Naklejka Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 Moja babcia nadal nie umie zawołać Jetsana po imieniu. Dużo osób mówi na niego Jackson :mdleje: Preparat ciekawy, może Jetsanowi kupię jak skończy się aminobiotin.... Quote
Unbelievable Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 a to moi dziadkowie obydwaj nie potrafią Grama zawołać, jest albo Grosikiem, albo "tym psem", Brum jest z kolei "tą suką" :grins::evil_lol: Quote
gops Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 a jeszcze co do dziadków, moja babcia woła na suke Mysia zamiast Misia i mimo tłumaczenia 100 razy nadal mówi po swojemu :) . Quote
FredziaFredzia Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 Moja babcia woła na psa który do niej z koleżanką przychodzi Dżefrej. A pies się chyba Misiek nazywa. :diabloti: Quote
dog193 Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 Bo trzeba proste imiona dawać, a nie jakieś zawijasy :diabloti: Chociaż i na mojego sąsiad przez jakiś czas Juki wołał :D Quote
jonQuilla Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 ooo mój dziadek to bardzo długo nie mógł zapamiętać jak Salsa ma na imię... najczęściej była i tak Bingusiem (poprzednim psem) a w dobre dni dziadka, kiedy to miał jakieś przebłyski to mówił na nią Salcia czego nienawidziłam xD Quote
Vectra Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 matka mojego ojca , czyli szlachetna istotna zwana babcią :diabloti: na foksy mówiła fokstiery :evil_lol: a jakie nazwy psów były proponowane .... przez osoby które dzwoniły o szczeniaczki moje , to szczerze mówią , nie umiem tak wygiąć języka :grins: stafetszire terier :diabloti: angstaffy .. tak właśnie pan zapytał , czy mam angstaffy bo on nie chce amstaffa tylko te mniejsze angstaffy. Odpowiedziałam że mam tylko staffiki niestety .... a to nie , bo on szuka tych podobnych do amstaffów :cooldevi: Quote
Rinuś Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 a ja się zawsze zastanawiam jak się poprawnie wypowiada nazwę staffików?:diabloti: bo łamię sobie przy tym język :evil_lol: Quote
Vectra Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 stafordszair bulterier , tak chyba najbardziej fonetycznie :grins: Quote
dog193 Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 E, jakieś dziwne te air na końcu :diabloti: Wolę prostsze nazwy :evil_lol: Quote
Rinuś Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 [quote name='Vectra']stafordszair bulterier , tak chyba najbardziej fonetycznie :grins: o no to już wiem :diabloti: dla mnie to było zbyt skomplikowane :evil_lol: Quote
Vectra Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 [quote name='dog193']E, jakieś dziwne te air na końcu :diabloti: Wolę prostsze nazwy :evil_lol:[/QUOTE] fokstier :diabloti: stefik :diabloti: Quote
dog193 Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 A tam, foks to po prostu foks, bardzo prosta i przyjemna nazwa :diabloti: Quote
motyleqq Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 [quote name='Rinuś']o no to już wiem :diabloti: dla mnie to było zbyt skomplikowane :evil_lol: olaboga, nie pogrubiło Ci się do końca! Quote
jonQuilla Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 [quote name='motyleqq']olaboga, nie pogrubiło Ci się do końca![/QUOTE] pogrubianie też jest zbyt skomplikowane dla Rinuśkowej xD hehe Quote
WATACHA Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 Mi kiedyś na wyniku z badania usg Leosia napisano suczka.Może pan doktor jakąś ciąże odkrył ;) Na Mentora często mówią Mentos :) Ale hitem było jak moja własna matka zapisywała mnie do lekarza, zrobiła w moim nazwisku 3 błędy.Długo się nie mogła nauczyć tego nowego :) Quote
Rinuś Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 [quote name='motyleqq']olaboga, nie pogrubiło Ci się do końca! [quote name='jonQuilla']pogrubianie też jest zbyt skomplikowane dla Rinuśkowej xD hehe łoooo jeso :shake::shake::shake: to wszystko przez to, że mój kundel jest gruby i zaniedbany :shake::shake: Quote
Aleks89 Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 I nie jest nic a nic podobny do blablabladola Quote
jonQuilla Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 [quote name='Rinuś']łoooo jeso :shake::shake::shake: to wszystko przez to, że mój kundel jest gruby i zaniedbany :shake::shake: nie można mieć wszystkiego moja droga ;) Quote
jonQuilla Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 [quote name='Aleks89']I nie jest nic a nic podobny do blablabladola[/QUOTE] bo ma brzydki kolor? Quote
jonQuilla Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 [quote name='Aleks89']Tak!Niezgodny ze wzorcem! bo Brutus nie jest biszkoptowy tylko ma kolor 'zyebany biały' Quote
Amber Posted December 21, 2012 Author Posted December 21, 2012 (edited) [quote name='skrzeli']Rzeczywiście ciekawy skład ma te preparat. Ja ostatnio zamieniłam RC na Trovet i sprawdza się równie dobrze, a co najważniejsze nie ma biegunek (choć ja podaję tylko uzupełniająco przy barfie) - podobno te karmy są świetnie tolerowane przez alergików skórnych i mają zbawienny wpływ na sierść. Cena porównywalna z RC, a skład jednak lepszy.[/QUOTE] Z tego co widzę, to ten Trovet może się faktycznie sprawdzać przy alergiach bo skład ma bardzo prosty, ale nie o to żołądkowi Jariego chodzi. On nie ma alergii pokarmowej, on ma problem z trawieniem. Jego karma musi być maxymalnie przyswajalna i "rozdrobiony" skład RC mu to ułatwia. A Trovet widzę nie ma hydrolizowanych składników... Teraz poza tym i tak nie jestem w stanie wywalić 70 zł na 3 kg karmy "a może zadziała". Może jak będę miała lepszą passę ;) Btw obejrzałam Generation Kill - wielki dzięki za namiary, bardzo mi się podobał :grins: Imionka mnie powaliły - Karolek, Clinton, Jackson, Juki :lol: Zapewne gdyby się tak nazywały to były by Kano, Clayton, Jetsan i Jupi :evil_lol: A tak w ogóle to nie mam najmniejszego pomysłu na imię dla mojej przyszłej dobermanki... No chyba, że Amber :eviltong: ale nie wiem czy to nie za banalne jednak... Nad Cortiną chyba tydzień siedziałam :mdleje: Poza tym uważam, że imię powinno pasować do psa i przez moje kompleksy :grins: nie nazwę dobki Perełka albo Sindi :razz: Z drugiej strony patrząc na Jarheada to następnego dobka powinnam nazwać Lazy, Calm albo Quiet :evil_lol: A najlepiej Lazycalmquiet :eviltong: A w ogóle to t(czy)sta strona mojej galeryjki :multi: Szkoda, że to net, bo byłaby okazja do melanżu :drink1::drinking::popcorn::drinka::knajpa: Edited December 21, 2012 by Amber Quote
jonQuilla Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 Jak przytaszczyłam swojego psa do domu to też nie miałam zielonego pojęcia jak to to nazwać... tam skąd wzięłam nazywała się Fruzia, nie wiem czemu nie chciałam żeby tak zostało...pewnie też ze względu na swoje kompleksy ;) Wlazłam później na forum astowe żeby wyszukać kozackiego imienia dla kozackiego psa i znalazłam galerię jakiejś Salsy tam, spodobało mi się i teraz uważam że to był strzał w 10, jakoś tak pasuje mi imię do tego szurniętego psa. Quote
Recommended Posts