modliszka84 Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 [quote name='terra']Ten Dziadziu ma wątek? I więcej fotek? I jaki duży, czy inne info. Zrobię mu ogłoszenia, może i jemu się poszczęści. Zaglądam do Skarbka i czekam na wieści z domku.[/QUOTE] może jutro będzie więcej fotek, narazie tylka ta. On mi bardzo Krówka przypomina, który był u murki w hotelu, dożył tam ostatnich swoich dni.... a zdjęć Hektora mam tylko kilka, zza kraty bo niestety jest w takim boksie, którego nie da się wyciągnąć na wybieg. Zdjęcia były gdzieś na naszym wątku pabianickim. Quote
Grażyna od Szopena Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 Witam. Dziś podesłano mi ten wątek. Łudząco podobny pies zaginął w Warszawie 30 pażdz. 2010r. Tylko mój ważył przed zniknięciem ok.10kg i jest prawie głuchy. Szukam go cały czas. Będę w Warszawie jutro i w niedzielę a wracam do domu do Kielc w niedzielę. Nie mogę dodzwonić , bo nr chyba wyłączony. Przesyłam wątek mojego psa Szopena i jego zdjęcia. I gdzie on w końcu jest? Będę jeszcze próbowała dzwonić. Podaję linka Na mojego psa Szopena. Proszę , niech ktoś , kto zna tego psiaka , odpowie mi. [url]http://www.dogomania.pl/threads/197278-Cala-Warszawo-szukamy-malego-13-letniego-gluchego-psiaka!!!!/page15[/url] Quote
Akrum Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 [IMG]http://www.schronisko-pabianice.eu//images/rsgallery/display/3100.JPG.jpg[/IMG] Na temat dziadka znalazłam info na stronie schroniska: [QUOTE]Mieszaniec, średni, wiek powyżej 10 lat. Przyjęty do schroniska 18.02.2011.[/QUOTE] eh, miałam nadzieję, że to mikrus bedzie...a tu się okazało, że to średni psiak... oj szkoda, wielka szkoda... :( Quote
jaanka Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 Grażyno pies jest w schronisku w Pabianicach ale lada chwila jedzie do nowego domu do Krakowa . Quote
Akrum Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 może to faktycznie zaginiony pies imieniem Szopen?? tak sobie porównuję te oba zdjęcia i podobieństwo jest... [IMG]http://www.schronisko-pabianice.eu//images/rsgallery/display/3081a.JPG.jpg[/IMG] [IMG]http://images47.fotosik.pl/429/f64bba5a80ea201b.jpg[/IMG] Quote
jaanka Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 To byłoby jeszcze wspanialsze zakończenie . Jest podobieństwo , trochę uszka są inne ale może to kwestia ustawienia . No byloby cudownie a państwu z Krakowa znalazłybyśmy innego biedulka . Quote
Itske Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 [quote name='jaanka']To byłoby jeszcze wspanialsze zakończenie . Jest podobieństwo , trochę uszka są inne ale może to kwestia ustawienia . No byloby cudownie a państwu z Krakowa znalazłybyśmy innego biedulka .[/QUOTE] hmm.... po mojemu, to jednak na zdjęciach są różne psiaki, ale może... Quote
jaanka Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 Szopen zaginąl w październiku , kudelki mogly odrosnąć i opaść na mordkę . To tylko Grażyna od Szopena może rozpoznać . Jeszcze przydałoby się porównanie sylwetki . Quote
piechcia15 Posted March 4, 2011 Author Posted March 4, 2011 moim zdaniem to inne psy, mam inne zdjęcia Szopena i na tylnej łapce ma ciut jaśniejsze skarpetki, a Skarbek ma ewidętnie czarne łapy, a poza tym Szopen na czole ma jasne pasma, a Skarbek tylko po prawej stronie ciutke. Aha Skarbek ma dziwne ucho takie jakby ucięte przy strzyżeniu i wisi na kawałku, bo to równe cięcie jest a nie np. ugryzione. Odkryli to gdy go wyczesywali.Ale to stara rzecz, nie teraz schroniskowa. Jeśli nie będzie poślizgu to skarbek jedzie jutro 0k 13. Quote
modliszka84 Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 No cóż, pies dojechał już do nowego domu do Krakowa. Droga minęła z przygodami, wydostał się z transporterka i łaził po samochodzie. Chciał się przecisnąć pod fotel, więc kierowca musiał odgonić go nogami - mały gryzł go za karę po nogawkach ;) Ale dojechali szczęśliwie i Skarbek jest już na swoim :) Quote
Ewanka Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 To wspaniała wiadomość, czekamy na pierwszą relację z nowego domku :) Quote
Skarbek Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 Witam wszystkich! Tu Skarbek! Czuję się świetnie jest wykąpany, najedzony i leży sobie na kocyku na podłodze ponieważ na kanapie boję się go położyć ponieważ mógłby spaść bo chyba faktycznie nie widzi albo bardzo mało. Jest bardzo ruchliwy a po kąpaniu wyczesany i dużo lepiej się czuję. Quote
modliszka84 Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 Witamy na dogomanii!! Ja myślę, że ten nasz mały stworek to się jeszcze rozrusza :) Zapraszamy częściej! Quote
Anula Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 Tak,tak zapraszamy częściej i prosimy o fotki z nowego domku i pozdrawiamy. Quote
Skarbek Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 A czy Skarbuś nie jest czasem tym pieskiem którego szukają? Quote
Lidan Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 No to Skarbek już ma domek. Mam nadzieję, że szybko się zaaklimatyzuje. Oby i Chopen się znalazł :kciuki: Myślę, że tak na 100% tylko właścicielka będzie mogła stwierdzić czy Chopen i Skarbek to ten sam pies. Quote
Ewanka Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 Witamy i prosimy o zdjęcia szczęśliwego Skarbusia :) Quote
Skarbek Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 Zdjęcia będą ale później bo skarbus nie chce sie fotografować. Quote
Ewanka Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 My jesteśmy cierpliwi ;) ... poczekamy na fotki, niech mały Skarbuś się troszkę zadomowi. Quote
terra Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 Bardzo miłe wieści. I też czekam na fotki Skarbusia we własnym domku :) Quote
piechcia15 Posted March 6, 2011 Author Posted March 6, 2011 ciotki dajcie odetchnąć nowego domowi:)wstawią fotki jak będzie pora:) zawsze można sprawdzić czy reaguje na Chopina, ale tamten podobno był głuchy. a więc zmieniam tytuł z rozkoszą:) Quote
Recommended Posts