z zasad.Przeca psa nie wyrzucę.

Nas ukochany kicia Bonusek
  • lubił oglądać pływające rybki w akwarium.Jak któraś znikała , to zaglądał za tylną ściankę i był bardzo zdziwiony ,że jej nie może złapać.

• Posted

Wzięłam Ovo na kolanka i pokazałam zdjęcie Tosi
    - gdybyś nie zakotwiczyła u nas wzięłabym Tosię (jakby dali)
    Linka spojrzała mnie wzrokiem, który nie wiem co tak naprawdę wyrażał .... :
    "nie powinnaś tak do mnie mówić" ?
    czy też: "no to weź (jak dadzą) będę miała kumpelę" ?

Witaj Dropiata :)

Posted

Gusiaczek napisał(a):

Witaj Dropiata :)

I co Ty na to?!

Buziaki Tosieńko :)

Posted

Gusiaczek napisał(a):

:)

Oczywiście, ze to powiedziała!!
    a Gusiaczkowi to psa nawet dowiozą :)