Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 690
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jasza napisał(a):
Nie wiem co mam o tym myśleć.
Nie myśl, szkoda nerwów i czasu na padalców... Mam nadzieję, że nie wezmą już żadnego psa. No chyba, że pluszaka...

Papierowe ogłoszenia to jest dobry pomysł.
Soboz, mogłabyś zrobić Jaszce taką piękną firmóweczkę, jakie robisz schroniskowym psiakom?

Dt u Ingi jest płatne? Potrzebna jest jakaś kasa?

Przywróciłam Jaszkę na schroniskową stronę. Napisałam, że jest w dt, podałam namiary na Ciebie Jaszo. Mam nadzieję, że schronisko jej nie usunie.

Posted

Gdybyście miały jakiś pomysł na jej "reklamę" to dajcie znać, mogę zaraz zrobić inny projekt, na razie pierwsze skojarzenie z kwiatem, ale jak macie inne pomysły to piszcie!

Posted

Znalazłam ten wątek. Jak dla mnie pies przerósł ten dom. Ja też potwierdzam, że jamniki nie nadają się do domu z dziećmi małymi. Są chyba zbyt niezależne jak dla tak małego dziecka. Ogólnie to masakra z tym domem, bo nawet się nie postarał żeby popracować z Jaszką. I jak można oddać psa z powodu wypowiedzi weta, że jest starszy niż było podane wcześniej? :o :o :o Trzeba być jakimś bezdusznym matołem. Na pewno znajdziemy super domek psince.

Jaszo, a może ogłoszenie w telegazecie? Wiem, że dzwonią też idioci z tych ogłoszeń, ale może akurat znajdzie się ktoś starszy, kto nie ma dostępu do neta?

Posted

dobrze, że psinka jednak znalazła DT chociaż na tydzień.
Lara ja ci serdecznie dziękuję za banerek Paluszka:loveu: w Twoim podpisie, ale szybciutko zamieniaj go na Jaszkę z mojego podpisu (to ten błagalny wzrok), bo Palunio grzeje dupkę właśnie w moim łóżku:cool3: a Jaszka teraz ogromnie potrzebuje reklamy

Posted

Jestem.
Jaszka jest u Ingi w BDT - ale nie dogauje się z dużymi psami.
Inga ma pięć swoich psow, suczkę na tymczasie, sześć kotow....
Z małymi psami ok.
Ze szczeniakiem - ok.
Z dwoma dużymi rezydentami ( bokserek i bloodhound )- kiepsko... :-(

Zaraz będę dzwonić jak noc.

Soboz - dziękuję - zadzwoniła i napisała do mnie Pani Edyta z Warszawy której Jaszkę poleciłaś.
Bardzo fajna osoba.
Moglaby przyjąć Jaszkę po tym jak skończy się jej cieczka, jeżeli wcześniej nie znajdziemy jej domu.
Dzwonila też z Allegro ktore jej na szybko wczoraj u mamy zrobilam Pani z Piekar Śląskich - chce przyjechac do Trezbini poznać Jaszkę.
Podałam jej numer do Ingi - nie wiem czy dzwoniła - zaraz sie dowiem.

Wiecie co - ja już teraz nawet jak dom brzmi dobrze, fajnie - to boję się...że znowu coś przeocze, że Jasza trafi źle...

Byłabym szczęśliwa, gdyby sytuacja u Ingi się wyjaśniła....gdyby Jasza mogla tam zostać aż skończy cieczkę i znajdzie dom.

Posted

diana79 napisał(a):
super plakat porozwieszam w Katowicach i Świętochłowicach musi się ktoś szybko znaleźć kto pokocha Jaszkę

Dziękuję!!
ja też porozwieszam!

Bożeno - dziękuję!

Posted

Nie wiem jak to jest z tym warczeniem...
Powiedziano mi, że Jaszka w domu w którym była,
warkliwa byla od początku. (Nie chodziło tylko o dzieci.)
I bez kontaktu.
Więc nie chodzi o to, że zaczęła warczeć jak się poczuła pewnie...
Raczej odwrotnie -nie czuła się pewnie, dlatego warczała.

