Jump to content
Dogomania

Ligota-KONIEC PSIEGO DRAMATU!!! A jednak jest jeszcze coś do zrobienia!!! :(

Recommended Posts

• Replies 3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Moze plakaciki powinny byc umieszczone na stronie ligockiej aby kazdy mogl sobie pobrac i wydrukowac. W pierwszym poscie tego waku powinny byc podane linki do:
-strony www ligockiej
-psiego aniola(tam sa bardzo na bieżąco informacje)
-SdZ wrocławskiej

Posted

[quote name='andzia69']i właśnie dla tych łez (wzruszenia) warto jest robić to co robimy!

:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

dla tego właśnie liżącego jęzora warto!:loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu:

Posted

[quote name='ARKA']Moze plakaciki powinny byc umieszczone na stronie ligockiej aby kazdy mogl sobie pobrac i wydrukowac.
Chciałam je zamieścić właśnie w taki sposób, żeby każdy mógł w każdej chwili sobie pobrać, ale nie umiem :( Są zrobione w Wordzie, a na stonach do zapisywania zdjęć (np. fotosik) nie przyjmują/wgrywają dokumentów z rozszerzeniem doc. Jak ktoś wie jak mogłabym to zrobić, to bardzo proszę niech powie czym prędzej! :)

dziewczyny ja też poproszę o plakacik na maila [email protected]

Wysłany, wersja lżejsza. Jak zyczysz sobie też tą ostrzejszą daj znać.

Posted

dostalam juz plakacik, dziekuje:cool3:
a mam jeszcze jedno pytanie, moze podac nr do kogos kto zajmuje sie adopcjami?i adres strony internetowej na ktorej mozna zobaczyc pieski pilnie szukajace domkow?:razz:

Posted

możliwości mam niewielkie, ale spróbuję jakoś pomóc, narazie wysłałam do wszystkich znajomych krótki tekst z odnośnikami do stron z informacjami, z prośbą o pomoc i przesłanie dalej. Im więcej osób będzie wiedzieć tym większe szanse dla psiaków, mam nadzieję.
To tekst:
"Jeśli los bezdomnych zwierząt nie jest Ci obcy zajrzyj na stronę Azylu Psi Anioł uwaga zdjęcia są drastyczne:
http://www.psianiol.org.pl/ligota/index.htm
lub Straży dla zwierząt,:
http://www.strazdlazwierzat.wroclaw.pl/interwencje.html

Taki los zgotowali bezdomnym psiakom ludzie, czy raczej ci którzy ludźmi mają śmiałość się nazywać.
Okaż serce, podaruj dom, lub pomóż inaczej.
Wpłacając parę złotych pomagasz ratować te bezbronne zwierzęta.

O tym koszmarze i można też przeczytać tu: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=38091
Na tym wątku jest też konto na które można przekazać pomoc pieniężną.

NIE BĄDŹ OBOJĘTNY, ZWIERZĘTA BŁAGAJĄ O POMOC!!!

Proszę przekaż wiadomość dalej…"

Jeśli coś zmienić to proszę o opinie, bo może wysłałabym też przez gg

Posted

PRZYPOMINAM o wysyłaniu!

Kancelaria Prezydenta RP
ul. Wiejska 10
00-902 Warszawa
e-mail: [email protected]
fax. (22) 695-22-38

Szanowny Panie Prezydencie,

Apeluję o poczynienie stanowczych kroków, zmian ustawodawczych, które zlikwidują w Polsce zorganizowaną grupe przestępczą zajmujacą sie wyłapywaniem, skupem bezdomnych zwierząt z gmin i albo je usmiercają albo umieszczają w pseudo-schroniskach. W pseudo-schroniskach, gdzie bezdomne zwierzęta nie mają należytej opieki, nie są leczone, umierają z chorób i niedożywienia, w cierpieniu i męczarniach. To są polskie obozy zagłady zwierząt.

Czy Polskę, członka UE, nie stać jest na humanitaryzm wobec zwierząt bezdomnych?

Czy w Polsce muszą funkcjonować obozy koncentracyjne dla zwierząt za aprobatą urzedników gminnych i służb nadzoru, do tego powołanych?
Obecnie, Nowa Ligota gmina Oleśnica, jest tego jakże bolesnym, naocznym przykładem, bulwersujacym nie tylko nas Polaków, a takich miejsc w Polsce jest dużo, dużo wiecej.
Jesteśmy przekonani, że Pan i Pan Premier, znani jako wielcy miłośnicy zwierząt, nie przejdziecie obojętnie obok tak wielkiej krzywdy zwierząt bezdomnych, która dzieje się w Polsce.
Z poważaniem,
(imie i nazwisko)

Posted

Z kim kontaktować sie w sprawie tymczasu????
Jeśli wypali, sunia może jechać już!!!
Ze swojej strony oferuję jej sterylkę, jeśli nie jest wysterylizowana,
domek cudny!!!Sprawdzony.
Byłoby super.