Isadora7 Posted July 14, 2012 Author Posted July 14, 2012 Uśmiech i błysk w oku Teodorka mówią za siebie. Jaką śliczną adresatkę ma :) Quote
luka1 Posted July 14, 2012 Posted July 14, 2012 No i ślicznie - właściwy pies w odpowiednim miejscu i wszystko gra. Pozdrawiam Teodorową rodzinkę. Quote
soboz4 Posted July 14, 2012 Posted July 14, 2012 nareszcie ma domek marzenie! Śliczne fotki i śliczne psy! Quote
anica Posted July 14, 2012 Posted July 14, 2012 Łza się w oku kręci... Teodorek szczęśliwy!... no przecież ... On się uśmiecha... Quote
Wisełka Posted July 14, 2012 Posted July 14, 2012 Może musiał wiele przejść żeby trafić na właściwy domek :p ale warto było chyba co Teodorku?? :lol: Duuużo przytulasków od cioteczki :iloveyou: Quote
Isadora7 Posted July 14, 2012 Author Posted July 14, 2012 I tu zobaczcie jaką ma pogodną "twarz" :loveu::loveu::loveu: Quote
anica Posted July 15, 2012 Posted July 15, 2012 Taaaak pogodna! ... niesamowite aż tak szybko :loveu::loveu::loveu: Quote
Teanka Posted July 26, 2012 Posted July 26, 2012 (edited) Teodor coraz bardziej przyzwyczaja się do życia z nami, choć ogólnie jest dość zamknięty w sobie, wielu rzeczy nie zna i nie jest wylewny. Ale my go z tego wyleczymy , obowiązkowe mizianka, codzienne całuski itp., już mu się poprawia:loveu::evil_lol:. Śpi w łóżku. Za to straszny z niego żarłok :):mad: Uwielbia się bawić na spacerach z małymi psiakami, lubi też pluszaki i rzucanie patyków. Mamy problem z nauką schodzenia po schodach, powoli zaczyna u nas schodzić, ze schodami na zewnątrz w ogóle problemów nie było, ale jeśli chodzi o schody wewnątrz domu - tylko wchodził, a potem piszczał/wył żeby go wziąć na ręce. Biorąc pod uwagę że mamy w domu piwnicę i 2 piętra, bywało to uciążliwe. Teraz gdy go namawiam, potrafi już zejść, więc myślę, że się wkrótce nauczy :multi:. Problemów czy konfliktów między nim a pozostałą czwórką szczęśliwie nie ma, także wszystko jest w porządku:) Przedstawiam parę fotek z ostatnich 10 dni: Kąpiel Pilnując domu :) Spacerki w Kampinosie w weekendy - Teodor był już 3 razy Duża gromadka:) piić! Nowa zabawka Uwaga, ja gryzę! Małe foczki zjadam na śniadanie :) bez pardonu! No to hau hau, do zobaczyska Jamnik Teodor Edited July 26, 2012 by Teanka Quote
Mika31 Posted July 26, 2012 Posted July 26, 2012 dziękuje za ten cud oczy mi się pocą mizianko dla całego stada szkoda że takich ludzi jak wy jest tak mało Quote
yunona Posted July 26, 2012 Posted July 26, 2012 Cudne foty a ta, to jak na wystawę http://i379.photobucket.com/albums/oo232/atrol/Teodor/DSC00399.jpg :multi:. Ze schodami to trzeba uważać, szczególnie jeśli chodzi o jamniorowe kregosłupy.:shake: A rodzinka przepiękna i mam nadzieję w harmonii :loveu:. Teodor przecudny, fotkę potórzę, bo warto :loveu: Quote
Isadora7 Posted July 26, 2012 Author Posted July 26, 2012 Gardło mam ściśnięte, nie wiem co napisać. Dziekuje, bardzo dziekuję. Quote
luka1 Posted July 26, 2012 Posted July 26, 2012 Niezwykłe zdjęcia, niezwykli ludzie, niezwykły pies. A ja mam dom dla jamniczki. Quote
Isadora7 Posted July 26, 2012 Author Posted July 26, 2012 luka1 napisał(a):Niezwykłe zdjęcia, niezwykli ludzie, niezwykły pies. A ja mam dom dla jamniczki. A coś bliżej, znaczy jaką chca jamnisię? Teanka napisał(a):Teodor coraz bardziej przyzwyczaja się do życia z nami, choć ogólnie jest dość zamknięty w sobie, wielu rzeczy nie zna i nie jest wylewny. Ale my go z tego wyleczymy , obowiązkowe mizianka, codzienne całuski itp., już mu się poprawia:loveu::evil_lol:. Śpi w łóżku. Za to straszny z niego żarłok :smile::mad: Uwielbia się bawić na spacerach z małymi psiakami, lubi też pluszaki i rzucanie patyków. Mamy problem z nauką schodzenia po schodach, powoli zaczyna u nas schodzić, ze schodami na zewnątrz w ogóle problemów nie było, ale jeśli chodzi o schody wewnątrz domu - tylko wchodził, a potem piszczał/wył żeby go wziąć na ręce. Biorąc pod uwagę że mamy w domu piwnicę i 2 piętra, bywało to uciążliwe. Teraz gdy go namawiam, potrafi już zejść, więc myślę, że się wkrótce nauczy :multi:. Problemów czy konfliktów między nim a pozostałą czwórką szczęśliwie nie ma, także wszystko jest w porządku:smile: Przedstawiam parę fotek z ostatnich 10 dni: Teodorek musi się przyzwyczaić, oswoić, wiem że tak się stanie. Chłopak był odrzucony 3 razy - to zostawia ślad. A to że żarłok tak oczywiście widziałam to jeszcze w DT. Potwierdza się to ze lubi się bawić z małymi psiakami. Widziałam to niejdnokrotnie w czasie jego pobytu w DT. Teodor lubi się uczyć, lubi się popisywać tym co umie. To pies który nie lubi i nie chce być kukła ktorej da się tylko jeść i wyprowadzi na spacer. On chce w pełni uczestniczyć w życiu. Quote
