Jump to content
Dogomania

Na chwilę obecną 11362zł długu.Bardzo prosimy jeśli ktoś może nam pomóc.Długi w lecznicy,w hoteliku,za karmę.....Bezdomne szczebrzeszyniaki PROSZA O POMOC

Recommended Posts

Posted
Dnia 18.12.2023 o 14:08, Murka napisał:

Dziękuję pięknie elmas za paczkę dla szczebrzeszyniaków, ponad 20 puszek, podkłady, smaczki 🙂

20231212_153935.jpg

Dołączam do podziekowań❤️ Slicznie dziekujemy😊

• Like 2
Posted
Dnia 18.12.2023 o 14:08, Murka napisał:

Dziękuję pięknie elmas za paczkę dla szczebrzeszyniaków, ponad 20 puszek, podkłady, smaczki 🙂

20231212_153935.jpg

Cieszę się, że puszki dotarły w całości, bo miałam pewne obawy 😊

Wpłaciłam dziś 240 zł, uzbierane na bazarku na dług szczebrzeszyniaków. Kiedy przelew dotrze, proszę o potwierdzenie tutaj:

https://www.dogomania.com/forum/topic/361105-zakończony-kolejne-kosmetyki-książki-i-różności-dla-szczebrzeszyniaków-i-kotów-alvenki-do-14122023-godz-2200/

• Like 3
Posted
Dnia 18.12.2023 o 21:06, Madie napisał:

Utknęłam z Covidem i troche mi zajęło powrócenie do siebie. Właśnie zrobiłam Murce przelew ekspresem, powinien już być na koncie. Uściski. 

Dnia 18.12.2023 o 21:37, elmas napisał:

Cieszę się, że puszki dotarły w całości, bo miałam pewne obawy 😊

Wpłaciłam dziś 240 zł, uzbierane na bazarku na dług szczebrzeszyniaków. Kiedy przelew dotrze, proszę o potwierdzenie tutaj:

https://www.dogomania.com/forum/topic/361105-zakończony-kolejne-kosmetyki-książki-i-różności-dla-szczebrzeszyniaków-i-kotów-alvenki-do-14122023-godz-2200/

Serdecznie dziekujemy za pomoc szczebrzszyńskim kotkom

serce-ruchomy-obrazek-0713

Posted
Dnia 18.12.2023 o 21:06, Madie napisał:

Utknęłam z Covidem i troche mi zajęło powrócenie do siebie. Właśnie zrobiłam Murce przelew ekspresem, powinien już być na koncie. Uściski. 

Zyczę zdrowia,teraz tak dużo osób choruje na Covid

Posted
Dnia 9.12.2023 o 15:47, DORA1020 napisał:

Tak sobie pomyślałam,ze te kotki sikają ze stresu,często tak jest.

Śpieszę także z dobrymi wieściami, koty zostały gruntownie przebadane. I po Zylkene i wstawieniu za radą @Poker 3 kuwety, od tygodnia sytuacja się unormowała. Stivi i Dżonny proszą o wielkie kciuki 🙂

• Like 1
  • Upvote 1
Posted

Nie macie jakiegoś pomysłu na kota znaczącego teren? Mam ogromny problem z Felkiem, ma kilka stałych miejsc w których się załatwia na dwóch krańcach domu (na poddaszu i w suterenach), zarówno siku jak i koopa. Badałam już mocz, próbowałam preparatów uspokajających, ale nic nie pomaga. Gdyby mu się to zdarzało raz na jakiś czas to pół biedy, a on się praktycznie w ogóle nie załatwia do kuwety tylko leje na podłogę w tych stałych miejscach, które są dosłownie na granicach "jego terytorium". Nie mam tam jeszcze płytek, wiec mocz wsiąka w beton i nie da się tego domyć. Pomijam już fakt, że nie mogę chodnika w łazience rozłożyć ani wycieraczek nigdzie, bo zaraz będzie nasikane.

Już się naprawdę zaczynam zastanawiać czy nie wypuszczać go z domu.

Posted
Dnia 20.12.2023 o 11:20, Murka napisał:

Nie macie jakiegoś pomysłu na kota znaczącego teren? Mam ogromny problem z Felkiem, ma kilka stałych miejsc w których się załatwia na dwóch krańcach domu (na poddaszu i w suterenach), zarówno siku jak i koopa. Badałam już mocz, próbowałam preparatów uspokajających, ale nic nie pomaga. Gdyby mu się to zdarzało raz na jakiś czas to pół biedy, a on się praktycznie w ogóle nie załatwia do kuwety tylko leje na podłogę w tych stałych miejscach, które są dosłownie na granicach "jego terytorium". Nie mam tam jeszcze płytek, wiec mocz wsiąka w beton i nie da się tego domyć. Pomijam już fakt, że nie mogę chodnika w łazience rozłożyć ani wycieraczek nigdzie, bo zaraz będzie nasikane.

Może powinien mieć kuwetę -  nawet małą - ale tylko dla siebie? Koty bronią kuwety jako coś swojego i nie lubią często jak inny kot chodzi tam sikać. Albo żwirek mu nie odpowiada.

Posted

Murko. Jakiego żwirku używasz? 

W przypadku mojego Maurycego [*] wchodził w grę tylko i wyłącznie Benek o zapachu ziemi. No i dwie kuwety. 

Nie mogłam nic zmieniać ani wsypywac neutralizatorów zapachu bo natychmiast bylo zalstwi4anie się poza kuwetą.

No i oczywiście sprzątanie  kuwety zaraz po zalatwianiu się. 

Włącz dyfuzor Feliway Clasic. U nas się sprawdza.

Posted

Przerabialiśmy to z Rambo, 5 lat. Chodzenia po wetach, psychotropów, kuwet, zwirków, uspokajaczy, sumplementów. W momencie kiedy zamieszkał sam jako jedynak przestał od ręki. Niektóre koty mogą tak mieć 😞 

Posted
Dnia 19.12.2023 o 13:33, Madie napisał:

Śpieszę także z dobrymi wieściami, koty zostały gruntownie przebadane. I po Zylkene i wstawieniu za radą @Poker 3 kuwety, od tygodnia sytuacja się unormowała. Stivi i Dżonny proszą o wielkie kciuki 🙂

To nie ja poradziłam tylko Sowa. Tak mi się wydaje.

Posted
Dnia 20.12.2023 o 18:14, Poker napisał:

Może ustawić małe kuwety w miejscach gdzie siura.

Na Poddaszu to działa, ma postawione dwie puste kuwety w miejscach gdzie regularnie sikał i teraz jeśli sika to do tych kuwet, ale koopy już w kuwecie nie zrobi. W suterenach jest więcej pomieszczeń i tam jest gorzej. Stała tam przez długi czas normalna kuweta ze żwirkiem, ale ani Felek ani moje kotki jej nie używały, więc przeniosłam na poddasze.

W sumie mogłabym spróbować postawić trzy puste kuwety w suterenach (muszę kupić) - każda w innym pomieszczeniu, ale nawet jeśli Felek będzie sikał do kuwet to koopy będą i tak poza.

Żwirku używam bentoinowego. Zmianę na inny przerabiałam już z jedną swoją kotką i już nie chcę eksperymentować.

Dyfuzor nie wiem czy obejmie powierzchnię mojego całego domu.. Już prędzej jakaś obróżka może - ktoś tu pisał o czymś takim.

Ja mam wrażenie, że u Felka to może być takie wołanie o wypuszczenie, bo załatwia się pod oknami lub przy drzwiach wyjściowych/balkonowych. Jak mieszkał w pokoju z Gryźką to sikał pod samymi drzwiami i zniszczył totalnie drzwi skacząc po nich i drapiąc.

Posted

Biedny Felunia,całe życie się włóczył,stała budka,karmiłam go,ale przyszła choroba,a to juz starszy kotek i trzeba było go zabrać z działki. A teraz w nowym miejscu gdyby był wypuszczony poszedłby sobie gdzieś,nie znając terenu mógłby nie wrócić. 

Posted

Może na próbę postaw kartony wyścielone folią i na nią nasyp żwirek. Szkoda kasy na kuwety.  Nie wiadomo czy metoda będzie skuteczna.

• Upvote 1