_beatka_ Posted February 13, 2007 Posted February 13, 2007 dziewczyny chce wywiesic plakat u mnie w lecznicy i potrzebuje nr do osob odpowiadajacych za adopcje napiszcie mi do kogo mam dac numer? Quote
Ania_w Posted February 13, 2007 Posted February 13, 2007 czy ktos moglby mi pomoc wyciagnac ta suczke? Moge byc we Wroclawiu najwczesniej w czwartek ok 18.00 :( i zabrac ja na tymczas.. Quote
anarella Posted February 13, 2007 Posted February 13, 2007 A oto informacje o malej suni wzietej z Ligoty w niedziele. Ma juz imie (Figa), na ktore oczywiscie nie reaguje, ale na cmokanie i owszem :) Było podejrzenie, ze jest szczenna i slepa. Okazalo sie, ze: - ma zaledwie 6 m-cy - duzy brzuch to robaki i brak miesni z powodu skrajnego wyglodzenia - bielmo na oczach jest wynikiem zapalenia spojówek, co zapewne wyniklo z przebywania w ciemnym pomieszczeniu - w niedziele wieczorem miala dosc wysoka goraczke, ale wstrzymalismy sie z podaniem antybiotyku, bo moglo byc to wynikiem duzego stresu. Poki co jest odrobaczona, odpchlona, dostala krople z antybiotykami do oczu. Jutro idzie na rtg i zobaczymy czy nadal ma goraczke (chociaz watpie, bo nochal ma wilgotny i zimny) Po 24h wielki brzuchol stal sie malym, ale jeszcze nie idealnym brzuszkiem, bielmo z oczu schodzi, ogon lata naookolo jak nakrecony :) Mala dostaje jedzenie, w malych ilosciach 5xdziennie. Suchej karmy chwilowo sie wystrzegamy, bo polyka jedzenie w calosci. Naprawde nigdy nie widzialam tak wyglodzonego psiaka. Jaka jest mala Figa? Skoczna, ciekawska i uwielbia bawic sie z naszymi psiakami. Szkoda tylko, ze nasze rozpieszczone psy, totalnie ja ignoruja i traktuja jak intruza :( Boi sie przestrzeni, wiec wychodzi tylko na ogrodek, bo spacer to jeszcze dla niej zbyt duzy stres. Nerwowo reaguje na kazde szczekniecie gdzies w oddali, a spotkanie z przemilym, ale obcym psiakiem, ktory chcial sie tylko z Figa przywitac, spowodowalo, ze zaczela przerazliwie piszczec i sie wyrywac. O dziwo... na smyczy chodzi idealnie. A poza tym... straszna przylepa i pieszczoch, tylko ciagle ma smutne oczka :( Nadal musze podtrzymac, ze domek jest tymczasowy. Powoli zaczynamy szukac domu stalego, ale pewnego. Jednak dopoki jej nie wylecze i nie odkarmie, mala zdecydowanie zostaje u nas. Jak mi sie uda, to wrzuce zdjecia robione w niedziele. Ok, juz wiem, ze nie wstawie zdjec. Po prostu sierota -nie potrafie, nie wiem jak, nie wiem gdzie :( Quote
Ania_w Posted February 13, 2007 Posted February 13, 2007 jak milo czyta sie takie posty:) oby coraz wiecej takich bylo:) mam nadzieje, ze mi sie uda wyrwac ta biala suczke... caly czas o niej mysle.. Quote
dona20 Posted February 13, 2007 Posted February 13, 2007 Naprawde super wiadomosc:)Chcialabym zeby wszystkie psiaki trafily do tak wspanialych domkow i mialy taka opieke Quote
dona20 Posted February 13, 2007 Posted February 13, 2007 dzisiaj wieczorem wysle pieniazki na konto:)Jak bedziecie wiedzieli cos o tym biszkoptowym labku to piszcie.Wiecie moze czy on tez ma chorobe skory:( Quote
masienka Posted February 13, 2007 Posted February 13, 2007 [quote name='anarella']Ok, juz wiem, ze nie wstawie zdjec. Po prostu sierota -nie potrafie, nie wiem jak, nie wiem gdzie :( Daj do mnie na [email protected] pomoge:p Quote
Cisex Posted February 13, 2007 Posted February 13, 2007 http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=25891 moze to pomoze? A jak nie to moge wkleić. Quote
Czarodziejka Posted February 13, 2007 Posted February 13, 2007 Ponawiam pytanie o formę wysyłki petycji! Na Allegro uzbierało się już parę złotych ;) Quote
Matusz Posted February 13, 2007 Posted February 13, 2007 Czy dzisiaj w Ekspresie Reporterów na TVP 2 bedzie sprawda Ligoty???? Quote
MagYa^^ Posted February 13, 2007 Posted February 13, 2007 Co z tymczasem dla goldenopodobnej sunki? Czy juz wszystko uzgodnione? Dziewczyny sa bardzo chetne z tego co widze, szkoda zmarnowac ta szanse.. Kobiety ja mieszkam nie tak daleko Ligoty, ale siedze cicho bo do poczatkowych dni marca nie mam mozliwosci pomocy :( mam za duzo problemow i obowiazkow. Ale jesli bedzie trzeba cos/kogos przewiezc na terenie lub pomoc w czymkolwiek /byleby miala jak :wallbash: / nie moge patrzec na to wszystko is iedzec bezczynie :( Dysponuje osobowka i przyczepka .. z tym, ze nia mam haka holowniczego w aucie :oops: Quote
