Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 349
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

pieniazki beda najpozniej za dwa tyg, bo z przeslaniem sa trudnosci, tak jak napisalam na pw.....moze mi sie uda cos tutaj pozbierac....

Posted

40 zł od wieso to bardzo dużo, dziękujemy. Z bazarku 200 zł, to już 600 zł mamy. Może uda mi sie jeszcze kogoś namówić na wpłatę.
Dr Szczypka, bo to on jest tym zaufanym wetem powiedział ,że 2000 do 2500 zł . Ma do mnie zadzwonić z informacją ile po rezygnacji z jego zarobku.
Mogę się go spytać czy nie dałoby rady rozłożyć na raty tylko w jakim czasie byłaby spłata.

Posted

[quote name='ihabe']Może warto zrobić allegro "cegiełkowe" ze zdjęciami Toniego. Tylko dobry tekst by sie przydał, czy ktoś ma wenę? Neciu? Nika?
Każdy jakieś ma marzenia
każdy chciałby długo żyć
każdy chciałby być kochanym
każdy chciałby zdrowym być.

Lecz niestety różnie bywa
czasem dobrze, czasem źle
dziś opowiem wam historię
posłuchajcie proszę mnie.

W małej wiosce hen z górą
Dwa szczeniaki małe są
Jeden większy drugi mniejszy
W budzie, w błocie z mamą śpią.

Przyjechała dobra pani
I zabrała pieski dwa
Zaszczepiła, nakarmiła
Marzy, że im szczęście da.

Większy piesek, piękny, silny
Wciąż w podskokach spędza dnie
A ten drugi mały słodki
Do człowieka tuli się.

Serce bije maluszkowi
Jak szalone puk puk puk
Operacja jest potrzebna
Aby piesek przeżyć mógł.

Więc prosimy i błagamy
Dziś o wsparcie wszystkich Was
Aby w zdrowiu, a nie w bólu
Szczeniakowi płynął czas.

Aby bawił się jak inne
By mógł skakać, fikać, żyć
By nie cierpiał i nie płakał
Lecz mógł zdrowy wreszcie być

Posted (edited)

[quote name='tanitka']wydaje mi się ze w W-wie nie dość, że dalej to jeszcze drożej może być :([/QUOTE]

Niestety tak może być.
Może któraś z wrocławskich cioteczek zechce mi pomóc w opiece nad szczeniaczkiem po operacji? W końcu miejmy nadzieję ,że tylko 2 - 3 dni.

Zaczęłam wysyłać mejle proszące o wsparcie finansowe do naszych znajomych i rodzin , które adoptowały od nas sunie.Może ktoś kapnie jakiś grosik.

Edited by Poker
Posted

a czy po tak poważnej operacji maluszek nie musi pozostać w szpitaliku na całodobowej obserwacji przez 2-3 dni?

co z czarno-białym? czy jest na horyzoncie jakiś domek?

Posted

Agnieszka l2 już sie odezwała. Może pomóc w dni robocze z wyjątkiem g.15 do 18.30. To już coś.Chociaż dla mnie też te godziny są trudne , bo ja też pracuję i potrzebuję wspomaganie od. ok.16 do 18 , czasem pracuję też do południa od 10 do 12. Ktoś by sie jeszcze przydał do pomocy,żeby się uzupełniać.
Myślę jak to wszytko rozegrać logistycznie ,żeby tracić jak najmniej czasu na przewozy psa Bielska do Wrocławia. Być moze udałoby sie załatwić wszystko w 1.dniu. Muszę obgadać z dr Szczypką jak on to widzi.

Posted

Myślę, że jak już będą znane terminy, to uda się ustalić jakieś dyżury, w końcu we Wrocławiu jest kilka dogociotek :) 2-3 dni nie każda może poświęcić, ale parę godzin nie powinno być problemem :)

Posted

[quote name='terierfanka']Myślę, że jak już będą znane terminy, to uda się ustalić jakieś dyżury, w końcu we Wrocławiu jest kilka dogociotek :) 2-3 dni nie każda może poświęcić, ale parę godzin nie powinno być problemem :)[/QUOTE]

popieram w całej rozciagłości

Posted

Z chęcią pomogłabym w tej opiece, ale nie wiem jak z czasem teraz bo zacznie się sesja, kiedy planowana jest ta operacja? W czerwcu byłabym dyspozycyjna 24h ale nie wiem czy psiak może tyle czekać.

Posted

[quote name='olalolaa']Z chęcią pomogłabym w tej opiece, ale nie wiem jak z czasem teraz bo zacznie się sesja, kiedy planowana jest ta operacja? W czerwcu byłabym dyspozycyjna 24h ale nie wiem czy psiak może tyle czekać.[/QUOTE]

nie, operacja musi być jak najszybciej.Mam nadzieję ,ze dogramy termin na dniach.
Dogocioteczki, jeżeli tak się obiecująco wypowiadacie, to mogę brać malucha i liczyć na Waszą psychiczną i fizyczną pomoc..Czy tak ?

Posted

[quote name='terierfanka']Myślę, że jak już będą znane terminy, to uda się ustalić jakieś dyżury, w końcu we Wrocławiu jest kilka dogociotek :) 2-3 dni nie każda może poświęcić, ale parę godzin nie powinno być problemem :)[/QUOTE]

zgadzam sie tez w zupełności mysle ze tez bede mogla pomóc ,

Posted

Jestem i nie wiem co powiedzieć !!!!

Niesamowite jesteście !!!

Jak mam przygotować Toniego do konsultacji ? Jakie badania jeszcze tutaj zrobić ?
Jutro pozabieram z lecznicy to co jest.

Toni był szczepiony 7 maja. Czy to w czymś nie przeszkadza?

Posted

Na razie muszę dogadać z dr SZcz. Poczekaj z badaniami.Zeskanuj wszystkie wyniki i prześlij mi. Jaki termin przyjazdu wchodzi w grę?