Poker Posted May 13, 2012 Posted May 13, 2012 [quote name='togaa']Termin każdy. Jak ihabe by nie mogła, to ja pojadę. ok, to jutro rozmawiam z dr Quote
togaa Posted May 14, 2012 Author Posted May 14, 2012 Nie mogę o nich przestać myśleć.. Kroi się domek dla Bibmusia, tu w B-B. Wizyty jeszcze nie było, ale zapowiada się baaardzo dobrze. Quote
ihabe Posted May 14, 2012 Posted May 14, 2012 [quote name='togaa']Termin każdy. Jak ihabe by nie mogła, to ja pojadę. ihabe i jej lepsza pola zrobia wszystko aby każdy termin pasowal:-) [quote name='Poker']ok, to jutro rozmawiam z dr no to czekamy nieoceniony Pokerku:-) [quote name='togaa']Nie mogę o nich przestać myśleć.. Kroi się domek dla Bibmusia, tu w B-B. Wizyty jeszcze nie było, ale zapowiada się baaardzo dobrze. trzymam mocno kciuki!!!! Quote
Poker Posted May 14, 2012 Posted May 14, 2012 (edited) Rozmawiałam z cudownym dr Szczypką. Powiedział ,że koszt zabiegu powinien się zamknąć do 1500 zł.Pierwszą dobę po operacji Toni zostanie u niego w lecznicy. W razie potrzeby zmobilizuje studentów weterynarii do opieki. Potem dostanę instrukcje jak się dalej opiekować. Z anestezjologiem już rozmawiał , kardiologiczną konsultację ustali tez sam. Termin jeżeli się uda to pod koniec tego tygodnia albo w przyszłym . Dziś ma do nie dzwonić z dalszymi informacjami. kolejna osoba wpłaci na operację. właśnie dostałam mejl z potwierdzeniem wpłaty 50 zł przez rodzinę Koksy , którą mieliśmy z Tychów ( od klaudus ) w DT . Edited May 14, 2012 by Poker Quote
togaa Posted May 14, 2012 Author Posted May 14, 2012 Domku dla Bimbusia szukamy dalej, ale może skorzysta inny mniejszy piesek. Są dwie wpłaty z Wrocławia. juz umieszczam w 1-szym poście. Zaraz jadę odebrać wyniki diagnostyki Toniego. Mają być przygotowane na 15-stą. Quote
Alojzyna Posted May 14, 2012 Posted May 14, 2012 czyli, że co? Bimbuś za duży? może on tylko wydaje się taki duży przy chorym braciszku... a jaka jest jego wielkość w stosunku do mamy? Quote
Poker Posted May 14, 2012 Posted May 14, 2012 Bimbuś jest spory , bo ma 4 miesiące a już waży ok.11 kg. Quote
Alojzyna Posted May 14, 2012 Posted May 14, 2012 [quote name='Poker']Bimbuś jest spory , bo ma 4 miesiące a już waży ok.11 kg. szczenięta ras średnich zwykle rosną w górę do 6 miesięcy, a potem nabierają ciała zważywszy, że podejrzewamy iż jest to springer spaniel walijski, to wcale nie jest za duży, bo ma przed sobą jeszcze ok. 9 kg masy do nabrania ;) [TABLE] [TR] [TD="width: 40%, align: center"][/TD] [TD="width: 30%, align: center"]Minimum[/TD] [TD="width: 30%, align: center"]Maksimum[/TD] [/TR] [TR] [TD="align: right"]Wzrost Psa:[/TD] [TD="align: center"]43 cm[/TD] [TD="align: center"]48 cm[/TD] [/TR] [TR] [TD="align: right"]Wzrost Suki:[/TD] [TD="align: center"]41 cm[/TD] [TD="align: center"]46 cm[/TD] [/TR] [TR] [TD="align: right"]Waga psa:[/TD] [TD="align: center"]18.0 kg[/TD] [TD="align: center"]20.0 kg[/TD] [/TR] [TR] [TD="align: right"]Waga suki:[/TD] [TD="align: center"]16.0 kg[/TD] [TD="align: center"]16.0 kg[/TD] [/TR] [TR] [TD="align: right"]Wiek:[/TD] [TD="align: center"]10[/TD] [TD="align: center"]15[/TD] [/TR] [/TABLE] Quote
togaa Posted May 14, 2012 Author Posted May 14, 2012 czyli, że co? Bimbuś za duży? Państwo chcą psiaczka na kolanka i do łóżeczka. Bimbusiem byli zachwyceni, został wycałowany i wyprzytulany , ale nakolankowy to on nie będzie. Jego brat z poprzedniego miotu, stojący dom dalej na łańcuchu ma wielkość i sylwetkę setera. [TABLE="class: cms_table"] [TR] [TD="align: right"]Waga suki:[/TD] [TD="align: center"]16.0 kg[/TD] [TD="align: center"]16.0 kg[/TD] [/TR] [/TABLE] Mama szczeniaków na pewno ważyła więcej; 25 - 30 kg. Quote
Syriusz Posted May 14, 2012 Posted May 14, 2012 Dziewczyny z 30 zł to ja też mogę się dorzucić -niestety więcej nie dam rady, bo mnie mąż w końcu z domu z te bazarki wyrzuci i własnym psem poszczuje:) Quote
Syriusz Posted May 14, 2012 Posted May 14, 2012 wpłacę na twoje, a na jutro mi tych książek nie zapomnij podrzucić :) Quote
Poker Posted May 14, 2012 Posted May 14, 2012 Rozmawiałam z dr Szczypką. Termin jest w następny poniedziałek o godz. 11. W związku z tym dobrze by było przywieźć Tońcia w niedzielę ,żeby trochę odpoczął po podróży. Doktor prosił o wyniki wszystkich badań jakie mały miał robione. Operować go będzie cały zespół.Profesor Osiński, dr Szczypka , dr Skrzypczak - anestezjolog, dr Prządka do pomocy. Wcześniej będą konsultacje z prof. Pasławską i w razie potrzeby z dr Niziołkiem. Po operacji Tonio zostanie u dr 24 godziny . I tyle na razie w sprawach organizacyjnych. Tak sie zastanawiam czy nie byłoby dobrze ,założyć Toniowi osobny wątek i przydałby sie banerek. Quote
NikaEla Posted May 14, 2012 Posted May 14, 2012 (edited) [quote name='Poker'] Tak sie zastanawiam czy nie byłoby dobrze ,założyć Toniowi osobny wątek i przydałby sie banerek.Ten wątek i tak jest bardziej Toniowy, niz Bimbusiowy taki był banerek: [quote name='Nikaragua'] może ktoś chce sygnaturę mogę spróbować zrobić kolejny samego Tonia.... walczę ale mi nie wychodzi :( Edited May 14, 2012 by Nikaragua Quote
Poker Posted May 14, 2012 Posted May 14, 2012 Myślę ,że osobny banerek i wątek byłoby jednak lepiej. Będzie przejrzyściej. Ale to już togaa zdecyduje o wątku. Quote
necianeta89 Posted May 14, 2012 Posted May 14, 2012 [quote name='Nikaragua']Dalekie od ideału, ale nie umiem :( Mogę zmienić wpis, czekam na sugestie Zaraz zrobie banerek ;) Quote
togaa Posted May 14, 2012 Author Posted May 14, 2012 [quote name='Poker']Myślę ,że osobny banerek i wątek byłoby jednak lepiej. Będzie przejrzyściej. Ale to już togaa zdecyduje o wątku. Melduje się ! Poker, wysłałam Ci e-mail, ale widzę że co do konsultacji u dr. P , wszystko załatwiłaś ! Tez myślałam o osobnym wątku operacyjnym Toniego . Proszę o propozycje tytułu , bo już dzisiaj nie myślę... Quote
NikaEla Posted May 14, 2012 Posted May 14, 2012 Ja bym mimo wszystko ten watek zostawiła dla Tonia, najwyżej tytuł na bardziej dramatyczny zmienić, a Bimbo z mamą mogą mieć osobny. Bo porozsyłałam zaproszenia na ten wątek, trochę osób już tu przyszło i potem może być problem że nie odnajdą tego nowego.... Quote
togaa Posted May 14, 2012 Author Posted May 14, 2012 Elutku !To jaki tytuł proponujesz? Necia, ale walnęłaś z grubej... Quote
NikaEla Posted May 14, 2012 Posted May 14, 2012 No nie wiem,... nie mam pomysłu Szczeniak TONI chory na serce. Podejmujemy ryzyko operacji... potrzeba 2000zł!!! Quote
Poker Posted May 14, 2012 Posted May 14, 2012 [quote name='togaa'] Necia, ale walnęłaś z grubej... No i bardzo dobrze, ma dawać po oczach. necianeta 89, banerek bardzo mi się podoba, zaraz sie poczęstuję. Tylko się zastanawiam czy nie dać jednak 1500 zł , bo tyle mniej więcej ma kosztować zabieg.Wiadomo ,że dojdą jeszcze inne koszty jak transport czy leki. Ale jak ludzie przeczytają na wątku te 1500 zł , to mogą pomyśleć ,że naciągamy stracić zaufanie. Można i tak jak proponuje Nikaragua. A tytuł też ostry. Np. operacja albo rok życia szczeniaka.Lub Operacja albo śmierć szczeniaka. togaa, jemu klatka tak chodzi i buczy w niej z powodu wady, tak mocno słychać szmer w sercu. On jest ospały , bo się ratuje przed dusznością z powodu niewydolności serca. I dlatego też mało je ,a z tego powodu nie rośnie.To normalne przy wadach serca. Quote
agnieszkal2 Posted May 14, 2012 Posted May 14, 2012 Poker,czyli mam się szykować na następny wtorek?;) Quote
Poker Posted May 14, 2012 Posted May 14, 2012 [quote name='agnieszkal2']Poker,czyli mam się szykować na następny wtorek?;)[/QUOTE] na to wygląda. Quote
togaa Posted May 14, 2012 Author Posted May 14, 2012 To nawet nie jest buczenie a drżenie, takie wibracje. Nie ma płynnego oddechu. Gdy nie dostawał leku, miał w sobie więcej życia. Nie był tak senny. Dzisiaj lekarz mówił by mu jeszcze bardziej ograniczyć wszelaki wysiłek . Co do apetytu, to rzuca się na jedzenie . Wsysa, nie gryzie, byle szybko... A Bimbo ?; Wygrzebał dzisiaj skądś martwą myszkę, a w chwile później z jego pyska wystawało nieopierzone pisklę.:mad: Pewnie do jakiejś kociej spiżarni się dobrał.. Nim mu wyrwałam pisklaka, pożarł go w całości .:crazyeye: Quote
Recommended Posts