U mojej mamy nie warczała na nikogo, nawet jak wieczorem przyszedl mój wielki brat i się przyszedl przywitać z nią a widziała go po raz pierwszy - pochylił się nad jej legowiskiem - sama sobie od początku wybrala jeden z foteli - to tylko machala ogonkiem i nie warknęła.

Z Inga i jej narzeczonym się witala tak, jakby ich znała cale życie - kladąc się na plecach i rozdając milion całusów....
Nie jest psem bez kontaktu...uwierzcie, nie jest....
Może warczeć jak się jej chce zabrać kość - nie zdarzyło się to, więc nie wiem...
Nie wiem juz co myśleć...

Posted

oni jej nie lubili, mądra psina to wyczuła i powiedziała sobie ja ich też nie polubie i już
jak widać wzajemna antypatia od początku
Marcel jest u mnie prawie rok i stale warczy na moją córkę, Ala początkowo się go bała, a teraz już smiało podchodzi, łaszcze, spi z nim i warczeniem się nie przejmuje

Posted

Rozmawialam z Ingą.
Jaszka masakrycznie reaguje na duże psy...w tym na stareńkiego bokserka...
Warczy, doskakuje do niego, jest bardzo zazdrosna o ludzi, a najbardziej lgnie do mamy Ingi.

Ze szczeniakiem sie dogaduje w miarę, choć denerwują ją jego zaczepki do zabawy, ale powarkuje, nie robi mu krzywdy.
Z srednią suczką - mix Yorczką - dogaduje się bardzo dobrze, bez spięć, bawią się i wyglupiają.

W stsunku do ludzi jest łagodna, ciągle chce być blisko, przytulać się, jest zaborcza.

Nie dala sobie zabrać kości ktorą porwala małemu...warczala...
Ale to jedyna taka sytuacja.

Inga mowi, że jest psem wpatrzonym w człowieka, delikatnym, zabiegającym o jego uwagę.
Dzisiaj będzie obserwować towarzystwo i odezwie się.

Dom dla Jaszki potrzebny na cito......
Dom bez psow najlepiej...i bez dzieci....

Posted

Jedyne co mi przychodzi do głowy to DT gdzie Jaszka mogłaby "skończyć z cieczką" i poczekać na DS.
Nawet jakby dom w Warszawie wypalił, to Jaszka może tam jechać po skończonej cieczce...więc trzeba troszkę czasu...

I na dodatek DT bez dużych psów....

Posted

Szkoda, że ten dom w Warszawie nie moze przyjać Jaszki mimo cieczki - to nie zakaźna choroba, wiecej problemu co prawda przez te 3 tygodnie, ale ....

Posted

Nawet nie trzy tygodnie, cieczka juz się chyba kończy powoli...chyba jeszcze tydzień...
Dzisiaj z samego rana napisałam do Pani Edyty - zobaczymy co odpisze.

Wierzcie, jestem w strzępkach..wymiotuję jak kot...
A co w głowie Jaszki się dzieje, to już nawet nie myślę...

Posted

A jakby jej dać ten zastrzyk, co był planowany u Duni- na zatrzymanie cieczki?
Jasza! Będzie dobrze, nie martw się. Tamci ludzie denni. Ale tacy też są.
I trzymaj się, bo jak Ty się pochorujesz , to kto będzie psiakom pomagał?

Posted

ania shirley napisał(a):
A jakby jej dać ten zastrzyk, co był planowany u Duni- na zatrzymanie cieczki?
Jasza! Będzie dobrze, nie martw się. Tamci ludzie denni. Ale tacy też są.
I trzymaj się, bo jak Ty się pochorujesz , to kto będzie psiakom pomagał?

taki zastrzyk można dać najpóźniej miesiąc przed cieczką