Poker Posted May 22, 2012 Posted May 22, 2012 [quote name='maja602']Rozumiem Cię doskonale. Wiem jak to strasznie boli a szczególnie, gdy kończy się życie, które właściwie dopiero się zaczęło. Trzeba koniecznie zabrać matkę szczeniąt i dać jej możliwość normalnego, godnego życia. Łąncuch pozostawić gospodarzowi.[/QUOTE] Będą czynione próby ,żeby ją zdjąć z łańcucha i znaleźć super dom. Cały czas mam wrażenie ,że Tonik przyjdzie do mnie i będzie stukał ogonkiem w podłogę jak młotkiem. Quote
maja602 Posted May 22, 2012 Posted May 22, 2012 [quote name='Nikaragua']Nie możemy tego zrobić, państwo są właścicielami suczki.[/QUOTE] Nie możemy ukraść ale możemy wykupić. Quote
kado Posted May 22, 2012 Posted May 22, 2012 [quote name='maja602']Nie możemy ukraść ale możemy wykupić.[/QUOTE] Walka z wiatrakami...Jedną się wykupi, a jutro następna będzie wisieć...Jeszcze zwietrzą w tym interes :( Quote
maja602 Posted May 22, 2012 Posted May 22, 2012 No to nie mam pomysłu. Żal mi jej bardzo. Buda w stanie opłakanym, łańcuch, brud... Prawdopodobnie resztki do jedzenia. No słów mi brak. Quote
mari23 Posted May 22, 2012 Posted May 22, 2012 [quote name='kado']Walka z wiatrakami...Jedną się wykupi, a jutro następna będzie wisieć...Jeszcze zwietrzą w tym interes :([/QUOTE] dokładnie tak! sama mam tu takich:angryy:...... trzeba znaleźć coś, co jest niezgodne z ustawą ( czas przebywania na łańcuchu, długość łańcucha, szczepienia itp.) i nękać kontrolami, aż sami będą mieli dość i albo oddadzą, albo coś zmienią... Quote
Syriusz Posted May 22, 2012 Posted May 22, 2012 Mówiłyście że będzie szansa na sterylizację suczki, że na to jest zgoda,więc może na tym się skupić, bo ogólnie-przynajmniej ze zdjęć wynika że nie jest zagłodzona i zaniedbana w sensie oczywiście mającym wpływ na zdrowie.Można też zasugerować że od czasu do czasu ktoś "zaglądnie" czy suni nic nie brakuje.Co wy na to? Quote
Anula Posted May 22, 2012 Posted May 22, 2012 (edited) Ja sądzę,że właściciele zgodzili się tylko na oddanie maluchów,natomiast suni nie oddadzą - będzie tkwić na tym łańcuchu aż do śmierci,ponieważ teren jest nie ogrodzony.Jedynie możemy pomóc w sterylce aby sunia już nie rodziła niepotrzebnych miotów. Mi się serce rozpada jak widzę ją na łańcuchu,ona powinna być na kanapie. Edited May 22, 2012 by Anula Quote
maja602 Posted May 22, 2012 Posted May 22, 2012 Miałam spaniela przez 15 lat. To jest pies do domu, do mieszkania. Wiem ile pracy kosztuje, aby sierść była dobrze utrzymana. W ogóle jestem przeciwnikiem łańcuchów. Stan tej budy wskazuje na to, że warunki bytowania ma złe. Sterylizacja jest konieczna ale zmiana warunków bytowania także. Mniej by mnie bolało, gdyby była przyzwoita buda w kojcu ale to co widać na zdjęciach to prawie epoka jaskiniowców. Quote
tanitka Posted May 23, 2012 Posted May 23, 2012 Mniej by mnie bolało, gdyby była przyzwoita buda w kojcu ale to co widać na zdjęciach to prawie epoka jaskiniowców. dla nas jest to oczywiste, a na wsiach co druga buda tak właśnie wygląda i uważa sie , ze tak jest dobrze :( Quote
