Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 349
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[QUOTE][Czy widzicie podobieństwo? To jest dziewczynka Miła , która była u nas w DT 2 lata temu./QUOTE]

Ogromnie podobieństwo.

Są nowe wpłaty na Toniego.Zaraz pouzupełniam.
Zaszalałam i wzięłam z lecznicy 7 puszeczek Hillsa po 9 zł i 3 kg. RC Intestinal .
Żałuję że wcześniej na to nie wpadłam , żeby go jeszcze bardziej "podfutrować. " Szkielecik z niego straszny...

Mam już w domu wyniki badania krwi i rtg.

Posted

Planowałam mu gotować ,ale jak ciocia togaa zaszalała, to super. Na ile posiłków wystarczy mu puszka?
I jak wyniki krwi?
Ja mam jeszcze 40 zł z pozabazarkowego bazarku. Kupiła u mnie fanty Celina 12.

Posted

Słodziak z niego. U mnie też dostanie pluszaka, byle miał siły sie nim bawić.
Nie wydawaj więcej kasy na puszki.Taniej będzie gotować. Najważniejsze są środki na operację i na leki.
Ta wpłata 120 zł , to DS Braszki. Kochani ludzie.

Posted

[quote name='kado']Przeczytałam jednym tchem...Dziewczyny szacunek wielki dla Was kochane!!!!!

Postaram się o jakiś bazarek dla Tonia.
Gdybym mogła jeszcze jakoś pomóc - piszcie,dzwońcie!!!

Największy wkład i siły to nasza Basieńka włozyła w te dwie psiny!!!! Ciotka jeździła po stromych szczytach aby dotrezć do szczeniuli, stanęła na swych rzęsach aby im DT zapewnić, zakochała sie w nich a Toniemu serce swe oddała prawie w całości!!! :-)
My wszyscy jesteśmy tutaj tłem, bardzo potrezbnym ale gdyby nie Togaa to nie mielibyśmy w czym pomagać!!!
Basiu- Togaa szacunek dla Ciebie i moje uwielbienie:-)

[quote name='togaa']Tak zrobimy , żebyś nie musiała gotować.

Zielony smok po raz kolejny pokonany;

jakiś on jest cudnyyyyyy!!!!!! CUDO!!!!

Posted

[quote name='wellington']Alez on ma komfort w swojej 'altance' , no, no :lol:

No cóż ! Altanki bywają różne.....;)

Bimbuś już w nowym domku !!! Państwo którzy chcieli psiaka o gabarytach nakolankowych, po spotkaniu z Bimbulem nie mogli przestać o nim myśleć..
Ma domek z duuuużym ogródkiem do biegania, spanie w łóżku , spacery z Pańcią która nie pracuje i co najważniejsze wiele serca od całej psiolubnej Rodzinki.
Senior rodu jak wspominał ukochanego jamniczka , który odszedł w listopadzie to płakał jak bóbr...
W dodatku domek jest 4 km. ode mnie.....!!!! Będa więc zdjęcia i częste relacje....

Posted

Jak u Toniego z zachowaniem czystości? Wytrzymuje już trochę? Muszę się odpowiednio przygotować do jego obsługi.Myślałam ,że może uruchomię takie plastikowe legowisko łatwe do umycia i włożę do niego poduszkę.Mam poduchy na wymianę i kocyki.

Posted

dziewczyny, staram sie jakos przeslac te zadeklarowane pieniazki, nie udalo mi sie tak jak chcialam....jest jeszcze mozliwosc dowiezienia do kogos z WR....czekam na odpowiedz.....

Posted

[quote name='Poker']Jak u Toniego z zachowaniem czystości? Wytrzymuje już trochę? Muszę się odpowiednio przygotować do jego obsługi.Myślałam ,że może uruchomię takie plastikowe legowisko łatwe do umycia i włożę do niego poduszkę.Mam poduchy na wymianę i kocyki.

Nie ma żadnych problemów. Tylko trzeba z nim często wychodzić do ogródka.
I on i Bimbo są genialni pod tym względem. Wrodzona kultura!

Niestety, nie chodzi na smyczce a ja nie mam sumienia teraz go nią stresować.Ale bardzo trzyma sie nogi i w ogrodzie jak i w domu nie odstępuje człowieka na krok.

Legowisko przyjedzie z Tonim. Twoje może być zapasowe.
Toni pół nocy śpi w łóżku a pół w swoim łóżeczku...

Do przewozów zostawię Ci wygodny kontener w którym jest wożony.
Toni niestety wymiotuje i siusia podczas jazdy.

Posted

Na szczęście ja mam 3 minuty do dr Szczypki.
I tak nigdzie po operacji nie będzie chodził, nawet myślę ,że pierwsze dni to trzeba będzie go nosić. Po operacji nie będzie mógł spać z nami w łóżku.Bo jeszcze zechce zeskoczyć niekontrolowanie i może być problem.
Czy on jest większy od Lolitka?

Posted

Czy on jest większy od Lolitka?

Troche większy. Inaczej zbudowany.
Bardziej filigranowy ale na wysokich łapkach i bardzo, bardzo chudziutki. Szkielecik taki.

Jest też lekko przybrudzony, ale boję się go kąpać.

Posted

To go wykąpiemy u nas. Lepiej ,żeby był czysty do operacji.
Jak jest wyższy od Lolitka ,a waży ok.6 kg , to sobie wyobrażam jaki szkielecik.Żeby tylko operacja się udała, to już go podtuczymy wspólnymi siłami.

Posted

[QUOTETo go wykąpiemy u nas. Lepiej ,żeby był czysty do operacji.]

No to ja to zrobię dzisiaj wieczorem , żeby go nie stresować w nowym miejscu na 'dzień dobry".
Dzisiaj z mojego łóżka przeniósł się na łóżeczko Niuni i tak sobie spali wtuleni.

Posted

[quote name='togaa'][QUOTETo go wykąpiemy u nas. Lepiej ,żeby był czysty do operacji.]

No to ja to zrobię dzisiaj wieczorem , żeby go nie stresować w nowym miejscu na 'dzień dobry".
Dzisiaj z mojego łóżka przeniósł się na łóżeczko Niuni i tak sobie spali wtuleni.

Troskliwa Pańcia nie pozwoli na dodatkowy stres dla maleństwa:-) Uwielbiam Cie Basieńko:-) Jak wielkie jest Twoje serce, że potrafi pomieścic tyle uczucia dla tak wielkiej sfory:-)

Posted

Iwonko, błagam.....:oops:

U malucha zobaczyłam ropny wyciek z siusiaka. Podpadło mi że go wczoraj często wylizywał.
Dzisiaj wziełam okulary, ścisnęłam no i jest ..
Zadzwoniłam do pani Bimbusiowej i u niego to samo.

O 17-stej jedziemy do lecznicy..

Posted

[quote name='Poker']U psiaków często się zdarzają problemy z siusiaczkiem. Trzeba przepłukać riwanolem.[/QUOTE]
Tak to dość skuteczny sposób, nawet wlać do słoiczka lekko ciepły rywanol i pomoczyć siusiaka w nim.