MagYa^^ Posted February 13, 2007 Posted February 13, 2007 ..wczoraj na polsatowskich faktach mowiono o Ligocie.. Podobno przyjechali po psa jacys ludzie i nie chciano im zadnego wydac. Pracownicy...? - Nie wygladali jak zespol dnia poprzedniego.. Ale nie rozumie.. Dlaczego nie chciano wydac psa..? :crazyeye: Quote
Ania_w Posted February 13, 2007 Posted February 13, 2007 MagYa^^ napisał(a):Co z tymczasem dla goldenopodobnej sunki? Czy juz wszystko uzgodnione? Dziewczyny sa bardzo chetne z tego co widze, szkoda zmarnowac ta szanse.. Kobiety ja mieszkam nie tak daleko Ligoty, ale siedze cicho bo do poczatkowych dni marca nie mam mozliwosci pomocy :( mam za duzo problemow i obowiazkow. Ale jesli bedzie trzeba cos/kogos przewiezc na terenie lub pomoc w czymkolwiek /byleby miala jak :wallbash: / nie moge patrzec na to wszystko is iedzec bezczynie :( Dysponuje osobowka i przyczepka .. z tym, ze nia mam haka holowniczego w aucie :oops: niestety, nic nie jest ustalone:( ja mam zalatwione juz pare dni wolnego ale dopiero od piatku:( wiec moge byc po sunie najwczesniej w czwartek kolo 20.00:( nie sadze, zeby ktos o tej godznie mi suczke wydal wiec... gdybys mogla..:) Quote
Weronika18 Posted February 13, 2007 Posted February 13, 2007 hej, ja ciagle staram sie dzialac. znow troche karmy pojechalo ode mnie i mojej rodzinki do Ligoty:multi: poza tym rozwieszam ogloszenia w moim miescie o psach i nad ogloszeniem daje takie ulotki, jak mozna pomoc(kazdy oze sobie wziac), dzis znow wydrukuje nowe;) moja mlodsza siostra wziela dwa ogloszenia do szkoly. Poza tym na allegro wystawiam aukcje http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=4851847 no i moj maly sukces: http://www.allegro.pl/item164680486__ratuj_psy_z_tragicznych_warunkow_schroniska_.html http://www.allegro.pl/item164982313__ratuj_psy_z_tragicznych_warunkow_schroniska_.html i jeszcze blog z aktualnosciami:) http://weronika192.blog.onet.pl/ rozsylam po znajomych :lol: poza tym napisze do Wiadomosci Olawskich(tygodnik powiatowy), zeby rozlosnili sprawe. mysle, ze jakos sie uda uratowac te psy, pozdrawiam wszystkich Quote
_beatka_ Posted February 13, 2007 Posted February 13, 2007 i ponawiam prosbe o kontakt w sprawie adopcji!! weronika18 dziekujemy:loveu: Quote
agnieszka30 Posted February 13, 2007 Posted February 13, 2007 Do kogo mam się zwrócić ws tymczasu??? Quote
Matusz Posted February 13, 2007 Posted February 13, 2007 _beatka_ napisał(a):o ktorej jest ekspres reporterów? o 21 bodajrze Quote
Weronika18 Posted February 13, 2007 Posted February 13, 2007 Wojewoda odpisal mi to samo, co wszystkim:) nie ja zasluguje na slowo DZIEKUJE! trzeba je powiedziec wszystkim osobom z tego forum, a przede wszystkim osobom, ktore osobiscie tam pomagaja:) bede trzymac za Was kciuki Quote
MagYa^^ Posted February 13, 2007 Posted February 13, 2007 Ania_w napisał(a):niestety, nic nie jest ustalone:( ja mam zalatwione juz pare dni wolnego ale dopiero od piatku:( wiec moge byc po sunie najwczesniej w czwartek kolo 20.00:( nie sadze, zeby ktos o tej godznie mi suczke wydal wiec... gdybys mogla..:) Aniu wiec powiem tak. Zalatw "formalnie" wszystko. Ja nie wiem co sie z sunia dzieje.. Ale jesli ustalisz skad, kiedy, o ktorej i od kogo ja odebrac, to jestem do dyspozycji ;) Mam nadzieje, ze mnie z domu nie pogonia.. Wezme psiaka na noc, niestety dluzej nie moge. Niestety nie mieszkam we Wroclawiu takze z drugiej strony moznaby przemyslec, czy nie latwiej byloby Ci w piatek rano przyjechac i samej odebrac. Przemysl ;) Quote
kiwi Posted February 13, 2007 Posted February 13, 2007 nie moge znalezc informacji wsrod tylu stron co z czarnym labkowantym - on podobno mily i z tym w dredach? maja jakas propozycje? Quote
Ania_w Posted February 13, 2007 Posted February 13, 2007 MagYa^^ napisał(a):Aniu wiec powiem tak. Zalatw "formalnie" wszystko. Ja nie wiem co sie z sunia dzieje.. Ale jesli ustalisz skad, kiedy, o ktorej i od kogo ja odebrac, to jestem do dyspozycji ;) Mam nadzieje, ze mnie z domu nie pogonia.. Wezme psiaka na noc, niestety dluzej nie moge. Niestety nie mieszkam we Wroclawiu takze z drugiej strony moznaby przemyslec, czy nie latwiej byloby Ci w piatek rano przyjechac i samej odebrac. Przemysl ;) dzieki, badzmy w kontakcie:) Quote
Recommended Posts