Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ooo mój dziadek to bardzo długo nie mógł zapamiętać jak Salsa ma na imię... najczęściej była i tak Bingusiem (poprzednim psem) a w dobre dni dziadka, kiedy to miał jakieś przebłyski to mówił na nią Salcia czego nienawidziłam xD

Posted

matka mojego ojca , czyli szlachetna istotna zwana babcią :diabloti: na foksy mówiła fokstiery :evil_lol:
a jakie nazwy psów były proponowane .... przez osoby które dzwoniły o szczeniaczki moje , to szczerze mówią , nie umiem tak wygiąć języka :grins: stafetszire terier :diabloti: angstaffy .. tak właśnie pan zapytał , czy mam angstaffy bo on nie chce amstaffa tylko te mniejsze angstaffy. Odpowiedziałam że mam tylko staffiki niestety .... a to nie , bo on szuka tych podobnych do amstaffów :cooldevi:

Posted

Mi kiedyś na wyniku z badania usg Leosia napisano suczka.Może pan doktor jakąś ciąże odkrył ;)
Na Mentora często mówią Mentos :)
Ale hitem było jak moja własna matka zapisywała mnie do lekarza, zrobiła w moim nazwisku 3 błędy.Długo się nie mogła nauczyć tego nowego :)

Posted

[quote name='motyleqq']olaboga, nie pogrubiło Ci się do końca!

[quote name='jonQuilla']pogrubianie też jest zbyt skomplikowane dla Rinuśkowej xD hehe

łoooo jeso :shake::shake::shake: to wszystko przez to, że mój kundel jest gruby i zaniedbany :shake::shake:

Posted (edited)

[quote name='skrzeli']Rzeczywiście ciekawy skład ma te preparat.
Ja ostatnio zamieniłam RC na Trovet i sprawdza się równie dobrze, a co najważniejsze nie ma biegunek (choć ja podaję tylko uzupełniająco przy barfie) - podobno te karmy są świetnie tolerowane przez alergików skórnych i mają zbawienny wpływ na sierść.
Cena porównywalna z RC, a skład jednak lepszy.[/QUOTE]
Z tego co widzę, to ten Trovet może się faktycznie sprawdzać przy alergiach bo skład ma bardzo prosty, ale nie o to żołądkowi Jariego chodzi. On nie ma alergii pokarmowej, on ma problem z trawieniem. Jego karma musi być maxymalnie przyswajalna i "rozdrobiony" skład RC mu to ułatwia. A Trovet widzę nie ma hydrolizowanych składników... Teraz poza tym i tak nie jestem w stanie wywalić 70 zł na 3 kg karmy "a może zadziała". Może jak będę miała lepszą passę ;)

Btw obejrzałam Generation Kill - wielki dzięki za namiary, bardzo mi się podobał :grins:

Imionka mnie powaliły - Karolek, Clinton, Jackson, Juki :lol: Zapewne gdyby się tak nazywały to były by Kano, Clayton, Jetsan i Jupi :evil_lol:

A tak w ogóle to nie mam najmniejszego pomysłu na imię dla mojej przyszłej dobermanki... No chyba, że Amber :eviltong: ale nie wiem czy to nie za banalne jednak... Nad Cortiną chyba tydzień siedziałam :mdleje: Poza tym uważam, że imię powinno pasować do psa i przez moje kompleksy :grins: nie nazwę dobki Perełka albo Sindi :razz:

Z drugiej strony patrząc na Jarheada to następnego dobka powinnam nazwać Lazy, Calm albo Quiet :evil_lol: A najlepiej Lazycalmquiet :eviltong:

A w ogóle to t(czy)sta strona mojej galeryjki :multi: Szkoda, że to net, bo byłaby okazja do melanżu :drink1::drinking::popcorn::drinka::knajpa:

Edited by Amber
Posted

Jak przytaszczyłam swojego psa do domu to też nie miałam zielonego pojęcia jak to to nazwać... tam skąd wzięłam nazywała się Fruzia, nie wiem czemu nie chciałam żeby tak zostało...pewnie też ze względu na swoje kompleksy ;) Wlazłam później na forum astowe żeby wyszukać kozackiego imienia dla kozackiego psa i znalazłam galerię jakiejś Salsy tam, spodobało mi się i teraz uważam że to był strzał w 10, jakoś tak pasuje mi imię do tego szurniętego psa.