Vectra Posted December 20, 2012 Posted December 20, 2012 [quote name='Aleks89']Amber-JEST gruby i zaniedbany!!!:evil_lol:[/QUOTE] to wszystko przez kopiowanie :-( Quote
Amber Posted December 20, 2012 Author Posted December 20, 2012 (edited) Vetka powiedziała, że poleca, bo to sprawdzony preparat. Inna sprawa, że mogła tak mówić, bo jej kazali :eviltong: ale fakt, że skład jest fajny. Nie trzeba dawać 6 tabletek, tylko wszystko jest w jednej. I nie są drogie :) Ale na efekt trzeba wiadomo, że poczekać do końca opakowania albo i dłużej... W porządkach świątecznych odnalazłam też młynek więc zmieliłam w końcu to siemię i będę dawać 1 łyżeczkę do karmy... Jariemu o dziwo zasmakował skrzyp w tabletkach, chrupie je jak ciasteczka ;) Mam nadzieję, że od tych wszystkich dobrych rzeczy nie będzie srania :diabloti: [quote name='Aleks89']Amber-JEST gruby i zaniedbany!!! Jest zaniedbany ale nie gruby ;) Zważyłam go dziś przy okazji i waży 40 kg z groszami, czyli idealnie ;) Tyle dobrego :eviltong: A i oczywiście Jari w kartotece widnieje jako JARHED... (jeszcze przed wejściem do veta mówiłam TŻ, że będzie jak zwykle beka z imieniem :diabloti:) W sumie lepsze to niż JERRY dra Niziołka :evil_lol: A mogłam go nazwać Azor :hmmmm: Edited December 20, 2012 by Amber Quote
Aleks89 Posted December 20, 2012 Posted December 20, 2012 Luc jest gruby to Jari też!!! Luc 38:diabloti: Quote
Amber Posted December 20, 2012 Author Posted December 20, 2012 To Jari faktycznie grubas nieprawdopodobny :mdleje: Ale ten tłuszcz to mu się chyba uszami wylewa, bo inaczej by nie był wyliniały :diabloti: Quote
Aleks89 Posted December 20, 2012 Posted December 20, 2012 Ale Twój bardziej zaniedbany:evil_lol: Quote
Amber Posted December 20, 2012 Author Posted December 20, 2012 Mój jest zaniedbany na maxa... Już mu fotek nie robię od miesiąca... Zgadnijcie dlaczego? :diabloti: Quote
Unbelievable Posted December 20, 2012 Posted December 20, 2012 ja dla swietego spokoju powiedziałam że mogą ją wpisać Brum :grins: za to Grama, jego własny hodowca! wpisał do rejestru w gabinecie jako Gramm :grins: i to nie pomyłka ani literówka :diabloti: Quote
Aleks89 Posted December 20, 2012 Posted December 20, 2012 Ja zawsze mówię Lucas przez C:diabloti: A Kaja była chyba z 3 razy Gają....K i G to chyba jedno i to samo...Była też samcem na zaświadczeniu o szczepieniu p.wściekliźnie. Ale hitem jest suka dziadków jasny biszkopt która ma maść-brązową według weta :lol: Quote
Amber Posted December 20, 2012 Author Posted December 20, 2012 Ja czasem odpuszczam z pełnym imieniem, ale jak widać i skrótowca można przeinaczyć jak się chce. A czasem specjalnie je podaje, bo wiem jak ludzie zawsze na nie reagują :lol: Quote
omry Posted December 20, 2012 Posted December 20, 2012 Avril to zazwyczaj Ari, Ami, Awi, a nawet AI :evil_lol: A w książeczce ma Avrille :evil_lol: Żeby było po amełykańsku :razz: Quote
Amber Posted December 20, 2012 Author Posted December 20, 2012 A Avril to nie od Avril Lavigne? ;) Podoba mi się to imię btw :) Quote
omry Posted December 20, 2012 Posted December 20, 2012 [quote name='Amber']A Avril to nie od Avril Lavigne? ;) Podoba mi się to imię btw :)[/QUOTE] A ja tam nie wiem, ona już tak miała :) Quote
Amber Posted December 20, 2012 Author Posted December 20, 2012 Avril to po francusku kwiecień jeszcze ;) Quote
omry Posted December 20, 2012 Posted December 20, 2012 [quote name='Amber']Avril to po francusku kwiecień jeszcze ;)[/QUOTE] No to mamy odpowiedź, bo w kwietniu ją znaleźli. Dobra jesteś :cool3: Quote
Korenia Posted December 20, 2012 Posted December 20, 2012 U mnie też zawsze beka z imieniem Amy jest - czyta się Ejmi. Więc albo wpisują Ejmi, mimo, że mówię, że a-m-y, albo otwierają książeczkę i na pierwszej stornie mają napisane imię i mówią: "o Amy przyszła" w sensie mówią tak jak jest napisane... Jakby się nazywała Sonia albo Saba to pewnie by problemu nie było xD Wydawało mi się Olek, że Kaja to też proste imię, ale jak widać - niekoniecznie xD Quote
