togaa Posted May 13, 2012 Author Posted May 13, 2012 I teraz jak Ją z tego łańcucha odczepić.:-( Quote
wieso Posted May 13, 2012 Posted May 13, 2012 pieniazki beda najpozniej za dwa tyg, bo z przeslaniem sa trudnosci, tak jak napisalam na pw.....moze mi sie uda cos tutaj pozbierac.... Quote
ihabe Posted May 13, 2012 Posted May 13, 2012 Może warto zrobić allegro "cegiełkowe" ze zdjęciami Toniego. Tylko dobry tekst by sie przydał, czy ktoś ma wenę? Neciu? Nika? Quote
Poker Posted May 13, 2012 Posted May 13, 2012 40 zł od wieso to bardzo dużo, dziękujemy. Z bazarku 200 zł, to już 600 zł mamy. Może uda mi sie jeszcze kogoś namówić na wpłatę. Dr Szczypka, bo to on jest tym zaufanym wetem powiedział ,że 2000 do 2500 zł . Ma do mnie zadzwonić z informacją ile po rezygnacji z jego zarobku. Mogę się go spytać czy nie dałoby rady rozłożyć na raty tylko w jakim czasie byłaby spłata. Quote
NikaEla Posted May 13, 2012 Posted May 13, 2012 [quote name='ihabe']Może warto zrobić allegro "cegiełkowe" ze zdjęciami Toniego. Tylko dobry tekst by sie przydał, czy ktoś ma wenę? Neciu? Nika? Każdy jakieś ma marzenia każdy chciałby długo żyć każdy chciałby być kochanym każdy chciałby zdrowym być. Lecz niestety różnie bywa czasem dobrze, czasem źle dziś opowiem wam historię posłuchajcie proszę mnie. W małej wiosce hen z górą Dwa szczeniaki małe są Jeden większy drugi mniejszy W budzie, w błocie z mamą śpią. Przyjechała dobra pani I zabrała pieski dwa Zaszczepiła, nakarmiła Marzy, że im szczęście da. Większy piesek, piękny, silny Wciąż w podskokach spędza dnie A ten drugi mały słodki Do człowieka tuli się. Serce bije maluszkowi Jak szalone puk puk puk Operacja jest potrzebna Aby piesek przeżyć mógł. Więc prosimy i błagamy Dziś o wsparcie wszystkich Was Aby w zdrowiu, a nie w bólu Szczeniakowi płynął czas. Aby bawił się jak inne By mógł skakać, fikać, żyć By nie cierpiał i nie płakał Lecz mógł zdrowy wreszcie być Quote
terierfanka Posted May 13, 2012 Posted May 13, 2012 Nikaragua - wierszyk rewelka!!! :) zajrzałam ze spacerowego zobaczyć szczeniaczka a tu taki poemat :) ale Toniu bardzo biedny :( Quote
bros Posted May 13, 2012 Posted May 13, 2012 na bazarku z różnościami uzbierałam oprócz pieniążków na spłatę długu niewielką nadwyżkę (46 zł) którą zdecydowałam przeznaczyć na pomoc w operacji szczeniaka http://www.dogomania.pl/forum/threads/225751-ZBIOROWISKO-R%C3%93%C5%BBNO%C5%9ACI-dla-Mijki-do-04-maja-KONIEC proszę o dane do przelewu pieniażków Quote
tanitka Posted May 13, 2012 Posted May 13, 2012 wydaje mi się ze w W-wie nie dość, że dalej to jeszcze drożej może być :( Quote
Poker Posted May 13, 2012 Posted May 13, 2012 (edited) [quote name='tanitka']wydaje mi się ze w W-wie nie dość, że dalej to jeszcze drożej może być :([/QUOTE] Niestety tak może być. Może któraś z wrocławskich cioteczek zechce mi pomóc w opiece nad szczeniaczkiem po operacji? W końcu miejmy nadzieję ,że tylko 2 - 3 dni. Zaczęłam wysyłać mejle proszące o wsparcie finansowe do naszych znajomych i rodzin , które adoptowały od nas sunie.Może ktoś kapnie jakiś grosik. Edited May 13, 2012 by Poker Quote
