Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 349
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie mogę o nich przestać myśleć..

Kroi się domek dla Bibmusia, tu w B-B.
Wizyty jeszcze nie było, ale zapowiada się baaardzo dobrze.

Posted

[quote name='togaa']Termin każdy.
Jak ihabe by nie mogła, to ja pojadę.

ihabe i jej lepsza pola zrobia wszystko aby każdy termin pasowal:-)

[quote name='Poker']ok, to jutro rozmawiam z dr

no to czekamy nieoceniony Pokerku:-)

[quote name='togaa']Nie mogę o nich przestać myśleć..

Kroi się domek dla Bibmusia, tu w B-B.
Wizyty jeszcze nie było, ale zapowiada się baaardzo dobrze.

trzymam mocno kciuki!!!!

Posted (edited)

Rozmawiałam z cudownym dr Szczypką. Powiedział ,że koszt zabiegu powinien się zamknąć do 1500 zł.Pierwszą dobę po operacji Toni zostanie u niego w lecznicy. W razie potrzeby zmobilizuje studentów weterynarii do opieki. Potem dostanę instrukcje jak się dalej opiekować. Z anestezjologiem już rozmawiał , kardiologiczną konsultację ustali tez sam. Termin jeżeli się uda to pod koniec tego tygodnia albo w przyszłym . Dziś ma do nie dzwonić z dalszymi informacjami.
kolejna osoba wpłaci na operację.
właśnie dostałam mejl z potwierdzeniem wpłaty 50 zł przez rodzinę Koksy , którą mieliśmy z Tychów ( od klaudus ) w DT .

Edited by Poker
Posted

Domku dla Bimbusia szukamy dalej, ale może skorzysta inny mniejszy piesek.

Są dwie wpłaty z Wrocławia. juz umieszczam w 1-szym poście.

Zaraz jadę odebrać wyniki diagnostyki Toniego. Mają być przygotowane na 15-stą.

Posted

[quote name='Poker']Bimbuś jest spory , bo ma 4 miesiące a już waży ok.11 kg.

szczenięta ras średnich zwykle rosną w górę do 6 miesięcy, a potem nabierają ciała
zważywszy, że podejrzewamy iż jest to springer spaniel walijski, to wcale nie jest za duży, bo ma przed sobą jeszcze ok. 9 kg masy do nabrania ;)
[TABLE]

[TR]

[TD="width: 40%, align: center"][/TD]

[TD="width: 30%, align: center"]Minimum[/TD]

[TD="width: 30%, align: center"]Maksimum[/TD]
[/TR]

[TR]

[TD="align: right"]Wzrost Psa:[/TD]

[TD="align: center"]43 cm[/TD]

[TD="align: center"]48 cm[/TD]
[/TR]

[TR]

[TD="align: right"]Wzrost Suki:[/TD]

[TD="align: center"]41 cm[/TD]

[TD="align: center"]46 cm[/TD]
[/TR]

[TR]

[TD="align: right"]Waga psa:[/TD]

[TD="align: center"]18.0 kg[/TD]

[TD="align: center"]20.0 kg[/TD]
[/TR]

[TR]

[TD="align: right"]Waga suki:[/TD]

[TD="align: center"]16.0 kg[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD="align: right"]Wiek:[/TD]

[TD="align: center"]10[/TD]

[TD="align: center"]15[/TD]
[/TR]

[/TABLE]

Posted

czyli, że co? Bimbuś za duży?

Państwo chcą psiaczka na kolanka i do łóżeczka.
Bimbusiem byli zachwyceni, został wycałowany i wyprzytulany , ale nakolankowy to on nie będzie.

Jego brat z poprzedniego miotu, stojący dom dalej na łańcuchu ma wielkość i sylwetkę setera.

[TABLE="class: cms_table"]
[TR]
[TD="align: right"]Waga suki:[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Mama szczeniaków na pewno ważyła więcej; 25 - 30 kg.

