Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dnia 19.10.2021 o 08:34, malagos napisał:

No nie ma rady, miłość do zwierząt jest dziedziczna, na genetykę nie poradzisz.... 

To prawda, moja mama "od zawsze" karmiła zwierzaki i te "domowe" wiejskie bezdomniaki i dzikie (mieszkałam pod lasem ;)). Kiedy teraz troskliwym głosem pyta jak daję sobie radę z tyloma starymi pieskami i prosi, żebym kolejnych nie brała i odpoczęła..... ze śmiechem jej odpowiadam, że to jej wina, bo taki mi przykład dała 😉 

Planowałam pomóc jakiejś biedzie z Zamościa lub z innego "trudnego" miejsca, przygotowałam miejsce w budynku gospodarczym (wkład kominkowy nawet już upatrzyłam), niestety nowy dach mi w czwartek zerwało z tego budynku, czekają mnie nie lada wydatki, bo ubezpieczony był tylko budynek mieszkalny 😞 😞

• Like 1
Posted

Serdecznie współczuję Marysiu. Zdarza się, że ślepy los burzy nasze najlepsze nawet plany i musimy zniżyć loty. Szczęście w nieszczęściu, że nikomu nic się nie stało. Przynajmniej wśród Twoich Bliskich.

Posted

Nieszczęścia niestety chodzą parami, wczoraj rozchorował się mąż i prawdopodobnie trafi do szpitala 😞

Na dodatek dostałam zgłoszenie o pewnej zagłodzonej dość dużej suni w miejscowej firmie. Tam dwukrotnie w ciągu ostatnich kilku lat był DIOZ w jej sprawie, była krótkotrwała poprawa warunków, teraz chyba ja ją muszę zabrać, bo ona starsza już..... tylko dla innych psów podobno groźna, musiałabym ją odizolować. Z tamtego miejsca zabierałam już psy, została tylko ona.

Dobrze, że choć moja gromadka w miarę zdrowa (jak na ich wiek oczywiście).

Posted
Dnia 28.10.2021 o 18:41, limonka80 napisał:

Wzajemnie, pozdrawiam Kubunia, który na moje oko znacząco odmłodniał :-))

Na moje też  🙂

Dla Męża życzenia szybkiego powrotu do zdrowia i pełni sił Marysiu.

• Like 1
Posted
Dnia 28.10.2021 o 18:41, limonka80 napisał:

Wzajemnie, pozdrawiam Kubunia, który na moje oko znacząco odmłodniał :-))

IMG-20211028-WA0004_resize_76.jpg

Przy młodziutkiej "pielęgniarce" Tinusi wszystkie młodnieją 😉 :) Oczka im wylizuje, do zabawy zaprasza, nie pozwala spać cały dzień dziadeczkom 😉

Dnia 29.10.2021 o 17:55, wiolhelm170 napisał:

A jak Kubuś się czuje.Bo wygląda ładnie

Czuje się tak, jak wygląda czyli dziarsko i młodo, jak na swój wiek oczywiście. Staram się po tym "kręgosłupowym incydencie" znosić go po schodach, choć on zdecydowanie woli samodzielność 😉 Prawie nie kaszle, sporadycznie tylko. Ma zwyczaj kłaść się w miejscu, gdzie najczęściej przechodzę (w przejściu pomiędzy meblami a zlewozmywakiem lub na samym środeczku kuchni! ;)) muszę uważać, bo mój kręgosłup od Kubuniowego nie lepszy, więc upadek mógłby źle się skończyć, a naprawdę trzeba uważać, żeby Kubunia nie nadepnąć. Często go biorę na ręce i zanoszę na posłanko, ale rzadko tam zostaje 😉 obaj z Milusiem są zazdrośni o pieszczoty, jak głaskam Kubunia i coś mówię, Miluś natychmiast zmierza w te stronę, zadziera główkę i nasłuchuje, ma coraz większe problemy z orientacją, ale słuch ma znakomity ❤️Kubuś z kolei zerka leżąc na środku - głaskają Milusia? Start! Ja też chcę! 

Kochane zamojszczaki moje dwa, oni najstarsi z całego towarzystwa.

• Like 5
Posted
Dnia 31.10.2021 o 19:17, malagos napisał:

Dzielna, kochana Marynia!

No, no, no coś w tym jest.  Obie nazwałyśmy JĄ kochaną Marynią, co prawda w innych okolicznościach, ale w zasadzie z tego samego powodu - Jej wielkiej miłości do psiaków.  Ja na wątku Reaktywacja Starsze psy...

• Like 1
Posted
Dnia 31.10.2021 o 20:20, elik napisał:

No, no, no coś w tym jest.  Obie nazwałyśmy JĄ kochaną Marynią, co prawda w innych okolicznościach, ale w zasadzie z tego samego powodu - Jej wielkiej miłości do psiaków.  Ja na wątku Reaktywacja Starsze psy...

skoro tak twierdzimy, Eliku, to musi byc prawda 🙂

Posted

pogoda dzisiaj piękna była, psiaczki wyległy na podwórko ❤️

20211101_105517.jpg

Kubuś rozdawał uśmiechy ❤️ 

20211101_105523.jpg

Milus postanowił się poopalać, ale jego osobista pielęgniarka Tinusia uznała, że najpierw oczka trzeba umyć ❤️

20211101_105410.jpg

20211101_152641.jpg.7c7844662c817377da45ab7c41660a9e.jpg

rano byłam na cmentarzu, a słoneczne popołudnie przepłakałam w ogrodzie...

• Like 4
  • Upvote 1
Posted
Dnia 1.11.2021 o 20:07, mari23 napisał:

pogoda dzisiaj piękna była, psiaczki wyległy na podwórko ❤️

20211101_105517.jpg

Kubuś rozdawał uśmiechy ❤️ 

20211101_105523.jpg

Milus postanowił się poopalać, ale jego osobista pielęgniarka Tinusia uznała, że najpierw oczka trzeba umyć ❤️

20211101_105410.jpg

20211101_152641.jpg.7c7844662c817377da45ab7c41660a9e.jpg

rano byłam na cmentarzu, a słoneczne popołudnie przepłakałam w ogrodzie...

Me to you trzymający mnóstwo czerwonych serc - Gify i obrazki na  GifyAgusi.pl

Posted
Dnia 2.11.2021 o 08:33, maarit napisał:

O... Widzę, że Marysia wrzuciła zdjęcia, bo w tej sprawie zaglądam. Chłopaki się nieźle trzymają  ❤️

Mam z tym problem i dużo "zamieszania" ale tym razem się udało :)

Dzisiaj leje i wieje, więc sprzątanie w domu, nie na podwórku, wyszły tylko na schody (zadaszone) i " w tył zwrot" jak na komendę.