Alojzyna Posted May 13, 2012 Posted May 13, 2012 a czy po tak poważnej operacji maluszek nie musi pozostać w szpitaliku na całodobowej obserwacji przez 2-3 dni? co z czarno-białym? czy jest na horyzoncie jakiś domek? Quote
Poker Posted May 13, 2012 Posted May 13, 2012 Agnieszka l2 już sie odezwała. Może pomóc w dni robocze z wyjątkiem g.15 do 18.30. To już coś.Chociaż dla mnie też te godziny są trudne , bo ja też pracuję i potrzebuję wspomaganie od. ok.16 do 18 , czasem pracuję też do południa od 10 do 12. Ktoś by sie jeszcze przydał do pomocy,żeby się uzupełniać. Myślę jak to wszytko rozegrać logistycznie ,żeby tracić jak najmniej czasu na przewozy psa Bielska do Wrocławia. Być moze udałoby sie załatwić wszystko w 1.dniu. Muszę obgadać z dr Szczypką jak on to widzi. Quote
terierfanka Posted May 13, 2012 Posted May 13, 2012 Myślę, że jak już będą znane terminy, to uda się ustalić jakieś dyżury, w końcu we Wrocławiu jest kilka dogociotek :) 2-3 dni nie każda może poświęcić, ale parę godzin nie powinno być problemem :) Quote
bros Posted May 13, 2012 Posted May 13, 2012 [quote name='terierfanka']Myślę, że jak już będą znane terminy, to uda się ustalić jakieś dyżury, w końcu we Wrocławiu jest kilka dogociotek :) 2-3 dni nie każda może poświęcić, ale parę godzin nie powinno być problemem :)[/QUOTE] popieram w całej rozciagłości Quote
olalolaa Posted May 13, 2012 Posted May 13, 2012 Z chęcią pomogłabym w tej opiece, ale nie wiem jak z czasem teraz bo zacznie się sesja, kiedy planowana jest ta operacja? W czerwcu byłabym dyspozycyjna 24h ale nie wiem czy psiak może tyle czekać. Quote
Poker Posted May 13, 2012 Posted May 13, 2012 [quote name='olalolaa']Z chęcią pomogłabym w tej opiece, ale nie wiem jak z czasem teraz bo zacznie się sesja, kiedy planowana jest ta operacja? W czerwcu byłabym dyspozycyjna 24h ale nie wiem czy psiak może tyle czekać.[/QUOTE] nie, operacja musi być jak najszybciej.Mam nadzieję ,ze dogramy termin na dniach. Dogocioteczki, jeżeli tak się obiecująco wypowiadacie, to mogę brać malucha i liczyć na Waszą psychiczną i fizyczną pomoc..Czy tak ? Quote
abilab Posted May 13, 2012 Posted May 13, 2012 [quote name='terierfanka']Myślę, że jak już będą znane terminy, to uda się ustalić jakieś dyżury, w końcu we Wrocławiu jest kilka dogociotek :) 2-3 dni nie każda może poświęcić, ale parę godzin nie powinno być problemem :)[/QUOTE] zgadzam sie tez w zupełności mysle ze tez bede mogla pomóc , Quote
Poker Posted May 13, 2012 Posted May 13, 2012 SUUUUPER, kochane jesteście Wrocławianki są the best Quote
Poker Posted May 13, 2012 Posted May 13, 2012 A ja mam drugą pozytywną odpowiedź na moje żebracze mejle. Quote
togaa Posted May 13, 2012 Author Posted May 13, 2012 Jestem i nie wiem co powiedzieć !!!! Niesamowite jesteście !!! Jak mam przygotować Toniego do konsultacji ? Jakie badania jeszcze tutaj zrobić ? Jutro pozabieram z lecznicy to co jest. Toni był szczepiony 7 maja. Czy to w czymś nie przeszkadza? Quote
Poker Posted May 13, 2012 Posted May 13, 2012 Na razie muszę dogadać z dr SZcz. Poczekaj z badaniami.Zeskanuj wszystkie wyniki i prześlij mi. Jaki termin przyjazdu wchodzi w grę? Quote
togaa Posted May 13, 2012 Author Posted May 13, 2012 Termin każdy. Jak ihabe by nie mogła, to ja pojadę. Quote
Recommended Posts