Poker Posted May 24, 2012 Posted May 24, 2012 ihabe napisał(a):smutno odwiedzam ten watek:-( oj ciężko:-( bardzo ciężko, Quote
togaa Posted June 3, 2012 Author Posted June 3, 2012 maja602 napisał(a):Czy są jakieś wiadomości o matce szczeniąt? Jakby było mało nieszczęść, to złamałam nogę w kostce i zagipsowana kuśtykam o kulach . Mamusia cały czas siedzi mi w głowie, ale póki nie będę mobilna nic w tej sprawie nie zdziałam. Nie widzę innego sposobu zabrania jej z stamtąd , niż przemówienie do kieszeni właściciela. Czy pójdzie na taki układ ? Nie jest takie pewne ... Quote
wellington Posted June 3, 2012 Posted June 3, 2012 Togaa, jak sie to stalo z twoja noga ? Co za straszny pech ! Jak sobie dajesz rade - te schody...:( Lolito chyba juz wrocil ? Ws. mamy szczeniakow - jesli sie ja odkupi, nie wezma sobie innego psa na lancuch ? Quote
faith35 Posted July 24, 2012 Posted July 24, 2012 Co z sunią? Czy można sprawdzić, jaki ona ma stosunek do dzieci?... Prosiłabym o jak najwięcej informacji na jej temat... Od dłuższego czasu zastanawiamy się z mamą nad psem i tak "krążymy" wśród spanielowatych... Quote
togaa Posted July 25, 2012 Author Posted July 25, 2012 Sunia jest cudowna. Sama psia łagodność.Wygłaskałam ją osobiście . Właśnie z powodu tej łagodności i pozytywnego stos. do dzieci ,kobita nie chce jej oddać; .."bo dzieci ją lubią.." Cały czas o niej myślimy, zbieramy informacje o domu. Początkiem września córka 'właścicielki" wychodzi za mąż. Na pewno będą potrzebne pieniądze. Wtedy chcemy się tam wybrać na ponowne negocjacje. Quote
togaa Posted August 17, 2012 Author Posted August 17, 2012 Odwiedziłam niedawno Bimbusia. Po Mamie ma cudowny charakter. Tego gnata pozwalał sobie wyjmować z pyska bez mrugnięcia okiem...Świetny psiak ! [IMG]http://img507.imageshack.us/img507/1582/vii2012.jpg[/IMG] Quote
togaa Posted August 17, 2012 Author Posted August 17, 2012 O 'Mamusi" cały czas pamiętamy. Czy się ją uda odpiąć z łańcucha, tego nie wiem? Będziemy próbować końcem tego miesiąca... Quote
maja602 Posted August 17, 2012 Posted August 17, 2012 To by było cudownie, gdyby odzyskała wolność. Quote
emilia2280 Posted August 17, 2012 Posted August 17, 2012 cudowny maluszek. kto mu dal té biedná koziá nogé do méczenia :( Quote
AgusiaP Posted August 21, 2012 Posted August 21, 2012 [quote name='togaa']O 'Mamusi" cały czas pamiętamy. Czy się ją uda odpiąć z łańcucha, tego nie wiem? Będziemy próbować końcem tego miesiąca...[/QUOTE] Oby się Basieńko udało ;) Mocno trzymam kciuki Quote
togaa Posted September 2, 2012 Author Posted September 2, 2012 AgusiaP napisał(a):Oby się Basieńko udało ;) Mocno trzymam kciuki Nie udało się... "Pańcia " kocha i nie odda za żadne pieniądze. Może za mało proponowałam? Może przemyśli i zmieni zdanie? Zgadza się natomiast na sterylkę. Wstępny termin za 2 i pół tygodnia. Nie pytajcie jak się czuję...? (Znowu nie mogę wkleic zdjeć...) Quote
Recommended Posts