Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 349
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Szkoda suni... :-(

Jakby tak chociaż kupili dłuższy łańcuch i uczepili go gdzieś nisko przy samej ziemi, żeby nie ciągnął i sunia nie musiała dźwigać ciężaru łańcucha, na pewno byłoby jej wygodniej i miałaby chociaż więcej terenu...

Posted

Nikaragua napisał(a):
Można się było tego spodziewać, niestety :(
Tylko ten łańcuch cały czas :( :(

Ale jeśli Pani nie zna prawa i pies nie jest spuszczany na 12 h z łańcucha - to może w prawny sposób ją odebrać? TOZ pewnie by pomógł.

Posted

Jak Pańcia tak kocha sunię, to dlaczego ją w takich warunkach trzyma? Taki pies powinien być w domu a tu nawet porządnej budy nie ma, nawet kojca przyzwoitego. Pewnie za mało zaproponowałyście. Aż serce mnie boli, gdy patrzę na psy, które przez całe swoje życie są uwiązane na łańcuchu.

Posted

Coś czuję, że do Pani dotarły informacje jak dużą sumę na leczenie zebrał Toni.(post 1)
Niestety, tych pieniędzy Pani nie dostanie. Opłacono nimi leczenie innych naszych podopiecznych.

To co Pani proponowałam, to moje prywatne pieniądze, nie mające nic wspólnego ze Stowarzyszeniem.
Dla mnie też b.duże...

Posted

Może wprost zapytać, za ile Pańcia jest gotowa sprzedać swoją "wielką miłaść" żeby poprawić życie tej suni? Może uda się zebrać pieniądze i zaspokoić oczekiwania Pańci?

Posted

maja602 napisał(a):
Może wprost zapytać, za ile Pańcia jest gotowa sprzedać swoją "wielką miłaść" żeby poprawić życie tej suni? Może uda się zebrać pieniądze i zaspokoić oczekiwania Pańci?

Tak, a "pańcia" wyczuje biznes i za tydzień następny spaniel będzie wisieć na łańcuchu....

Posted

Baba wyczuje, że sprzedanie suki jej się opłaci i weźmie kolejnego psa... To tak, jakby się wykupywało sukę z ph... Można zastąpić ją inną, niestety, smutny fakt, jak tacy ludzie wyczują z tego biznes, to chyba nie ma mocnych...

Posted

kado napisał(a):
Tak, a "pańcia" wyczuje biznes i za tydzień następny spaniel będzie wisieć na łańcuchu....

Martuniu, zapłaciłabym każde pieniądze . MałyToni był kopią Mamy. Robię to dla Niego...

Posted

Mi też szkoda suni,taki piękny pies powinien być w domu,przy ludziach a nie na łańcuchu.No ale cóż,niekiedy nie da się pewnych rzeczy przeskoczyć.Są prawnymi opiekunami suni i w tym tkwi ich siła.Mogliby chociaż uporządkować teren i dać suni większą swobodę.

Posted

Mnie też szkoda jej bardzo, tym bardziej ,że jest mamą Toniczka, którego poznałam :-(
A może jednak ich postraszyć za ten łańcuch? Sama już nie wiem co,

Posted

togaa napisał(a):
Martuniu, zapłaciłabym każde pieniądze . MałyToni był kopią Mamy. Robię to dla Niego...

Ja Basiu to wiem...Miałam na myśli tylko to,że jeżeli baba zwietrzyła kasę,to tak łatwo nie odpuści.Jest tylko szansa,że może jak zobaczy,że nie ma odezwu i podwyższania kwoty,to odpuści i się odezwie.

Jakoś nie wyobrażam sobie,że miłość do psa może tak wyglądać..buda,łańcuch,brud,smród...

Posted (edited)

A bielska (bo tak zrozumiałam, że mama w Bielsku) SM? W Wadowicach SM ma serce na dłoni dla zwierząt, a od wczoraj i oni mogą kontrolować jak żyje się psom... myślę, że jakby odkryli jakieś nieprawidłowości na tej posesji dotyczące chociażby łańcucha, to po kilkukrotnym otrzymaniu mandatu właściciele przemyśleliby sprawę...
O, info z dzisiejszych Wiadomości:
http://tvp.info/wiadomosci/tematy/uprawnienia-strazy-miejskiej/8430334

Edited by ewunian
Posted

ewunian, sunia mieszka 50 km ode mnie, pod słowacka granicą w maleńkim przysiółku, wysoko w górach.
Trzy domy w kupie i naokoło pola,polany i las... W każdym domu pies na łańcuchu.
Chałupa nieogrodzona. Kobita twierdzi że na noc sunie spuszcza. Oczywiście że łże, ale jak jej to udowodnię?

Posted

[quote name='ewunian']Pod Słowacką granicą to jest, mówisz? Czyli wilki mogą się pojawiać?
- ma pomysł - PW.

Oooooo matko, togusiu, będzie skok, uważaj na nóżkę bo Lolcio zostanie u mnie do wiosny.

• 4 weeks later...
  • 2 years later...