motyleqq Posted December 20, 2012 Posted December 20, 2012 hm, ja często muszę ze 3 razy powtarzać imię, a chyba nie jest trudne? :evil_lol: Quote
Amber Posted December 20, 2012 Author Posted December 20, 2012 [quote name='omry']No to mamy odpowiedź, bo w kwietniu ją znaleźli. Dobra jesteś :cool3:[/QUOTE] Phi, nie od dziś wiadomo, że wiem wszystko :grins: :evil_lol: Z Etną to już mnie zagięło :lol: Z Cortiną już nie mówiąc o Fince nigdy takich problemów nie miałam ;) Quote
motyleqq Posted December 20, 2012 Posted December 20, 2012 jak ktoś pyta 'jak?' to mówię 'jak wulkan' :evil_lol: Quote
omry Posted December 20, 2012 Posted December 20, 2012 To ja teraz będę mówiła: jak kwiecień po francusku :grins: Quote
Amber Posted December 21, 2012 Author Posted December 21, 2012 Jak tak zwykłam tłumaczyć swoje nazwisko (nie jest trudne, ale długie i często przekręcane :p), bo nosi je też pewna postać historyczna i kiedyś działało doskonale, ale mówię serio, ludzie chyba zgłupieli albo zmienili program nauczania w szkole bo jak mówię "jak ten gościu" to się na mnie patrzą głupim wzrokiem i nie czają o kogo chodzi... A jest to facio co się zapisał na kartach polskiej (i nie tylko) historii (czy dobrze czy źle to inna sprawa :eviltong:) całkiem nieźle. Jak ja chodziłam do szkoły to cała lekcja była na niego poświęcona zawsze i się dzieci podśmiewały - ale to nawet sympatyczne było ;) Quote
Vectra Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 Moje nazwisko też przekręcają :diabloti: Z imionami psów nie ma problemów ;) z Kano było kilka razy ... pani kiedyś się pyta jak się on nazywa ? mówię więc jej zdrobniałą wersję Kanonek .. a pani - ojej Karolek jak słodko :loveu: Quote
skrzeli Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 [quote name='Amber'] Natomiast w kwestii sierści to vetce to wygląda na typowe nieprzyswajanie składników pokarmowych (w tym przypadku tłuszczów) z karmy i to jest w sumie prawdopodobna teoria, gdyż jak już pisałam wcześniej, na Wolfsblucie to on sierść miał cudowną, pogorszyło mu się na RC dopiero. Na grzybice ani nużyce to nie wygląda. Tak samo jak na NT. Skóra jest bardzo sucha z łupieżem. Poza tym ten stan trwa już od ponad roku, a psu nic oprócz tego nie jest. Zakupiłam takie cudo: http://www.zooexpress.pl/go/_info/?id=2408&utm_source=nokaut.pl&utm_medium=cpc&utm_campaign=2012-12&utm_content=2408#nclid=5e869e43a7f867edf450b5ba2092c792 żeby miał wszystko w jednej tabletce i będę się modlić o kupę ;). Dodatkowo dostaje jeszcze ludzką omegę, tran, wiesiołek, skrzyp i co tam jeszcze mam w apteczce. Można mówić, że mój pies jest zaniedbany, gdyż ma brzydką sierść z powodu kiepskiej karmy :razz: Rzeczywiście ciekawy skład ma te preparat. Ja ostatnio zamieniłam RC na Trovet i sprawdza się równie dobrze, a co najważniejsze nie ma biegunek (choć ja podaję tylko uzupełniająco przy barfie) - podobno te karmy są świetnie tolerowane przez alergików skórnych i mają zbawienny wpływ na sierść. Cena porównywalna z RC, a skład jednak lepszy. Quote
Rinuś Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 Trzeba było nazwać swojego psa Brutus po wiejsku i nie miałabyś problemu z przekręcaniem imienia :evil_lol: Ale za każdym razem słyszę "ojej tak groźnie nazwany? a taki niewinny :diabloti:" Quote
jonQuilla Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 a ja mam sąsiadkę, która na początku nie mogła zapamiętać imienia Salsy i kojarzyła je jedynie z rybą w sosie salsa gdzie zdecydowanie mi o taką salsę nigdy nie chodziło xD hahaha ogólnie jakiś wielkich przebojów z imieniem nie miałam, ludzie czesto pytają tylko kilka razy JAK? ale to chyba wina tego że niekiedy jak mówię to faflunię :) Quote
gops Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 u nas normą jest Clinton ludzie myśla że jak prezydent i tak wołają :) Quote
Recommended Posts