Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 349
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witam się na wątku Tonia, którego miałam dzisiaj okazję osobiście poznać bo był tak miły że użyczył miejsca w samochodzie dla naszej suni z tego wątku
http://www.dogomania.pl/forum/threads/227201-Maleńka-przerażona-sunieczka-wyrzucona-na-ulice
powodzenia Toniu. Basiu bardzo bardzo bardzo dziękujemy za pomoc:loveu::loveu::loveu::loveu:
Te zdjęcia to na parkingu w Katowicach gdzie przyjął gościnnie sunię:)

Posted

[quote name='necianeta89']prawda, że do zacałowania? ;)[/QUOTE]
do zacałowania i zagłaskania, Necia Tobie też bardzo bardzo dziękuję i chciałabym żeby dla obu to była podróż po nowe lepsze życie

Posted

Maluch jest po prostu rozkoszny.Przed chwilą siurnął w łazience na kafelki jak panienka. Teraz bawi sie sznurkami i pluszakiem. Podchodzi po głaski i dalej do zabawy.
Zołza warkoli na niego i wtedy jest przerażony. Staramy sie nie dopuszczać do tego ,żeby nie miał zbędnych emocji i oszczędzał serduszko.
Dr Szczypka , kochany chłopak, dzwonił upewnić się czy Tonik jest na miejscu.Musi powiadomić resztę lekarzy.
Wyczuwam ,że bardzo przeżywa tę operację ze względu na ryzyko.Musimy być dobrej myśli.
Nie wyobrażam sobie jak by można było tego ufnego szczeniaka pełnego miłości do wszystkich stworzeń tak na zimno poddać eutanazji.

Posted

ja nie wiem jak wytrzymam dzisiaj w pracy:-( o niczym innym nie potrafie myśleć, motyle olbrzymy latają mi w brzuchu, jedna wielka delirka:-(
O której operacja? Toniku......zobaczysz uda się!!!!!!!!

Posted

Jesteśmy już na nogach i łapkach. Mały spał z nami i zołza też. Nie zjadła go.
Łobuziak siurka gdzie popadnie. Ale wszystko mu wolno.
Zawożę go na 11,ale kiedy będzie otwierany trudno mi powiedzieć.Przypuszczam ,że będzie musiał najpierw dostać kroplówkę,podrównają pracę pędzącego serduszka i dopiero wtedy.Jak tylko coś będę wiedziała, to napiszę.
Ja mam w brzuchu nie motyle tylko jakieś wielkie ptaszyska.

Posted

Rozumiem co to są wielkie ptaszyska,nawet najmniejszy zabieg potęguje je.
No dzisiaj ciężko będzie jakoś normalnie prosperować.
Czekam z niepokojem na wiadomości.
Toniczku musisz przetrzymać tą operację - to jedyna dla ciebie szansa aby cieszyć się życiem!

Posted

Nie jestem w stanie sklecić sensownego zdania.

Może tylko tyle dodam, że na koncie Malucha jest ponad 3 tyś., nie licząc tych już zebranych. Jest więc w pełni zabezpieczony finansowo .

Poker kochana, gdyby potrzebna była zgoda na zabieg, masz moje pełne pełnomocnictwo w tym względzie.

Posted

[quote name='Poker']spieszę napisać ,że dr Szczypka przesunął zabieg o 40 minut, bo lekarze są jeszcze na uczelni.Wiozę go więc na 11.40.[/QUOTE]

ucałuj prosze szczylka w nosek i jestem cały czas myślami przy Was..... cały czas

Posted

Maluszka wzięli na stół o 13. Ocenili ,że bez powikłać zabieg zajmie ok.1,5 godziny.
Wycałowałam ile się tylko dało. Wzbudził ogólną sympatię , bo jakby mogło inaczej. On jest po prostu przecudowny.
Zebrała się cała ekipa ze specjalistycznym sprzętem.
Bardzo sie denerwuję, ale żyję nadzieję.
Muszę znaleźć jakąś podkoszulkę po wnukach ,żeby założyć mu zamiast kubraczka.
Jak tylko coś będę wiedziała , to napiszę.

Posted (edited)

Niestety z wielką rozpaczą muszę powiadomić ,że maluszek nie żyje.:placz:

Bardzo proszę w imieniu togaa i swoim o niezamieszczanie wierszyków, tęczowych mostów, itd.

Przewód był tak wielki ,ze każda próba zamknięcia go czy też zwężenia kończyła się zatrzymaniem serduszka. Reanimowali go 3 razy ,za 4.razem serce nie podjęło pracy. Doktor powiedział ,ze nie miał żadnych szans, by żyć dłużej niż 2 -3 miesiące.
Zostało zrobione wszystko co sie tylko dało.
Będę pamiętać go do końca życia jako radosnego ufnego szczeniaczka. ]
Dziś rano jeszcze śmiałam się z niego do rozpuku.Wkleję ostatnie jego zdjęcia ,zeby taki został w naszej pamięci.
Dziękuję Wam za gotowość do pomocy.

Tonik zostanie pochowany pod brzózką w lesie.

Edited by Poker