danka1234 Posted July 27, 2012 Posted July 27, 2012 Wyboistą droge przeszedł Teodor ale los mu to wynagrodził takim wspaniałym domkiem. Powodzenia malutki w nowym zyciu. Quote
Teanka Posted July 27, 2012 Posted July 27, 2012 yunona napisał(a):Cudne foty a ta, to jak na wystawę http://i379.photobucket.com/albums/oo232/atrol/Teodor/DSC00399.jpg :multi:. Ze schodami to trzeba uważać, szczególnie jeśli chodzi o jamniorowe kregosłupy.:shake: Co do schodów, oczywiście, Teodor jest i tak noszony. Sam biega do góry, chodzi jednak o to, żeby mógł sam zejść kiedy np. wejdzie na górę i się rozmyśli a nie ma przy nim nikogo do pomocy bo jak zresztą napisała Isadora Teodor chce uczestniczyć w życiu domu. Zapewniam że Wiolin lata jak wariat i wskakuje na parapety więc jamniory też dają radę a pewna ilość ćwiczeń kręgosłup wzmacnia. Choć bierzemy też pod uwagę wiek Teodora. W dt schodził codziennie z 4 piętra bez windy, więc to raczej problem psychiczny a nie fizyczny. Zresztą już parę razy sam zszedł. A jeśli chodzi o wspomnianą fotę my mamy kilka wersji do wyboru do koloru:evil_lol: albo tak: albo tak:razz: Aktualnie pracujemy nad tym żeby obydwaj panowie raczyli stanąć obok siebie:lol: bo oni w takim ścisku nie chcą siedzieć I jeszcze Teodor skupiony: Quote
Isadora7 Posted July 27, 2012 Author Posted July 27, 2012 Podoba mi się Teodorek skupiony. Co do kregosłupa Teodora... chłopak 7 sierpnia skończy 12 lat, kręgosłup oczywiście nie powinien być obciążany, jednak w tym wieku zejście ze schodów nie jest tak szkodliwe jak u młodego, tym bardziej że Teoś nie gania ciągle po schodach. Bo w sumie to nawet niefortunny zeskok np z łóżka tez może zrobić kuku. Myślę, że (z tego co widziałam i wiem) można być spokojnym. U mnie Ruda i Rambo śmigają z 1 pietra nie tylko w górę ale i w dół, Ganga jest znoszona ale bardziej z powodu wyskakujących rzepek. Jedno jest pewne - trzeba uważać, ale nie ma co przeginać. Dyskopatia jest też zależna od kondycji ogólnej jamniora, zapewne i genetyki. Teodor wg mnie ma już zdecydowanie wypracowane mięśnie przykręgosłupowe, to zresztą widać po nim, po jego sposobie chodzenia. Uważać ale nie przeginać. W tym przypadku przeginanie nie istnieje. Quote
yunona Posted July 27, 2012 Posted July 27, 2012 Ha, ha jaki ordnung i posłuch :loveu::loveu::multi: Przepiękne ujęcia. Brawo i wielki szacun, a jaki wraz "twarzy":eviltong::diabloti: :multi: http://i379.photobucket.com/albums/oo232/atrol/Teodor/DSC00395.jpg http://i379.photobucket.com/albums/oo232/atrol/Teodor/DSC00399.jpg Quote
anica Posted August 7, 2012 Posted August 7, 2012 wskoczyłam na chwilę ... tylko z Życzeniami dla Teodorka a tu taka wspaniała uczta zdjęciowa Wszystkiego Najlepszego Teodorku :new-bday: ...:BIG: też mi gardło ścisnęło.. nie wiem? co powiedzieć?... może najlepiej... Chwilo Trwaj!!!!!!!!!!!!!!!!!! Szczęśliwy Teodorek!... On czekał na Was całe życie :laola: :iloveyou::iloveyou::iloveyou::iloveyou::iloveyou: Quote
Isadora7 Posted August 7, 2012 Author Posted August 7, 2012 Kochany Teodorku wszystkiego najlepszego z okazji urodzin. Wybieram sie do Ciebie zrobić złożyć życzenia osobiście. Quote
Wisełka Posted August 7, 2012 Posted August 7, 2012 Oooooooooo Teodorkowe urodzinki dziś!!!!!!! Chłopie NAJ NAJ NAJ!!!!! Bądź zawsze zdrowy i szczęśliwy!! :new-bday::new-bday::new-bday::new-bday::bday::bday::bday::BIG::BIG::BIG: :drink1::drink1::cunao::cunao::drinka::drinka: Quote
ciumaszek1 Posted August 8, 2012 Posted August 8, 2012 Ale domek.Marzenie.Teodorku ,wszystkiego naj....z okazji urodzin.Obchodzisz je w tym samym dniu co maja latorośl. Quote
Isadora7 Posted August 8, 2012 Author Posted August 8, 2012 [quote name='ciumaszek1']Ale domek.Marzenie.Teodorku ,wszystkiego naj....z okazji urodzin.Obchodzisz je w tym samym dniu co maja latorośl. i ja :) .............. Quote
Sarunia-Niunia Posted August 10, 2012 Posted August 10, 2012 I ode mnie spóźnione urodzinowe przytulaski dla Teodorka:laola::tort::BIG::laola: - STO LAT!!!!! A zdjęcia istotnie cudowne, a Teodorek na nich widać - BARDZO, BARDZO SZCZĘŚLIWY!!! Quote
Recommended Posts