Jasza Posted October 20, 2011 Author Posted October 20, 2011 [quote name='ania shirley']Jasza, co pani Celina? Ma watpliwosci?[/QUOTE] Nie, nie BROŃ BOŻE! Chciałam napisać, że Pani Celina Duniowe miejsce "trzyma" w pogotowiu, gdyby coś...wiadomo. Ale nie sądzę, żeby to było konieczne.;-) Quote
ania shirley Posted October 20, 2011 Posted October 20, 2011 Uffff. Nawet Ci nie powiem , gdzie mi serce podeszło. Quote
Jasza Posted October 20, 2011 Author Posted October 20, 2011 A, bo ja tak chaotycznie ostatnio piszę...wszystko w biegu....:oops: Nie napisałam z tego wszystkiego, że po konsultacjach u dr. Stefanowicza okazało się, że Dunia musi brać krople przez miesiąc jeszcze. Soczewka,którą miała wszczepioną jest najnowszej generacji - sama się jeszcze "wykształca" - i potrwa to do miesiąca. Miała badane ciśnienie w oczach, dr. Stefanowicz dzwonił nawet do dr. Garncarza i sobie porozmawiali. Do kontroli - za trzy tygodnie. Quote
feliksik Posted October 20, 2011 Posted October 20, 2011 co do pieniążków Duniowych - to też mam zdanie, żeby uratowały oczko innemu ślepaczkowi, ale jeszcze bym je potrzymała na wszelki wypadek, podobnie jak DT. Dajmy szansę i Duni i noweu domkowi spokojnie się zaaklimatyzować - nic w pośpiechu. Quote
inga.mm Posted October 20, 2011 Posted October 20, 2011 [quote name='Jasza']Nie, nie BROŃ BOŻE! Chciałam napisać, że Pani Celina Duniowe miejsce "trzyma" w pogotowiu, gdyby coś...wiadomo. Ale nie sądzę, żeby to było konieczne.;-)[/QUOTE] To może zmienić tytuł... Quote
ania shirley Posted October 20, 2011 Posted October 20, 2011 Jasza, jak nie ma wątpliwosci, to może zmień tytuł watku? Bo mnie "mrozi" obecny, zawsze jak go widzę w subskrypcjach. Quote
Nutusia Posted October 20, 2011 Posted October 20, 2011 O tak - zacznijmy od zmiany tytułu! A potem to już będzie można forsę dzielić na potrzebujące ślepaczki ;) Quote
Jasza Posted October 20, 2011 Author Posted October 20, 2011 Rozmawiałam z Panią Basią :-) Dunia już się chyba zadomowiła na całego!:loveu: Śpi łóżku już nie "w nogach", tylko wciśnięta między Panią Basię i Jej męża, i ściąga z Nich kołdrę ;-) Ostatniej nocy już nie nasikała, ale zdarzyło jej się w ciągu dnia, jak została sama na 10 minut. Płakała okropnie. Mąż Pani Basi wrócił, to malutka aż miała zadyszkę... Za to jak zabrał ją do pracy Pani Basi to nikt nie wierzył, że Dunia jest u Nich od wtorku!! Przywitała się wskakując na kolana i skacząc jak piłeczka.:loveu::loveu: Nawet do znienawidzonego jeszcze tak niedawno samochodu wskakuje sama, Pani Basia mowi, że to dobrze, bo Oni jeżdżą co roku nad morze, to Dunia będzie jeździć razem z nimi :loveu: Pani Basia wyraźnie szczęśliwa, wiem, że Dunia również. Pani Basia prosiła, żeby przekazać, że w sobotę razem z córką zalogują się na Dogomanii i same zdają relację i napiszą o Duni!:loveu: Quote
maciaszek Posted October 20, 2011 Posted October 20, 2011 Powiem tyle: :loveu: :multi: :loveu: :multi: :loveu: :multi: !!!! Quote
Andzike Posted October 20, 2011 Posted October 20, 2011 Jasza, Matko Anielico od Miśkopodobnych, padam do stóp!:modla::modla::modla: Niesamowite wieści, po prostu cudne!!!:loveu::loveu::loveu: Quote
ania shirley Posted October 20, 2011 Posted October 20, 2011 Jasza! A ten smutny tytuł co tu robi?? Nie pasuje do wieści i atmosfery na watku. Quote
Jasza Posted October 21, 2011 Author Posted October 21, 2011 Zmieniam, zmieniam tytuł wątku Miśkopodobnej ;-) Mam propozycję. Chciałabym - nie teraz, za chwilkę - pieniądze Duniowe przeznaczyć na pomoc innemu psu, który nie widzi i nie ma pieniędzy albo na operację, albo na wyciągnięcie ze schroniska. To taka kwota, która mogłaby zapewnić kilka miesięcy ( 4??)w hoteliku.... Jak myślicie? Wiecie o takim psie? Znacie? Każdy kto był tutaj z Dunią na wątku, każdy kto trzymał kciuki i komu ta mała czarna nie była i nie jest obojętna - bardzo proszę, napiszcie co o tym sądzicie. Quote
Jasza Posted October 21, 2011 Author Posted October 21, 2011 Tak było.... [IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-p0NTOwy2L-s/TeIC7ObPDkI/AAAAAAAAGCk/6J4B0XD_8k8/s720/DSC_24360.jpg[/IMG] Gdzieś, jakiś inny niewidomy pies też czeka.... Quote
ChiqDeeWikiXenia Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 Jejku jak to się cudnie czyta:loveu::loveu::loveu: Ja wpłacałam tylko skromne 20zł... ale jeżeli o mnie chodzi to wiem Jaszko, że najlepiej przeznaczysz pieniążki:) Quote
Jasza Posted October 21, 2011 Author Posted October 21, 2011 Każda pomoc, wpłacone pieniądze, ogłoszenia, bazarki, trzymanie kciuków, rozsyłanie wątku, - wszystko to było i jest ważne. Jeżeli słyszeliście o takim psie...wklejajcie. Wspólnie coś postanowimy. Napiszę na wątku katowickiego i sosnowieckiego schroniska.. Quote
henikar Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 Aż się miło czyta ten zmieniony tytuł wątku. Oby więcej takich zakończeń. Ale co Jasza weźmie w swoje ręce tam są tylko takie zakończenia. Oczywiście nie ujmując innym, bo bez pomocy byłoby trudniej. Ukłony zatem dla wszystkich. Quote
MALWA Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 Bardzo się cieszę, ze Dunia jest w swoim domku! To następna sunia, która znalazla domek, i to dzięki Tobie Jaszo! ( pamiętam, ze niedawno była to mała Jaszka! ). Temida prosiła o wpłacanie pieniążków dla niedowidzącej Trusi, ktora szuka DT. Na tym wątku chyba tylko ja wpłaciłam coś dla biedoty... Nie mnie oczywiście decydować co zrobić z Duniowymi pieniążkami, szczególnie, ze tu nic nie wpłaciłam, ale tam jest naprawdę bieda! [URL]http://www.dogomania.pl/threads/215435-Niedowidząca-i-maleńka-Trusia-SZUKAMY-DOMU-TYMCZASOWEGO-BŁAGAM[/URL]! [IMG]http://img8.imageshack.us/img8/2944/dsc0630i.jpg[/IMG] Quote
ania shirley Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 [quote name='MALWA'] To następna sunia, która znalazla domek, i to dzięki Tobie Jaszo! ( pamiętam, ze niedawno była to mała Jaszka! ). [/QUOTE] A ciut wcześniej - Liska. To ja usuwam banerek. Piesek w domku! Po tak długiej walce o niego! Gratulacje, Jasza!:loveu::loveu::loveu: Quote
yolanovi Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 historia i zakończenie jak w baśniach dla dzieci i oby takich było tu na dogo jak najwięcej: "... żyli długo i szczęśliwie";-). mój wkład w historię Duni był malutki ale nie ummniejsza to radości z takiego zakończenia:multi: Quote
Javena Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 Wiem ,ze moze to nie pasuje ,ale takie postawy wsród młodzieży trzeba nagradzać,moze choc skromna dyszka trafi do fundacji dla młodego człowieka ,który narażał życie ,dla ratowania psa. [url]http://www.dogomania.pl/threads/216272-uratowa%C5%82-psa-przed-%C5%9Bmierci%C4%85-m%C5%82ody-harcerz-zr%C3%B3bmy-mu-niepsodziank%C4%99[/url] Bardzo się cieszę ,ze Dunia już ma szczęśliwy dom.[IMG]http://teraz.com.pl/vardata/gify/emoty/emoty021.gif[/IMG] Quote
_Goldenek2 Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 Ja też jestem szczęśliwa... A na co przeznaczyć pozostałe pieniądze? To już Jasza niech zadecyduje. Ona jest OJCEM tego zwycięstwa ;) Quote
terra Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 Bardzo, bardzo się cieszę, że Dunia nareszcie ma swoje miejsce na ziemi :) Quote
Hotel KADIF Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 [COLOR=indigo][B]Ale cudowne wiadomości z rana! Nasz Dunieczka ma domek!!!! :multi: Już mam lepszy humor z rana! [/B][/COLOR] Quote
winter7 Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 Niesamowicie się cieszę :D to cudowna wiadomość. Mogę podrzucić wątek Maciusia - miał ok. tygodnia temu amputowane oba oczka i teraz musi wrócić do kojca. To straszny biedak. Szukamy mu domowego tymczasu. A może mógłby wskoczyć na miejsce Dunieczki? Zapytajcie na wszelki wypadek. [URL="http://www.dogomania.pl/threads/211503-%C5%9Alepek-Maciu%C5%9B-straci%C5%82-oba-oczka-%28-Ka%C5%BCda-POMOC-potrzebna.Szukamy-domowego-DT-POMOCY%21%21/page10"]http://www.dogomania.pl/threads/211503-%C5%9Alepek-Maciu%C5%9B-straci%C5%82-oba-oczka-%28-Ka%C5%BCda-POMOC-potrzebna.Szukamy-domowego-DT-POMOCY!!/page10[/URL] [attachment=1125:7188.attach] Quote
Jasza Posted October 21, 2011 Author Posted October 21, 2011 Zapisuję Trusię, choć chyba bezpieczna wDT. Macie inne propozycje? Ja kiedyś na FB widziałam apel o pomoc w wyciągnięciu ( gdzie? za co?) małej niewidomej suni,która trafiła do klatki w schronisku i kompletnie sobie nie dawała rady...nie potrafię odszukać..... Quote
Recommended Posts