Posted

Dziewczyny z 30 zł to ja też mogę się dorzucić -niestety więcej nie dam rady, bo mnie mąż w końcu z domu z te bazarki wyrzuci i własnym psem poszczuje:)

Posted

Rozmawiałam z dr Szczypką. Termin jest w następny poniedziałek o godz. 11. W związku z tym dobrze by było przywieźć Tońcia w niedzielę ,żeby trochę odpoczął po podróży. Doktor prosił o wyniki wszystkich badań jakie mały miał robione.
Operować go będzie cały zespół.Profesor Osiński, dr Szczypka , dr Skrzypczak - anestezjolog, dr Prządka do pomocy. Wcześniej będą konsultacje z prof. Pasławską i w razie potrzeby z dr Niziołkiem.
Po operacji Tonio zostanie u dr 24 godziny . I tyle na razie w sprawach organizacyjnych.
Tak sie zastanawiam czy nie byłoby dobrze ,założyć Toniowi osobny wątek i przydałby sie banerek.

Posted (edited)

[quote name='Poker']
Tak sie zastanawiam czy nie byłoby dobrze ,założyć Toniowi osobny wątek i przydałby sie banerek.Ten wątek i tak jest bardziej Toniowy, niz Bimbusiowy

taki był banerek: [quote name='Nikaragua']

może ktoś chce sygnaturę
mogę spróbować zrobić kolejny samego Tonia.... walczę ale mi nie wychodzi :(

Edited by Nikaragua
Posted

[quote name='Poker']Myślę ,że osobny banerek i wątek byłoby jednak lepiej. Będzie przejrzyściej. Ale to już togaa zdecyduje o wątku.

Melduje się !
Poker, wysłałam Ci e-mail, ale widzę że co do konsultacji u dr. P , wszystko załatwiłaś !

Tez myślałam o osobnym wątku operacyjnym Toniego . Proszę o propozycje tytułu , bo już dzisiaj nie myślę...

Posted

Ja bym mimo wszystko ten watek zostawiła dla Tonia, najwyżej tytuł na bardziej dramatyczny zmienić,
a Bimbo z mamą mogą mieć osobny.
Bo porozsyłałam zaproszenia na ten wątek, trochę osób już tu przyszło i potem może być problem że nie odnajdą tego nowego....

Posted

[quote name='togaa']
Necia, ale walnęłaś z grubej...
No i bardzo dobrze, ma dawać po oczach.

necianeta 89, banerek bardzo mi się podoba, zaraz sie poczęstuję. Tylko się zastanawiam czy nie dać jednak 1500 zł , bo tyle mniej więcej ma kosztować zabieg.Wiadomo ,że dojdą jeszcze inne koszty jak transport czy leki. Ale jak ludzie przeczytają na wątku te 1500 zł , to mogą pomyśleć ,że naciągamy stracić zaufanie.

Można i tak jak proponuje Nikaragua. A tytuł też ostry. Np. operacja albo rok życia szczeniaka.Lub Operacja albo śmierć szczeniaka.

togaa, jemu klatka tak chodzi i buczy w niej z powodu wady, tak mocno słychać szmer w sercu. On jest ospały , bo się ratuje przed dusznością z powodu niewydolności serca. I dlatego też mało je ,a z tego powodu nie rośnie.To normalne przy wadach serca.

Posted

To nawet nie jest buczenie a drżenie, takie wibracje. Nie ma płynnego oddechu.
Gdy nie dostawał leku, miał w sobie więcej życia. Nie był tak senny.
Dzisiaj lekarz mówił by mu jeszcze bardziej ograniczyć wszelaki wysiłek .

Co do apetytu, to rzuca się na jedzenie . Wsysa, nie gryzie, byle szybko...

A Bimbo ?;
Wygrzebał dzisiaj skądś martwą myszkę, a w chwile później z jego pyska wystawało nieopierzone pisklę.:mad:
Pewnie do jakiejś kociej spiżarni się dobrał..

Nim mu wyrwałam pisklaka, pożarł go w całości .:crazyeye: