Monia70 Posted February 11, 2007 Posted February 11, 2007 List do prezydenta wysłany. Chciałabym wysłac parę zł. dla psiaczków ale cofnęłam sie o kilka stron ale nie ma kkonta.Nie przedre się teraz przez cały wątek:oops: Kto poda konto??? Quote
agnieszka30 Posted February 11, 2007 Posted February 11, 2007 Dziewczyny pomóżcie!!!Sunia może jechać na tymczasik, dochodzić do zdrowia w najbardziej niebiańskim tymczasiku!!! Quote
Czarodziejka Posted February 11, 2007 Posted February 11, 2007 [quote name='ARKA']PRZYPOMINAM o wysyłaniu! Kancelaria Prezydenta RP ul. Wiejska 10 00-902 Warszawa e-mail: [email protected] fax. (22) 695-22-38 Szanowny Panie Prezydencie, Apeluję o poczynienie stanowczych kroków, zmian ustawodawczych, które zlikwidują w Polsce zorganizowaną grupe przestępczą zajmujacą sie wyłapywaniem, skupem bezdomnych zwierząt z gmin i albo je usmiercają albo umieszczają w pseudo-schroniskach. W pseudo-schroniskach, gdzie bezdomne zwierzęta nie mają należytej opieki, nie są leczone, umierają z chorób i niedożywienia, w cierpieniu i męczarniach. To są polskie obozy zagłady zwierząt. Czy Polskę, członka UE, nie stać jest na humanitaryzm wobec zwierząt bezdomnych? Czy w Polsce muszą funkcjonować obozy koncentracyjne dla zwierząt za aprobatą urzedników gminnych i służb nadzoru, do tego powołanych? Obecnie, Nowa Ligota gmina Oleśnica, jest tego jakże bolesnym, naocznym przykładem, bulewersujacym nie tylko nas Polaków, a takich miejsc w Polsce jest dużo, dużo wiecej. Jesteśmy przekonani, że Pan i Pan Premier, znani jako wielcy miłośnicy zwierząt, nie przejdziecie obojętnie obok tak wielkiej krzywdy zwierząt bezdomnych, która dzieje się w Polsce. Z poważaniem, (imie i nazwisko) Jak to wysłać - mailem, czy wydrukować? Czy forma listu ma znaczenie? Quote
Proxima Posted February 11, 2007 Posted February 11, 2007 [quote name='dziuba']jesli chodzi o jedzenie - poza ta gotowana breja, ktora wczesniej jadly, dostaja codziennie od nas porcje suchego, zbieramy tez kasze, makaron, ryz etc zeby zamiast zbozowych odpadow bylo gotowane cos konkretniejszego, pani weterynarz z wrocławia dowozi tez jakies miesne wkladki. [quote name='dziuba']Dzięki pomocy ludzi, którym los tych zwierzaków nie jest obojętny zostaliśmy zasypani górą prezentów Jedno pomieszczenie zostało posprzątane i zaadoptowane na magazyn. Na początku spodziewaliśmy się kilku worków karmy -- ale przez cały dzień Ligotę odwiedzali goście z prezentami --- magazynek wypełnił się karmą suchą i puszkami, ryżem, makaronem, kaszą, przyjechala zamrażarka (w niej jest już mięso), psiaki otrzymały miski i koce, my dostaliśmy płyn do dezynfekcji, rękawiczki, kilka smyczek i obroży, różne lekarstwa, a nawet transporterek na jakiegoś maluszka !!!! Dziękujemy !!! To wspaniale, że magazyn się zapełnia. Pytanie tylko, na jak długo to wystarczy. Tutaj potrzebne są systematyczne dostawy. Czy ktoś się orientuje, czy zostały podjęte próby uzyskania takiego wsparcia ze strony lokalnych masarni, producentów karmy, marketów, sklepów (jakieś mięsne resztki z produkcji, towary, którym właśnie upływa termin ważności, etc.)? Nigdzie nie mogę znaleźć takiej informacji, a wydaje mi się, że to ważne. Gdyby była potrzeba, to przecież można opracować taką listę z adresami mailowymi, telefonami i przekazać do dyspozycji SOZ lub innej jednostki (dobrze by było, żeby zapytania wychodziły od oficjalnie działających podmiotów, a nie od osób prywatnych). Pewnie jest tu trochę osób, które nie mogąc pomóc w inny sposób chętnie zajęły by się ustalaniem kontaktów, przeszukiwaniem internetu – tak jak MagYa^^ która wrzuciła tu kilka adresów. PS. List do wojewody i prezydenta wysłany. Może stworzyć też „bazę listów”, żeby każdy wiedział co i komu może wysłać? Quote
AnkaRa Posted February 11, 2007 Posted February 11, 2007 agnieszka30 napisał(a):Z kim kontaktować sie w sprawie tymczasu???? Jeśli wypali, sunia może jechać już!!! Znalazlam na jednej ze stron taki kontakt: "Osoby zainteresowane adopcją psa mogą zgłaszać się do Moniki Zawadzkiej ze Straży dla Zwierząt, tel. 071 336 25 68, rano do godz. 11 i wieczorami" Quote
