Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Amber napisał(a):

Sam tego nie zrobił ;). To na szyi ma od kolczatki, a na łokciach od leżenia na podłodze... Jednak co by tu nie mówić, gdyby miał normalną sierść to takie rzeczy by się nie działy :roll:

Na łokciach Neron tez ma , to sie fachowo modzele nazywa , wydaje mi sie ze wszystkie psy maja modzele od leżenia ;)

Fotki rewelacja :loveu::loveu::loveu::loveu: Jari chyba uwielbia taka temperature :loveu:

Posted

Vato modzele ma tylko latem od leżenia na ziemi, a zimą wszystko znika bo przenosi się na kocyki i łóżka.
Latem walczyłam z nimi tłustymi kremami i wazeliną i pomagało bo zaczęłam smarować jak tylko zauważyłam pierwsze objawy :) a smarowanie zmiękczało tą skórę i nie pogarszał się dalej jej wygląd.

A i oczywiście Jari na zdjęciach jak zawsze strzela super miny! :D

Posted

[quote name='dOgLoV']Na łokciach Neron tez ma , to sie fachowo modzele nazywa , wydaje mi sie ze wszystkie psy maja modzele od leżenia

Fotki rewelacja Jari chyba uwielbia taka temperature
Nawet nie wiedziałam, że to obrzydlistwo ma jakąś nazwę ;) Jari kocha zimę :) W lato jest mu za gorąco...

[quote name='FredziaFredzia']Eris też miał modzele, ale jakiś czas temu mu same odpadły... I teraz robią się nowe.
Ale na długowłosych psach chyba mniej je widać.

[quote name='Mutare']http://i883.photobucket.com/albums/ac37/Abelsonite/Jarhead%202/DSC_7018.jpg
On to sobie zawsze odpowiedni patyk znajdzie :D

A Chill wyjątkowo nie ma modzeli a wodniaki niestety..... na szczęście zmniejszają sie i nie sa grożne.. :|
No własnie niektóre dobki nie mają... Może leżą cały czas na miękkim? Żeby nie było że Jari nie ma posłania - ma, ale woli leżeć przy mnie na dechach :p

[quote name='chrupcia']Jak się kiedyś pojawię w Warszawie u kuzynki to dam znać ;) może uda mi się tam odnaleźć i spotkać z Tobą i Jarim :razz: ;) jeśli to nie problem oczywiście :)
Oczywiście, że nie :) A kiedy będziesz w przybliżeniu odwiedzać kuzynkę? ;)

[quote name='Tyna21']Vato modzele ma tylko latem od leżenia na ziemi, a zimą wszystko znika bo przenosi się na kocyki i łóżka.
Latem walczyłam z nimi tłustymi kremami i wazeliną i pomagało bo zaczęłam smarować jak tylko zauważyłam pierwsze objawy :) a smarowanie zmiękczało tą skórę i nie pogarszał się dalej jej wygląd.

A i oczywiście Jari na zdjęciach jak zawsze strzela super miny! :D
Zastanawiam się czy to właśnie smarować, bo jak zmiekną to boję się, żeby mu się nie porobiły rany :shake: Już wolę modzele ;)

[quote name='WATACHA']Szczepiłaś go na wściekliznę ;)?
http://i883.photobucket.com/albums/ac37/Abelsonite/Jarhead%202/DSC_6976.jpg

http://i883.photobucket.com/albums/ac37/Abelsonite/Jarhead%202/DSC_7012.jpg
Hehe :D A co do pytania to tak - regularnie, głównie przez to, że Jari jest psem wyższego ryzyka i pilnie pilnuje daty szczepienia :p

Dziś trochę fotek z ogrodu TŻ - obiektyw parował jak głupi :shake: Chciałam zrobić zdjęcia w postawie, ale Jari nie chciał współpracować :eviltong: Gdyby było cieplej to bym się uparła i zrobiła, ale zaczęły mi maznąć stopy wiec dałam sobie spokój :p

Posted

[quote name='zaba14']Popzazdrościliście Vato zdjęć w stójce? :) będzie cieplej to i więcej cierpliwości będzie hihi :) za to w siadzie jak ładnie wygląda, klata do przodu ;)
U mnie wzrost temperatury jest wprost proporcjonalny do wzrostu samopoczucia ;) Siad u niego duzo latwiej ogarnac ;)

[quote name='Tyna21']Jari ma teraz bardzo dobrą wagę :) W stójkach widać, że już wcale taki chudy nie jest.
To prawda :) wyglada duzo lepiej niz wczesniej. Dzis po zwyklym gastro kupa byla piekna jak nigdy, wiec po tym worku Moderate Calorie przejdziemy na zwykle i moze jeszcze przybedzie mu to moje upragnione 2 kg ;). A Vato ile teraz wazy?

[quote name='Unbelievable']a on na bokach też nie łysieje przypadkiem? wydaje mi się że sierść ma rzadszą :roll: biedny chłopak
No ma ma, nawet pisalam, ze po bokach to wyglada jakby mu ktos papierem sciernym przejechal :lol: to wyglada w ogole jak jakas choroba gdyby nie to ze w ogole sie nie drapie, no i zadna inna nie pasuje. Nuzyca atakuje w zupelnie innych miejscach i wyłysienia wygladaja inaczej.

[quote name='dog193']A zawsze chciałam się spytać - czemu Jari ma tak bardzo wysuniętą do przodu klatę? To normalne u dobermanów?
Tak, to zupelnie normalne. Dobki maja b. pojemna klatke piersiowa :) Jari to nic, dorosle samce dobermanow maja czasem b. okazala klate :) Np. tutaj 4 letni Anubis :)

Przepraszam za brak polskich znakow ale pisze z lapa TŻ i mnie cholera bierze, bo jakas ma dziwna klawiature :eviltong:

Posted

dOgLoV napisał(a):
wydaje mi sie ze wszystkie psy maja modzele od leżenia ;)

Moja Nuka nie ma modzeli, ponieważ gardzi leżeniem na podłodze :evil_lol:

Posted

Merle u jamników wygląda pięknie :loveu: Ad. innych dziwnych kolorów to na PwP jest mieszaniec jamnika, prawie biały, ma jakieś łatki, wygląda bardzo oryginalnie :)
Daaawno temu powstał temat o double-dapple na Jamnikach.

Zauważyłam że modzele powstają u dużych i cięężkich psów, to takie moje obserwacje z wystaw :lol:

Dziwnie wygląda ta sierść u Jarego :-( Może na wiosnę mu się poprawi :kciuki: