Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 690
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak wspaniałe wieści. Jasza zmień tytuł będzie milej patrzec. Szczeniakowi Sary muszę chyba założyc wątek na dogo. W poniedziałek muszę go zabrac do siebie, ale o tym jeszcze nie wiedzą moi domownicy:p.

Posted

JASZKA ma dom . Mam domek dla jamniczki ,jamnika .Wiek do trzech lat. Siostra zgadała sie wcześniej ze znajomą ,ale wylądowała w szpitalu i nie miała z nią kontaktu.

Dobrze byłoby ,zeby piesek był ze śląska ,lub małopolski. Pani mieszka w Jaworznie. Wizyte zrobie.
Nie wiem ,jak zakłada sie nowy wątek ,ale moze ktos tu zajrzy od jamników.

Posted

w schronisku u nas (Katowice) jest jamnik - 3-4 lata, oddany po śmierci opiekuna, czarny podpalany chyba, ale nawet nie wiem jeszcze czy pies czy suczka, był tez starszy jamnior ale go odebrano (na szczęście zgubiony) i chyba jest jeszcze jeden, ale na razie Ania wróciła z urlopu i jeszcze nie ogarnęła kwarantanny

Może w sobotę będę wiedzieć albo w piątek

Posted

Javena napisał(a):
JASZKA ma dom . Mam domek dla jamniczki ,jamnika .Wiek do trzech lat. Siostra zgadała sie wcześniej ze znajomą ,ale wylądowała w szpitalu i nie miała z nią kontaktu.

Dobrze byłoby ,zeby piesek był ze śląska ,lub małopolski. Pani mieszka w Jaworznie. Wizyte zrobie.
Nie wiem ,jak zakłada sie nowy wątek ,ale moze ktos tu zajrzy od jamników.

A może Bunia?

Posted

NO i mamy problem - Państwo jutro oddają Jaszkę - nie wiemy co się stało. Zadzwonili tylko, że jutro ją przywożą Agnieszce.
Jasza nie ma komputera, więc będzie przekazywać wieści.
A byli tacy zakochani...ach... - na szybko szukamy dalej.

Posted

Jasza zdezorientowana, ja również - jutro wszystkiego się dowiemy. Pan który dzwonił był niezbyt miły podobno, zaczął cośo latach Jaszki, że ich wet ocenił inaczej i wszystko powie jutro.
Co to za ludzie, wiadomo, że opinia każdego weta może się różnić - ja słyszałam już, że mój Paluszek ma 3 lub 5 w zależności kogo pytałam, ale co to ma znaczenie! Nie lata stanowią o jego pozostaniu u mnie, więc nie powinny u ludzi, którzy się w niej zakochali - nie wiemy co jeszcze się stało.
Kurcze strasznie się zdenerwowałam

Posted

feliksik napisał(a):
Kurcze strasznie się zdenerwowałam
No ja też.
Czekamy w takim razie na wieści. Bo może jest jakiś inny, bardzo ważny powód?
Bo wiek nie może być tym jedynym, no nie może. Bo przestanę już w ludzi wierzyć...
Raz, że nie da się dokładnie psa po stanie uzębienia ocenić - zależy co jadł, zależy czym się bawił (czy nie np. kamieniami), itd. Dwa, że co wet to opinia inna na temat wieku. Trzy, że nie zrozumiałabym jak można oddać psa z takiego powodu, choćby okazało się, że ma lat 10...

Posted

mam nadzieję, że ta druga Pani się do Jaszy odezwie co też była zakochana w jamniczce i wszystko sięułoży, ale Jasza ma do niej numer w pracy a więc do poniedziałku kicha

Posted

soboz4 napisał(a):
może być wiek, ale i lęk separacyjny, w schronisku nie da się ocenić a to główna przyczyna oddawania psa

Z tego, co pamiętam to w DT nie miała lęku separacyjnego... Muszę doczytać.
Edit: doczytałam - była grzeczna, ale krótko i chyba nie zostawała sama. Przyjdzie Jasza, to nam opowie co i jak

Posted

Ludzie są jednak beznadziejni :shake: Może im Jasza (Poko, tak chcieli nadać jej własne imię) do wystroju wnętrz nie pasowała ??? Wiem, może oceniam pochopnie, ale podejmując decyzję o adopcji powinni też ją przemyśleć. A co ma wiek do miłości ??? Nawet gdyby miała sto lat, a tak się w niej zakochali, to nie byłby to powód oddania :shake: . Szkoda dziewczynki :shake:

Posted

Wiadomo, że pies ze schroniska nie ma wycenionego dokładnie wieku, tylko przybliżony. Często może się różnić nawet o kilka lat od rzeczywistego - i to w obie strony. Jednego z moich psów, którego mam od szczeniaka weterynarze np. skutecznie odmładzają, bo na swoje 11 nie wygląda. Nie rozumiem ludzi, dla których wiek jest jedynym powodem...

Posted

Właśnie dostałam sms-a od Jaszy. Powody oddania Jaszki są dwa: warknęła na dziecko i jest za stara :shake:
Jasza jest w kropce, dziś jej Jaszkę odwiozą TYMCZAS POTRZEBNY "NA WCZORAJ" !!!!!!!!!!!!!!!! Jaszeńka nie może przecież trafić spowrotem do schronu !!!!!!!!!!