mari23 Posted October 26, 2021 Author Posted October 26, 2021 Dnia 19.10.2021 o 08:34, malagos napisał: No nie ma rady, miłość do zwierząt jest dziedziczna, na genetykę nie poradzisz.... To prawda, moja mama "od zawsze" karmiła zwierzaki i te "domowe" wiejskie bezdomniaki i dzikie (mieszkałam pod lasem ;)). Kiedy teraz troskliwym głosem pyta jak daję sobie radę z tyloma starymi pieskami i prosi, żebym kolejnych nie brała i odpoczęła..... ze śmiechem jej odpowiadam, że to jej wina, bo taki mi przykład dała 😉 Planowałam pomóc jakiejś biedzie z Zamościa lub z innego "trudnego" miejsca, przygotowałam miejsce w budynku gospodarczym (wkład kominkowy nawet już upatrzyłam), niestety nowy dach mi w czwartek zerwało z tego budynku, czekają mnie nie lada wydatki, bo ubezpieczony był tylko budynek mieszkalny 😞 😞 1 Quote
Tyśka) Posted October 26, 2021 Posted October 26, 2021 Jak to jest, że dobrych ludzi również spotykają nieszczęścia:( Rany, to jakiś koszmar. Quote
konfirm31 Posted October 26, 2021 Posted October 26, 2021 Bardzo Ci współczuję, Mari. Niestety, w życiu oprócz serca, potrzebne są i pieniądze, a żywioł nikogo nie oszczędza. Przytulam 1 Quote
elik Posted October 26, 2021 Posted October 26, 2021 Serdecznie współczuję Marysiu. Zdarza się, że ślepy los burzy nasze najlepsze nawet plany i musimy zniżyć loty. Szczęście w nieszczęściu, że nikomu nic się nie stało. Przynajmniej wśród Twoich Bliskich. Quote
mari23 Posted October 27, 2021 Author Posted October 27, 2021 Nieszczęścia niestety chodzą parami, wczoraj rozchorował się mąż i prawdopodobnie trafi do szpitala 😞 Na dodatek dostałam zgłoszenie o pewnej zagłodzonej dość dużej suni w miejscowej firmie. Tam dwukrotnie w ciągu ostatnich kilku lat był DIOZ w jej sprawie, była krótkotrwała poprawa warunków, teraz chyba ja ją muszę zabrać, bo ona starsza już..... tylko dla innych psów podobno groźna, musiałabym ją odizolować. Z tamtego miejsca zabierałam już psy, została tylko ona. Dobrze, że choć moja gromadka w miarę zdrowa (jak na ich wiek oczywiście). Quote
Tyśka) Posted October 27, 2021 Posted October 27, 2021 Ojjj... dużo zdrowia dla męża 😞 Suni mocno żal... ale czy DIOZ nie może jej przejąć? Mają większe możliwości niż Ty, Złota Kobieto! 1 Quote
limonka80 Posted October 28, 2021 Posted October 28, 2021 Dnia 28.10.2021 o 18:27, maarit napisał: Kubunio śle pozdrowienia ❤️ Wzajemnie, pozdrawiam Kubunia, który na moje oko znacząco odmłodniał :-)) 1 Quote
elik Posted October 28, 2021 Posted October 28, 2021 Dnia 28.10.2021 o 18:41, limonka80 napisał: Wzajemnie, pozdrawiam Kubunia, który na moje oko znacząco odmłodniał :-)) Na moje też 🙂 Dla Męża życzenia szybkiego powrotu do zdrowia i pełni sił Marysiu. 1 Quote
konfirm31 Posted October 28, 2021 Posted October 28, 2021 Zdrowia dla Męża, siły i zdrowia dla Ciebie, Mari ❤️ Kubuś coraz piękniejszy 🙂 1 Quote
Tola Posted October 28, 2021 Posted October 28, 2021 Ode mnie też życzenia zdrowia dla Męża i dla Was wszystkich. Kubulek słodki, uściski i dla piesia. 1 Quote
wiolhelm170 Posted October 29, 2021 Posted October 29, 2021 A jak Kubuś się czuje.Bo wygląda ładnie 1 Quote
Nadziejka Posted October 30, 2021 Posted October 30, 2021 Sciskamy z calego serducha za męża Maryniu za wszystko za wszystko i za lapunki razem z Wami Quote
mari23 Posted October 31, 2021 Author Posted October 31, 2021 Dnia 28.10.2021 o 18:41, limonka80 napisał: Wzajemnie, pozdrawiam Kubunia, który na moje oko znacząco odmłodniał :-)) Przy młodziutkiej "pielęgniarce" Tinusi wszystkie młodnieją 😉 :) Oczka im wylizuje, do zabawy zaprasza, nie pozwala spać cały dzień dziadeczkom 😉 Dnia 29.10.2021 o 17:55, wiolhelm170 napisał: A jak Kubuś się czuje.Bo wygląda ładnie Czuje się tak, jak wygląda czyli dziarsko i młodo, jak na swój wiek oczywiście. Staram się po tym "kręgosłupowym incydencie" znosić go po schodach, choć on zdecydowanie woli samodzielność 😉 Prawie nie kaszle, sporadycznie tylko. Ma zwyczaj kłaść się w miejscu, gdzie najczęściej przechodzę (w przejściu pomiędzy meblami a zlewozmywakiem lub na samym środeczku kuchni! ;)) muszę uważać, bo mój kręgosłup od Kubuniowego nie lepszy, więc upadek mógłby źle się skończyć, a naprawdę trzeba uważać, żeby Kubunia nie nadepnąć. Często go biorę na ręce i zanoszę na posłanko, ale rzadko tam zostaje 😉 obaj z Milusiem są zazdrośni o pieszczoty, jak głaskam Kubunia i coś mówię, Miluś natychmiast zmierza w te stronę, zadziera główkę i nasłuchuje, ma coraz większe problemy z orientacją, ale słuch ma znakomity ❤️Kubuś z kolei zerka leżąc na środku - głaskają Milusia? Start! Ja też chcę! Kochane zamojszczaki moje dwa, oni najstarsi z całego towarzystwa. 5 Quote
elik Posted October 31, 2021 Posted October 31, 2021 Dnia 31.10.2021 o 19:17, malagos napisał: Dzielna, kochana Marynia! No, no, no coś w tym jest. Obie nazwałyśmy JĄ kochaną Marynią, co prawda w innych okolicznościach, ale w zasadzie z tego samego powodu - Jej wielkiej miłości do psiaków. Ja na wątku Reaktywacja Starsze psy... 1 Quote
malagos Posted October 31, 2021 Posted October 31, 2021 Dnia 31.10.2021 o 20:20, elik napisał: No, no, no coś w tym jest. Obie nazwałyśmy JĄ kochaną Marynią, co prawda w innych okolicznościach, ale w zasadzie z tego samego powodu - Jej wielkiej miłości do psiaków. Ja na wątku Reaktywacja Starsze psy... skoro tak twierdzimy, Eliku, to musi byc prawda 🙂 Quote
elik Posted October 31, 2021 Posted October 31, 2021 Dnia 31.10.2021 o 21:25, malagos napisał: skoro tak twierdzimy, Eliku, to musi byc prawda 🙂 Też tak uważam 🙂 Quote
mari23 Posted November 1, 2021 Author Posted November 1, 2021 pogoda dzisiaj piękna była, psiaczki wyległy na podwórko ❤️ Kubuś rozdawał uśmiechy ❤️ Milus postanowił się poopalać, ale jego osobista pielęgniarka Tinusia uznała, że najpierw oczka trzeba umyć ❤️ rano byłam na cmentarzu, a słoneczne popołudnie przepłakałam w ogrodzie... 4 1 Quote
Nadziejka Posted November 1, 2021 Posted November 1, 2021 Dnia 1.11.2021 o 20:07, mari23 napisał: pogoda dzisiaj piękna była, psiaczki wyległy na podwórko ❤️ Kubuś rozdawał uśmiechy ❤️ Milus postanowił się poopalać, ale jego osobista pielęgniarka Tinusia uznała, że najpierw oczka trzeba umyć ❤️ rano byłam na cmentarzu, a słoneczne popołudnie przepłakałam w ogrodzie... Quote
maarit Posted November 2, 2021 Posted November 2, 2021 O... Widzę, że Marysia wrzuciła zdjęcia, bo w tej sprawie zaglądam. Chłopaki się nieźle trzymają ❤️ 1 Quote
Tyśka) Posted November 2, 2021 Posted November 2, 2021 Kubuś zdumiewająco wypiękniał, futerko ma gęste, zadbane 🥰 Quote
mari23 Posted November 2, 2021 Author Posted November 2, 2021 Dnia 2.11.2021 o 08:33, maarit napisał: O... Widzę, że Marysia wrzuciła zdjęcia, bo w tej sprawie zaglądam. Chłopaki się nieźle trzymają ❤️ Mam z tym problem i dużo "zamieszania" ale tym razem się udało :) Dzisiaj leje i wieje, więc sprzątanie w domu, nie na podwórku, wyszły tylko na schody (zadaszone) i " w tył zwrot" jak na komendę. Quote
Recommended Posts