vege* Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 Jak do mnie podchodzą i się pytają jak Nuka ma na imię to mówię: -"Nuka" -a ludź "oooo Mucha, też miałem pieska Muchę" -mówię, że Nuka, a nie Mucha -"aaa ok Muka, nie zrozumiałem" :lol: Mi dla suczki bardzo podoba się imię Furora :loveu: Quote
Rinuś Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 [quote name='jonQuilla']nie można mieć wszystkiego moja droga ;) jak to wszystkigo? ja nic nie mam :placz: [quote name='Aleks89']I nie jest nic a nic podobny do blablabladola w końcu kundel, nie chciało mi się kupować rodowodu :diabloti: Quote
vege* Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 [quote name='Rinuś'] w końcu kundel, nie chciało mi się kupować rodowodu :diabloti: A wydrukować nie możesz? :diabloti: :evil_lol: Quote
Rinuś Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 [quote name='vege*']A wydrukować nie możesz? :diabloti: :evil_lol: szkoda mi tuszu. :D Quote
vege* Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 [quote name='Rinuś']szkoda mi tuszu. :D No wiesz co :eviltong: Quote
Amber Posted December 22, 2012 Author Posted December 22, 2012 (edited) Postanowiłam, że kupię to http://www.kar-ma.pl/eukanuba-veterinary-diet-eukanuba-veterinary-diet-intestinal-12kg-o_l_2181.html skład ma cudownie koszmarny, więc może nie zaszkodzi ;) W sumie myślę jeszcze nad tą... http://www.kar-ma.pl/dla-psow-karmy-diety-lecznicze-trovet-trovet-ohd-regulator-dla-psa-12,5kg-o_l_182_2035.html Łapa cały czas krwawi :shake: TŻ podjedzie w pon do lecznicy po antybiotyk i może jeszcze coś doradzą co z tym fantem zrobić... Edited December 22, 2012 by Amber Quote
mańka_ Posted December 22, 2012 Posted December 22, 2012 Jesli coś mogę poradzić - to na trudno gojące się rany genialny jest Tormentiol. Stara maść, kosztuje kilka zł.... a działa cuda. I na psie, i na ludziu ;-) Quote
Amber Posted December 22, 2012 Author Posted December 22, 2012 A to można stosować na otwarte, krwawiące rany? Edit: nie można, jak chyba wszystkich maści ;) Quote
mańka_ Posted December 22, 2012 Posted December 22, 2012 Wiesz co, powiem tak. Zależy na ile to jest otwarta rana. Jeśli faktycznie dziura, z której po prostu cieknie krew - to nie. Tak jak zresztą i żadnej maści. Ale jesli to jest po prostu coś, co sie maże, brzydko wygląda, ropieje itd - to jak najbardziej. Cięzko mi w tym momencie Ci konkretnie powiedzieć, bo nie widziałam co chłopak ma na łapie... Quote
betty_labrador Posted December 22, 2012 Posted December 22, 2012 rety biedny on z tymi łapkami :( on tak każdej zimy? Quote
Amber Posted December 22, 2012 Author Posted December 22, 2012 To jest taka rana, która się babrze i cieknie z niej krew cały czas... On sobie odciął spory kawał tego dzyndzla... Co roku jest przeprawa z łapami, ale ta rana jest wyjątkowo upierdliwa - pierwszy raz bierze antybiotyk. Zresztą miał jeszcze przecięcie na spodniej części i ono się zagoiło po 3 dniach, a to cholerstwo cały czas trzyma. Quote
mańka_ Posted December 22, 2012 Posted December 22, 2012 A czemu to tak długo krwawi? Tzn - leci czysta krew, czy ropa/cokolwiek innego podbarwione krwią? Quote
Amber Posted December 22, 2012 Author Posted December 22, 2012 Leci krew z ropą. Zakażone to jest. Nie wiem czemu cały czas leci. Jednego dnia już wygląda OK, by następnego znowu się babrało. Quote
mańka_ Posted December 22, 2012 Posted December 22, 2012 Więc jeśli to krew z ropą, a nie po prostu otwarta rana, to tormentiolem posmarować można. Ja dosłownie kilka dni temu skonczyłam smarowac nogę mojej panny - z kawalerem tak nalizali, że lizawka wylazła ogromna. Babrało się paskudnie, włącznie z dziurą po zahaczeniu zębem (tak to się pieski bawia), krwią, ropą i wszystkim co się da - teraz praktycznie śladu nie ma. Podpowiedz moze wetowi ten Tormentiol - to trochę zapomniany lek ;-) a szkoda, bo wysusza, działa bakteriobójczo, ściągająco itd. No i wet powie, czy to mozna w ogóle maścią posmarować... Quote
Amber Posted December 22, 2012 Author Posted December 22, 2012 Ok, kosztuje to grosze więc nabyję przy okazji - pewnie przyda się i na później :diabloti: Quote
mańka_ Posted December 23, 2012 Posted December 23, 2012 Oj tak, jak sie ma "urazowego" psa, to tak :-D Jedyny minus: ciężko się smaruje (jest na wazelinie). Quote
Aleks89 Posted December 23, 2012 Posted December 23, 2012 Można nawalić tego na gaze i zawiązać z tym.tzn. tak myślę :P ,że jak się ciężko smaruje to to całkiem dobre wyjście by było. Powiedzcie ,że jestem mądrusi:loveu::evil_lol: Quote
Aleksa. Posted December 23, 2012 Posted December 23, 2012 Wesołych Świąt :tree1::tree1::tree1::santagri: Quote
skrzeli Posted December 23, 2012 Posted December 23, 2012 [quote name='Amber']Postanowiłam, że kupię to http://www.kar-ma.pl/eukanuba-veterinary-diet-eukanuba-veterinary-diet-intestinal-12kg-o_l_2181.html skład ma cudownie koszmarny, więc może nie zaszkodzi ;) W sumie myślę jeszcze nad tą... http://www.kar-ma.pl/dla-psow-karmy-diety-lecznicze-trovet-trovet-ohd-regulator-dla-psa-12,5kg-o_l_182_2035.html Kupiłam kiedyś na promocji 7 kg eukanuby i jakoś koszmarnie nie było, ale kupy jak u słonia i jednak bardziej rozlazłe niż na RC Intestinal. Do tego chrupki jak dla mnie strasznie suche (podobne do hillsa tylko jeszcze gorsze) - jakby się psu do miski wióry sypało ;/ Ogólnie wygląda jak ma w składzie napisane - zdecydowanie nie mój typ. Tego trovetu nie znam, ale pewno kupię przy najbliższej okazji :) Quote
betty_labrador Posted December 23, 2012 Posted December 23, 2012 Amber napisał(a):To jest taka rana, która się babrze i cieknie z niej krew cały czas... On sobie odciął spory kawał tego dzyndzla... Co roku jest przeprawa z łapami, ale ta rana jest wyjątkowo upierdliwa - pierwszy raz bierze antybiotyk. Zresztą miał jeszcze przecięcie na spodniej części i ono się zagoiło po 3 dniach, a to cholerstwo cały czas trzyma. ALe to nieźle wrażliwy jest skoro tak. Kurcze rasowe psy to sie maja. Tak jak Tosia super jak śnieg, ale najgorsze dla niej to te bryły lodu pod palcami. Jedyne co by dało rade naszym biednym piesom to te drogie buty z ruftweara(chyba dobrze pisze). Moze next winter :D Quote
motyleqq Posted December 23, 2012 Posted December 23, 2012 betty_labrador napisał(a):ALe to nieźle wrażliwy jest skoro tak. Kurcze rasowe psy to sie maja. Tak jak Tosia super jak śnieg, ale najgorsze dla niej to te bryły lodu pod palcami. Jedyne co by dało rade naszym biednym piesom to te drogie buty z ruftweara(chyba dobrze pisze). Moze next winter :D Etnie też się robią bryły lodu i stuka wtedy na chodniku, jakby była podkuta :evil_lol: ale mało jej to przeszkadza ;) Quote
betty_labrador Posted December 23, 2012 Posted December 23, 2012 motyleqq napisał(a):Etnie też się robią bryły lodu i stuka wtedy na chodniku, jakby była podkuta :evil_lol: ale mało jej to przeszkadza ;) o, nie próbuje sobie wygryzać tego? :D Quote
omry Posted December 23, 2012 Posted December 23, 2012 betty_labrador napisał(a):Kurcze rasowe psy to sie maja. :???::evil_lol: Quote
motyleqq Posted December 23, 2012 Posted December 23, 2012 betty_labrador napisał(a):o, nie próbuje sobie wygryzać tego? :D próbuje, ale jak widzę że to robi to jej wyciągam i hasa dalej :lol: zresztą z tym też biega Quote
betty_labrador Posted December 23, 2012 Posted December 23, 2012 [quote name='omry']:???::evil_lol: hehe -taki skrót myślowy - tak stwierdziłam w odniesieniu do haskich _mojego i Oli -ktore bez rodowodu a problemu z łapami nie maja :D a wiem przeciez ze i nierasowe czasem maja problemiki :) [quote name='motyleqq']próbuje, ale jak widzę że to robi to jej wyciągam i hasa dalej zresztą z tym też biega a chyba ze tak :D ja Tosi czasem tez wyciagam, ale dzis tak mi palce zamarzały że nie dałam rady jej pomóc :P Quote
Recommended Posts