Ania_w Posted February 11, 2007 Posted February 11, 2007 agnieszka30 napisał(a):Mam dla niej tymczas, proszę o info, jaka jest do innych suk. Agus, dobrze rozumiem, ze masz na mysli moje mieszkanie i moja Niki? Jezeli tak to oczywiscie potwierdzam wziecie jej na tymczas.. Niestety warunek - nie moze byc agresywna w stosunku do innych suk (pare godzin dziennie beda musialy zostawac same) Quote
agnieszka30 Posted February 11, 2007 Posted February 11, 2007 no tak Aniu, a gdzie drugiego takiego anioła znajdę???? Quote
Ania_w Posted February 11, 2007 Posted February 11, 2007 Agus, bez przesady :oops: (a tak przy okazji - ucaluj ode mnie Rudzielca prosto w nos) dzwonie ale nikt tam nie odbiera:( Quote
AnkaRa Posted February 11, 2007 Posted February 11, 2007 [quote name='agnieszka30']też dzwonie.... i nic.......... na stronie www.strazdlazwierzat.wroclaw.pl znalazlam jeszcze takie numery 0605 78 22 14 lub 0607 61 32 80 Moze tam ktos sie odezwie? Quote
agnieszka30 Posted February 11, 2007 Posted February 11, 2007 czekam na tel o 23h, jak tylko będę wiedziała co i jak, zaraz wszystkich powiadomię Quote
Czarodziejka Posted February 11, 2007 Posted February 11, 2007 Czy jest pewność, że Ligota będzie w Ekspresie Reporterów? Jeżeli tak, to dodam wpis na stronie aukcji - znacznie podkreśli jej wiarygodność. Quote
Matusz Posted February 11, 2007 Posted February 11, 2007 [quote name='Czarodziejka']Czy jest pewność, że Ligota będzie w Ekspresie Reporterów? Jeżeli tak, to dodam wpis na stronie aukcji - znacznie podkreśli jej wiarygodność. Kiedy bedzie LIGOTA w Ekspresie Reporterów ??? Proszę o info ! Quote
agnieszka30 Posted February 11, 2007 Posted February 11, 2007 [quote name='Ania_w']trzymam kciuki.. ja też, z niecierpliwością czekamy na wieści. Quote
Monia70 Posted February 11, 2007 Posted February 11, 2007 Wysłałam pieniązki na ten adres 03 1020 1042 0000 8802 0109 6528 Fundacja Azylu pod Psim Aniołem, Warszawa, ul. Garncarska 37A, Quote
straż_wrocław Posted February 11, 2007 Posted February 11, 2007 Strona Straży dla Zwierząt SOZ Okręg we Wrocławiu: http://www.strazdlazwierzat.wroclaw.pl/interwencje.html - aktualności z Ligoty http://www.strazdlazwierzat.wroclaw.pl/adopcje.html - pieski do adopcji. Wkrótce opublikujemy całą ewidencję psów z Ligoty. Quote
basiagk Posted February 11, 2007 Posted February 11, 2007 Przekopiowałam tekst do Kaczora na amstaffowe forum Quote
agnieszka30 Posted February 11, 2007 Posted February 11, 2007 przypominam o tymczasie dla goldenopodobnej suni!!! Quote
dona20 Posted February 11, 2007 Posted February 11, 2007 Wiecie moze co z tym labkiem,czy dalej jest w schronisku,a moze znalazl sie juz dla niego jakis domek tymczaswy. Quote
ARKA Posted February 12, 2007 Posted February 12, 2007 agnieszka30 napisał(a):Dziewczyny pomóżcie!!!Sunia może jechać na tymczasik, dochodzić do zdrowia w najbardziej niebiańskim tymczasiku!!! Było by cudownie! O ile dobrze pamietam z opisow dziuby to, ta sunia strasznie chciala wyjsc z tego koszmaru, zamkniecia! Cos tam nawet rozwaliła, w ogrodzeniu, aby sie uwolnic!:-( Bylby cud aby byla wysterylizowana raczej na 'przychowek' nalezy liczyc, czyli jesli jest zdrowa, to sterylka aborcyjna, z tym trzeba sie liczyc. Quote
ARKA Posted February 12, 2007 Posted February 12, 2007 [quote name='dona20'] Wiecie moze co z tym labkiem,czy dalej jest w schronisku,a moze znalazl sie juz dla niego jakis domek tymczaswy. Nic dziuba narazie nie pisała aby ktos go zabrał, biedactwo:shake: Jest tez czarny labek, straaaasznie chudy, jest na AR we Wroclawiu i dziuba pisała, ze na CITO musza go zabierac z AR. Takze dwa-czarny i biszkopt szukaja chyba domow! Wydaje mi sie, ze chyba mignął mi gdzies trzeci- czarny-na zdjeciach. Na stronie adopcyjnej SdZ. http://www.strazdlazwierzat.wroclaw.pl/adopcje.html A19-czy to nie w zawansowanej ciąży, labkowata, sunia?:shake: Quote
dziuba Posted February 12, 2007 Posted February 12, 2007 Mam problemy z watkiem - nie widze nowych wiadomosci :( Prosze w waznych sprawach pisac na maila!!! dogomania w moim komputerze umarla Quote
agnieszka30 Posted February 13, 2007 Posted February 13, 2007 w sprawie domu tymczasowego dla goldenopodobnej suni prosze o kontakt 886-343-846. My czekamy na potwierdzenie, czy jeszcze w ogóle tam jest! Chcemy zabrać ja jeszcze w tym tyg Quote
Recommended Posts