Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 2 weeks later...
Posted (edited)

Teodor coraz bardziej przyzwyczaja się do życia z nami, choć ogólnie jest dość zamknięty w sobie, wielu rzeczy nie zna i nie jest wylewny. Ale my go z tego wyleczymy , obowiązkowe mizianka, codzienne całuski itp., już mu się poprawia:loveu::evil_lol:. Śpi w łóżku. Za to straszny z niego żarłok :):mad: Uwielbia się bawić na spacerach z małymi psiakami, lubi też pluszaki i rzucanie patyków. Mamy problem z nauką schodzenia po schodach, powoli zaczyna u nas schodzić, ze schodami na zewnątrz w ogóle problemów nie było, ale jeśli chodzi o schody wewnątrz domu - tylko wchodził, a potem piszczał/wył żeby go wziąć na ręce. Biorąc pod uwagę że mamy w domu piwnicę i 2 piętra, bywało to uciążliwe. Teraz gdy go namawiam, potrafi już zejść, więc myślę, że się wkrótce nauczy :multi:. Problemów czy konfliktów między nim a pozostałą czwórką szczęśliwie nie ma, także wszystko jest w porządku:) Przedstawiam parę fotek z ostatnich 10 dni:

Kąpiel

Pilnując domu :)

Spacerki w Kampinosie w weekendy - Teodor był już 3 razy

Duża gromadka:)

piić!

Nowa zabawka

Uwaga, ja gryzę!

Małe foczki zjadam na śniadanie :)

bez pardonu!

No to hau hau, do zobaczyska

Jamnik Teodor

Edited by Teanka
Posted

luka1 napisał(a):
Niezwykłe zdjęcia, niezwykli ludzie, niezwykły pies.

A ja mam dom dla jamniczki.

A coś bliżej, znaczy jaką chca jamnisię?

Teanka napisał(a):
Teodor coraz bardziej przyzwyczaja się do życia z nami, choć ogólnie jest dość zamknięty w sobie, wielu rzeczy nie zna i nie jest wylewny. Ale my go z tego wyleczymy , obowiązkowe mizianka, codzienne całuski itp., już mu się poprawia:loveu::evil_lol:. Śpi w łóżku. Za to straszny z niego żarłok :smile::mad: Uwielbia się bawić na spacerach z małymi psiakami, lubi też pluszaki i rzucanie patyków. Mamy problem z nauką schodzenia po schodach, powoli zaczyna u nas schodzić, ze schodami na zewnątrz w ogóle problemów nie było, ale jeśli chodzi o schody wewnątrz domu - tylko wchodził, a potem piszczał/wył żeby go wziąć na ręce. Biorąc pod uwagę że mamy w domu piwnicę i 2 piętra, bywało to uciążliwe. Teraz gdy go namawiam, potrafi już zejść, więc myślę, że się wkrótce nauczy :multi:. Problemów czy konfliktów między nim a pozostałą czwórką szczęśliwie nie ma, także wszystko jest w porządku:smile: Przedstawiam parę fotek z ostatnich 10 dni:

Teodorek musi się przyzwyczaić, oswoić, wiem że tak się stanie. Chłopak był odrzucony 3 razy - to zostawia ślad. A to że żarłok tak oczywiście widziałam to jeszcze w DT. Potwierdza się to ze lubi się bawić z małymi psiakami. Widziałam to niejdnokrotnie w czasie jego pobytu w DT. Teodor lubi się uczyć, lubi się popisywać tym co umie. To pies który nie lubi i nie chce być kukła ktorej da się tylko jeść i wyprowadzi na spacer. On chce w pełni uczestniczyć w życiu.

Posted

yunona napisał(a):
Cudne foty a ta, to jak na wystawę http://i379.photobucket.com/albums/oo232/atrol/Teodor/DSC00399.jpg :multi:.
Ze schodami to trzeba uważać, szczególnie jeśli chodzi o jamniorowe kregosłupy.:shake:

Co do schodów, oczywiście, Teodor jest i tak noszony. Sam biega do góry, chodzi jednak o to, żeby mógł sam zejść kiedy np. wejdzie na górę i się rozmyśli a nie ma przy nim nikogo do pomocy bo jak zresztą napisała Isadora Teodor chce uczestniczyć w życiu domu. Zapewniam że Wiolin lata jak wariat i wskakuje na parapety więc jamniory też dają radę a pewna ilość ćwiczeń kręgosłup wzmacnia. Choć bierzemy też pod uwagę wiek Teodora. W dt schodził codziennie z 4 piętra bez windy, więc to raczej problem psychiczny a nie fizyczny. Zresztą już parę razy sam zszedł.

A jeśli chodzi o wspomnianą fotę my mamy kilka wersji do wyboru do koloru:evil_lol: albo tak:

albo tak:razz:

Aktualnie pracujemy nad tym żeby obydwaj panowie raczyli stanąć obok siebie:lol: bo oni w takim ścisku nie chcą siedzieć

I jeszcze Teodor skupiony:

Posted

Podoba mi się Teodorek skupiony.
Co do kregosłupa Teodora... chłopak 7 sierpnia skończy 12 lat, kręgosłup oczywiście nie powinien być obciążany, jednak w tym wieku zejście ze schodów nie jest tak szkodliwe jak u młodego, tym bardziej że Teoś nie gania ciągle po schodach. Bo w sumie to nawet niefortunny zeskok np z łóżka tez może zrobić kuku. Myślę, że (z tego co widziałam i wiem) można być spokojnym.

U mnie Ruda i Rambo śmigają z 1 pietra nie tylko w górę ale i w dół, Ganga jest znoszona ale bardziej z powodu wyskakujących rzepek. Jedno jest pewne - trzeba uważać, ale nie ma co przeginać. Dyskopatia jest też zależna od kondycji ogólnej jamniora, zapewne i genetyki.

Teodor wg mnie ma już zdecydowanie wypracowane mięśnie przykręgosłupowe, to zresztą widać po nim, po jego sposobie chodzenia. Uważać ale nie przeginać. W tym przypadku przeginanie nie istnieje.

• 2 weeks later...
Posted

wskoczyłam na chwilę ... tylko z Życzeniami dla Teodorka a tu taka wspaniała uczta zdjęciowa
Wszystkiego Najlepszego Teodorku :new-bday: ...:BIG:
też mi gardło ścisnęło.. nie wiem? co powiedzieć?... może najlepiej...
Chwilo Trwaj!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Szczęśliwy Teodorek!... On czekał na Was całe życie :laola:

:iloveyou::iloveyou::iloveyou::iloveyou::iloveyou:

Posted

Oooooooooo Teodorkowe urodzinki dziś!!!!!!!
Chłopie NAJ NAJ NAJ!!!!! Bądź zawsze zdrowy i szczęśliwy!!

:new-bday::new-bday::new-bday::new-bday::bday::bday::bday::BIG::BIG::BIG:
:drink1::drink1::cunao::cunao::drinka::drinka: