Jump to content
Dogomania

Ligota-KONIEC PSIEGO DRAMATU!!! A jednak jest jeszcze coś do zrobienia!!! :(

Recommended Posts

Posted

[quote name='ARKA']czarodziejko, trzeba wojta popodzic aby duzo slomy do bud zorganizowali. Moze jakies palaty przed same budy. Szmaty w budach to dla łysoli jak nic zapalenie pluc-szmaty ciagle mokre i wilgotne bedą. Moze tez byc siano.

jesli o slome chodzi to mozna w stadninach popytac, zalatwialam slome do budy w
- Klub Jeździecki „Eko-Agro-Hanna”
Hanna 55-100 Oława 1; tel. 071/313 28 13

OKOLICE WROCŁAWIA
- BOROWA k/ Długołęki
al. Kasztanowa 88A;tel. 0694 574 493
www.kkj.prv.pl

-GROBLICE k/ Wrocławia kier. na Oławę/
Ośrodek Jeździecki „Rancho”
tel. 071/311 55 75; 0503 447 632
tel. domowy 071/328 28 49

-STRÓŻA k/ Kątów Wrocławskich

Akademicki Klub Jeździecki
ul. Rzeczna 13; tel. 071./322 19 84, 0605 109 868
fax. 071/782 23 25
http//wp.pl/wp/jazdakonna

Bo jak zycie pokazalo nie wiadomo czy mozna liczyc na wladze..:mad:

• Replies 3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jutro jedziemy z xenia do kraków - opole - kraków - to juz blisko do was, czy tzreba cos wam przewiezc? mozemy dostarczyc do opola (troche pzred opolem wyjada do nas dziewczyny z opola wiec one dalej prowadza transport)
mamy auto z paka

Posted

Dorothy napisał(a):
Maciaszek ja poprosze plakat na pw

Mogę Ci wysłać na priv, ale chyba lepiej byłoby na maila (łatwiej będzie Ci go wydobyć), a zatem (jesli chcesz) prześlij mi maila na priv i późnym wieczore, (albo jutro rano) wyślę Ci plakat. Powiedz tylko jeszcze jaką wolisz wersję - łagodniejszą czy też ostrzejszą (bardziej drastyczne zdjęcia)?

Posted

dobra na maila poprosze wersje hard

ta ostatnia stadnina to wiocha Dziuplina, pani trener Malgorzata Brodziak, przypomnialam sobie.
Transport? Miejscowy rolnik z traktorem i naczepa wystarczy, oczywiscie odplatnie...:shake:

Posted

Znowu ta sama historia - pojechaliśmy rano do Ligoty "na chwilę". Do domu wróciłam pół godziny temu. może na początek dobre wiadomości :multi:
Dzięki pomocy ludzi, którym los tych zwierzaków nie jest obojętny zostaliśmy zasypani górą prezentów :multi::multi::multi::multi: Jedno pomieszczenie zostało posprzątane i zaadoptowane na magazyn. Na początku spodziewaliśmy się kilku worków karmy -- ale przez cały dzień Ligotę odwiedzali goście z prezentami --- magazynek wypełnił się karmą suchą i puszkami, ryżem, makaronem, kaszą, przyjechala zamrażarka (w niej jest już mięso), psiaki otrzymały miski i koce, my dostaliśmy płyn do dezynfekcji, rękawiczki, kilka smyczek i obroży, różne lekarstwa, a nawet transporterek na jakiegoś maluszka !!!! :multi::multi:
Dziękujemy !!!

Wyjechały kolejne psy:

Komitet Pomocy Dla Zwierząt z Tych wziął pod swoje skrzydła JOWITĘ !!!

Odwiedziła nas Scarlett z fundacji Tara -- przyjechala z karmą i poduszkami, wyjechała z pieskiem.

Dom tymczasowy znalazł również psi szkielet, który całymi dniami siedział w ciemnym kojcu. Jeszcze niedawno myślałam, że nie przeżyje :( Dziś jest o wiele żywotniejszy, ale nadal bardzo wyniszczony

Do domu we Wroclawiu trafila radarowa Fenia

Są też złe wiadomości -- kilka dni temu (podczas pierwszych oględzin całego domu) odkryliśmy tam szczeniaki zamknięte w oddzielnym pokoju.

W ciagu 2 dni wszystkie zostały stamtąd zabrane. Jeden odszedł już na drugi dzień rano. O życie trzech kolejnych koleżanka walczyła całą zeszłą noc. Nie udało się. Ostatni szczeniak zabrany z tego pokoju narazie ma sie dobrze.

Podczas ewidencji zostało zawieszonych 159 numerków - ale kilka psow nie dało się złapać. Zaden psiak nie zostal uspiony

Posted

[quote name='dziuba']Znowu ta sama historia - pojechaliśmy rano do Ligoty "na chwilę". Do domu wróciłam pół godziny temu. może na początek dobre wiadomości :multi:
Dzięki pomocy ludzi, którym los tych zwierzaków nie jest obojętny zostaliśmy zasypani górą prezentów :multi::multi::multi::multi: Jedno pomieszczenie zostało posprzątane i zaadoptowane na magazyn. Na początku spodziewaliśmy się kilku worków karmy -- ale przez cały dzień Ligotę odwiedzali goście z prezentami --- magazynek wypełnił się karmą suchą i puszkami, ryżem, makaronem, kaszą, przyjechala zamrażarka (w niej jest już mięso), psiaki otrzymały miski i koce, my dostaliśmy płyn do dezynfekcji, rękawiczki, kilka smyczek i obroży, różne lekarstwa, a nawet transporterek na jakiegoś maluszka !!!! :multi::multi:
Dziękujemy !!!

Wyjechały kolejne psy:

Komitet Pomocy Dla Zwierząt z Tych wziął pod swoje skrzydła JOWITĘ !!!

Odwiedziła nas Scarlett z fundacji Tara -- przyjechala z karmą i poduszkami, wyjechała z pieskiem.

Dom tymczasowy znalazł również psi szkielet, który całymi dniami siedział w ciemnym kojcu. Jeszcze niedawno myślałam, że nie przeżyje :( Dziś jest o wiele żywotniejszy, ale nadal bardzo wyniszczony

Do domu we Wroclawiu trafila radarowa Fenia

Są też złe wiadomości -- kilka dni temu (podczas pierwszych oględzin całego domu) odkryliśmy tam szczeniaki zamknięte w oddzielnym pokoju.

W ciagu 2 dni wszystkie zostały stamtąd zabrane. Jeden odszedł już na drugi dzień rano. O życie trzech kolejnych koleżanka walczyła całą zeszłą noc. Nie udało się. Ostatni szczeniak zabrany z tego pokoju narazie ma sie dobrze.

Podczas ewidencji zostało zawieszonych 159 numerków - ale kilka psow nie dało się złapać. Zaden psiak nie zostal uspiony

dziuba cudowne wiesci

prosze zajrzyj tu pomoz pokieruj............
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=42557

Posted

dziuba to dobre wiesci, ze te psiaki poszly do domkow, bardzo dobre;) ..ale ile jeszcze takich pozostalo?:shake: :-( dziuba wiecie ile jest w sumie tam samych suczek? Czy wiesz ile jest z 'brzuchami"?:shake:

Posted

dziuba :loveu: dziewczyno dzięki za informacje ..
szczególnie cieszę się że biedny Jowita też znalazł bezpieczniejszaą przystań ..
żal szczeniaczków :-( :-( to takie ...przygnębiające że im pomóc juz sie nie udało ..:shake:

i dlaczego mi sie wydawało że ten przejmujący pychol zza krat ...nie zyje ??:oops:

Posted

dziuba - cudownie,że ktoś w końcu zaczął pomagać!!! A juz to,ze kolejne psiaczki wyjechały z tej mordowni jest jeszcze wspanialsze:lol:

dziuba - co z onką?????? jakie ustalenia z panem z Zawiercia???? Jeśli nie ją to może tego innego oneczka by wziął - tylko nie wiem czy to sunia czy pies... bo on chciał sunię

Posted

ze strony psiego anioła:

09.02.2007 Na terenie schroniska M. Sobańskiej w Nowej Ligocie przebywa obecnie ok. 170 psów. Około trzydzieści zostało już stamtąd zabranych do lecznic (cięższe przypadki) lub adoptowanych.
Przegląd dokonany przez lekarza weterynarii, działającego ze Strażą dla Zwierząt, wskazuje, że wszystkie psy są wycieńczone, niedożywione i mają awitaminozę (karmione były rozmoczoną śrutą). Większość ma zmiany skórne (pchły, objawy świerzba, nużycy). Mają biegunkę. Wszystkie wymagają leczenia w różnym stopniu. Nie ma w tej chwili przypadków ciężkich – wszystkie psy chodzą, jedzą. Około dziesięć suk jest w zaawansowanej ciąży. Zdaniem lekarza, powinny urodzić, a ślepe mioty powinny być uśpione.
Schronisko obsługują na codzień pracownicy gminy. Są na miejscu parniki do gotowania ciepłaj karmy. Schronisko jest zaopatrzone w słomę. Jest zrobiona ewidencja zwierząt.

Posted

Byliśmy tam i na własne oczy widzieliśmy wszystko- dziewczyny i chłopcy ze Straży dla Zwierząt i inni wolontariusze radzą sobie wspaniale w całej tej trudnej sytuacji- zawieźliśmy prawie 500kg karmy i zachęcamy wszystkich do pomocy. Widać ogromny zapał, wkład i poświęcenie ludzi, którzy teraz walczą o każde tam żyjące zwierzę. Warto tym ludziom pomagać i nie można ich pozostawić w potrzebie, tak bardzo się starają, prosimy- pomagajcie im!!! Napewno jeszcze tam wrócimy żeby znowu zawieźć jedzenie a obecnie zabraliśmy suczke, która wymaga długotrwałego leczenia i zawieźliśmy ją obecnie do klinice dla zwierząt, bo było to w tej chwili dla niej najlepsze rozwiązanie, ale w momencie kiedy wychodziliśmy z kliniki to już zpłakała za nami na pożegnanie, choć była z nami tylko kilka chwil- już uznała nas za swoich i my ją rónież- jest kochana i bardzo domagała się pieszczot i głaskania w poczekalni. Zostały już jej zrobione wstępne badania, obrano krew i zostanie podjęte leczenie. Mamy nadzieję, że Jowitka szybko wróci do zdrowia i będziemy mogli ją zabrać do naszej Przystani...
Komitet Pomocy dla Zwierząt
Prezes- Dominik Nawa
www.przystanocalenie.pl

Posted

Zostały już jej zrobione wstępne badania, obrano krew i zostanie podjęte leczenie. Mamy nadzieję, że Jowitka szybko wróci do zdrowia i będziemy mogli ją zabrać do naszej Przystani...
Komitet Pomocy dla Zwierząt
Prezes- Dominik Nawa

:Rose: :Rose: :Rose:

jaka to klinika tzn gdzie ??

ps i dotarło do mnie że Jowita to ..sunia :oops:

Posted

[quote name='avii']:Rose: :Rose: :Rose:

Klinika Weterynaryjna dr. Niedzielskiego we Wrocławiu. Udało mu się raz zrobić cuda z jednym naszym pieskiem i mamy nadzieję, że również jej pomoże.

Posted

kiwi napisał(a):
kurcze korci mnie zeby cos od was wziac ...:(
ale nie mam gdzie a w hotelu juz rosnie dlug...

kiwi ja tez cały czas o tym mysle....
w krakowie jakas malizna na pewno znalazłaby dom...

Posted

[quote name='avii']:Rose: :Rose: :Rose:

:shake: tak sunia, biedna sunia. I dwa tygodnie temu rodzila maluchy,6, nie przeżyły. KPdZ to wspaniali ludzie, cieszę sie ze własnie Jowitkę zabrali. Dominik nie napisał ale Danusia mi pisała ,ze Jowitka miala prawie 42 stopnie goraczki:-( Pomoc przyszła w ostatniej chwili i od wspanialych ludzi.
Teraz, musi być tylko dobrze! :happy1: :happy1: :happy1:
Caly czas mam te slowa Danusi w uszach, cytuje(moze nie powinnam:oops:)
"kochamy ja juz nad zycie, juz nam rece wylizala,
chociaz na początku nas gryzla":placz:( łzy wzruszenia)